خانه «نیما یوشیج»، فروشی است
وکیل مالکان «خانه نیما یوشیج» با بیان اینکه یکی از وظایف قانونی میراث فرهنگی، خریداری اموال واگذار شده است، گفت: برنامه مالکان انتقال ملک است و ترجیحاً فروش به شهرداری است؛ هرچند وارثان هم خود اهالی فرهنگ بوده و دغدغه ملک را دارند، ولی تصمیم بر فروش است.
خبرگزاری فارس: حامد سهرابی وکیل خانواده «شریفنیا» مالک خانه خبرساز این روزها در دزاشیب که محل سکونت «نیما یوشیج» بوده اظهار داشت: خانه کنونی دزاشیب دارای ۲ دانگ ارث و باقی سند قطعی است.
سهرابی با بیان اینکه این خانه در سال ۱۳۸۰ ثبت ملی شد و تا سال ۹۳ ما با میراث فرهنگی مدارا کردیم، بیان داشت: یکی از وظایف قانونی میراث فرهنگی خریداری اموال واگذار شده است، اما متاسفانه دریغ از کوچکترین اقدامی! واقعا تاسفبار است که این ملک شخصی با قصور همراه شده است.
سهرابی در ادامه مطالب خود با اشاره به اینکه ما اعلام کردیم شهرداری و یا هرکسی که قادر است میتواند ملک را بخرد، تصریح کرد: ملک در حال حاضر از ثبت ملی خارج شده و دخل و تصرف توسط مالک امکانپذیر است.
وکیل خانواده شریفنیا با اعلام نظر خانواده در راستای اینکه نظر قطعی خانواده (وراث) بر فروش ملک دزاشیب است، گفت: این ملک در حال حاضر خریداران بسیاری برای ساخت و ساز دارد، برخی پیشنهاد ساخت مشارکتی هم میدهند، اما هدف فروش تام است و چه بهتر خریدار این ملک (خانه نیما یوشیج) شهرداری و یا NGOهای ادبی باشند.
وکیل مالکان خیابان دزاشیب در پاسخ به اینکه امکان ثبت ملی مجدد ملک (خانه نیما یوشیج) وجود دارد؟ گفت: از نظر قانونی ثبت مجدد و ورود به فهرست امکانپذیر نیست و مالکان راضی به ثبت مجدد نیستند؛ دلایلی که دیوان عدالت اداری را مجاب و در نهایت رای به خروج از فهرست داد با استناد به نظریه فقهی شورای نگهبان بود، نظریه شورای نگهبان این است که شمول قوانین میراث فرهنگی نسبت به آثار و املاکی که مالک شخصی دارند، غیرشرعی است؛ مستنداتی اینگونه موجب صدور رای قطعی شد. با این نظریه آثاری که مالک شخصی دارند از شمول قوانین میراث فرهنگی خارج میشوند.
وی در پایان سخنان خود در پاسخ به این سئوال که شما به عنوان وکیل مالکان قیمتی را برای فروش خانه اعلام کردهاید، گفت: شهرداری تهران وعده خرید ملک را داده است؛ البته ما هنوز قیمتی را اعلام نکردهایم. برای تعیین قیمت باید کارشناسی صورت گیرد و توافق دو طرفه بر اساس کمیسیون توافقات خواهد بود.
خانه نیما یوشیج در سال ۱۳۸۰، مصادف با سالمرگِ شاعر در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد. حال، پس از گذشت ۱۶ سال، خبرها حاکی از آن است که این خانه از فهرست آثار ملی ایران خارج شده و در وضعیتِ نامساعدی به سر میبرد. این خانه در دوره پهلوی دوم ساخته شده و فاقد ارزش معماری بوده و اهمیت آن به سبب زندگی شاعر شهیر کشورمان نیما یوشیج است. نوع معماری این خانه از معماری اغلب خانههای شمیران تبعیت کرده است. سقف شیروانی و ایوانی که با ۸ ستون فلزی، نمای اصلی را دربر گرفته، از مشخصات این بنا است.
نظر کاربران
انشالله که به موزه تبدیل بشه و مردم هنرمند کشورمون بتونن از اون بازدید کنن
فقط به درد برج می خورد.مگه نیما توشمال
خانه فرهنگ ندارد.این ی خونه معمولی است.