۶۶۸۷۵۵
۴ نظر
۵۰۱۰
۴ نظر
۵۰۱۰
پ

پایان ائتلاف اصلاح طلبان و اعتدال گرایان؟

آخرین ساعات تبلیغات بود. همه نیروهای ستاد‌های انتخاباتی دیگر «کف خیابان» پوستر پخش می‌کردند. خیلی‌ها هم که حتی گذرشان به ستاد هم نیفتاده بود، احساس خطر کرده بودند شب کنار خیابان‌ها آستین را بالازده بودند و خود نیز وارد گود تبلیغات شده بودند. همه نگران بودند.

روزنامه وقایع اتفاقیه: آخرین ساعات تبلیغات بود. همه نیروهای ستاد‌های انتخاباتی دیگر «کف خیابان» پوستر پخش می‌کردند. خیلی‌ها هم که حتی گذرشان به ستاد هم نیفتاده بود، احساس خطر کرده بودند شب کنار خیابان‌ها آستین را بالازده بودند و خود نیز وارد گود تبلیغات شده بودند. همه نگران بودند.
دولت یازدهم پرونده برجام را به مجلس برده بود و با سختی توانسته بود تصویب آن را بگیرد. برنامه‌های دولت حسن روحانی در صورتی که مجلس را از دست می‌داد کاملا به حاشیه می‌رفت. برنامه‌هایی‌که در دو سال پیش از آن نیز بدون پافشاری شدید روحانی امکان اجرای محدود نیز نمی‌یافت. بااین‌حال، در بسیاری از موارد نیز روحانی و تیمش با ناکامی مواجه شده بودند، در مهم‌ترین این اتفاقات، رضا فرجی‌دانا، وزیر علومی که توانسته بود کلید روحانی را حداقل در قفل دانشگاه‌ها بچرخاند، توسط همین مجلس استیضاح شده بود.
فضای سنگینی درکشور حکم فرمایی می‌کرد. زمان تایید صلاحیت‌ها بیشتر کاندیداهای اصلاح‌طلب رد صلاحیت شده بودند و همین مسئله روح ناامیدی را بر فضا حاکم کرده بود. خیلی‌ها باز سخن به تحریم گشوده بودند. اما ناگهان سیدمحمد خاتمی، رییس‌جمهور دوره اصلاحات با تکرارش کنار لیست امید آمد. لیستی که از ائتلاف میان اصلاح‌طلبان، اعتدالیان و اصولگرایان معتدل بسته شده بود و فضا را تغییر داد. مردم با هم در خیابان بحث می‌کردند. بحث‌ها بالا گرفته بود و حتی گاهی به دعوا کشیده می‌شد. گروهی لیست طرف مقابل را ضددولت و واپسگرا می‌دانست و گروهی دیگر لیست مقابلش را انگلیسی و همین فضای دوقطبی دلهره را برای ناظرین افزایش می‌داد. هفت اسفند ۹۴ گذشت، مردم پای صندوق‌های رای آمدند. فردای انتخابات شد. اخبار ساعت هفت شب. مجری شروع به خواندن اسامی برندگان انتخابات تهران کرد. نفس‌ها در سینه حبس شده بود. در کمال ناباوری گویی لیست انتخاباتی امید را به ترتیب می‌خواند. به جز حداد عادل، همه نمایندگان مردم، از لیست امید رای آورده بودند. چند ساعت بعد، حداد عادل هم رفت و همه سی نفر، سی نفر لیست امید شد و خبر پیروزی قاطع حامیان دولت همه رسانه‌های کشور را درنوردید. اما با ورود به مجلس این ائتلاف امید تازه اول درگیری‌ها بود.
از انتخاب رییس مجلس گرفته تا جزیی‌ترین مسائل دیگر. فضا آن‌قدر متفاوت شد که لیست پیروز انتخابات، در مجلس به اقلیت تغییر شکل یافت. انتخاباتی که حداقل ۱۴۶ عضو از ۲۹۰ نماینده را از خود به مجلس برده بود، عاقبت نتوانست فراکسیون اکثریت را تشکیل دهد. برخی دلیل این اتفاق را مدیریت بد رییس فراکسیون، یعنی محمدرضا عارف دانستند. برخی دیگر از تحلیلگران نیز دلیل اصلی آن را ائتلاف سیاسی اصلاح‌طلبان با اصولگرایان بیان کردند. به این مفهوم که برخی با نردبان اصلاح‌طلبان وارد مجلس شدند اما عاقبت آنها را رها کردند. محمدرضا عارف خودش هم از این ناکامی آگاه شده است.
او درگفت‌و‌گو با انتخاب گفت: «در انتخابات سال ۹۸ با پرچم اصلاح‌طلبانه وارد می‌شویم یعنی ائتلاف نمی‌کنیم؛ به اندازه کافی هم نیرو داریم و با تعاملی که با شورای نگهبان داریم و با تغییر نگرشی که در برخی از نهادهای حاکمیتی نسبت به جریان اصلاحات به وجود آمده است انشأالله به این نتیجه برسیم که تایید صلاحیت‌ها روند عادی و قانونی را طی کند و همانند انتخابات شوراها با تورم نیرو مواجه باشیم.»

حال پس از گذشت دو سال و پیروزی دیگر، یعنی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا سوالی اساسی در اردوگاه اصلاح‌طلبان به وجود آمده است و آن اینکه آیا می‌توان به تنهایی و بدون یاری نیروهای ائتلاف در انتخابات مجلس آینده پیروز شد؟ این درحالی است که تجربه شورای اسلامی شهر پیش چشم همگان است. انتخاباتی که از اصلاح‌طلب‌ترین افراد تا اصولگراترین مردم در آن کاندیدا داشتند. اما قهر مردم با صندوق‌های رای از جانبی و عدم ائتلاف نیروهای اصلاح‌طلب از جانب دیگر فضا را برای روی‌کارآمدن لیست آبادگران و در نهایت محمود احمدی‌نژاد آماده کرد. حال دوباره سوال را تکرار می‌کنم، آیا می‌توان به تنهایی و بدون یاری نیروهای ائتلاف در انتخابات مجلس آینده پیروز شد؟

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    عارف اصلا سیاست بلد نیست. اصلاح طلبی در ایران را نابود کرد . این آقا به همان ژن خوب خانواده اش بچسبد و دنبال تجارت کمافی السابق باشد برای ملت بهتر است.

  • احسان

    انتخاباتهای بعدی شما جماعت اصلاح طلب و اصولگرا مثل مسابقه ی فوتبالی خواهد بود که هیچ تماشاگری ندارد و کسی برای هیچ طرف بازی هورا نمی کشد!!
    خودتان دورهمی مسابقه را برگزار کنید. ما که نیستیم و نمی خواهیم جزئی از این مسابقه ی مسخره باشیم...

  • بدون نام

    مردم که اصولگراهارو از همون اول قبول نداشتن اینو آمارانتخابات میگه اصلاح طلبای عزیز هم که نشون دادن که فقط خودشونو ریشانو رنگ میکنن تا زیبا به بنظر برسن آقای خاتمی دیگه مردم گول حرفاتونو نخواهند خورد آقای رییسی خوب میدونم که چهره ترسناکی ازتو میسازن همه چه اصلاح طلب چه اصولگرا تا مردم ترسی که ازشما وامثال شمادارند مجبور میکنن تاپای صندوق رای بیان تامردم رای بدن شما آقای رئیسی ها وٱقایان خاتمی ها دیگه مردم علاقه ای به شماها ندارند زیرا مردم احمدینژاداصولگرارو دیدن و همینطور روحانی اصلاح طلب دیگه من رای نمیدم به شرفت قسمت میدم سانسورش نکن

  • بدون نام

    شما فقط اعتلاف کنید که چگونه میتوان بیت المال را چپاول کرد .

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج