شهردار تهران به دیدار سینماگران رفت
محمد علی نجفی شهردار تهران شامگاه دوشنبه ۹ بهمن به دیدار سینماگران رفت و از موزه سینما بازدید کرد.
محمدعلی نجفی افزود: برای این طرح برنامه ریزی هایی انجام شده است اما مشکلات مالی مانع تحقق آن شده است و همه سعی ما این است تا با کمک مالی این طرح به سرانجام برسد و برای اینکار وزارت ارشاد را هم دخیل می کنیم.
نجفی با بیان اینکه متاسفانه در ایران گردشگر خارجی زیاد نداریم گفت: باید تلاش کنبم تا جوان ها با تاریخ کشورمان آشنا شوند و در ابن زمینه موزه ها میتوانند کمک زیادی کنند تا جوان ها در جهت اعتلا و توسعه کشور گام بردارند.
شهر دار تهران ادامه داد : نقاط اشتراک زیادی بین شهرداری و هنرمندان وجود دارد که یکی از آنها این است که در تهران زندگی می کنیم و به این شهر علاقه و وابستگی داریم؛ تهران شهری با همه زیبایی ها و ظرفیت ها و در نقطه مقابل با همه مشکلات و درگیری ها است.
شهردار تهران با بیان اینکه هر شهر جسم و جانی دارد، افزود: ما به جان شهر کمتر توجه کرده ایم و در مواردی هم از آن غافل بوده ایم. اگر بخواهیم جان شهر را تقویت کنیم، به عقیده من مهمترین ابزار فرهنگ و هنر است، ابزاری که یک عده خاص از نعمت برخورداری از آن بهره مند هستند.
وی با تاکید بر اینکه در بین تمامی هنرها سینما یک هنر برتر است، عنوان کرد: سینما می تواند حال شهر را بهتر و شهر را با مهر بیشتری همراه کند. به هر حال اگر بخواهیم به شهر خدمت کنیم و شهری برای زندگی بسازیم و مردم در آن احساس آرامش درونی واقعی کنند این هنر می تواند، بسیار تاثیر گذار باشد.
نجفی با بیان اینکه رابطه مدیریت شهری و سینما رابطه ظرف و مظروف است، اظهار کرد: مدیریت شهری همچون عموم شهروندان به سینما نیاز دارد و شهر بدون سینما نه یک چیز بلکه خیلی چیزها کم دارد. چنین شهری نمی تواند برای زندگی همراه با آسایش باشد. به عبارت دیگر مدیریت شهری به هنرمندان نیاز دارد و اگر فضای مناسب را برای زایش های فکری و عرصه خلاقیت های هنری فراهم نکند، هنرها آن گونه که باید رشد نخواهند کرد.
وی با تاکید بر ضرورت تعامل هرچه بیشتر شهرداری تهران و اهالی هنر گفت: این تعامل باید بسیار بیشتر از گذشته تقویت شود تا ما بتوانیم در این مسئولیت مشترک و احساس مسئولیتی که نسبت به شهروندان داریم، موفق تر باشیم و کار را با عمق بیشتری پیش ببریم.
نجفی با اشاره به تشکیل کارگروه مشترک بین مدیریت شهری و اهالی سینما تصریح کرد: از قبل هم صحبت هایی برای تشکیل کارگروه مشترک شده بود و قرار شد برخی از برنامه هایی که از عهده شهرداری بر می آید مانند ساخت سالن های بهتر و جدیدتر از طریق این کارگروه پیگیری شود. این کارگروه حتی موضوعات نرم افزاری را نیز مورد توجه و بررسی قرار می دهد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه سینما در هویت بخشیدن به شهر می تواند بسیار موثر باشد، بیان کرد: شهری مانند بارسلونا از وودی آلن می خواهد تا ظرفیت های آن را نشان دهد. در تهران هم همچون رشد و تقویت گردشگری یا حقوق و تکالیف شهروندی اگر بخواهیم به صورت جدی شاهد ارتقا باشیم، به سینما نیاز داریم.
نجفی با بیان اینکه مسئله تشکیل کارگروه مشترک حتما دنبال می شود، گفت: در گذشته از موزه سینما بازدید کرده بودم اما در بازدید امشب متوجه شدم، امکانات موزه سینما از نظر فضا و سخت افزار محدود است و در خور و شایسته سینمای ایران نیست. سینمای ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ۲ هزار جایزه بین المللی کسب کرده است که این بدان معناست که دو هزار بار به احترام سینمای ایران به پا خواستند. بنابراین شهرداری کمک می کند تا شرایط موزه بهتر شود اما در مورد سایر تقاضاها باید در نظر داشته باشیم که به هرحال امکانات شهرداری در وضع موجود محدود است.
شهردار تهران در واکنش به اظهارات یکی از هنرمندان که گفته بود شهرداری روی بمب قرار دارد، گفت: من احساس نمی کنم روی بمب نشسته ام، اما مشکلات زیاد است که یکی از آنها منابع و امکانات مالی شهرداری است. من یک بار این خاطره را در شورا هم مطرح کردم. می گویند هر ماه یک نفر به بانک می رفت و سر وقت پول قسط خود را پرداخت می کرد و بعد از آن هم یک گوشه می نشست و گریه می کرد. وقتی رییس بانک دلیل این مسئله را پرسید فرد گفت، به بخت خودم گریه می کنم که همه کیف پول پیدا می کنند و من دفترچه قسط.
نجفی افزود: در شهرداری تهران همه از مطالبات صحبت می کنند که بسیاری از آنها مستند است. چند روز گذشته یکی از نمایندگان با چند نفر به دفتر من مراجعه کردند که افراد همراه، از طلب خود می گفتند. من هم به آن نماینده محترم گفتم یک بار دو نفر را بیاورید که به شهرداری بدهکار باشد. در حال حاضر شرایط شهرداری تهران خوب نیست اما ان شالله بهتر خواهد شد. در هر صورت محدودیت ها به گونه ای است که شاید نتوانیم همه آنچه را علاقه داریم، انجام دهیم یا انتظارات هنرمندان را محقق کنیم.
نجفی با بیان اینکه مدیریت شهری اگر نتواند از هنر کمک سخت افزاری کند باید در حد مسئولیت خود از حیطه هنر دفاع کند، خاطرنشان کرد: ما خودمان را در مقابل هنر و هنرمند مسئول می دانیم. بدون هنر و هنرمند شهر روح واقعی نخواهد داشت و به همین دلیل تعهد می دهم، در هرجایی که لازم باشد و در قدرت شهرداری هم باشد، در دفاع از هنرمندان بایستیم و با صدای بلند آن را اعلام کنیم.
نظر کاربران
یعد. اینهمه افتضاح رفته شو اف بده
یعد. اینهمه افتضاح رفته شو اف بده