گزارشی از اولین روز بررسی بودجه ۹۷
مجلس شورای اسلامی امروز؛ یکشنبه ، هشتم بهمن ماه ۱۳۹۶ بررسی بودجه سال ۹۷ را در صحن علنی در دستور کار قرار داد.
خبرگزاری ایسنا: مجلس شورای اسلامی امروز؛ یکشنبه ، هشتم بهمن ماه ۱۳۹۶ بررسی بودجه سال ۹۷ را در صحن علنی در دستور کار قرار داد.
جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی نیز به ریاست علی لاریجانی برای بررسی بودجه تشکیل شد.
براساس آییننامه داخلی مجلس، در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه سالانه کل کشور پس از نطق رئیسجمهور، سخنگوی کمیسیون گزارش خود را ارائه میدهد، سپس حداکثر ۱۰ نفر از نمایندگان به عنوان مخالف گزارش کمیسیون و ۱۰ نفر به عنوان موافق گزارش کمیسیون به ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق هر کدام حداکثر ۱۰ دقیقه صحبت میکنند. پس از آن نماینده دولت به مدت ۲۰ دقیقه و در پایان، سخنگوی کمیسیون صحبت میکند.
مجلس که در جریان بودجه در دو شیفت کاری تشکیل جلسه میدهد، بعد از بررسی و تصویب کلیات بودجه وارد رسیدگی به جزییات آن در بخش درآمدی و هزینهای خواهد شد.
پیشبینی میشود بررسی بودجه حداقل تا دو هفته آینده ادامه داشته باشد.
پیش از آغاز جلسه علنی، جلسه غیرعلنی تشکیل و در آن روند بررسی لایحه بودجه سال ۹۷ مورد رسیدگی قرار گرفت.
به گفته نمایندگان در جلسه غیرعلنی مجلس همچنین غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۷ گزارشی را به نمایندگان ارائه کرد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۷ ، حذف ۱۰۰ عنوان ردیف متفرقه را از ویژگیهای لایحه بودجه ۹۷ عنوان کرد.
کمیسیون تلفیق ۳۲ جلسه با دولت و رییس مجلس برای بررسی بودجه برگزار کرد. شفافیت و انضباظ و نظارت ملاک کمیسیون تلفیق در بررسی بودجه عنوان شده است.
یوسفنژاد با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق برای عدم افزایش قیمت حاملهای انرژی گفته است: قرار بود دولت درآمدهای ناشی از افزایش قیمت حاملهای انرژی را به اشتغال اختصاص دهد ولی ما به دلیل مسائل و مشکلات اجتماعی صلاح دیدیم که این رقم افزایش پیدا نکند. ولی رقم دیگری را برای دولت تعیین کردیم که از طریق آن ۶۰ هزار میلیارد تومان برای اشتغال در نظر گرفته شد.
لایحه بودجه از نظر درآمدی افزایش نداشته و این هم یکی از ویژگی های بودجه ۹۷ عنوان شده است. همچنین قابل رصد بودن دستگاه های اجرایی و توجه به اختیارات استانها از دیگر مواردی است که در لایحه بودجه پیش بینی شده است.
مخالفان کلیات لایحه بودجه ۹۷
میرزایی: جهتگیری بودجه به سمت رفع بحران خشکسالی نیست
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی گفت که جهتگیری بودجه ۹۷ به سمت رفع بحران خشکسالی نیست.
به گزارش ایسنا، جلال میرزایی در مخالفت با کلیات لایحه بودجه ۹۷ گفت: ما در بودجه نویسی با واقعیتهایی روبرو هستیم که یکی از آنها کمبود منابع درآمدی است. بحرانهای جدی در کشور ما از قبیل بحران کمبود آب و خشکسالی وجود دارد که می بایست بودجه ریزی انضباط مالی داشته باشد.
وی افزود: تجربه کشورهای دیگر مانند یونان، روسیه، اسپانیا و ترکیه و چند کشور آسیای شرقی نشان می دهد این کشورها دو گام اساسی صرفه جویی در هزینهها و افزایش درآمدها را برای رفع مشکلاتشان اتخاذ کرده اند خوب بود ما هم این روشها را استفاده می کردیم. متاسفانه یکی از ضعفهای بودجه صرفه جویی نکردن در منابع مالی است.
میرزایی با بیان اینکه به گفته کارشناسان و اذعان مجامع بینالمللی، کشور ما با بحران خشکسالی و کمبود آب مواجه است، گفت: نباید با بارش برف و باران که در چند روز اخیر روبرو بودیم بحران آب را به فراموشی بسپاریم. ما در همه جلسات درباره کمبود آب صبحت کردیم اما جهتگیری بودجه به سمت رفع بحران خشکسالی نیست.
این عضو فراکسیون امید مجلس ادامه داد: در لایحه بودجه ۹۷ منابعی به سازمان ها برای بحران خشکسالی اختصاص داده شده که کارکرد آنها در این زمینه مشخص نیست.
وی با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق درباره ممنوعیت افزایش حقوق برخی مقامات و اعضای هیئت علمی در دانشگاه ها در بودجه ۹۷ اضافه کرد: برخی تصمیمات ما را به یاد دولت گذشته می اندازد. به نام عدالت بحث افزایش حقوقها به گونهای شده که مورد نارضایتی افراد تحصیلکرده، تاثیرگذار جامعه، اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی و قضات قرار گرفته و این تصمیم با عدالت سازگار نیست.
میرزایی با بیان اینکه در بودجه ۹۷ بودجه ریزی عملیاتی، اشتغال، تولید و صادرات مدنظر قرار نگرفته و فقط در حد شعار باقی مانده، تصریح کرد: ما در هیچ بخش بودجه اثری از توجه به صادرات را نمی یبینم و در ارتباط با تولید هم سیاست مشخصی نداریم. و فقط این سیاستها معطوف به حمایت از مصرف کننده شده است.
وی اضافه کرد: دولت در تدوین بودجه ۹۷ بودجه ریزی عملیاتی را مدنظر قرار داده بود اما این بودجه ای که به صحن آْمده عملیاتی نیست. همچنین باید مشخص شود وظایف و همپوشانی سازمانها در تخصیص بودجه چقدر است. به عنوان مثال بودجه ای به شورای عالی انقلاب فرهنگی و جهاد دانشگاهی برای یک کار مشخص تخصیص داده شده همچنین ۶ میلیارد ریال برای شورای نظارت بر صداوسیما تخصیص داده شده که اصلا معلوم نیست برای چیست.
نماینده مردم ایلام در مجلس در پایان با بیان اینکه بودجه ریزی عملیاتی رسیدن به اهداف و نه فعالیتهای بوجهای است، گفت: اشتغال و صرف اعتبارات آن فقط روی کاغذ انجام نمی شود بلکه باید آن را عملیاتی کنیم.
ارسال نظر