اژهای: بازداشتیهای معترض به حجاب زیاد نیستند
محسنی اژه ای در خصوص بازداشت برخی معترضان به حجاب گفت: عده ای با ناآگاهی و عده ای هم با مصرف برخی مواد صنعتی دست به اقداماتی می زنند که خود و خانواده هایشان را به دردسر می اندازند. بسیاری از اینها مجرد هستند و در آینده برای ازدواج و اشتغال دچار مشکل می شوند. تعداد بازداشتی ها را نمیدانم اما فکر نمیکنم خیلی زیاد باشند.
وی ضمن اشاره به درگذشت رضا مقدسی از فعالان رسانه ای؛ ضایعه فقدان ایشان را به خانواده مطبوعات تسلیت گفت.
وی در پاسخ به این سوال که رییس قوه قضاییه به انتشار اسامی قضات متخلف اشاره کرده بودند، آماری از میزان تخلفات قضات وجود دارد؟ گفت: اگر مبارزه با فساد باشد حیثیت و آبروی افراد مصون می ماند. عده زیادی در سلامت کار میکنند اما ممکن است یک فرد با کوتاهی خود آبروی بسیاری دیگر را در معرض خطر قرار دهد.
وی ادامه داد: اگر قاضی یا کارمند قوه قضاییه تخلف مالی داشته باشد، خدمات سایر قضات زیر سوال می رود و در همین راستا به تمامی روسای دادگستری این هشدارها داده شد. از طریق رییس قوه قضاییه هم اخیرا این هشدار مجددا تکرار شده است و در صورت ارتکاب جرم به افراد معرفی میشوند. ممکن است بگویند آبروی آنها و خانواده هایشان میرود که در اینجا باید دید با عدم معرفی چه زیان هایی وارد میشود.
محسنی اژه ای اظهار داشت: بعد از این هشدارها اگر قاضی یا کارمندی تخلف کند، با وی برخورد قطعی میشود.
یک تا دو هفته دیگر کیفرخواست پرونده تعاونی مسکن شهرداری منطقه ۱۸ صادر می شود
محسنی اژه ای در خصوص آخرین وضعیت پرونده تعاونی مسکن شهرداری منطقه ۱۸گفت: شکات عمدتاً کسانی هستند که از ابتدا عضو اصلی تعاونی نبودند و آنها عضویت را از افراد دیگر خریدند. یک تا دو هفته دیگر کیفرخواست این پرونده صادر می شود.
محسنی اژه ای در پاسخ به این سوال که رییس سازمان محیط زیست از مافیای خودرو و عدم کیفیت خودروها انتقاد کرده بود و اعلام کرده بود که زور رییس جمهور به اینها نمی رسد، قوه قضاییه به این مسئله ورود کرده است؟ گفت: یک مدیر وقتی حرفی را می زند خوب است که مستند حرف بزند و خوب است که به مراجع مرتبط اعلام کند اینکه معاون رییس جمهور بگوید مافیا داریم و رییس جمهور زورش نمیرسد حرف جالبی نیست.
وی افزود: بعید می دانم خود دکتر روحانی این سخن را قبول داشته باشند. علاوه بر این سوال اینجاست که واردات بر عهده کی هست؟ مسئول ورود و پلاک کردن این خودروها کیست؟ اگر تولید داخلی هم هست که بیشتر باید اطلاع دهند، اگر مدرکی دارند ارائه دهند من معتقد نیستم کسی زورش نمی رسد. اگر اسنادی دارند بفرستند و اگر جرمی احراز شود قوه قضاییه ورود میکند انشاالله زور ما می رسد.
محسنی اژه ای در پاسخ به این سوال که آیا شخصی به عنوان شخص اصلی اغتشاشات دستگیر شده و آیا عامل داخلی هم بوده است؟ گفت: اینکه بگوییم یک عامل اصلی در همه جا بوده چنین چیزی نشنیدم.
وی افزود: اینکه برخی افراد داخلی بسترهایی را برای این سخنان فراهم یا به نوعی با حرف هایشان کمکی کرده باشند. در دست بررسی است اما اینکه بگوییم یک نفر از داخل عامل محرک بوده صحیح نیست.
در هیچ جای دنیا به قدر سازمان زندان های ما آزادی مشروط، عفو قانونی و مرخصی از زندان وجود ندارد
معاون اول قوه قضاییه در خصوص برخورد بد قوه قضاییه با زندانیان گفت: بیشتر این حرفها از دشمن ضد انقلاب مطرح میشود. در هیچ جای دنیا به قدر سازمان زندان های ما آزادی مشروط، عفو قانونی و مرخصی از زندان وجود ندارد. در هر جایی لازم بوده هیأت های مختلفی از زندان ها بازدید کردند.
هنوز کیفرخواست متهمان پرونده قطار مشهد - تبریز صادر نشده است
محسنی اژه ای در خصوص آخرین وضعیت قطار پرونده تبریز - مشهد گفت: تعدادی مجروح و تعدادی جان باخته داشتیم. کسانی که مصدوم هستند باید نظر نهایی پزشک اعلام و گفته شود که این فرد بهبود می یابد یا خیر؟ خود خانواده این افراد در حال تعامل هستند. هنوز کیفرخواست صادر نشده است. کسانی که به مباشرت متهم بودند و از نظر بازپرس از مسببان بودند پرونده شان در تهران رسیدگی میشود.
وی ادامه داد: تعداد مسبب های این حادثه هنوز مشخص نشده است.
سخنگوی قوه قضاییه در خصوص اینکه اطرافیان احمدی نژاد و بقایی گفته بودند دادگاه بقایی علنی است اما علنی برگزار نشد، ایا این صرفا یک ادعا بود؟ گفت: از ناحیه قاضی چنین چیزی اعلام نشده بود. اصولا یک بحثی هم وجود دارد که در دادگاه تجدیدنظر اصلا علنی بودن وجود دارد یا نه و در قانون هم چنین صراحت و شفافیتی نیست.
باقر نمازی آزاد نشده است
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه اخیرا وزیر امور خارجه امریکا از بررسی شرایط آزادی دائمی باقر نمازی (جاسوسی که به ۱۰ سال حبس محکوم بوده است) توسط مسئولان ایرانی خبرداده و اعلام کرده است این فرد موقتا آزاد شده است. با توجه به اینکه طرف امریکایی از مرخصی درمانی نمازی خبر داده بود، زندان ها می توانسته اقدام به ارجاع زندانی به مراکز درمانی تحت نظر کند، چرا این فرد آزاد شده است؟ آیا آزادی دائمی این فرد در دستور کار قرار دارد؟ گفت: باقر نمازی آزاد نشده است و همانند بسیاری از محکومان که به مرخصی میروند، مرخصی ایشان هم سه روز بوده و تقاضا شده که نیاز به مراجعه به پزشک دارد، درخواست تمدید مرخصی شد که سه روز دیگر هم تمدید شد و ایشان آزاد نشده و مرخصی رفته است و اکنون هم این مرخصی تمام شده است. البته این درخواست را داشتهاند که تمدید شود و بتوانند درمانشان را پیگیری کنند و از نظر قانونی منعی هم ندارد که مرخصی داده شود و مسائل درمانی پیگیری شود.
۲۴۵ نفر مرتبط با اغتشاشات اخیر بازداشت هستند
وی در خصوص اینکه در ناآرامی های اخیر دی ماه عنوان شد برخی اطرافیان مسئولان دولت سابق هم بستر را فراهم کردند، آیا برای مسئولان سابق هم در این زمینه پرونده ای تشکیل شده؟ گفت: اینکه در دی ماه کسی دستگیر شده الزاما به این معنا نیست که با اغتشاشات مرتبط باشند اما ممکن است برخی افراد همان دی ماه شناسایی نشدند و بعدا دستگیر می شوند. عده ای هم دستگیر شدند که ربطی به اغتشاشات نداشتند. در حال حاضر ۲۴۵ نفر بازداشت هستند. در تهران هم چهار بازداشتی داریم و بیش از صد کیفرخواست صادره شده است.
تعداد بازداشت معترضان به حجاب خیلی زیاد نیست
محسنی اژه ای در خصوص بازداشت برخی معترضان به حجاب گفت: عده ای با ناآگاهی و عده ای هم با مصرف برخی مواد صنعتی دست به اقداماتی می زنند که خود و خانواده هایشان را به دردسر می اندازند. بسیاری از اینها مجرد هستند و در آینده برای ازدواج و اشتغال دچار مشکل می شوند. تعداد بازداشتی ها را نمیدانم اما فکر نمیکنم خیلی زیاد باشند. معمولا آزاد می شوند مگر اینکه اتهام تشکیلاتی داشته باشند.
وی ادامه داد: گاهی یک خانمی با القائاتی که صورت گرفته خودش هم خیلی نمی داند چکار می کند کاری کرده و بعد هم پشیمان میشود و می گوید تصور این را نمی کردم که بازداشت شوم. قرار این افراد سنگین نیست و یک تعهدی از ایشان گرفته می شود. چون جوان هستند و دنبال تحصیل و کار و خوب نیست سابقه کیفری داشته باشند.
