۶۷۰۸۵۶
۱۱ نظر
۵۱۱۸
۱۱ نظر
۵۱۱۸
پ

از دمپایی پوشیدن در ادارات تا آراستگی مدیران

نيوشا طبيبي در روزنامه اعتماد نوشت: نابساماني و گسيختگي برخي امور كه منجر به نارضايتي مردم مي‌شود، يا عدم تقيد برخي به رعايت نظم و قانون، سر در علل مختلفي دارد. يكي از آشكارترين دلايل آن عدم رعايت نظم و انضباط ظاهري است كه سبب اشاعه حس «بي‌نظمي» در تمامي آحاد جامعه مي‌شود.

نيوشا طبيبي در روزنامه اعتماد نوشت: نابساماني و گسيختگي برخي امور كه منجر به نارضايتي مردم مي‌شود، يا عدم تقيد برخي به رعايت نظم و قانون، سر در علل مختلفي دارد. يكي از آشكارترين دلايل آن عدم رعايت نظم و انضباط ظاهري است كه سبب اشاعه حس «بي‌نظمي» در تمامي آحاد جامعه مي‌شود.
موضوع را بايد كمي توضيح بدهم: به نظر من نظم، نظم مي‌آورد. بي‌نظمي و با نظمي هر دو پديده‌هايي هستند كه به راحتي جاري و ساري مي‌شوند. اگر مدير يك اداره در لباس پوشيدن و آراستن خود بر پايه عرف جامعه، همت نداشته باشد، همين بي‌نظمي و بي‌قيدي ظاهري‌اش خود به خود به تمامي سازمان تحت مديريتش تسري پيدا مي‌كند.
وقتي معابر و خيابان‌ها، بي‌نظم و فاقد خطوط و نشانه‌هاي مرسوم باشند و شكل كلي شهر بد ريخت و بد هيبت باشد، شهروندان به خود اجازه مي‌دهند در خيابان‌ها مرتكب تخلف رانندگي بشوند، در معابر زباله بريزند و هيچ حساسيتي در آراستن نماي بيروني خانه‌هاي خود نداشته باشند. تحصيل حس رضايتمندي شهروندان فقط با انجام كارهاي زيربنايي و بزرگ و راه‌اندازي پروژه‌هاي عظيم نيست. ترديدي نيست كه مديريت كلان كشور بايد براي توسعه و آباداني و برقراري رفاه شهروندان بنا بر وظايف حاكميتي خود به انجام پروژه‌هاي عظيم و ايجاد شغل و برپايي صنايع دست يازد، اما اموري اينچنين، رضايتمندي فوري در شهروندان ايجاد نمي‌كند. چيزي غير از اينها هم لازم است كه عرض مي‌كنم. بگذاريد برگرديم به همان بحث لباس آقاي مدير محترم. آراستگي و منظم و مرتب بودن از نشانه‌هاي جدي گرفتن وظايف و تقيد به امور محوله است. لااقل در چشم بينندگان چنين حسي به وجود مي‌آورد.

عدم تقيد برخي از مديران - كه گاه تصوير چهره و قامت آنان را در رسانه‌ها مي‌بينيم - به هماهنگي و نظم در لباس پوشيدن در من دو حس متفاوت ايجاد مي‌كند: اول، تصور مي‌كنم وقتي كارمندان اداره‌اي هر روز صبح با مديري كه لباس‌هاي چروك به بر و مويي ژوليده بر سر و كفش‌هايي خاك گرفته به پا دارد مواجه مي‌شوند، ترديد ندارم كه در آن كارمندان «حس عدم تقيد و بي‌نظمي» ايجاد خواهد شد. وقتي آقاي رييس براي رفتن به محل كار و سازمان خود آنقدر ارزش قائل نيست كه خود را بيارايد، پس هيچ چيز ديگري در آن سازمان مهم جلوه

