۶۷۰۲۸۱
۱ نظر
۵۰۱۰
۱ نظر
۵۰۱۰
پ

امیرعبداللهیان:

اروپا و آمریکا راهبرد مشترکی در قبال برجام دارند

دستیار رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین‌الملل می‌گوید آمریکا ناقض برجام است و حالا اروپایی‌ها هم با تمایل به گنجاندن برنامه نظامی ایران در توافق هسته‌ای، به واشنگتن پیوسته‌اند.

خبرگزاری فارس: «حسین امیرعبدالهیان» دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین‌الملل در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، در خصوص نقش ایران در خاورمیانه، همکاری‌های جاری با روسیه، آینده برجام و روابط تهران و برخی کشورهای عربی به سوالات خبرنگار این خبرگزاری روس پاسخ داد.

امیرعبداللهیان در ارزیابی همکاری ایران و روسیه در مبارزه با تروریست‌های سوریه گفت: «به اعتقاد من، همکاری برای حل بحران سوریه، یکی از موفق‌ترین تعاملات منطقه‌ای بین تهران و مسکو بود. در زمانی که بحران سوریه به نقطه اوج خود رسیده بود، من در وزارت امور خارجه مشغول بودم و بر موضوع سوریه اشراف داشتم.»

وی به عدم قطعیت سابقا موجود در ذهن دیپلمات‌های ایرانی در خصوص نقش احتمالی روس‌ها در بحران سوریه پرداخت و گفت: «در ابتدا ما درباره موضع‌گیری و مشارکت مسکو در مناقشه سوریه، شک داشتیم. ولی رئیس‌جمهور پوتین تصمیم درست را گرفت؛ اولین تصمیم درست درباره جنگ با تروریسم، دومین تصمیم درست وی، حمایت از دولت مشروع سوریه و سومین تصمیم درست وی، مشارکت فعال در روند سیاسی برای حل بحران سوریه بود.»

امیرعبداللهیان در خصوص نقطه شاخص شروع ایفای نقش روس‌ها در بحران سوریه گفت: «نقطه مشخص آن بود که ولادیمیر پوتین با رهبر معظم انقلاب دیدار و در خصوص کلیت همکاری‌های دوجانبه امنیتی، حمایت از دولت مشروع سوریه و دفاع از مردم این کشور و ثبات منطقه در برابر تروریست‌ها با ایشان گفت‌وگو کرد.»

دستیار بین‌الملل رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص تصویر کلی کمک‌های جمهوری اسلامی ایران به سوریه هم سخن گفت؛ امیرعبداللهیان گفت که ایران «تا حد ممکن» به این کشور کمک کرد و با اعزام مستشاران نظامی، متحمل شدن تلفات انسانی و ارسال کمک‌های بشردوستانه «به رغم وجود تحریم‌های سخت علیه ایران»، هزینه‌های این کمک را تقبل کرد.

امیرعبداللهیان با اشاره به وارد آمدن آسیب‌های جدی به زیرساخت‌های سوریه در خلال جنگ که نتیجه «سیاست‌های فاجعه‌بار آمریکا و متحدانش» بوده، گفت که روند بازسازی سوریه به «تلاش بسیار و مشارکت دیگر کشورها» نیاز دارد.

این دیپلمات ایرانی در ارزیابی نقش ایران در تحولات یمن، گفت که ایران «بر خلاف دیگر کشورها» استاندارد دوگانه‌ای در قبال تحولات منطقه ندارد و در پرونده مشخص یمن، بر خلاف عربستان، راه حل بحران را در تشدید تنش نمی‌بیند و حامی راهکار سیاسی است.

وی گفت که چندی پیش برای شرکت در نشست وزرای سازمان همکاری‌های اسلامی به محل دبیرخانه این سازمان در شهر جده عربستان رفته و در آنجا، به «عادل الجبیر» وزیر خارجه کشور میزبان گفته که «عملیات نظامی ریاض در یمن، یک اشتباه راهبردی بزرگ است.»

امیرعبداللهیان در روایت عکس‌العمل عادل الجبیر گفته: «او البته از این حرف من عصبانی شد و در پاسخ گفت که حوثی‌های یمن طرف ۳ هفته، کاملاً شکست خواهند خورد ولی حالا که ۴ سال از شروع عملیات عربستان می‌گذرد، ریاض هیچ‌گونه پیروزی به دست نیاورده و برخی قبائل یمنی، برای دفاع از خود، به قلب عربستان موشک شلیک کرده‌اند که این حملات موشکی، خسارات زیادی به بار آورده است.»

دستیار بین‌الملل رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت که ایران هیچ‌گاه تسلیحات یا نیروی نظامی به یمن اعزام نکرده و حتی برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به مردم تحت محاصره ائتلاف سعودی، به رغم کمک گرفتن از ظرفیت سازمان ملل، با مشکلات زیادی مواجه شده است.

امیرعبداللهیان در بخش دیگری از این مصاحبه، ادامه بحران در خاورمیانه را نقشه و مایه تضمین منافع نفتی و تسلیحاتی آمریکایی‌ها دانست و گفت که بطور مثال، واشنگتن به بهانه مبارزه با داعش، به راحتی و بدون موافقت دولت قانونی سوریه، در این کشور پایگاه ایجاد کرده است.

وی به وجود شواهد انکارناپذیر از خروج فرماندهان داعش از سنگرهای در حال سقوط به وسیله آمریکایی‌ها هم اشاره کرد و گفت که این اقدام واشنگتن، به دلیل مخالفت آمریکایی‌ها با کشته شدن سران این گروه تروریستی و ریشه‌کن شدن آن است.

امیرعبداللهیان در تشریح وضعیت فعلی برجام، گفت که آمریکا به تعهداتش ذیل این توافق بین‌المللی عمل نکرده است و «ایالات متحده، اجرای برجام را به خاطر محقق شدن منافع منطقه‌ای خود می‌خواهد که این به معنای به گروگان گرفتن توافق است. به همین خاطر، آنها تلاش می‌کنند که موضوع برنامه نظامی ایران را در چارچوب برجام بگنجانند و باید بگویم که آمریکایی‌ها در این موضوع، با اروپایی‌ها تا حدودی منافع مشترک دارند.»

دستیار بین‌الملل رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه ارزیابی رفتار اروپایی‌ها در قبال برجام، حساب روسیه را از دیگر کشورهای این قاره جدا کرد و گفت که با دیدن تلاش‌ فراوان مسکو برای انعقاد برجام و تضمین منافع ایران در اجرای این توافق، اروپایی‌ها هم حالا می‌توانند با توجه به نارضایتی از سیاست «دونالد ترامپ»، گام‌های مستقل در مسیر اجرای برجام بردارند.

امیرعبداللهیان البته در ارزیابی از آینده برجام در اروپا گفته که «شخصاً فکر نمی‌کنم اروپایی‌ها و آمریکا بتوانند راهبردهای جداگانه‌ای در قبال برجام داشته باشند.»

معاون سابق وزیر امور خارجه ایران در توصیف نوع ارتباط فعلی ایران و عربستان گفت: «شکاف بزرگی که در روابط ما به وجود آمده، نتیجه اقدامات ایران نیست. این ما نبودیم که میسر عادی‌سازی روابط را بستیم. وقتی معاون وزیر خارجه بودم، در روابط دوجانبه‌مان بحران ایجاد شد. متأسفانه سعودی‌ها با عجله تصمیمی کاملاً غیرمنطقی گرفتند و روابط را به صورت یکجانبه قطع و دیپلمات‌های ما را اخراج کردند.»

امیرعبداللهیان در توجیه علت اتخاذ این تصمیم در ریاض گفت: «ایجاد بحران یکی از اهداف نخبگان سیاسی جدید عربستان است و به همین خاطر است که آنها گام در مسیر ایجاد ائتلاف ضدایرانی در منطقه برداشتند.»
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    به نظر میرسد اروپا خود را طرفدار برجام نشان میدهد تا دست ما از توانایی هسته ای کوتاه شود و آمریکا نیز در عمل فواید برجام را برای ما از بین ببرد و ما حصل توافق که رشد اقتصادی و تبادل بانکی رو از بین ببرد و در عمل هم فقط چند بانک کوچک با ما ارتباط دارند .

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج