حذف یارانه بگیران در دو مرحله
سیده فاطمه حسینی نماینده تهران و عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ طی یادداشتی در روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:کمیسیون تلفیق در جلسه روز گذشته خود مصوبهای مهم داشت و طی آن به دولت اجازه داد تا از طریق مکانیزمی مشخص، بهصورت تدریجی ۳۳ میلیون نفر از افراد پردرآمد دریافتکننده یارانه نقدی را از فهرست یارانهبگیران در سال ۹۷ حذف کند.
خبرآنلاین: سیده فاطمه حسینی نماینده تهران و عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ طی یادداشتی در روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:کمیسیون تلفیق در جلسه روز گذشته خود مصوبهای مهم داشت و طی آن به دولت اجازه داد تا از طریق مکانیزمی مشخص، بهصورت تدریجی ۳۳ میلیون نفر از افراد پردرآمد دریافتکننده یارانه نقدی را از فهرست یارانهبگیران در سال ۹۷ حذف کند.
نماینده مردم تهران نوشته است: در واقع با این مصوبه، یارانهبگیران در دو مرحله تعدیل میشوند؛ مرحله اول بهصورت اختیاری میتوانند از دریافت یارانه انصراف دهند و در مرحله دوم، دولت اجازه دارد وارد مرحله شناسایی و حذف افراد غیرنیازمند شود.
تعدیل دومرحلهای یارانهبگیران
در واقع کمیسیون تلفیق دیروز در بررسی تبصره ۱۴ لایحه بودجه با وجود بحثها و ارائه دیدگاههای مختلف، در نهایت با الحاق پیشنهادهایی، چند نگرانی مهم درباره تبصره ۱۴ را برطرف کرد؛ نخست، حذف تدریجی پردرآمدها و دوم، مجوز به دولت برای شناسایی این افراد از طریق بررسی تراکنش مالی.
حذف تدریجی
در نخستین گام، کمیسیون تلفیق طی یک بند الحاقی، دولت را موظف کرد که نسبت به حذف یارانه خانوارهای پردرآمد طی سه ماه اول سال ۹۷، بهصورت تدریجی اقدام کند. در واقع از ابتدای بررسی لایحه بودجه، حذف یکباره برخی گروههای یارانهبگیر بر مبنای آنچه دولت در تبصره ۱۴ پیشنهاد داد، بهعنوان یکی از چالشهای لایحه بودجه ۹۷ مطرح بود؛ زیرا دولت در لایحه پیشنهادیاش علاوهبر این، سیاست خود درباره چگونگی اجرای این تبصره و حذف بخشی از یارانهبگیران را نیز تبیین نکرد. بر این مبنا کمیسیون تلفیق طی بندی، به دولت مجوز داد خانوارهای پردرآمد را از فهرست دریافتکنندگان یارانه نقدی بهصورت تدریجی طی ۳ ماه حذف کند.
مجوز بررسی تراکنش مالی افراد
اما مکانیزم دولت برای شناسایی گروههای پردرآمد برای حذف آنان از فهرست دریافتکنندگان یارانه چیست؟ کمیسیون تلفیق در اقدامی برای این موضوع، مجوز استفاده از یک ابزار برای شناسایی پردرآمدهای یارانهبگیر را به دولت ارائه کرد؛ «شناسایی از طریق بررسی تراکنش مالی افراد». بر مبنای آنچه کمیسیون تلفیق به بند الف تبصره ۱۴ افزود، در گام نخست، افرادی که به «بررسی تراکنش مالی» خود و اجرای «آزمون وسع» آنها از سوی دولت تمایل ندارند، میتوانند از دریافت یارانه نقدی اعلام انصراف کنند.
در این بند، به افرادی که از منظر درآمدی خود را مستحق به دریافت یارانه نقدی نمیدانند، فرصت داده میشود تا داوطلبانه از دریافت یارانه انصراف دهند. در غیر این صورت دولت در روند بررسی تراکنش مالی دریافتکنندگان یارانه، آنان را از فهرست یارانهبگیران حذف خواهد کرد. البته این بند صراحت دارد که از سال ۹۷، هر یک از یارانهبگیران، اگر از دریافت یارانه نقدی انصراف ندهند، دولت میتواند تراکنشهای مالیشان را بررسی کند. از منظر دولت و مجلس بررسی تراکنش مالی یارانهبگیران سریعترین راه شناسایی استحقاق افراد برای دریافت یارانه نقدی است.
با همه اینها، کمیسیون تلفیق با افزودن بندی دیگر، فرصتی را در اختیار معترضان به حذف از فهرست یارانه نقدی قرار داده است. براساس این بند، درصورتیکه پس از حذف یارانه خانوارها افرادی نسبت به حذف خود از فهرست یارانهبگیران معترض باشند، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است حداکثر ظرف یک ماه موضوع را مورد بررسی مجدد قرار دهد و در صورت تایید استحقاق نسبت به اعاده یارانه آنها اقدام کند. با وجود آنکه این بندها در جلسه دیروز به تصویب اعضای کمیسیون تلفیق رسید، اما همچنان امکان تجدیدنظر این کمیسیون در این تبصره وجود دارد.
بر مبنای تبصره ۱۴، بهطور کلی به دولت اجازه داده شده است که در سال ۹۷معادل۲۳ هزار میلیارد تومان از ۳۷ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از محل اجرای قانون هدفمندی یارانهها را برای پرداخت یارانه نقدی هزینه کند. همچنین با تصمیم کمیسیون تلفیق، ۷ هزار میلیارد تومان از درآمدهای حاصل از این تبصره، برای زدودن چهره فقر مطلق در خانوارهای هدف یعنی خانوارهایی که درآمد آنها کمتر از خط حمایتی کمیته امداد و سازمان بهزیستی است و نیز بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوارهای نیازمند اختصاص یافت.
نظر کاربران
نوشته ۳۳ میلیون نفر از پردرآمدها رو! بعد ببخشید بیشتر مردم ایران زیر خط فقر هستند که بالای ۵۰ میلیون نفر هستند! بعد چطور ۳۳ میلیون نفر پولدار پیدا کردند؟! اگه گرسنه و بی پول نبودن که به خاطر تخم مرغ اعتراض نمی کردن!
حتما یارانه ما را قطع کنید چون مستاجر هستیم ماهیانه 600 هزار تومن اج
ره 5 نفر بیکار حتما اینکار را انجام بدهید
میشه کسانی را که بالای دومیلیون حقوق میگیرن یارانشون قطع کرد ولی درعوض به یارانه کارگر این که یک میلیون حقوق میگرن مقداری اضافه کرد مثل به هرکدام ۷۰ تومان یارانه داد بهترین راهکارها اگر عده ناراضی میشن عده ای دیگر خوشحال بشن چون کارگران یک میلیونی هم نیازمند کمک بهزیستی میباشن
اونجوری که معلومه تهدید رئیس جمهور محترم به نمایندگان عزیز مردم کارگر افتاده وتصمیم گرفته شده این اتفاق حذف یارانه به جای یهویی دردومرحله وباشیب ملایمتری انجام پذیرد .علی برکت الله.ونمایندگان دولتی مجلس دست مریزاد!
دولت فقیر دولت ندار دولت گدا دولت ....
با حساب بانکی و تراکنش افراد را نمی توان شناسایی کرد ترا بخدا اینقدر کشور را معطل نکنید کار شناسایی را به مناطق کوچک بسپارید حتی با تحقیق محلی افراد را شناسایی کنید در ضمن اهرمهای جریمه را هم دخالت بدهید که هرکس داخل دهک مورد نظر نباشد پول هایی که تا حالا گرفته پس دهد با خواهش و تمنا افرادی حاضر به قطع پول مفت و باد آورده نیستند.
اول میگید ۹۷ یارانه قطع نمی شه بعد میگید تعداد محدودی قطع میشه ، بعد یکی دیگه میگه ۲ مرحله ای قطع میشه فردا لابد یکدفعه قطع میشه ، خرتون از پل گذشت !!!!!!!!
من نمیدانم پر درآمد کیست منی که یک ملیون حقوق مستمری میگیرم 2ساله یارانم راقطع کردن تازه دنبال پر در آمد ها میگردن واقعا که خدا ازتون نگذرد ما که زوری و قدرتی نداریم ضعیفیم .حرف مان بجایی نمیرسه.بزور میگید بمیرید.وگرنه یک ملیون حقوق امروزه بکجا میرسه .که تازه یارانشم قطع میکنید.این یعنی کشتن مردم.
اول مال ما فقرا قطع میشه اونایی که دو سه تا ماشین دارن همه به نام بچه هاشون خونه به نام خانمشون مثلا هیچی ندارن یارانه میگیرن
اینهمه از قطع یارانه حرف میزنید , چرا نسبت ب گرانی چند مرحله ای آب بها و گاز خانگی و برق و تلفن سخنی به میان نمیارین و چرا مجلسی ها درین خصوص تشکیل جلسه نمیدن و برا ارزون کردن اینا قانونی مصوب نمیکنن
دولتی ها همش ب مردم جوالدوز میزنن ی سوزن ب خودشونم
بزنن
پس امثال من که بازنشسته نظامی باحقوق پایین ودختر دم بخت وپسرببکارودانشجوحتما ازهمه زودتر قطع میشه