۶۶۰۰۷۳
۵۰۱۳
۵۰۱۳
پ

اسپیس‌ ایکس:

در ماموریت «زوما» قصوری نداشته‌ایم

شرکت اسپیس‌ایکس در پی شکست ماموریت محموله مخفی "زوما" و عدم قرارگیری آن در مدار، اعلام کرد هیچ تقصیری متوجه این شرکت نبوده است.

ایسنا: به نقل از انگجت، شرکت اسپیس‌ایکس اعلام کرد در عدم به سرانجام رسیدن ماموریت "زوما" قصوری نداشته است. البته اینکه در واقع چه بلایی بر سر این ماهواره رمزآلود آمده، همچنان نامشخص است.

اسپیس‌ایکس یکشنبه شب یک موشک فالکون9 را که حاوی محموله اسرارآمیز "زوما"، یک ماهواره ساخته شده توسط شرکت "نورث‌روپ گرامن"(Northrop Grumman) برای یک سازمان دولتی ایالات متحده آمریکا که نامش فاش نشده است، به فضا پرتاب کرد.

این پرتاب سری‌تر از حد معمول بود، زیرا حتی مرحله پرتاب آن که معمولا به صورت زنده پخش می‌شود نیز پخش نشد.

کمی بعد از پرتاب، موشک پیشران به طور موفقیت آمیزی در کیپ کاناورال فرود آمد، اما به نظر می‌رسد که "زوما" به مقصد نرسیده است.

در ماموریت «زوما» قصوری نداشته‌ایم

مشخص نیست که دقیقا چه اتفاقی برای این ماهواره افتاده است، اما به نظر می‌رسد که به مقصد نرسیده و در مدار قرار نگرفته است.

برخی اسپیس‌ایکس را مقصر دانستند، اما روز دوشنبه شرکت گفت: ما در مورد ماموریت‌های این چنینی اظهار نظر نمی‌کنیم، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که فالکون9 به طور کامل وظیفه خود را انجام داده است.

اما اکنون اسپیس‌ایکس از موضع قبلی خود کوتاه آمده و در بیانیه امروز خود بدون تایید یا تکذیب تقصیر از جانب محموله "زوما"، گفته است که هیچ قصوری از جانب اسپیس‌ایکس نبوده است.

مسئولان اسپیس‌ایکس در این بیانیه گفتند: برای روشن شدن موضوع می‌گوییم که پس از بررسی تمام اطلاعات تا به امروز، موشک فالکون9 همه چیز را به درستی انجام داده است. اگر بررسی‌های بیشتر چیزی پیدا کند، ما آن را گزارش خواهیم داد. شایعات منتشر شده علیه این شرکت به طور قطعی دروغ است.

در ادامه آمده است: به دلیل طبقه بندی محرمانه این ماموریت، این شرکت نمی‌تواند توضیح بیشتری بدهد.

بنابراین آنچه که برای "زوما" اتفاق افتاده هنوز یک علامت سوال بزرگ است و ما شاید هرگز داستان کامل را دریافت نکنیم.

بعضی از منابع گفته‌اند که "زوما" در اثر برخورد با اتمسفر از بین رفته و سوخته است. اما این نیز ممکن است که ماهواره هنوز وجود داشته باشد و تنها پاسخی ندهد.

یکی از حدسیات این است که "زوما" به دلیل قطعه متصل به آن (آداپتور) که به جای اسپیس‌ایکس توسط "نورث‌روپ گرامن" ساخته شده بود، به درستی در مرحله دوم از فالکون جدا نشده است.

اگر اسپیس‌ایکس واقعا مقصر بود، احتمالا سریعا به سراغ پرتاب "فالکون هوی" نمی‌رفت.

مدیر اجرایی اسپیس‌ایکس گفت: از آنجایی که بررسی‌های انجام شده تا کنون لزوم هیچ تغییری در طراحی، عملیات و یا دیگر موارد را نشان نمی‌دهد، ما هیچ تغییری در برنامه پرتاب بعدی خود نخواهیم داشت.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج