۶۶۰۶۳۱
۲ نظر
۵۰۰۹
۲ نظر
۵۰۰۹
پ

زلزله کمر به تخریب بناهای تاریخی کرمان بسته!

"دو زلزله حدود پنج ریشتری در "هجدک" در ظاهر آسیبی به بناهای تاریخی وارد نکرده است، اما مستمر بودن لرزش‌ها پایه‌های بناهای تاریخی را سست کرده و به مرور باعث تخریب می‌شود، در این شرایط به نظر می‌رسد زمین‌لرزه‌ها کمر به تخریب بناهای تاریخی کرمان به خصوص در منطقه کوهساران بسته‌اند.

خبرگزاری ایسنا: "دو زلزله حدود پنج ریشتری در "هجدک" در ظاهر آسیبی به بناهای تاریخی وارد نکرده است، اما مستمر بودن لرزش‌ها پایه‌های بناهای تاریخی را سست کرده و به مرور باعث تخریب می‌شود، در این شرایط به نظر می‌رسد زمین‌لرزه‌ها کمر به تخریب بناهای تاریخی کرمان به خصوص در منطقه کوهساران بسته‌اند.

یک جستجوی کوتاه با واژه«هجدک» در فضای مجازی، بیشترین درصد اخبار و وقایعی که به روزرسانی می‌کند را براساس «زلزله هجدک» طبقه‌بندی کرده است.

اما بعد از نخستین زلزله که با قدرت شش و یک ریشتر در ۱۰ آذر امسال ثبت شد، اعداد پنج، چهار و سه بالاترین درصد ریشترهایی هستند که تا امروز برای این نقطه از کرمان به عنوان یک مرکز زلزله‌خیز ثبت شده است.

در همان نخستین زلزله مسئولان میراث فرهنگی کرمان اعلام کردند چیزی حدود ۳۰ درصد از بناهای تاریخی منطقه هجدک و روستاهای اطراف آن آسیب دیده‌اند و البته پس از ان اعلام اولیه، دیگر میراث‌فرهنگی نتوانست میزان آسیبهای وارد شده به بناهای تاریخی این منطقه را تخمین بزند، چون پس‌لرزه‌ها هنوز نه تنها به کارشناسان میراث فرهنگی که به بناهای تاریخی و مردم منطقه نیز اجازه نفس کشیدن نداده است.

در ۱۰ آذر و بعد از وقوع نخستین زمین‌لرزه؛ محمد مهدی افضلی، مدیر روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان دربارهی میزان آسیب‌های وارد شده به بناهای تاریخی این منطقه اعلام کرده بود؛ «در بخش کوهساران شهرستان «راور کرمان» که عمق زلزله و پس لرزه‌های آن تا کرمان نیز احساس شده‌ است؛ ۱۰۰ قنات قدیمی، ۵۰ درصد خانه‌های روستایی، ۱۰ تا ۲۰ درصد بافت تاریخی روستاها، برج تاریخی «گزک» و کاروانسراهای قدیمی قرارگرفته در این مسیر آسیب دیده‌اند. همچنین یکی، دو روستا مانند «گروک» نسبت به کانون زلزله آسیب بیشتری دیده‌اند.»

اما از آن زمان تا -جمعه ۲۲ دی- که آخرین زلزله به بزرگای ۴.۲ در مقیاس امواج درونی زمین، حوالی هجدک(کرمان) را لرزاند، هنوز مسئولان میراث فرهنگی اعلام می‌کنند که «در حالت عادی هیچ گزارشی مبنی بر آسیب به بناهای تاریخی بر اثار این زلزله وارد نشده است،اما قطعا استمرار روزانه‌ی این پس‌لرزه‌ها، به مرور باعث آسیب‌های فراوانی در پی این بناهای تاریخی و به مرور سست شدن آن‌ها می‌شود.»

افضلی بار دیگر -جمعه ۲۲ دی _ به ایسنا می‌گوید: زلزله بیش از پنج ریشتری دیروز _پنج‌شنبه ۲۱ دی _ و امروز با قدرت بیش از چهار ریشتر، ظاهرا آسیبی به بناهای تاریخی وارد نکرده است اما قطعا زمین‌لرزه‌هایی که در طول حدود ۴۰ روز گذشته در این روستا رخ داده است، به مرور باعث سست شدن بافت‌های قدیمی این روستاها شده و باعث می‌شود به مرور این بناها به تخریب نزدیک‌تر شوند و تا پایان کامل پس‌لرزه‌ها نیز نمی‌توانیم اطلاعات تکمیلی در مورد وضعیت بناهای تاریخی اعلام کنیم.»
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    دم زلزله گرم که باعث شده پیمانکاران کمتر از مصالح و استحکام ساختمان بگیرند و بدزدند

  • بدون نام

    زلزله دید که در ایران اختلاس بیشتر شده با خود گفت من چرا ارام باشم

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج