۶۶۷۰۶۸
۲ نظر
۵۰۰۱
۲ نظر
۵۰۰۱
پ

«بایدها» باید به «شد» تبدیل شوند

حسن روحانی تقریبا دوماه بعد از آخرین دفعه‌ای که در رسانه ملی حاضر شده بود و گزارش صدروزه از عملکرد خود و دولتش ارائه کرده بود بار دیگر در برابر دوربین صدا و سیما نشست و طی مصاحبه‌ای به سوالات مجری این برنامه پاسخ داد. پاسخ‌هایی که با واکنش منفی بسیاری همراه بود.

فرارو: حسن روحانی تقریبا دوماه بعد از آخرین دفعه‌ای که در رسانه ملی حاضر شده بود و گزارش صدروزه از عملکرد خود و دولتش ارائه کرده بود بار دیگر در برابر دوربین صدا و سیما نشست و طی مصاحبه‌ای به سوالات مجری این برنامه پاسخ داد. پاسخ‌هایی که با واکنش منفی بسیاری همراه بود.

البته تنها صحبت‌های روحانی نبود که مذاق حامیان یا منتقدانش خوش نیامد و سوالات مجری نیز با انتقادهای بسیاری همراه بود. به عقیده برخی از یک سو مجری نتوانسته بود زمان را مدیریت کند و موضوعات مهم بسیاری را نادیده گرفته بود و موفق نشده بود روحانی را به چالش بکشد و از سوی دیگر روحانی این بار هم به کلی‌گویی پرداخته بود و این همچنان مورد بحث میان کاربران شبکه‌های اجتماعی است.

در همین خصوص حسین یزدی یکی از کاربران شبکه‌های اجتماعی نوشت: «از وقتی که مصاحبه رئیس جمهور با رشیدپور را دیدم هنوز شوکه هستم. در کجای دنیا مقام عالی یک کشور در مقابل یک چهره تلوزیونی قرار می‌گیرد تا به شایعاتی که او به گوشش رسیده پاسخ دهد. پیشنهاد می‌دهم برای پاک شدن این اتفاق آقای روحانی یک کنفرانس خبری در حضور خبرنگاران برگزار کنند.»

دیگر کاربر شبکه‌های اجتماعی هم با بیان نظر یکی از افرادی کهه مصاحبه را دیده بود نوشت: «کلی زل زد به تلویزیون تا بین «جسارت می‌کنم...جسارت می‌کنم»های رشیدپور و لبخندهای روحانی، بفهمه بالاخره وضعیت بهتر میشه یا نه؟ آخرشم گفت: اینم که فقط همش «قول» داد برای بعدا»

یکی دیگه از کاربران نوشت: «قرار بود مثلا مصاحبه رشیدپور با روحانی جنبه انتقادی-چالشی داشته باشه تا مردم به زعم خودشون قانع بشن. اما بازهم تکراری، ملال‌آور و پر از وعده‌های همیشگی... با «وعده فلان میدهیم» و «قول بهمان میدهیم» و «انشالله درست میشه» و... فقر و گرسنگی و بیکاری از بین نمیره آقای رئیس‌جمهور!»

با همه این تفاسیر حتی در نظرسنجی‌هایی که مشاور فرهنگی رئیس جمهور در شبکه‌های اجتماعی انجام داد، مصاحبه اخیر روحانی برای تعداد زیادی از کاربران غیرقابل قبول و ضعیف ارزابی شد. اما نکته ای که در این میان مطرح شد مسئله تبعات چنین مصاحبه‌هایی از سوی حسن روحانی بود که به عقیده برخی موجب افزایش شکاف میان دولت و ملت خواهد شد.

مردم نامحرم نیستند

در همین خصوص جهانبخش خانجانی فعال اصلاح‌طلب طی گفت‌وگو با فرارو عنوان کرد:« درباره اینکه برخی معتقدند نوع مصاحبه و پرسشگری متفاوت بود، درست است و با آنها هم نظرم و معتقدم یک گام رو به جلو بود.اما اینکه روند جدیدی در پاسخگویی آقای رئیس جمهور بوده باشد، خیر اینگونه نبود و ما بازهم شاهد همان روش‌های پیشین از آقای روحانی بودیم و این هیچ اتفاق خاصی رخ نداده بود.»

وی افزود: «متاسفانه همچنان آقای روحانی با وجود اینکه ۵سال از دوران ریاست جمهوری ایشان می‌گذرد اما همچنان ابهام‌آمیز صحبت میی‌کنند. من قبلا هم انتقاد کردم که مشکلات موجود در کشور را شفاف با مردم در میان بگذارند و گاهی خیلی ساده و روان با مردم صحبت کنند و ملت را از موانع بر سر راه دولت مطلع کنند. مردم نامحرم نیستند باید در جریان اوضاع کشور باشند.»

او تاکید کرد: «ما اگر مردم مردم را محرم بدانیم قاعدتا باید موانع و مشکلات را با انها در میان بگذاریم و اگر اشتباهی هم کردیم مردم را در جریان قرار دهیم. من منکر این نمی‌شم که در بخش‌هایی از مصاحبه به نکات خوبی اشاره شد اما دیگر گفتن اینکه ما «باید فلان کار را انجام دهیم» چیزی نیست که مردم از رئیس جمهور توقع داشته باشند. الان لازم است که این «بایدها» به «شد» تبدیل شود.»

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: «یعنی دولت باید بگوید که من در نقطه«الف» کشور را تحویل گرفتم و الان در شرایط مثبتی هستیم و چه کارهایی انجام دادیدم و به نقطه«ب» رسیدیم و چشم‌اندازمان هم نقطه فلان است. خب شما ببینید در همین وقایع اخیر خیلی‌ها ادعا کردند که مردم دچار مشکلات معیشتی و اقتصادی هستند. باید آقای روحانی شفاف بگوید که چه افراد و جریان‌هایی مثلا پشت موسسات مالی بودند که این مشکلات را برای مردم ایجاد کردند و در چه دوره‌ای مجوز دریافت کردند.»

او ادمه داد: «پیشنهاد من این است که آقای رئیس جمهور و تیم رسانه‌ای ایشان که اخیرا تاحدودی فعال و پویا شده است، وزرا را مجبور به پاسخگویی و شفافیت کنند. متاسفانه برخی از این وزرا به خاطر اینکه نمی‌خواهند مشخص شود که عملکرد خاصی نداشته اند و در برابر مردم کوچک نشوند، پاسخگو نیستند. این اصلا در عالم سیاست و دولتمردی پسندیده نیست که از مزایای دولت و وزیر بودن بهره‌مند بشوند اما در بحران‌ها رئیس جمهور را همراهی نکنند.»

وی در پاسخ به این سوال که آیا این گونه رفتار کردن دولتمردان می‌تواند موجب افزایش شکاف میان مردم و دولت شود گفت: بله قطعا. ما گسست اجتماعی را زمانی مشاهده می‌کنیم که رابطه میان دولت و ملت دچار گسیختگی شود و این گسیختگی موجب شکاف‌های مذهبی، قومی، اجتماعی و...شود

خانجانی در پایان گفت: «دولت باید با مردم صحبت کند و حتی از مردم کمک بخواهد. همانطور که مردم نیاز دارند که دولت در حل مشکلاتشان فعال باشد و احساس مسئولیت کند، متقابلا مردم هم باید در راستای حل مشکلات دولت گام بردارند ولی وقتی دولت شفاف به مردمم نمی‌گوید که با چه مشکلاتی مواجه است چطور می‌توان این انتظار را داشت که مردم همراهیش کنند؟ قطع به یقین اگر دولت و کل حاکمیت این شکاف ایجاد شده را نادیده بگیرد، ما در آینده با بحران‌های فزاینده اجتماعی و سیاسی مواجه خواهیم بود که در این صورت مشخص نیست که بتوانیم این بحران‌ها را مدیریت یا رفع کنیم. لذا الان زمانی است که باید به این مسائل توجه کنیم و الان می توان از بحران‌های آینده جلوگیری کنیم و اقدامات پیشگیرانه انجام داد.»

مصاحبه رئیس جمهور بهتر بود اما قانع کننده نبود

همچنین داریوش قنبری نماینده پیشین مجلس اظهار کرد: «به هرحال زمانی که مردم از صحبت‌های رئیس جمهور قانع نشوند یا احساس کنند که به مسائل مهم کشور پرداخته نشده است دچار عدم نارضایتی می‌شوند و این می‌توانند در ادامه تبدیل به شکاف میان دولت و ملت شود. مردم از رئیس جمهور انتظار دارند که وقتی در مصاحبه حاضر می‌شود یا به طور مستقیم با مردم صحبت می‌کند، کاملا شفاف در خصوص مشکلات موجود در کشور و عملکردش صحبت کند.»

او ادامه داد: «البته مصاحبه اخیر رئیس جمهور شاید خیلی رضایت بخش نبوده باشد اما در آن به نکات مهمی هم اشاره شد. موضوعاتی مانند اقدامات درباره خوزستان و بافت‌های فرسوده از همین دست اظهارات بود اما با این وجود مردم منتظر بودند که به موضوعات دیگری هم اشاره شود و واضح و بی‌پرده درباره آنها صحبت شود که اعتراضات اخیر یکی از این مسائل بود.»

وی افزود: «بنابراین همانطور که آقای رئیس جمهور در ایام انتخابات هم بارها عنوان کرده بودند که مردمم محرم هستند پس لازم بود در عمل هم این را ثابت کنند. اما متاسفانه بعد از مصاحبه اخیر ایشان مشاهده فضای مجازی حاکی از این بود که آقای روحانی نتوانست با صحبت‌هایش رضایت مردم را جلب کند و موجی از نارضایتی به راه افتاد.»

قنبری در انتها عنوان کرد: «باید در نظر داشته باشیم که در شرایط امروز کشور که میزان مشکلات اقتصادی و معیشتی هم کم نیست نباید به گونه‌ای عمل کنیم که بر نارضایتی‌های موجود دامن بزنیم. بهتر بود آقای روحانی در مصاحبه اخیر خود هم این نکته را نادیده نمی‌گرفتند و از کلی گویی عبور و به جزئیات می‌پرداختند. البته بازهم تاکید می‌کنم که مصاحبه ایشان را نمی‌توان به طور کلی فاقد مسائل و موارد مهم دانست و حتی به عقیده من یک گام رو به جلو بود اما کافی نبود.»

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • پیری

    چرااینقدرروحانی مهم برای شمااینقدر که اینه هیچ کس برای ماکاری نمیکنه اخه چراباید ازسال 92کسریبارن و5جا ورشکسته بشه چه قدر مشکل وخرجش برای شمامهمه ولی ماهرچه قدر پول اضافی دادیم دیگه نمیدم راضی نیستیم به ما برگردونن

  • بدون نام

    نمایشیه هیچکس به فکر مردم نیستن

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج