روزنامه ایران در گزارشی نوشت: نخستین مذاکرات رسمی صلح در سطح بالا میان دو کره پس از دو سال در «خانه صلح» در روستای «پانمونجوم» منطقهای عاری از تسلیحات کلید خورد.
روزنامه ایران در گزارشی نوشت: نخستین مذاکرات رسمی صلح در سطح بالا میان دو کره پس از دو سال در «خانه صلح» در روستای «پانمونجوم» منطقهای عاری از تسلیحات کلید خورد.
نمایندگان ارشد کره شمالی و جنوبی پس از سالها تنش و درگیری به بهانه نحوه شرکت ورزشکاران کره شمالی در المپیک زمستانی ۲۰۱۸، بر سر میز مذاکره نشسته و پس از ساعتها گفتوگو با هیأت ورزشی کرهشمالی از سوی پیونگ یانگ به بازیهای زمستانی در ماه میلادی آینده (فوریه) و بازگشایی خط تماس میان دو طرف توافق کردند.
کره جنوبی نیز اعلام کرد در صورت نیاز برای سفر اتباع ممنوع الورود کره شمالی برای حضور در بازیهای المپیک زمستانی، بخشی از تحریمها را به شکل موقت نادیده میگیرد. به گزارش ایرنا، صبح روز گذشته در حالی مذاکرات رسمی میان مقامهای عالی رتبه دو کره در ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی (یک صبح گرینویچ) آغاز شد که اصلیترین محور گفتوگوهای دو کره را اعزام هیأتی از کره شمالی برای حضور در بازیهای المپیک زمستانی کره جنوبی تشکیل میداد اما کاهش تنش در تمامی سطوح و گفتوگو در مورد سایر مسائل از جمله حذف بخشی از تحریمهای سئول علیه افراد اعزامی به بازیها نیز بهعنوان بخش مهمی از مذاکرات مورد گفتوگو و رایزنی قرار گرفت. ریاست هیأت اعزامی کره شمالی به مذاکرات روز گذشته، برعهده «ری سون گون» رئیس کمیته وحدت صلحآمیز و مسئول رسیدگی به روابط دو کره بود.
وی که همپایه وزیر وحدت در کره جنوبی بشمار میرود یک مذاکرهکننده کهنه کار محسوب میشود که از سال ۲۰۰۶ میلادی تاکنون بارها در مذاکرات هیأتهای مختلف دو کره از جمله در مذاکرات نظامی حضور داشته است . ریاست هیأت گفتوگوهای کره جنوبی نیز بر عهده «چو میونگ گیونگ» وزیر اتحاد کره جنوبی بود. وی پیش از برگزاری نشست مقامهای دو کشور اعلام کرد: «در این نشست تلاش میکنیم تا نخستین اقدامها را برای تبدیل حال و هوای المپیک زمستانی پیونگ چانگ به یک جشنواره و بهبود روابط دو کره انجام دهیم». رئیس کمیته اتحاد کره شمالی نیز نسبت به اتخاذ مواضع صمیمی و صادقانه از سوی دو کشور در این نشست ابراز امیدواری کرد. به گزارش خبرگزاری یونهاپ از کره جنوبی، تمامی مذاکرات میان هیأت اعزامی دو کره، توسط «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی و «مون جائه این» رئیس جمهوری کره جنوبی از طریق ویدئو کنفرانس رصد میشد.
با آغاز مذاکرات میان دو کره، پیونگیانگ موافقت خود را با اعزام هیأتی بلندپایه به بازیهای المپیک زمستانی کره جنوبی که ماه میلادی آینده (فوریه) برگزار میشود اعلام کرد. هیأت اعزامی از سوی پیونگ یانگ متشکل از ورزشکاران، اعضای کمیته ملی المپیک، هنرمندان، تماشاچیان، روزنامهنگاران و تیم حرکات نمایشی تکواندو خواهد بود. این درحالی است که کره جنوبی نیز پیشنهاد داد اعضای خانوادههایی که بعد از پایان جنگ شبهجزیره کره پشت مرزهای ۲ کشور، گرفتار شدهاند دیداری با یکدیگر داشته باشند. همچنین سئول پیشنهاد داد تا ورزشکاران ۲ کشور، در مراسم افتتاحیه بازیهای المپیک، رژه مشترکی با یکدیگر داشته باشند. این در حالی است که آخرین باری که ورزشکاران ۲ کشور، در زیر پرچم شبهجزیره کره رژه رفتند به بازیهای المپیک زمستانی ۲۰۰۶ باز می گردند.
