نقدی بر افشای تخلفات شهردار سابق تهران
حسین کنعانی مقدم، دبیر کل حزب اصولگرا سبز درباره یکسان دانستن مدیریت محمدباقر قالیباف، شهردار سابق تهران با مدیریت نظام گفت: شخصیتهایی که در مقام مسئولیت اجرایی قرارگرفتهاند، قابلیت بازخواست از آنها بر اساس قانون وجود دارد. آقای قالیباف، شهردار تهران بهحساب میآمد و مسئول نظام نبود که در صورت انتشار اخباری مبنی بر تخلف احتمالی از سوی او کل نظام زیر سؤال برود.
محمدعلی نجفی، شهردار تهران ۲۴ دیماه گزارش صدروزه خود را که شامل بررسی عملکرد شهرداری در دوره قبل بهحساب میآمد به اعضای شورای شهر تهران ارائه کرد که در آن به مواردی از سوءاستفاده آشکار اشارهشده بود که باید از طریق مراجع قضایی پیگیری شود.
اما بیان این تخلفات مالی صدای هواداران او را درآورده، بطوریکه درصدد متهم کردن نجفی به سیاسیکاری در نهاد شهرداری شدند. پرویز سروری، عضو شورای چهارم شهر تهران با انتقاد از نادیده گرفتن دستاوردهای مدیریت قالیباف گفت: «خوب است نجفی به این موضوع آگاه باشند که در مسیر غلط سیاسیکاری جناحی قدم گذاشتهاند چراکه ایشان مدیریت قالیباف را نه بلکه توان و کارنامه نظام را به چالش کشیدهاند!»
این همان شیوهای است که در رابطه با احمدینژاد به کار گرفته شد. محمدتقي مصباحيزدي از مراجع تقلید قم واصلیترین حامي محمود احمدينژاد روزگاری گفته بود «اطاعت از رئيسجمهور اطاعت از خدا است.» او حتی پیش از نتیجه انتخابات سال ۸۴ مطرح کرده بود که «ديشب يكي از دوستان حاضر در جلسه نقل كرد؛ قبل از برگزاري مرحلۀ اول انتخابات به محضر يكي از علماي اهواز رسيدم. ايشان گفت: نگران نباشيد، احمدينژاد رئيسجمهور ميشود. ايشان گفته بود كه شخصي شب بيست و سوم ماه رمضان در حال احیاء پيش از نيمۀ شب به خواب ميرود. در خواب به او ندا ميشود كه بلند شو براي احمدينژاد دعا كن، وجود مقدس وليعصر (عج) دارند براي احمدينژاد دعا ميكنند.»
این مسئله کار را بهجایی رساند که در زمان قرار داشتن احمدینژاد در رأس دولت بهسختی امکان انتقاد از او امکانپذیر بود و رسانهها هزینههای گزافی در این رابطه پرداخت کردند.
حسین کنعانی مقدم، دبیر کل حزب اصولگرا سبز در گفتوگو با رویداد۲۴ درباره یکسان دانستن مدیریت محمدباقر قالیباف، شهردار سابق تهران با مدیریت نظام گفت: شخصیتهایی که در مقام مسئولیت اجرایی قرارگرفتهاند، قابلیت بازخواست از آنها بر اساس قانون وجود دارد. آقای قالیباف، شهردار تهران بهحساب میآمد و مسئول نظام نبود که در صورت انتشار اخباری مبنی بر تخلف احتمالی از سوی او کل نظام زیر سؤال برود.
وی در ادامه ابراز کرد: بعضی از مشاغل مانند ریاست جمهوری یا ریاست مجلس شورای اسلامی از حساسیتهایی برخوردارند و مسئله این افراد با فردی که در جایگاه شهرداری تهران قرار میگیرد، بسیار متفاوت به نظر میرسد. نباید چنین حساسیتهایی در رابطه با شهردار وجود داشته باشد، علاوه براین نیاز است تا قانونی در کشور حاکم باشد که هر شخصیت اجرایی تا زمانی که در قدرت قرار دارد به کارنامهاش رسیدگی شود.
دبیر کل حزب اصولگرا سبز افزود: درست نیست که پس از ترک پست به افشاگری درباره شخصیتهای اجرایی دستزنیم و برخی پروندهها نقل محافل شوند. این کار اشتباهی محسوب میشود و دستگاه نظارتی باید درزمانی که فرد موردنظر در مقام خود قرار دارد به تخلفات او رسیدگی کند و درصورتیکه متخلف بهحساب آمد به مجازات برسانند.
کنعانی مقدم در این رابطه که چند بار قرار شد این کار انجام شود، اما مانع به وجود آمد، تأکید کرد: اشتباه در همینجا بود باید همان زمان اجازه میداد تا این رسیدگی صورت میگرفت، اکنونکه دیگر در شهرداری تهران فعال نیست از اسناد و مدارک هم به دور است، کار مشکلتر خواهد شد.
وی در پاسخ به این سؤال که آقای قالیباف اجازه رسیدگی به پرونده را ندارد، اظهار داشت: بله. بسیاری از مسئولان کشور زمانی که مرتکب تخلفی میشوند یا در مظان اتهام قرار میگیرند، مصونیتی را برای خود قائل میشوند و به دیگران میگویند حق دخالت ندارید، اما پس از کنار رفتن از مسئولیت دیوارها برداشته میشود در یک ظرف شیشهای قرار میگیرند که هرلحظه ممکن است، شکسته شود.
دبیر کل حزب اصولگرا سبز دراینباره که در زمان ریاست جمهوری محمود احمدینژاد هم از این شیوهها بهره برده میشد، اضافه کرد: به نظر میرسد، نباید به دنبال خط قرمزهای فردی برای خود و اطرافیان باشیم و نوعی قداست را برای اشخاص تعریف کنیم تا نقد نشوند. درست نیست کاری انجام شود تا مسئولان بخشهایی از نظام در قلعهای قرار گیرند که نتوان آن را موردنقد قرارداد.
کنعانی مقدم دراینباره که پرونده قالیباف به قوه قضائیه ارسال میشود، یادآور شد: قطعاً اینیک اصل محسوب میشود که تنها مرجع رسیدگیکننده تخلفات قوه قضائیه است و نباید دنبال این باشیم که با فرافکنی یا هیاهو درصدد ایجاد مانع برای اجرای احکام برآییم.
ارسال نظر