۶۶۲۵۱
۴ نظر
۵۰۱۰
۴ نظر
۵۰۱۰
پ

پیشنهاد همکاری ایران و آمریکا درباره سوریه

مذاکره کننده هسته‌یی پیشین ایران در یادداشتی در روزنامه نیویورک تایمز با انتقاد از احتمال حمله نظامی آمریکا به سوریه تاکید کرد که چنین اقدامی عواقب فاجعه‌آمیز به دنبال خواهد داشت و به جای آن خواستار همکاری ایران و آمریکا با یکدیگر برای حل بحران سوریه شد.

خبرگزاری ایسنا: مذاکره کننده هسته‌یی پیشین ایران در یادداشتی در روزنامه نیویورک تایمز با انتقاد از احتمال حمله نظامی آمریکا به سوریه تاکید کرد که چنین اقدامی عواقب فاجعه‌آمیز به دنبال خواهد داشت و به جای آن خواستار همکاری ایران و آمریکا با یکدیگر برای حل بحران سوریه شد.

سید حسین موسویان، رییس پیشین کمیته روابط خارجی شورای امنیت ملی ایران در این یادداشت نوشت: انتخابات ریاست جمهوری اخیر در ایران فرصت جدیدی را برای آشتی آمریکا و ایران و غلبه بر سه دهه دشمنی و بی‌اعتمادی فراهم کرده است. ولی این امید تازه برای تعاملات دیپلماتیک ممکن است با اقدام نظامی آمریکا علیه سوریه نابود شود.

در ادامه این یادداشت آمده است هرگونه اقدام تحریک‌آمیز نظامی دیگر از جانب آمریکا در خاورمیانه (باتوجه به تاریخچه دخالت‌ها در افغانستان، عراق، پاکستان و یمن) باعث دامن زدن به درگیری‌ها، تقویت افراط‌گرایانی که از افزایش احساسات ضدآمریکایی‌ سوءاستفاده خواهند کرد و فرو بردن منطقه در جنگی طولانی خواهد شد.

ماهیت فرقه‌یی درگیری‌های سوریه به کشورهای همسایه کشیده خواهد شد و خطر نابود کردن ثبات متزلزلی که در لبنان، اردن، بحرین، ترکیه و عراق حاکم است را به همراه خواهد داشت. اقدام نظامی آمریکا جعبه پاندورا را باز خواهد کرد و چنین اقدامی شرایط غیرقابل پیش‌بینی را به همراه خواهد داشت که از حد و مرز سوریه فراتر می‌رود و ممکن است آمریکا را نیز در درازمدت درگیر کند.

این به نفع منافع منطقه‌یی و ملی آمریکا و ایران است که تحت چتر شورای امنیت سازمان ملل به عنوان تنها نهاد قانونی و مسوول حفظ صلح، ثبات و امنیت در جهان صلح و ثبات را در سوریه برقرار کنند.

پس از حوادث تروریستی ۱۱ سپتامبر ایران و آمریکا به طور مستقیم در جنگ با تروریسم با یکدیگر حمایت کردند. این شراکت در افغانستان به سقوط طالبان و القاعده در آن جا و تشکیل دولتی بر مبنای اصول دموکراتیک منجر شد. این تجربه می‌تواند الگویی برای یک همکاری جدید در زمینه سوریه باشد.

تاثیرات این همکاری تنها به بحران سوریه محدود نخواهد بود و به جای آن برای امنیت و ثبات کل منطقه حیاتی خواهد بود. بحران‌های چندگانه در خاورمیانه نیازمند مدیریت گسترده‌تر زمان هستند و به همین دلیل مدیریت بحران در این مورد و در مورد بحران‌های دیگر مسیر مفیدی برای همکاری منطقه‌یی بین تهران و واشنگتن تحت منشور سازمان ملل خواهد بود.

چنین همکاری علاوه بر آن دورنمای تعامل ایران و آمریکا در زمینه مسائل دو جانبه به ویژه موضوع هسته‌یی ایران را افزایش خواهد داد. همکاری در زمینه سوریه می‌تواند به طور موثر فرصتی برای کاهش خصومت‌های ایران و آمریکا و آغاز عصر جدیدی از همکاری‌ها برای بهبود کل منطقه و فراتر از آن باشد. نباید این فرصت را برای برقراری صلح و ثبات از دست داد. هر گزینه دیگری فاجعه‌آمیز خواهد بود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • babak

    این وضعی که دیده میشه بعید می دونم همچین چیزی صورت بگیره، سوریه با عراق فرق داره که هیاتهایی از ایران و آمریکا بخوان بشینن پای مذاکره، کلاً دیدگاه کلی دوطرف باهم فرق داره، ایران دولت بشاراسد رو قانونی و موجه می دونه و درمورد مخالفان او همچنین اسرائیلی که به مخالفان کمک می رسونه سیاستی خصمانه اتخاذ کرده و درمقابل آمریکا جان مک کین رو میفرسته تا با مخالفان و سلفی ها و گروههای مبارزگفتگو کنه و کمکهای مادی و معنوی بهشون برسونه، الان هم به اصرار اسرائیل قصد حمله داره که غیر مستقیم هم ارتش رو تضعیف کرده باشه و هم به مخالفان فرصت پیشروی بده و ازطرفی احتمال حمله شیمیایی ارتش سوریه به اسرائیل رو درصورت پیروزی های مخالفان کم کنه، تا وقتی که بین ایران و آمریکا اسرائیل قرارداشته باشه مثل دیواری می مونه که دو طرف بخوان در پشت دیوارها به صورت هم نگاه کرده و حرف بزنن و این غیر ممکنه مگر اینکه دیوار فرو بریزه و موانع برداشته بشه

  • ایراندوست

    بهترین گزینه برای خاورمیانه سوریه وایران وحزب الله این است اسد بی قید وشرط کنار بکشد اتش بس برقرار شود سپس انتخابات ازاد زیر نظر ایران وعربستان وترکیه وروسیه واتحادیه اروپا برگزارشود اسد ونماینده از از شورشیان کاندید باشند هرکس رای اورد به رای مردم احترام بگذارند

    پاسخ ها

    • محسن

      دوست من شما درباره ایران نظری ندارید؟
      احیانا تو انتخابات بعدی نمیخای عربستان تو شورای نگهبان کشورمون ناظری چیزی داشته باشه
      امریکا و ایران به هیچ وجه نمیتونن باهم کنار بیان. اگر خورشید و ماه درکنار هم دیده شدن. انگاه میشه قبول کردامریکا وایران همکاری کنند.

  • بدون نام

    چقدر خوب میشه ایران وآمریکا دقیقا سر مسئله سوریه مثل عراق سر میز مذاکره بنشینند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج