لابی قوی ربيعی، دستور لاريجاني را نقض كرد
روزنامه قانون نوشت: عليربيعي از همان روزهاي ابتدايي كه به عنوان وزير به مجلس معرفي شد، نهتنها در ميان مسئولان و آنهايي كه دستي در قدرت دارند، بلكه از جانب رسانهها و افكار عمومي نيز مورد انتقاد بود.
۲۶ دليل براي استيضاح
حدود ۲۰ آذر بود كه نمايندگان با ارسال نامهاي به رييسمجلس دلايلي را مطرح كردند كه در آن بر استيضاح عليربيعي تاكيد داشتند. متن استیضاح وزیر کار به اين شرح بود كه نمايندگان خطاب به لاريجاني گفته بودند:« با عنایت به اصل ۸۹ قانون اساسی و ماده ۲۲۷ و ۲۲۸ آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی و با بررسی عملکرد جناب آقای ربیعی وزیر محترم «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» خواهشمند است دستور استیضاح ایشان را با توجه به موارد زیر طبق مفاد قانون و آییننامه داخلی و سوگندنامه نمایندگان محترم و اعضاء هیأت ريیسه مجلس در دستور کار قرار دهید». آنها موارد استیضاح را نيز به اين شيوه تنظيم كرده بودند:
۱- سوء مدیریت در سازمان بازنشستگی کشور و بسیاری از شرکتهای وابسته، که طبق سیاستهای این صندوقها، باید سوددهی داشته باشند، ولی به دلیل مدیریت سوء امروز زیاندهی دارند.
۲- سوء مدیریت و عدم نظارت در مدیریت شرکتهای سرمایهگذاری تامین اجتماعی و زیانده بودن اکثر شرکتها از جمله شرکت شستا و ... که میتوانند سوددهی داشته باشند.
۳- عدم اجرای قوانین و مقررات در ارتباط با شفافیت اطلاعات اقتصادی و بنگاهها.
۴- بهکارگیری خلاف قانون بازنشستگان و از بین رفتن انگیزه در جوانان.
۵- عدم اجرای قانون در خصوص بازنشستگان صندوق بیمه روستايیان و عشایر و ایجاد فضای بدبینی و بیاعتمادی به مدیران و نمایندگان و مسئولان و فیالنهایه بدبین شدن مردم به نظام و انقلاب.
۶- عدم توانایی و نظارت کامل و وافی بر مجموعه وزارتخانه و کاهش انگیزه در دلسوزان و متخصصان و جوانان وزارت.
۷- افزایش نرخ بیکاری در کشور.
۸- عدم ایجاد مشوقهای لازم و مناسب کافی برای رفع موانع کارفرمایاران جهت رشد تولید داخلی.
۹- عملکرد بسیار ضعیف در بسترسازی و حمایت از توسعه اشتغال روستایی و خانگی و کسب و کارهای کوچک.
۱۰- عدم برقراری مشوقهای مناسب برای ترغیب بیکاران به منظور پیدا کردن شغل.
۱۱- ضعف عملکرد در مدیریت فنی حرفهای کشور عدم استفاده کافی از امکانات و توانمندیهای این مجموعه به منظور ایجاد اشتغال.
۱۲- عدم رسیدگی به اوضاع معیشتی و رفاهی بازنشستگان و عدم ارائه خدمات از طریق صندوق بازنشستگی.
۱۳- ضعف عملکرد در مدیریت فنی ـ حرفهای کشور و عدم استفاده کافی از امکانات و توانمندی این مجموعه به منظور ایجاد اشتغال.
۱۴- عدم موفقیت در ساماندهی و هدایت تسهیلات و در نهایت نیمهتمام بودن بیشتر طرحهای کارآفرینی.
۱۵- عدم برنامهریزی جهت تشویق متخصصین و کارآفرینان و سرمایهگذاری خارج از کشور جهت فعالیت در داخل کشور.
۱۶- عدم موفقیت در توسعه نظام تامین اجتماعی و افزایش رفاه اجتماعی.
۱۷- عدم تدوین و تصویب و اجرایی کردن سند کار شایسته.
۱۸- عدم تخصیص منابع و تسهیلات لازم جهت توانمندیسازی تعاونیها متناسب با افراد در برنامه پنج ساله توسعه و بودجه سالانه کشور.
۱۹- عدم برنامهریزی عملی و اصولی برای ایجاد شتاب در افزایش سهم بخش تعاونی در اقتصاد کشور.
۲۰- نبود تلاش و کار عملی برای کاهش آسیبهای اجتماعی و عدم ارتقا و کیفیت زندگی معلولان، بیماران خاص و گروههای اجتماعی.
۲۱- عدم توانایی لازم برای ساماندهی و توانمندسازی بنگاههای کوچک و متوسط.
۲۲- فراگیر نبودن قلمروهای بیمه تامین اجتماعی و پوشش جمعیت کافی.
۲۳- کاهش نرخ مشارکت زنان در فعالیتهای اقتصادی و اشتغال کشور.
۲۴- عدم اصلاح ساماندهی نظام اطلاعاتی بازار کار.
۲۵- عدم رشد بخش تعاونی کشور و عدم تحقق سهم ۲۵درصدی بخش تعاون از اقتصاد کشور طبق برنامه پنج ساله توسعه.
۲۶- و دیگر ایرادات مطروحه در وزارتخانه بزرگ تعاون، کار و رفاه اجتماعی.
اقدام تاملبرانگيز نايب رييس
حال اين روزها دوباره صحبت از حواشي استيضاح اوست. در همين راستا حسین مقصودی، نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به عدم اعلام وصول طرح استیضاح علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه امور اجتماعی در جلسه(یکشنبه ۲۴دی) پارلمان، گفت: اگرچه ربیعی در چند روز گذشته در مجلس برای متقاعد کردن نمایندگان برای انصراف از استیضاح خود لابیهای انجام داد اما موفق به این کار نشد و نمایندگان همچنان اصرار به استیضاح وی دارند. وی با بیان اینکه در جلسه (یکشنبه ۲۴دی) علی لاریجانی، ريیس مجلس به اکبر رنجبرزاده، عضو هیاتريیسه پارلمان دستور داد تا استیضاح علی ربیعی در همان روز و پس از نطق میان دستور نمایندگان اعلام وصول شود، ادامه داد: اما پس از آنکه علی لاریجانی ریاست جلسه را به مسعود پزشکیان، نایبريیس اول سپرد وی از اعلام وصول طرح استیضاح وزیر تعاون و کار و رفاه امور اجتماعی جلوگیری کرد. عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تصریح کرد: پس از آنکه پزشکیان مخالفت خود را با اعلام وصول طرح استیضاح ربیعی اعلام کرد برخی نمایندگان اعتراضاتی را به نایبريیس اول مجلس داشتند. نماینده مردم سبزوار با بیان اینکه پزشکیان اعلام کرد طرح
استیضاح وزیر تعاون باید روز سهشنبه اعلام وصول شود، اظهار داشت: این کار نایبريیس مجلس غیر قانونی بود.
ايستادن مقابل اصلاحات
بيشك اگر يك وزير عملكرد مناسبي نداشته و انتقادهاي فراواني به او وارد است بايد پاسخگوي عملكرد خود باشد و نمايندگان از طريق وظيفهاي كه دارند ميتوانند اين وزير را به صحن آورده واستيضاح كنند. اينكه برخي براي رويكردهاي سياسي و جناحي جلوي درست شدن امور را بگيرند، كار درستي نيست و شايد از جريانهاي محافظهكار اين نوع عملكردها قابل درك باشد ولي جناحهايي كه ادعاي تحولخواهي و دگر انديشي دارند نبايد در برابر اصلاحات ايستادگي كنند.
نظر کاربران
این وزیر چندماه پیشم اخطارکارت زردگرفت از نمایندگان برای بالا که بیش از۳ملیون اتباع خارجی افغانی توکارساختمان کارهای ایرانیارواشغال کردن وچندبرابران در کارهای دیگر به قول آقای روحانی برای ایجاد۱ملیون شغل باید۷۰۰هزارمیلیاردتومان سرمایه گذاری بش یعنی ۱۰سذل فروش نفت وگاز حالاببینیدچه هزینه هنگفتی میزنن چراکاری نمیکنیدشماهاهم نوروزنامه وخبرگزاریها بنویسیدپولهاکجاهزینه میش مدیونیداگه ننویسیدبه خودتون مخانوادهاپدرومادروفرزندلچانتان وهم وطنانتون
اگه کار برا خدا و منافع مردم بود نه حزب بازی و جناح بازی اینطور نمیشد خدا به همه رحم کنه تو اون دنیا از این همه نقص دین قانون وجدان