قلیان، عامل ابتلا به هپاتیت و سل
بارها نسبت به استعمال قلیان و مضرات آن هشدار داده شده و چند اشتباه رایج درباره آن وجود دارد؛ یکی از آنها کاهش سموم موجود در دود قلیان با عبور از آب است، اما این ادعا واقعیت ندارد و برخلاف این عقاید،دود منتشره از قلیان حاوی مقادیر بیشماری از مواد سمی است.
خبرگزاری ایسنا: بارها نسبت به استعمال قلیان و مضرات آن هشدار داده شده و چند اشتباه رایج درباره آن وجود دارد؛ یکی از آنها کاهش سموم موجود در دود قلیان با عبور از آب است، اما این ادعا واقعیت ندارد و برخلاف این عقاید،دود منتشره از قلیان حاوی مقادیر بیشماری از مواد سمی است.
در گذشته قلیان بیشتر در مناطق جنوبی کشور و در میان بانوان سالخورده خانواده و در منزل مورد استفاده قرار میگرفت، در حالی که اکنون الگوی مصرف در سرتاسر کشور و به ویژه در میان جوانان و در سفرهخانههای سنتی و مکانهای مشابه شایع شده است. در مورد قلیان چند اشتباه رایج در جامعه وجود دارد؛ یکی از آنها کاهش سموم موجود در دود قلیان با عبور از آب است، اما این ادعا اصلاً واقعیت ندارد و تنها نقش آب، کاهش دمای دود و افزایش رطوبت آن و در نتیجه قابل تحمل کردن استنشاق آن برای فرد مصرف کننده است. برخلاف بسیاری از عقاید و باورهای سنتی، دود منتشره از قلیان حاوی مقادیر بیشماری مواد سمی است.
بنابراعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، گفته میشود مصرف قلیان فقط برای فرد مصرف کننده خطرناک است، درحالی که استنشاق تحمیلی دود دخانیات شامل مصرف قلیان هم میشود؛ به طوری که یک ساعت در معرض دود قلیان دیگران بودن، معادل مصرف شش تا هشت نخ سیگار است. به اشتباه، نگاه برخی خانوادهها به قلیان، نوعی تفریح و تفنن است و این امر موجب میشود تا از سویی استعمال قلیان توسط نوجوانان و جوانان و حتی در مواردی کودکان در حضور والدین و حتی به تشویق والدین برای ایجاد صمیمیت بین اعضای خانواده، صورت پذیرد و والدین ناآگاهانه زمینه اعتیاد عزیزان خود به نیکوتین و در نهایت مواد دخانی را فراهم کنند.
نظر کاربران
پس اونهایی که مسو لیت دارند با نبستن قهوه خانه ها دارن به جوانهای این مملکت خیانت میکنن خدا ازشون نگذره.
فقر چی عمو هادی
متاسفانه تو کشورما بی سوادی تحصیل کرده ها لکه ننگی شده بر امور و وقوف و حضور آنها در ارکان مختلف صنوف و ادارات!اگر چند ورقی از تاریخ ایران را در دوران قاجار نگاهی گذرا کنید و یا حتی تحریم تنباکو توسط فتوای آن دوره متوجه ارزش تنباکو و قیلیان بین عوام می شوید و حتی خواص بیشتر شکست های ارتش جنگی این دوره و صفویه به دلیل همراه داشتن قلیان سربازان جنگی هستش پس مصرف عمومی داشته پس چرابا توجه به اوضاع بهداشتی آن روزگار بیماری هپاتیت که بیماری موروثی و حتی سرایت کننده هست به ما نرسیده است تمام این صحبت ها در مورد قلیان چرند هستش اگر کسی با قلیان دچار این بیماری های مسری می شوند پس با آلودگی های هوا که فقط دلیل مدیریتی مسولین را به همراه دارد همه ما مرده متحرک هستیم