ساعتی از مذاکرات رسمی دو کره نگذشته بود که ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز گزارش داد، کره جنوبی اعلام کرده در صورت نیاز برای سفر اتباع کره شمالی به کره جنوبی برای حضور در بازیهای المپیک زمستانی، بخشی از تحریمها علیه کره شمالی را به شکل موقت نادیده بگیرد. در همین ارتباط «روه کیو -دئوک» سخنگوی وزارت خارجه کره جنوبی در نشستی خبری تأکید کرد: اگر نیاز باشد، سئول با هماهنگی شورای امنیت سازمان و کشورهای مرتبط گامهایی برای کمک به سفر اتباع کره شمالی جهت حضور در بازیهای المپیک زمستانی امسال برمیدارد. کرهشمالی نیز همزمان اعلام کرد مشکلات فنی خط تماس نظامی با کره جنوبی را رفع کرده و ارتباط از طریق این خط تماس، از امروز میسر خواهد بود.
آخرین سطح از مذاکرات میان دو کشور در سطح معاون وزیر و در دسامبر ۲۰۱۵ میان دو کره در منطقه صنعتی «کائه سونگ» در کرهشمالی برگزار شده بود. این پارک صنعتی در سال ۲۰۰۴ بازگشایی شد و در سال ۲۰۱۶ در واکنش به افزایش آزمایشهای موشکی و هستهای کرهشمالی تعطیل شد. تعطیلی این پارک صنعتی بر دامنه تنشها میان دو کره افزود و در پی آن نیز کرهشمالی تمامی مجاری ارتباطی با سئول را قطع کرد.
واشنگتن در انتظار نتایج مذاکرات
همزمان با شروع گفتوگوها میان دو کره، یک مقام امریکایی اعلام کرد واشنگتن برای تغییر سیاست در قبال کره شمالی هنوز تصمیمی نگرفته است. «برایان هوک» مشاور ارشد سیاسی «رکس تیلرسون» وزیر خارجه امریکا گفت که برای نتیجهگیری زود است اکنون اشتباه است که تصور شود امریکا با شروع یک دور از مذاکرات دوکره، سیاست خود را در قبال کره شمالی تغییر میدهد. مقام امریکایی تأکید کرد کاخ سفید هنوز اطلاع ندارد کرهشمالی درباره چه مسائلی حاضر به گفتوگوست و اینکه بجز حضور در المپیک زمستانی مسائل دیگر مورد رایزنی قرار گیرد مشخص نیست.
فرانسه خواستار افزایش فشارها علیه پیونگ یانگ شد
همزمان با توافق اولیه دو کره در برقراری خط تماس میان دو کشور، «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه در سفر رسمی خود به چین خواستار افزایش فشار پکن بر کره شمالی با هدف بازگشت به مذاکرات شد. مکرون گفت که ما در کنار چین دارای مسئولیتهای مشترکی در چارچوب شورای امنیت سازمان ملل برای اجرای کامل تحریمها علیه کره شمالی هستیم و این مسأله باید با جدیت مورد توجه قرار گیرد. رئیسجمهوری فرانسه تأکید کرد که پاریس انتظار دارد فشارهای زیادی از سوی چین به کره شمالی وارد شود تا این کشور راهبرد فعلی خود را تغییر دهد. سخنگوی کرملین نیز با استقبال از مذاکرات جاری میان دو کره گفت: این دقیقاً همان مذاکره و گفتوگویی است که ما آن را ضروری میدانستیم.
«پاپفرانسیس» رهبر کاتولیکهای جهان نیز در سخنرانی سالانه خود خطاب به جهانیان از تمام کشورهای جهان خواست تا برای کاهش تنشها در شبهجزیره کره از روند گفتوگوها حمایت کنند و همچنین برای وضع ممنوعیت قانونی و الزام آور بر تسلیحات هستهای با یکدیگر همکاری کنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر