عضو فراکسیون امید:
سود بانکی بالا، نسبتی با بانکداری اسلامی ندارد
عضو فراکسیون امید و نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه با انتقاد از سوءاستفاده از نامهای اسلامی در برخی بانکها و مؤسسات مالی گفت: نباید اجازه داد که بانکها و مؤسسات مالی با الصاق یک نام اسلامی و مذهبی به عملیات بانکی ربوی و بهرههای ۳۰درصدی بپردازند.
احمد همتی در ستاد امربه معروف و نهی از منکر استان سمنان بر لزوم توجه به بانکداری اسلامی در نظام اسلامی تاکید و اظهار کرد: چرا باید برخی بانکها و مؤسسات پولی و مالی در پوشش بانکداری اسلامی با استفاده از اسامی مقدس سودهای ۳۰درصدی که در غیرربوی بودن آن شک و شبهه جدی وجود دارد به فعالیت بپردازند؟
وی تداوم این رویه را به زیان نگرش دینی و عقیدتی مردم دانست و ادامه داد: این روشها هیچ نسبتی با بانکداری اسلامی ندارد و متاسفانه این شیوه سبب میشود که بسیاری از مردم اینگونه شیوهها و رویهها را به دین مبین اسلام نسبت دهند در حالی که اسلام صراحتا با برخی مسائل مرزبندی دارد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر تنها در دو سه مورد همچون برخورد و تذکر لسانی به بدحجابها و...خلاصه نمیشود تصریح کرد: برخورد با این رویههای نادرست و برخی رفتارهای ناصواب همچون ریاکاری، دروغ، تظاهر، پارتیبازی، وعده دروغ به مردم و...نیز که از منکرات جدی در جامعه است نیز وظیفه همگانی و از جمله آمران به معروف و ناهیان از منکر است.
همتی با طرح این پرسش که چرا برخی از آنها که تظاهر و ریا کرده و یا دروغهای علنی میگویند گاه تکریم شده و یا زمینه رشد مییابند افزود: این در حالی است که گاهی از آنها که صراحت بیشتری دارند، دروغ نگفته و واقعیات را میگویند ترس داشته و از داشتن برخی کرسیها بازداشته میشوند.
وی خاطرنشان کرد: بیتردید اگر آموزهها و دستورات دین مبین را آنگونه که هستند اجرا کنیم، حتما از امربه معروف و نهی از منکر حقیقی استقبال میشود اما اگر این فریضهها بهصورت ناقص و گزینشی اجرا شوند حتی ممکن است تاثیر معکوسی داشته باشد.
این نماینده اصلاحطلب با برحذرداشتن از وارونه عمل کردن در برخی دستورات دینی و اسلامی گفت: همانگونه که در آموزههای دینی و از جمله در سیره امام حسین(ع) و دیگر ائمه اطهار(س) میبینیم، امر به معروف و نهی از منکر از راس جامعه و جایگاهها و مناصب آغاز میشود لذا امربه معروف و نهی از منکر در نظام اسلامی نیز باید از مسوولان شروع شود.
وی با انتقاد از آنچه محدود کردن امربه معروف و نهی از منکر به چند موضوع خاص میخواند اضافه کرد: متاسفانه به گونهای القا میشود که مشکلات جامعه تنها محدود به دو یا سه مسئله خاص است در حالی که منکرات زیادی در جامعه وجود دارد که در برابر آن گاه سکوت پیشه میکنیم.
نماینده مردم سمنان ادامه داد: بیعدالتی، تظاهر و ریا، دروغ به مردم، کلاهبرداری، باندبازی و...همه و همه از مصادیق روشن منکر هستند و باید با همه آنها مقابله کرد نه این که تنها چند مورد را گزینش کرده و امربه معروف و نهی از منکر را به آنها محدود کنیم.
نظر کاربران
بهره هایی که بانکها از مردم با درصدهای بالا دریافت میکنن چی اونها حلال هست؟ مخصوصا اینکه بعضا از منابع قرض الحسنه که هیچ سودی صاحب حساب ازش دریافت نمیکنه به امید اینکه بدون بهره برای گره گشایی از مسلمان دیگری استفاده بشه
پاسخ ها
درود به شرفت واقعا همینه
یکی از عوامل اصلی و موثر در این موضوع بی ارزش شدن پول ملی ایران است . ( که به آن توجه نمی شود ) باید بدانیم در طول چهل سال گذشته ارزش ریال ایران حدود سه هزار برابر کاهش یافته است !!!! به عنوان مثال سکه تمام زیر ۵۰۰۰ ریال بوده و الان بالای ۱۵۰۰۰۰۰۰ ﷼ است ؟؟؟!!!
بندگان خداکدوم ازکدوم بانکداری اسلامی حرف میزنن؟ازبانک مسکن ۱۰میلیون وام گرفتم۵ساله واسه مسکن که۷تومن بهره میگیرن ازم.این شدبانک اسلام
وام میگیری 18درصد بهره میگیرن ولی پول بزاری تو بانک سودش حرام حرامه .ما هم که حرامخوریم
مدیر و کارگزار دانا توانا تربیت واستخدام نکنی پیش به سوی هرج ومرج
تاچندوقت پیش دنیارادعوت می کردیدبیاییدازبانکداری ماالگوبگیریدحالاکه اقتصادرانابودکزده اید فریادمسلمانی سرمی رهید؟
هرچی که بانک میگیره ربا هست فقط اسمش عوض شده شده کارمزد
بانکداری اسلامی؟!!!!واقعا چیزی بگید و بنویسید که بهش اعتقاد دارین و چیزی ننویسین که باعث خنده ملت بشین....بانکای ما چیزی جز ربا و نزول توکارشون نیس ...تواین شرایط بد اقتصادی خواستیم از وضع بد بازار مسکن استفاده کنیم یه اپارتمان نقلی بخریم .چهل میلیون وام از بانک دولتی گرفتم باید بیست ویک تومن پول فرعش رو بدم ...قرارداد هیجده درصده ولی ببینین چند درصد در میاد تو پنج سال...یه کارمند معمولی اسیب پذیر چطور بعد هیجده سال صاحب خونه بشه..
مال مردم ایران راباکشیدندبه صقیروکبیررحم نکردندحلاله نه ولی مال بانکهاحرامه یک روزقسط بانکم عقب افتادفرداش ۱۰۰۰تومان جربمه گرفتندبگین به مردم رسیدن حرام است امااگرازشون بگیری حلال است ....
درکشورهای خارجی به احترام مسلمونها به معنای واقعی وام بدون بهره میدن اونوقت کشور ما حرف از بانکداری اسلامی میزنه!؟
چطوری شد حالا حرام شد پس چرا اولا حرام نبود حالا که سودهای حسابی از اموال مردم بردید وچندر غاز سود به مردم میدادید.
خخخ تازه فهمیدید یا خودتونو بخاب زدید چندین ساله
عجب روی دارین بابا
گوشهای ما از حرف پر شد ....کلی ادعا ی اقتصادرویایی وبانکداربی ریا ...عقود اسلامی مضاربه جعاله و مشارکت حتی اجاره بشرط تملیک..حالا با چی طرفیم ...ربح مرکب .برای ضعفا ..و. استمهال وامهای نجومی برای ژنهای برتر ....سلامت باشید...
اگه ازمردم سودبالا نگیرن نمیتونن به کارمندای بانکها وام کم سودیا بدون سود با باز پرداخت طولانی وحقوق بسیاربالا بدن ولی مردم عادی برای یک وام کم ارزش بایدازصدگزینه عبورکنن که خیلی هاشون پشیمون میشن چون ضامن گیرنمیادخداوندخودش درست کنه