حجتی: مشکلات کشاورزی به خاطر تنبلی است!
وزیر جهاد کشاورزی به مسائلی که درباره محدودیت منابع آب و لزوم کاهش تولیدات در این بخش صحبت میشود واکنش نشان داد و گفت: گذشتگان ما نیز با خشکسالی مواجه بودند و هیچ چیزی نگفتند، حتی آنها تجهیزات امروز ما را نیز نداشتند.
خبرگزاری تسنیم: محمود حجتی امروز در مراسم دومین اهدای نشان و تندیس امینالضرب بهمناسبت یکصد و سی و چهارمین سالگرد تأسیس اتاق بازرگانی تهران در تالار وحدت با اشاره به خدمات امینالضرب که در زمان حیات خود انجام داده است اظهار کرد: هفته گذشته در گناباد بودم و قنات قصبه را بازدید کردم، آنچه در این قنات توسط آبا و اجداد ما صورت گرفته برایم قابل تصور نبود؛ قناتی بهطول ۳۲ کیلومتر در ۶۰۰ تا ۷۰۰ سال پیش در زمانی ساخته شده که محدودیت تکنولوژی وجود داشته، تجهیزات برقی نبوده، اکسیژن برای ورود به عمق زمین نبوده و مشخص نیست که چطور گل و خاک از زمین بیرون آمده است.
وی اضافه کرد: آیا با عجول بودن میتوان چنین پدیدهای را ایجاد کرد که جواب بهطور قطع منفی است. امینالضرب نیز در وصیتنامه خود به پسر خود توصیه کرده که عجول نباشد. ما نیز اکنون ادامه این نسل هستیم.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: خداوند در انسان و ماهوی انسان ظرفیتهایی بهودیعه گذاشته است که حد و مرز ندارد و اما بهخاطر جهل، بیتفاوتی و خستگی از آن استفاده نمیشود.
حجتی ادامه داد: توانایی ما بسیار بیشتر از آن چیزی است که دیده میشود و یا از آن استفاده میکنیم؛ ظرفیتهای متعددی پیرامون ما وجود دارد که اصلاً آن را نمیبینیم؛ گذشتگان نیز با تلاش خود به نتیجه رسیدهاند و باید همواره امیدوار بود.
وی تصریح کرد: برخی میگویند چرا دیگران جلو رفتهاند و ما عقب ماندیم؛ نمیخواهم درباره سایر بخشها صحبت کنم اما در بخش کشاورزی مطرح میشود که بحران آب جاری است و همه اینطور تصور میکنند که آخر خط هستیم اما باید توجه داشت که بهحدی ظرفیت کار نهفته در بخش کشاورزی وجود دارد که محدودیت زمانی اجازه طرح تک تک آن را نمیدهد.
وزیر جهاد کشاورزی با ذکر مثالی در این ارتباط افزود: سطح زیر کشت چغندر قند در سال جاری درمقایسه با دهه ۸۰ نصف شده است، اما تولید ما دو برابر است، آیا بهمعنی رسیدن به آخر خط است؟
حجتی ادامه داد: در شرایط یادشده برای افزایش تولید چغندر قند نهتنها سطح زیر کشت کاهش یافته و نصف شده بلکه مصرف آب نیز کمتر شده است.
وی گفت: ظرفیتهای مناسبی در داخل دریا و سواحل خدا در اختیار ما قرار داده است که اکنون از بخشی از آن استفاده میکنیم.
* مشکلات بخش کشاورزی بهخاطر تنبلی است نه محدودیت منابع آب
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: اکنون محصول پربازده میگو در محرومترین مناطق کشور (استان سیستان و بلوچستان) پرورش داده میشود و میزان تولید ما در این محصول از ۱۲ هزار تن به ۳۰ هزار تن رسیده و بازارهای صادراتی مناسبی دارد.
وی یادآور شد: دلیل تحقق این امر آن است که در تولید، اصرار و پافشاری شده است که بههمین نحو در بخشهای دیگری نیز میتوانیم موفق باشیم.
حجتی اضافه کرد: گذشتگان ما هیچ وقت نگفتند که "دچار خشکسالی هستیم" و با آن شرایط که از لحاظ تجهیزات نیز محدودیت داشتند که امروز بهخاطر پیشرفت تکنولوژی آن محدودیتها دیگر وجود ندارد نیاز خود را تأمین کردهاند و مشکلاتی که اکنون در بخش کشاورزی مشاهده میشود نتیجه تنبلی، سستی است، و مهمترین گناه ناامیدی است.
نظر کاربران
بخاطر نداشتن مدیریت هست که کلی ضایعات کشاورزی داریم
باتشکر .اگر تکنولوژی روز را بیارین باهمت ما کشاورزان همه چیز درست میشه انشالله.ممنون
پاسخ ها
جناب آقای حجتی کشاورزان تنبل نیستن این مدیران ومسولین پیر وخسته وفاقد هرگونه ایده هستن که عاقبت کشاورزی ما به عقب برمی گردد اگر واقعا به فکر کشاورزی هستی درمجموعه خود تحول وازنیروی جوان درمرکز وسازمانها استفاده بکن ببین چه جوری تحول میشود
من یک روستایی هستم در این مدت که مشغول کشاورزی هستم هیچ کمکیاز طرف وزارت کشاورزی به ما نشده ولی هر وقت تلویزیون را روشن میکنیم مبینیم اقایان فقط حرف میزنند
آقای حجتی عزیز زندگی گذشتگان با زندگی امروزی خیلی فرق کرده است،در گذشته جمعیت کم بوده است وتغییرات آب و هوایی که امروزه مشکلی بزرگ برای بشریت امروزی است در گذشته وجود نداشته است ،در گذشته کشاورزان با حفر عمق کمتر به آب ،جهت آبیاری زمینهای کشاورزی شان می رسیدند ولی امروزه مجبور هستند 200 الی 300 متر حفر کنند تا به آب برسند،آقای حجتی عزیز امروزه در دنیا تکنولوژی حرف اول را می زند از این تکنولوژی باید در تمام قسمتهای کشاورزی استفاده شود تا نیازهای انسانها برطرف شود ،اگر این کار را انجام دهیم یک روزی صادر کننده هم می توانیم باشیم مثل کشورهای اروپایی،تمام ادواتی که کشاورزان استفاده می کنند قدیمی هستند و به همین خاطر کشاورزی ایران جوابگوی جمعیت فعلی ایران و کشورهای همسایه ایران که نسبت به ایران از نظر منابع طبیعی خیلی فقر هستند مثل کشورهای حوزه خلیج فارس نیست، آقای حجتی عزیز در الباقی خدمت خود اگر می توانید از تمام نقاط دنیا پیشرفته ترین تکنولوژی دنیا را به ایران آورده ودر اختیار کشاورزان با شرایط راحتر مثل استفاده از تسهیلات بانکی در اختیار کشاورزان قرار دهید ببینید چه تغییر و تحولی در کشاورزی ایران رخ می دهد ،از این طریق حتی می توانیم نیازهای غذایی کشورهای همسایه را نیز برطرف کنیم اگر دوران خدمت شما هم تمام شد در این بین سعی کن در دوره های بعدی هم این کار را ادامه دهید یا بعنوان وزیر یا مشاور و یا به طریقی دیگر ،خلاصه تا هستید انقلابی در کشاورزی ایران بوجود آورید که از این طریق خیلی از جوانان کشاورز ایرانی را مشغول به کار خواهید کرد که دولت محترم نیز از این طرحها حمایت خواهد کرد .و خواهشاً مشکلات کشاورزی را تنبلی قلمداد نکنید چون بنده نیز روستا زاده هستم و شاهد بودم در طول این چند سال گذشته خیلی از جوانان روستاها به دلیل نبود امکانات روستاها را رها کرده و به شهر ها آمدند و بعضی ها هم به خارج از کشور رفتند.
آقای حجتی وزیر محترم کشاورزی ،زندگی گذشتگان زندگی ساده بوده و ابزار کارشان هم ساده ،ولی زندگی امروزی صنعتی شده است اما امکانات کشاورزان صنعتی نشده است و در بیشتر نقاط کشور سنتی می باشد،و یکی از دلایل بزرگ پیشرفت نکردن کشاورزی در ایران تیکه تیکه شدن زمینهای کشاورزی بعد از فوت صاحب زمین است،به قول کارشناسان کشاورزی اگر ،این زمینها یکی شوند واز تکنولوژی امروزی استفاده کنند هم به نفع کشاورزان هست و هم به نفع دولت ،که می تواند امکانات بیشتری را در اختیار کشاورزان قرار دهد و در خیلی از محصولات کشاورزی خود کفا شده و حتی به مرحله صادرات هم رسید که توجیه اقتصادی بالایی هم خواهد داشت.
برو سبوست رو بخور بیسواد!!!!!
نخیر،به خاطر بی عرضگی شما مسؤلان بیسواد هستش!!!!!!
نگفتی خودت دوبار بازنشسته شدی معاونت بخشنده هم همینطور بشمار چند نفرهستید که سالهاست تاریخ مصرفتان تموم شده فقط موج سواری بلد شدی جناب وزیرالرعایا !،،،،
شما هم کمی سبوس بخوری حله وزیر نادان
بازم حرف مفت زد،
ایا حجتی میداند بدبختر از کشاورزان خود کشاورزه سیب زمینی کیلویی ۴۰۰ تومان هویج ۱۵۰ تومان جغندر ۱۲۰ تومان و-------خجالت بکش وزیر
ایران کشورخشک ونیمه خشکیده و کشاورزی باصرفه نیست ضرردارهرکیلوخیاروهندوانه ۱بشکه آب مصرف میکنه
نه خیلی حمایت میشه وام های میلیونی میدن ... برای فروش پشتیبانی میکنن ...بازار دست چند نفر صادر کننده هست .... اونوقت ما تنبلیم ...
اخه مفتخور بخاطر تنبلی یا بخاطر بی ابی
سلام خدایش گل گفتی ما تبل هستیم که هنوز نتونستیم پول گندم چقندر از شما بگیریم خدا لعنتت کنه
سلام
بله اقای وزیر باید این حرف رو بزنی! چون اصلا کشاورز رو هنوز درک نکردی که با این همه کمبود ها وکم ابی ها وچه مشقت هایی بهترین محصول روتولید میکنه ولی متاسفا نه بازار مناسب داخلی داره ونه خارجی
هرسال یه نوع میوه به شدت باید از بین برود یک سال پرتقال یا پیاز یا سیب زمینی یا گوجه وووووو وامسال هم که سیب درختی وحالا با این همه گرفتاریها وزحمت این حرف تنبلی رو کجای دلم بزارم...