۶۷۳۹۵۵
۴ نظر
۵۰۰۵
۴ نظر
۵۰۰۵
پ

بهبود دستمزد‌ها مستلزم رونق بازار کار

تحلیلگر بازار کار معتقد است سازمانها و تشکل‌های کارگری برای آنکه بتوانند از حقوق کارگران دفاع کنند باید استقلال خود را حفظ کنند.او تاکید دارد که تعادل بین عرضه و تقاضا در بازار کار قدرت چانه‌زنی کارگران برای دریافت مزد را افزایش می‌دهد.

خبرگزاری ایسنا: تحلیلگر بازار کار معتقد است سازمانها و تشکل‌های کارگری برای آنکه بتوانند از حقوق کارگران دفاع کنند باید استقلال خود را حفظ کنند.او تاکید دارد که تعادل بین عرضه و تقاضا در بازار کار قدرت چانه‌زنی کارگران برای دریافت مزد را افزایش می‌دهد.

حمید حاج اسماعیلی اظهار کرد: استقلال تشکلهای کارگری و کارفرمایی در ایران از اهمیت بالایی برخوردار است چون هر چه این سازمانها استاندارد شوند بهتر می‌توانند در حمایت از همکیشان خود و جامعه کارگری نقش آفرین باشند.

وی ادامه داد: در حال حاضر سازمانهای کارگری استاندارد نیستند و افرادی که تحت عنوان نمایندگان کارگری در آنها فعالیت می‌کنند به شکل مستقل و توانمند قابلیت حمایت از کارگران را ندارند یا توانمندی‌های‌ اختصاصی آنها برای ورود به عرصه‌های مختلف و دفاع از حقوق کارگران ضعیف است.

به اعتقاد حاج اسماعیلی هرچه فراگیری تشکل‌ها و سازمانهای کارگری بیشتر باشد به همان نسبت حمایت کارگران را خواهند داشت ولی در حال حاضر سازمانهای کارگری ضمن آن که استاندارد و صنفی نیستند فراگیری لازم را هم ندارند و محدود به عرصه تشکل‌هایی هستند که شکل گرفته‌اند.

این کارشناس بازار کار با اشاره به عدم تعادل میان عرضه و تقاضا در بازار کار، گفت: وقتی عرضه و تقاضا در بازار کار متوازن نیست یعنی نیروی کار بیش از مقدار ظرفیتهای بازار کار است و این مساله به دستمزد نیروی کار و کارگران لطمه می‌زند. وقتی نتوانیم تعادل بین عرضه و تقاضا در بازار کار ایجاد کنیم کارفرماها با دستمزدها و قیمتهای پایین‌تری نیروی کار جذب می‌کنند ولی اگر تعادل وجود داشته باشد و انباشت بیکاری نداشته باشیم، در آن صورت قدرت چانه زنی کارگران برای دریافت دستمزد بالاتر می‌رود.

وی در عین حال با بیان اینکه برای بهبود وضع معیشت کارگران باید به دنبال تغییرات دیگری در شرایط اقتصادی باشیم، افزود: تا زمانی که بازار کار رونق نیابد وضع بنگاههای اقتصادی بهتر نمی‌شود و نمی‌توان انتظار داشت کارگران علاوه بر دستمزد از مزایای بیشتری در کارگاهها برخوردار باشند.

این فعال کارگری متذکر شد: رونق اقتصادی موجب می‌شود کارگران علاوه بر دستمزد مصوب شورای عالی کار از مزایای جانبی دیگر در کارگاهها بهره‌مند شوند ولی متاسفانه شرایط امروز به گونه‌ای است که کارگاهها قدرت پرداخت دستمزدهای بالاتر را ندارند و چنانچه تغییر در وضعیت اقتصادی حاصل شود می‌تواند به بهبود وضع معیشت کارگران کمک کند.

حاج اسماعیلی در پایان افزود: سازمان تامین اجتماعی تنها وظیفه‌اش این نیست که به افراد بازنشسته مزایا و مستمری پرداخت کند. تامین اجتماعی باید بتواند سازمان قوی به لحاظ اقتصادی و تمکن مالی باشد و در مواقع خاص به ویژه در بخش بهداشت و درمان، مزایای رفاهی و سوبسیدهایی را برای بیمه شدگان در نظر بگیرد تا خانوارها هزینه کمتری را متحمل شوند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    مدیران دانا کشور اباد

  • بدون نام

    بهبود وضع باحرف میخوای خوب کنی بعدا میگی بودحه نمره قبولی میگیره نخیر صفره دستمزدم بالابره نقشه میکشن برای مزدم که همه چی رابالاببرن حرص مال دنیا گرفته مسولان

  • بدون نام

    و رونق بازار کار هم انشاا... شاید وقتی دیگر!!!!!!!!

  • بدون نام

    ۱۵ملیون افغانی مهاجر اگه نرن هیچ بهبود اقتصادی نمیش و۱۰ملیون شغل واشغال کردن چون همین پول نبایدباش اینها هزینه بش وایرانی بیکاروفقیرباش

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج