انتقاد شدید سیف از موسسات مالی غیرمجاز
ولیالله سیف صبح امروز با حضور در فراکسیون امید مجلس به ارائه گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور از دولت هفتم تا دولت دوازدهم و همچنین موسسات مالی غیرمجاز پرداخت.
خبرگزاری ایسنا: ولیالله سیف صبح امروز با حضور در فراکسیون امید مجلس به ارائه گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور از دولت هفتم تا دولت دوازدهم و همچنین موسسات مالی غیرمجاز پرداخت.
رییس کل بانک مرکزی در این نشست گفت: «وضعیت کشور در رابطه با تورم و ثبات نسبی در بازار ارز وضعیت بدی نیست و رشد اقتصادی هم شرایط خوبی دارد؛ ضمن اینکه شوک نفتی رفع شده و ما در سال گذشته رشد ۱۲٫۵ درصد را با احتساب نفت داشتیم.»
او افزود: «در دولتهای هفتم و هشتم متوسط رشد اقتصادی ۴٫۲ درصد در دولتهای نهم و دهم ۲٫۳ درصد در سال ۹۲ منفی سه دهم درصد، در سال ۹۳ ، ۳٫۲ درصد، سال ۹۴ منفی ۱٫۶ درصد و در سال ۹۵، ۱۲٫۵ درصد با احتساب نفت و ۳٫۳ بدون احتساب نفت بوده است. ضمن اینکه رشد شش ماهه اول سال نیز براساس اعلام بانک مرکزی ۴٫۶ درصد بود که مرکز آمار آن را ۵٫۶ درصد اعلام می کند.»
وضعیت تورم
«سیف» درباره وضعیت تورم در سالهای گذشته نیز گفت: «تورم در دولتهای هفتم و هشتم ۱۵٫۸ درصد، در دولتهای نهم و دهم ۱۷٫۷ درصد، در سال ۹۲، ۳۴٫۷ درصد، در سال ۹۳، ۱۵٫۶ درصد، در سال ۹۴، ۱۱٫۹ درصد، در سال ۹۵، ۹ درصد و در شش ماهه اول سال ۹۶، ۹٫۹ درصد بوده؛ این در حالی است که در سال ۹۲ در شهریور ماه تجربه تورم ۴۵ درصدی را داشتیم و با برنامه ریزیهای صورت گرفته این روند کاهنده بوده و تک رقمی شده است».
درآمدهای نفتی
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: «درآمد ارزی ناشی از صادرات نفت خام در دولتهای هفتم و هشتم ۱۷۹ میلیارد دلار، در دولتهای نهم و دهم ۶۳۹ میلیارد دلار، در سال ۹۲، ۶۵ میلیارد دلار، در سال ۹۳، ۵۵ میلیارد دلار، در سال ۹۴، ۳۲ میلیارد دلار و در سال ۹۵، ۵۶ میلیارد دلار بوده است». او افزود: «همچنین متوسط سالیانه رشد نقدینگی در دولتهای هفتم و هشتم ۲۴٫۹ درصد در دولتهای نهم و دهم ۲۷٫۱ درصد، در سال۹۲، ۳۸٫۸ درصد، در سال ۹۳، ۲۲٫۳ درصد، در سال ۹۴، ۳۰ درصد، در سال ۹۵، ۲۳٫۲ درصد و د ر شش ماهه اول امسال ۲۳٫۸ درصد بوده که نسبتا کنترل شده ولی با توجه به جهتگیری تورمی رشد نقدینگی بالا است که بخشی از آن هم به مسائل ساختاری نظارم بانکی برمیگردد».
رونق مسکن
«سیف» با بیان اینکه ظرف دو سه ماه اخیر با اقدامات بانک مرکزی شاهد رونق در بازار مسکن بودهایم، افزود: «در تهران با سرمایهگذاری بخش خصوصی در ساختمانهای جدید در شش ماهه اول سال ۹۶ نسبت به شش ماهه سال ۹۵، ۳۴٫۸ درصد افزایش داشیم که این رقم در شهرهای بزرگ ۷٫۹ درصد، سایر مناطق ۵٫۳ درصد و کل مناطق شهری ۱۲٫۶ درصد بوده است همچنین تعداد معاملات بخش مسکن در آذر ۹۵ و آبان ۹۶، ۲۰٫۴ درصد افزایش داشته و در آذر ۹۶ نسبت به آبان ۹۶، ۵۰ درصد تعداد معاملات افزایش داشته که نشان میدهد تحرکاتی در بخش مسکن انجام شده است».
تسهیلات برای اشتغال
او در ادامه با اشاره به اقدام بانک مرکزی برای اعطای تسهیلات به بنگاههای کوچک و متوسط گفت: «ما به فکر افتادیم که سیاست پولی جدید در پیش بگیریم و تصمیم گرفتیم براساس هماهنگی با وزارت صنعت درسال گذشته جهتگیری کنیم که ۷۵۰۰ واحد، ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش بگیرند که ۱۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده و در سال ۹۶ با توجه به آثار مثبت این کار، آن را ادامه دادیم و قرار شد این عدد به ۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد و ۱۰ هزار میلیارد تومان نیز برای اختصاص به نوسازی خطوط تولید فرسوده بنگاههای کوچک و ۲۰ هزار میلیارد تومان برای اشتغال درنظر گرفتیم».
سیف با بیان اینکه نرخ سود بانکی تحت کنترل فرار گرفته گفت: «ما نرخ سود سپرده را حداکثر ۱۵ درصد قرار دادیم و فرصتی دادیم که باعث شد علیرغم انتقادات، سپردههای بلند مدت از ۳۴٫۱ درصد به ۴۸٫۵ درصد رسید که این منابع نظام بانکی را مطمئنتر و باثباتتر کرده و جلوی هجوم منابع به بازارهای مختلف از جمله بازار ارز را گرفته است».
وام ازدواج
رییس کل بانک مرکزی درباره تسهیلات قرضالحسنه ازدواج نیز گفت: «زمانی که مبلغ وام ازدواج افزایش پیدا کرد این دغدغه وجود داشت که ممکن است منابع کافی نباشد و عدهای این تسهیلات را دریافت کنند و عدهای دریافت نکنند؛ لذا طرح ضربتی در بانک مرکزی معرفی شد که در ۱٫۵ تا دو ماه ۶۰۰ هزار فقره توسط ۱۲ بانک پرداخت شد و صف ۷۵۰ هزار نفرهای که شکل گرفته بود از بین رفت. حالا که رقم تسهلات ۱۵ میلیون تومان شده نگرانیهایی ایجاد می کند و ممکن است منابع قرض الحسنه بانکی کفاف آن را ندهد».
موسسات مالی غیرمجاز
او در بخش دیگری از اظهارات خود در رابطه با موسسات مالی غیرمجاز گفت: «این ماجرا از دهه ۷۰ با صدور مجوز فعالیت به صندوقهای قرض الحسنه توسط نیروی انتظامی و متعاقب آن موسسات تعاونی اعتبار از سوی وزارت تعاون آغاز شد در سال ۸۳ مجلس مصوبهای برای ساماندهی بازار غیر متشکل پولی گذراند که آیین نامهاش سال ۸۶ تصویب شد. در این میان اقداماتی هم انجام شد ولی کار ریشهای صورت نگرفت و مسئله موکول به آینده شد. در حالیکه ویژگی این دست مشکلات این است که اگر ریشه آن خشکانده نشود، روز به روز بزرگتر میشود».
سیف اضافه کرد: «سال ۹۲ در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی گفتم که ۲۵ درصد از حجم عملیات بانکی توسط موسسات غیرمجاز انجام میشود».
او با اشاره به برخی حمایتها از این موسسات گفت: «در مورد موسسه ثامن الحجج قبلا اقداماتی انجام شده بوده و به سپردهگذاران ۳۵ میلیون تومان پرداخت شد و بعد طبقه بندی ۱۰۰، ۲۰۰ و ۳۰۰ میلیون انجام شد و زمان بندی یک ساله، ۱۴ ماهه و ۱۷ ماهه برای آن صورت گرفت که در حال انجام است. همچنین مسئولیت موسسه میزان را بانک صادرات برعهده گرفت و تقریبا ۱۰۰ درصد آن پرداخت شده است».
وضعیت موسسه کاسپین
«سیف» درباره وضعیت موسسه کاسپین نیز توضیح داد: «در دولت قبل تصمیم گرفته بودند که این موسسات را طبقه بندی کنند و هر ۱۰ تا ۱۴ موسسه را به یک گروه تبدیل کنند؛ به شرط اینکه با قوانین بانک مرکزی انطباق داشته باشند که اینها نتوانستند این شرایط را حاصل کنند. ما به آنها هشدار دادیم و آنها را تشویق کردیم برخی از آنها مثل کاسپین این کار را انجام دادند. کاسپین موسسه شسته و رفتهای است که با ضوابط بانک مرکزی تشکیل شده و ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه آورد. قرار بود این موسسه در شروع کار دارایی تعاونیهایی که قرار است در آن ادغام شوند را تحویل بگیرد. بانک مرکزی زمانی برای آن مجوز صادر کرد که مسجل شد ۸ تعاون منحل شده است که یکی از آنها فرشتگان بود».
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: «بانک مرکزی علیرغم تاثیر منفی کارش در نقدینگی متناسب با دارایی شناسایی شده این موسسات خطوط اعتباری تعریف کرد تا مشکل سپردهگذاران حل شود».
او افزود: «در رابطه با فرشتگان کسانی که زیر ۲۰۰ میلیون تومان بودند در تاریخ ۱ شهریور ۹۶ ، تا ۲۰۰ میلیون تومان داده شده و متعاقب آن به کلیه سپردهگذاران دو درصدی دیگر ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت شده است در مورد بقیه تعاونیهایی که قرار بود در کاسپین ادغام شود هم عملیاتی انجام شده است». «سیف» ادامه داد: «ما موسسه «افضل طوس» و «وحدت» را به موسسه ملل واگذار کردیم و «البرز ایرانیان» را به بانک «تجارت» دادیم».
از فساد رو به گسترش جلوگیری کردیم
رئیس کل بانک مرکزی اضافه کرد: «ما از فساد رو به گسترش جلوگیری کردیم و حاضر بودیم هزینه آن را هم بدهیم. بانک مرکزی از روز اول مسئولیت قانونی روی این موضوع نداشت اما کوتاهی از نیروی انتظامی و مقامات سیاسی استانها و مدیران استانی بوده که اجازه دادند شعب این موسسات تاسیس شوند؛ همانطور که شاهد بودیم در تبریز با احساس مسئولیت یک مدیر اجازه حضور این موسسات داده نشد».
او با بیان اینکه این موسسات منابع نظام بانکی را با نرخهای اغوا کننده به سوی خود می کشیدند، گفت: «ما نیازمند همراهی مجلس هستیم؛ چراکه نظام بانکی مشکلات جدی دارد و مهمترین آنها عدم تعادل دارایی نسبت به بدهی، عدم تعادل درآمد و هزینه و عدم تعادل نقدینگی است؛ لذا کمک کنید آرامش حفظ شود».
نظر کاربران
این اماروازکجاومیارین
شماها واقعا مسلمان هستین ؟ یعنی واقعا پیرو حضرت علی هستین ؟؟ بجز بدبخت کردم ما مردم که تنها راه چرخاندن چرخ زندگیمون تو ایران همین سود حسابهامون بود اونم چشم دیدنشو نداشتین . انشا.. روزی برسه که تو همین دنیا بخاطر گناهاتون ...فقط بدونین خدا حق خودش میبخشه و حق مردم اصلا . اگه خدایی هست پس منتظر عذاب باشین .موسسه ثامن
ببین اصلا خودت مجازی یا نه دروغ گو تورم ۳ رقمی رو ۹ درصد اعلام می کنید نمی دونم تو پیشونی این مردم چی نوشته نگاه به جیب خودت و آقا زاده هات نکن
با سلام یکی نیست به این آقا بگه آدم ناحسابی چرا جرات نمیکنی نامی از موسسه ثامن ببری که به اندازه سرجمع تمام آن موسسات پول مردم را گرفته و پس نمیده چرا هیچ نماینده ای که ثامن چه شد
ثامن چه شد اخه تا کی پولا جه شدسپردمان کجا فته سیف
پاسخ ها
چطور میتونه نسبت به رفع مشکل سپرده گذاران ثامن اقدام کنه
چرا از نمایندگان سپرده گذاران دعوت نکردید .۵۰٪حرفهای سیف دروغ ویک طرفه است .خودبانک مرکزی عامل بدبختی و پریشانی سپرده گذاران است .حرف زیبا تا عمل فرق داره .ضمنا وزرات تعاون ونیروی انتظامی از بیرون مرزها نیودن از نهادهای همین دولت ها بودن .اصلا اقای سیف چرا بانکهای دولتی وخصوصی بعنوان صندوق ذخیره این موسسات عمل کردن .نمیشه تمام نهادها مقصر باشن بعد این وسط مردم ضرر نمایند
پاسخ ها
ما که جزء ودتیا بودیم فعلا مشکلمون حل نشده از خدا بترسید شاید فردا نباشید چرا دین مردم بر گردنتون باشد
شما خود و زیر مجموعه ات جیب امثال من را زدین چی شد مجمع بانکها
دولت ورشکسته روحانی پولمونوبلوکه کرده۷ماهه؛الانم که سودهاروازاول آوردین کمش کردین کمترین مقدارومیخواین بدین وازهرطرف من۷۰میلیون ضررکردم.هم خواب پولم هم کم شدن سودش.لامصباحداقل باقیش روپس بدین.سپرده گذارخاک برسرموسسه افضل توس
آقای سیف دروغ تا کی چرا شفاف سازی نمی کنی پول مردم بدبخت در کدام جیب رفته است انشاالله خداجزای دروغ شمارا بدهد
چرا توی این مدت آقای سیف از ثامن حرفی نزده دلیلش چیه چرا رسانه ها توجه نمی کنن بابا بخدا مشکل داریم پول نیاز داریم میریم بانک می گن سیف دستور داده پول ندید ب مردم آخه چرا
آقای سیف انتقاد مشکل مال باخته گان را حل نمی کند شجاعت پیشه کنید و عوامل ریشه ای را معرفی کنید تا مشکل مردم بیچاره دم عیدی حل شود.
آقای سیف فقط دروغ بگو. تا آخر عمرت فقط دروغ بگو و آمار کذب بده . . لعنت خدا بر تو
تو هم یاد گرفتی که برای رای اوردن حرف بزنید ......مگر وکیل مردم نیستید ..چرا به جای حرف زدن پول مردم را با دیرکرد ان پس نمی دهیداگر راست میگویید دم از حق مردم می زنید پول مال باختها را تما م وکمال با دیر کرد ان پس بدهید این قدر حرف یاوه تحویل مردم ندهید .مال مردم را خوردند نمی دهند حرف یاوه هم می زنند ..بارب عجب .....این شد پول مال باخته ها واین شد امانت مردم که خیانت کردید ..این شد مسلمانی و شیعه علی ..پس ما کافریم ..دیگه حق ندارید دم از مسلمانی و شعه علی بزنیند ..علی را بد نام کردید
دروغ نگو دماعت دراز می شود پینو کیو