اژهای گفت: برخی هم یا هدایت شده اند و یا خودشان هدایتگر هستند. با یک کار تشکیلاتی حساب شده دست به اقداماتی می زنند که طبیعی است تحقیق مفصل از ایشان می شود و وثیقه شان سنگین است و اگر ثابت شود فقط مساله شان حجاب نیست و خط های دیگر می گرفتند برایشان پرونده قضایی تشکیل و وثیقه سنگین در نظر گرفته می شود.
قوه قضاییه آمار دقیقی از دوتابعیتی ها ندارد
معاون اول قوه قضاییه در خصوص دو تابعیتی ها گفت: قانون ما دوتابعیتی را نمیپذیرد. قوه قضاییه آمار دقیقی از دوتابعیتی ها را ندارد.
گلایه از بانکها برای عدم اعلام بدهکاران
معاون اول قوه قضاییه در خصوص آخرین وضعیت پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه و اینکه اخیرا لیستی از بدهکاران اعلام شده که نام یکی از مسئولان روزنامه قانون هم دیده می شود، گفت: از دو شرکت زیرمجموعه تخلفاتی اعلام شد. چهارنفر همان زمان بازداشت شده بودند. از بازپرس شنیدیم که بدهکاران طلب وقت بیشتر برای برگرداندن بدهی های خود داشتند. چنانچه بانکی میگوید بدهکاران بدهی خود را نمی دهند خب بیایند و بگویند. از بانکها گلایه دارم چرا معوقه دارند و دنبال آن هم نیستند.
رابطه ما با وزارت اطلاعات سرد نیست
وی در پاسخ به این سوال که چرا وزارت اطلاعات لیست دوتابعیتی ها را به قوه قضاییه نمیدهد چرا رابطه تان با وزارت اطلاعات آنقدر بد است؟ گفت: وزارت اطلاعات همه جا ضابط قوه قضاییه نیست. یکسری وظایف دارد که در مقام ضابط باید زیر نظر قاضی باشد در سایر موارد ممکن است وظایفی داشته باشد که ضابط هم محسوب نشود. رابطه ما با وزارت اطلاعات سرد نیست. ابهاماتی در رابطه با دوتابعیتی وجود دارد. بعید میدانم وزارت اطلاعات کسی از دوتابعیتی ها که شاغل باشد را به ما معرفی نکند. البته ممکن است که ندانند. گاهی وزارت اطلاعات هم بی خبر است.
وی گفت: در تمام دنیا هم همین طور است. شما کشورهای دیگر هم که بروید دو دستگاه قضایی ندارند که یک دستگاه به جرایم مردم و یک دستگاه به تخلفات دستگاه قضا برسد. در قوانین ما هم این موضوع پیش بینی شده و در دستگاه قضا نیز سازوکارش پیش بینی شده است. در قانون اساسی ما و قوانین موضوعه مسئله مشخص و سازوکارش هم مشخص است. از جمله اگر علیه قوه قضاییه یا یک قاضی شکایتی شود، نحوه رسیدگی مشخص شده و تشکیلات خارج از قوه قضاییه رسیدگی نمیکند و ضرورتی هم ندارد و در تمام دنیا همین طور است اما یک سازوکار مشخص دارد که بر اساس آن کار دنبال میشود.
واکنش به سخنان مهران مدیری
محسنی اژه ای در واکنش به سخنان دیشب مهران مدیری مبنی بر اینکه هیچکس نمیتواند در مورد قوه قضائیه سخن بگوید گفت: پس این همه حرف در مورد قوه قضاییه می زنند چیست؟ خود شما خبرنگاران که سخنان و انتقاداتی را وارد و مطرح می کنید، آدم نیستید؟ فرشته هستید؟!
معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که شهردار تهران اخیرا از تخلف ۵۰۰ صفحه ای شهردار سابق خبر دادند. آیا این گزارش به قوه قضاییه ارسال شده است؟ گفت: در جریان نیستم که این گزارش ارسال شده است یا نه.از بیرون این خبر را شنیدم. البته این گزارش ها چیزی نیست که بخواهند نزد خود نگه دارند.
وی ادامه داد: گزارشاتی رسیده و هم بازرسی کل و هم دادستانی کل این گزارشات را از طریق وزارت اطلاعات و غیر وزارت اطلاعات پیگیری می کند. گزارش شده بود که در یک جایی ۶۳ نفر دوتابعیتی وجود دارد که بررسی و مشخص شد که ۳ نفر دوتابعیتی هستند و در مورد ۶۰ نفر دیگر هم تحقیقات ادامه دارد. درباره «گرین کارت» هم گزارشاتی هست که دنبال می شود اما موضوعش متفاوت است.
محسنی اژه ای در خصوص آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی گفت: این فرد یک دکل در خارج از کشور داشت که ۷۹ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار ارزش آن بود که به شرکت نفت داد. مجموع بدهی وی دو میلیارد و ۶۶۰ میلیون یورو بوده است. ۶۵۰ میلیون یورو را قبلا پرداخته بوده و یک دکل هم به ارزش ۷۹ میلیون دلار پرداخت کرد. حدود ۶۰۰ و اندی میلیون یورو هم نفت به یک شرکت خارجی فروخته که بدهکار است و طرح دعوا شده و باید دید به پول می رسد یا خیر.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: ۱۶ هزار و ۵۴۰ میلیارد و ۷۵۳ میلیون ریال هم اموالی است که از وی شناسایی و طبق نظر کارشناسی قیمت گذاری شده است. اقدامات دیگری هم صورت گرفته است.
شرکت نفت می گوید این مبالغ کل طلب را پوشش نمی دهد که درست هم می گوید و مدعی است تاخیر در پرداخت هم باید لحاظ شود که می تواند دادخواست بدهد. بنابراین نهایت تلاش صورت گرفته و بخش عمده ای هم تا الان وصول شده است و هنوز هم تلاش ها ادامه دارد و چندین نوبت برای شناسایی اموال هیئت هایی به خارج از کشور اعزام شده است.
سخنگوی قوه قضاییه در ارتباط با پرونده دکل نفتی گمشده هم گفت: ۶ جلسه دادگاه برگزار شده است و امیدواریم هرچه زودتر اتمام یابد.
دوتابعیتی بودن سه نفر احراز شده است
وی ادامه داد: گزارشاتی رسیده و هم بازرسی کل و هم دادستانی کل این گزارشات را از طریق وزارت اطلاعات و غیر وزارت اطلاعات پیگیری می کند. گزارش شده بود که در یک جایی ۶۳ نفر دوتابعیتی وجود دارد که بررسی و مشخص شد که ۳ نفر دوتابعیتی هستند و در مورد ۶۰ نفر دیگر هم تحقیقات ادامه دارد. درباره «گرین کارت» هم گزارشاتی هست که دنبال می شود اما موضوعش متفاوت است.
اژهای در مورد بودجه قوه قضاییه نیز گفت: اگر امسال دولت و مجلس در ارتباط با بودجه عنایت نداشته باشند و از آن چه در برنامه ششم هم پیش بینی شده، کمتر در نظر گرفته شود، به صراحت می گویم که به تکالیفی که خود مجلس بر عهده دستگاه قضا گذاشته، نمی توانیم عمل کنیم.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: بر اساس برنامه ششم باید ۲.۹ درصد بودجه کل در نظر گرفته می شد اما در لایحه بودجه ۲.۶ درصد پیش بینی شده بود. با تلاش ها در کمیسیون تلفیق ۸۰۰ میلیارد اضافه شد اما هنوز هم با ۲.۹ فاصله داریم. ضمن اینکه بخشی از بودجه قوه قضاییه درآمد هزینه است و ار درآمد حاصل شود اختصاص می یابد. کاری که متاسفانه دولت هم در سال ۹۵ و ۹۶ انجام داد، حتی آن میزانی که درآمد است را هم کامل نمی دهند. ما در همین فصل سوم واقعا گرفتار شدیم و نزدیک بود در پرداخت حقوق ها با مشکل مواجه شویم.
وی در خصوص سازمان ثبت و بحث کاداستر، در قانون پیش بینی شده درآمدی که از کاداستر حاصل می شود ۱۰۰ درصد به آن تخصیص یابد. این درآمد هم اختصاص نمی یابد و بخشی از آن به هلال احمر اختصاص می یابد. ما نمی گوییم هلال احمر نیاز ندارد. هلال احمر هم نیاز به بودجه دارد اما چرا از این ردیف؟
۶ نفر در پرونده صرافی های متخلف تحت تعقیب هستند
وی در خصوص پرونده ٥ صرافی که پلمب شدند، گفت: ٦ نفر تحت تعقیب هستند اما اینکه بازداشت شدند یا نه اطلاع ندارم. وزارت اطلاعات هم روی این پرونده کار کرده است.
نظر کاربران
چرا حقوق کارگران خدماتی ابفار روستایی پرداخت نمیشود ۶ماه بیحقوق دیگه بریدیم گم کم کافر میشیم
کسی که سست عنصره دین وایمانش همانند ژله میلرزه