نخواهد كرد.
دوم، سوي ديگر اين ماجراي بي‌اعتنايي به نوع لباس پوشيدن، يك نوع تظاهر به انقلابي بودن و عدم علاقه به امور دنيوي بوده است، گويي نمي‌شود انقلابي و دست پاك بود اما آراسته و منظم و مرتب هم جلوه كرد. اصلا اين مترادف قرار دادن شخص انقلابي با فردي كه لباس‌هاي نامرتب و نا هماهنگ مي‌پوشد و مويي ژوليده دارد، ظلم به انقلاب است.
براي مرتب و منظم بودن لازم نيست از مد غربي پيروي كنيم. ما كه سنت هزاران ساله در آراستگي و لباس ملي خودمان را داريم حاجتي به پيروي از روش غربي‌ها نداريم. اما حال كه از بد حادثه كت و شلوار تبديل به لباس رسمي و اداري شده است، مي‌توان همان كت و شلوار را آراسته و هماهنگ به بر كرد. كمي دقت در هماهنگي رنگ‌ها و تميزي و چروك نبودن پيراهن و كت و شلوار، جلوه‌اي از نظم و حسي از تقيد سازماني و اهميت امور به خود و به همگان منتقل مي‌كند.
در ميانه دهه شصت، آقاي دكتر ولايتي پيراهني به بر كرد كه امروز به «يقه ديپلماتيك» يا اسامي ديگر معروف شده است. اين نوع يقه و پيراهن، سابقه‌اي در تاريخ پوشاك ما دارد و ضمنا به خوبي جايگزين پيراهن‌هاي با يقه معمول طرح غير ايراني شد. از آن پس وزراي خارجه كه نماينده مردم ايران در عرصه جهاني هستند همگي - به جز يك مورد - آراسته و منظم و مرتب در كنفرانس‌ها و مراسم و ملاقات‌هاي ديپلماتيك حاضر شده‌اند.
آقاي دكتر ظريف، آقاي دكتر عراقچي و ديگر اعضاي تيم مديران ارشد وزارت امور خارجه فعلي همگي بسيار آراسته و منظم لباس مي‌پوشند، از مدهاي معمول پيروي نمي‌كنند و حس جديت و متمدن و امروزي بودن و ضمنا پايبندي به روش و منش ايراني را به ملاقات‌كنندگان و مذاكره‌كنندگان القا مي‌كنند.

با همين حس، وقتي وزير امورخارجه جمهوري اسلامي ايران به نمايندگان بزرگ‌ترين قدرت‌هاي جهان مي‌گويد«هرگز يك ايراني را تهديد نكنيد» اين جمله جدي گرفته مي‌شود، دشمنان ماست‌ها را كيسه مي‌كنند و بر جاي خود مي‌نشينند تا با ايران مذاكره كنند.

منظم و مرتب و آراسته لباس پوشيدن مديران موضوعي ملي و مهم است. يك مدير دولتي «حق» ندارد بي‌نظم و ژوليده جلوه كند. او نماينده حاكميت و اقتدار ملي است. نمي‌توانيم با ظاهري نامنظم و ناهمگون از اقتدار سخن بگوييم، چون اقتدار مولود نظم است و تقيد نظاميان به حفظ نظم و آراستگي در لباس‌ها به همين دليل است.
مديران براي آنكه نامنظم جلوه نكنند لازم نيست لباس‌هاي گرانقيمت و مارك‌دار و خارجي به تن كنند. كافي است دقت كنند كه رنگ‌هايي در هماهنگي بپوشند، از پوشيدن جوراب سفيد پرهيز كنند و مارك تبليغي سر آستين كت را قبل از پوشيدن بردارند و كفش‌هاي‌شان هميشه تميز و واكس زده باشد، همين.
نمي شود از تقيد و نظم ظاهري و عرق ملي صحبت كرد و از رييس‌جمهور سابق افغانستان يادي نكرد. حامد كرزاي، رييس‌جمهور پيشين افغانستان لباس ملي افغاني به بر مي‌كرد و هرگز در مجامع با لباس‌هاي غربي ديده نشد، اما بارها به عنوان رهبري شيك پوش مورد توجه رسانه‌هاي جهان قرار گرفت و فرهنگ و هنر كشور خود و پايبندي‌اش به رسم و سنت افغاني را با همين لباس به دنيا معرفي كرد. از ديگر آفاتي كه در پوشش ظاهري در ادارات معمول شده، به پا كردن دمپايي است. اگر رفتاري را كه در خانه داريم در اداره و سازمان هم پيشه كنيم، بدون ترديد در نظم و انضباط محل كار و در نتيجه در بهره وري آن خلل افكنده‌ايم. آرزو مي‌كنم كه اين پديده دمپايي هم از ادارات برچيده شود و كارمندان مقيد شوند كه در ساعات اداري با لباس رسمي در محل سازمان حضور داشته باشند و فقط به وقت نماز پوشيدن دمپايي مجاز باشد.

ايجاد حس رضايتمندي در مردم و در يكديگر، از همين امور خرد و پيش پا افتاده آغاز مي‌شود. به وقت بارش سنگين برف و به مشكل خوردن فرودگاه و معطلي صدها نفر و بي‌ساماني، ذكر اخبار و آمار و ارقام پروژه‌هاي در دست اجرا براي ارتقاي وضعيت فرودگاه به كار نمي‌آيد، اما كلامي محبت‌آميز و از سر صدق، رسيدگي روحي و خوراك و آب رسانيدن به مردم معطل مانده در مردم «حس رضايتمندي» ايجاد مي‌كند، آرام‌شان مي‌كند، به آنها يادآوري مي‌كند كه در خانه خودشان هستند و دولتي دارند كه از آنها حفاظت و مراقبت مي‌كند، حال اگر كم و كاستي هست، چه باك؟ در كنار هم دست در دست هم اصلاحش مي‌كنيم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • محمدرضا بختیار

    آفرین واقعا همینطور هستش به اضافه اینکه تو بعضی ادارات و سازمانها نصف پیراهنشون داخل شلوار و نصف دیگه اش رو شلوارشان هست

  • بهزاد

    بعضی‌ها پوشیدن دمپایی و شلخته بودن را نشان ایمان و انقلابی بودن می‌دانند متاسفانه
    در کل اگر ریا و ظاهر و تملق از بین برود همه چیز درست میشود

  • بدون نام

    مدیران نو کر مردم هستند نه سرور مردم

  • بدون نام

    آخ گفتی . آدم حالش بهم میخوره از این مدیران .

  • عسل

    توی شهرداری همه با دمپایی پلاستیکی آبی میچرخن

  • بدون نام

    وقت نماز شامل , ترک نیم ساعت زوتر محل کار , نیم ساعت نماز , 45 دقیقه سخنرانی وپذیرایی به مناسبتی , 10 دقیقه هم استقرار مجدد ...اگر کار تولیدی باشه که کلا تعطیل و اماده عزیمت به خانه , نهار خوری هم که داستان دیگری داره . کار کیلویی چند ؟

  • بدون نام

    ماست ها رو کیسه کردن با حرف ظریف. جوک نگید تو رو خدا ترکیدم از خنده . . . .

  • غ، برون

    با همه موارد بالا موافقم فقط به یک شرط که شما هرروز 8یا9ساعت کفش پا کنید و مداوم یا حداقل نیم ساعت یک بار از صندلی بلند شوی وچند دقیقه راه بروی اون وقت ببین تا چه مدتی می توانی 8یا9ساعت مداوم کفش بپوشی .
    عزیز دل یه کم مطالعه پزشکی هم داشته باشی بد نیست.
    هیچ پزشکی پوشیدن 8یا9ساعت کفش را به طور مداوم نه قبول دارد ونه توصیه می کند .

  • بهزاد

    خدا شاهده من یه بار رفتم به یکی از اداره ها که خودشون گفته بودن صبح ساعت ۸ اینجا باش، رفتم اتاق مسئول دیدم نیست، بیست دقیقه منتظر شدم نیومد، رفتم از قسمت اطلاعات پرسیدم گفت الان میاد، رفتم سمت آبدارخونه دیدم داره املت میخوره.

  • یه همراه

    آراستگی خوب بی حجابی و بی عفتی و بی حیایی ممنوع این شعار دینه.ماانقلابیون که ی شلخته بودیم.چه وقت گفتیم شلختگی ازایمانه.

  • علی

    دمپایی پاشون میکنن که هیچ .موقع نماز برای وضو که میرن برگشتنی جوراباشونم دم جیب شلوار آویزون میکنن.
    صحنه چندش آوریه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج