وزیر بهداشت: ریزش پلاسکو از ضعف ها بود
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ریزش پلاسکو و تصادفات نمادی از ضعفها و قصورها در کشور است، گفت: عدم برخورد با مقصران و اطلاعرسانی نادرست بازار شایعات را داغ کرده و انگشت اتهام را به سمت کسی میبرد که کمترین تقصیر را دارد.
وی افزود: وقوع چنین حوادثی بدون تعارف نمادی از ضعفها، قصورها، ناکارآمدیها و کاستیهایی بوده که طی چند دهه روی هم انباشته شده و باعث مرگ، آسیب و معلولیت افراد زیادی در کشور میشود.
وزیر بهداشت ادامه داد: البته در سایر جوامع نیز چنین حوادثی وجود دارد ولی بهطورکلی همه این مسائل قابلپیشگیری است.
هاشمی گفت: سالانه ۱۶ هزار نفر به دلی تصادفات جان خود را از دست میدهند که این رقم معادل روزانه حدود ۴۵ نفر بوده که میتوان گفت این آمار برابر کشتههای ناشی از سقوط یک هواپیما یا بیشتر از جانباختگان سانچی است که در راه خدمت شهید شدند.
وزیر بهداشت ادامه داد: روز گذشته بیش از ۱۰۰ نفر به دلیل تصادفات جان خود را از دست داده و دچار معلولیت شدهاند و روزانه بهطورکلی ۹۰۰ نفر مصدوم میشوند.
وی اضافه کرد: حدود هزار و ۵۸۰ مورد نقطه پرخطر در کشور وجود دارد که عدم توجه به آن خسارتهای جانی و مالی برجای میگذارد. همچنین معادل ۸ درصد تولید ناخالص ملی خسارات جانی و مالی تصادفات است.
هاشمی با اشاره به اینکه متأسفانه به چنین حوادثی عادت کردهایم گفت: باید دید آیا برنامه و پایشی برای رفع این مشکلات وجود داشته است و چگونه میتوان با رفع برخی کمبودها با سرعت بیشتری از این حوادث پیشگیری کنیم. همچنین سرمایهگذاری در کدام بخش هزینهاثربخشی بیشتری دارد.
وزیر بهداشت بابیان اینکه سالانه ۳ هزار نفر به دلیل سوختگی جان خود را از دست میدهند و ۱۵۰ هزار نفر دچار معلولیت میشوند، گفت: همچنین سالانه ۸۰ هزار نفر با گاز منواکسید کربن دچار حادثه شده که ۸۰۰ نفر آنها جان خود را از دست میدهند و همه این مسائل قابل پیشگیری است.
وی با اشاره به اینکه سالانه به دلیل حوادث کار بیش از ۲ هزار نفر دچار آسیب میشوند گفت: متأسفانه ۴۰ درصد کارگاهها از ایمنی لازم برخوردار نیست و حداقل استانداردها را رعایت نمیکنند.
هاشمی عنوان کرد: مقررات ملی ساختمانهایی با عمر بالای ۲۰ سال بهندرت در کشور رعایت میشود و در عمل اجرا و نظارتها نقش پررنگی نداریم، درحالیکه میتوان گامهای مؤثری در این زمینه برداشت.
وزیر بهداشت به ساخت بیمارستانی که کمتر از یک سال از افتتاح آن نمیگذاشت و در زلزله اسلامآباد فرو ریخت اشاره کرد و بیان داشت: در این زلزله خانههایی با قدمت ۶۰ سال خم به ابرو نیاورد و این مسئله نشان از وجود یک مشکل بوده و مهمتر از آن مسئله عدم برخوردهاست.
وی اضافه کرد: از حادثه زلزله و پلاسکو گذشته است و فقط عدم برخورد و اطلاعرسانی نادرست بازار شایعات را داغتر میکند و انگشت اتهام را به سمت کسی خواهد برد که کمترین تقصیر را دارد.
هاشمی یادآور شد: بسیاری از مصالح ساختمانی بهکاربردهشده استاندارد ندارد و تنها با وجود الزامات قانونی میتوان این حوادث را کاهش داد.
وزیر بهداشت گفت: متأسفانه مشکل قانونگریزی در مدیریت و عدم تمکین از قانون است که در این زمینه هرچه مردم قانونگریزی مسئولان ببینند بیشتر آنها را الگو قرار میدهند در حوادث مشابه پلاسکو و خود آن، ضعف در توانمندیها و نقص در زیرساختها و همچنین اجرای قانون و کماهمیت جلوه دادن انسانها بود. متأسفانه سعی میکنیم در این حوادث فرافکنی داشته باشیم، درحالیکه مشکل از جای دیگری است.
وی عنوان کرد: صنعت بیمه نیز علیرغم تلاشهای انجامداده ولی باز بازدارنده نیست و راه درمان این مشکل اجرای قانون است که امیدواریم بتوان از تجربه بشر نیز در این زمینه استفاده کنیم.
هاشمی گفت: جای سؤال است که چرا ایرانیها در قانونگذاری و مدیریت همچنین صنوف مختلف سر ستیز دارند که خودمان مسائل را تجربه کنیم و آنقدر مسیر اشتباه برویم تا از خواب بیدار شویم، درحالیکه برای ساختن جامعه ایمن باید از تجربه بشر استفاده کرد.
وزیر بهداشت تصریح کرد: باید دید در سه قوه جهت پیشگیری و مقابله با حوادث شاهد تحرک باشیم و نظارتها و اجرای دقیق در این راستا انجام شود و هر کسی هرجا تخلفی کرد، از مسئولیت خود سرباز زد، با آن برخورد شود.
وی ادامه داد: نزاع نیز در کنار تصادفات آمار بالایی در جامعه دارد و میتوان عنوان کرد جان و مال مردم و همچنین سلامت آنها در نظام به مخاطره میافتد که این مسئله آمارش در کشور ما که میراثدار یک تمدن غنی بوده و دینی داریم که مظهر رحمانیت و بخشندگی است، بالاست. همه این مسائل ثمره ضعف و ناکارآمدی در جامعه است.
وزیر بهداشت گفت: امیدوارم در صورت وقوع حوادث دیگر شرایط طوری نباشد که مردم جلوتر از ستادهای بحران فعلی باشند تا شاهد کاهش آسیبها باشیم.
نظر کاربران
چرت و پرت های تکرای و بدون هیچ تعقیری..
واقعا؟ ما تاحالا فک میکردیم اراده خداوند بود:)