ممنوعیت پسماند سوزی در تهران
استاندار تهران گفت: فرمانداران با همه توان از پسماند سوزی در شهرستانهای استان جلوگیری کنند و هیچکس در هیچ نقطهای از استان حق ندارد پسماندها را بسوزاند.
در این جلسه سه دستور کار در بخشهای رسیدگی به وضعیت بوی نامطبوع در جنوب تهران و مسیر فرودگاه، ارائه گزارشی از وضعیت سایت پسماند تهران، گزارش میزان پیشرفت خطوط ریلی حومهای در هشتگرد، پرند و پردیس و اندیشه و اقدامات دستگاهها براساس آیین نامه دولت در سال ۹۳ برای کاهش آلودگی هوا مورد بررسی قرار گرفت.
یزدانی؛ معاون خدمات شهری شهرداری تهران در ابتدا گزارشی از وضعیت پسماند در تهران و اقداماتی از جمله انعقاد قرارداد با بخش خصوصی و شرکتهای خارجی در زمینه بهرهبرداری از پسماندها ارائه داد.
در این جلسه براساس گزارش ارائه شده؛ روزانه ۹ هزار تن زباله در تهران تولید میشود که به تفکیک شامل، ۱۲۰ تن زباله پزشکی، ۳۲۰۰ تا ۳۵۰۰ تن زباله قابل اشتعال،۱۵۰۰ تن زباله ارزشمند و قابل بازیافت، ۴ هزار تن زباله دارای مواد آلی و قابل تبدیل به کمپوست و بقیه مواد رطوبت موجود در زبالهها است.
براساس گزارش ارائه شده از سوی خدمات شهرداری تهران؛ روزانه ۴۵ هزار تن نخاله ساختمانی در تهران جمع آوری میشود که قراردادهایی با بخش خصوصی برای بازگشت این میزان زباله به بازار مصرف در حال انعقاد است.
برای تفکیک زباله از مبدأ فرهنگ سازی لازم است
محمدحسین مقیمی؛ استاندار تهران در ادامه با اشاره به ضرورت توجه به موضوع فرهنگ سازی برای اجرای تفکیک زباله از مبدأ گفت: صدا و سیما،مطبوعات و اهالی صاحبنظر در این فرهنگ سازی موثر هستند و در حال حاضر ۱۰ درصد پسماندهای تهران از مبدأ تفکیک میشوند و لازم است آن را به ۱۰۰ درصد برسانیم.
وی افزود: برای بهرهبرداری از پسماندها در تهران مطالعات زیادی از سوی شهرداری انجام شده است که باید مورد استفاده قرار بگیرد.
استاندار تهران به موضوع استحصال زبالهها و تبدیل به گاز و برق و بهرهبرداری برای تولید کمپوست اشاره کرد و افزود: نیاز است به زودی قراردادی با سرمایه داران برای تحقق این موضوع منعقد شود.
مقیمی پسماندسوزی را خلاف قانون دانست و تاکید کرد: فرمانداران با همه توان از پسماند سوزی در شهرستانهای استان جلوگیری کنند و هیچکس در هیچ نقطهای از استان حق ندارد پسماندها را بسوزاند؛ اگر هم ضرورتی برای پسماندسوزی باشد محیط زیست با تشخیص مکانی که در جهت بادهای غالب نیست و پسماندهایی که ایجاد آلایندگی نمیکند با رعایت فاصله قانونی از شهر، تصمیم میگیرد.
در ادامه جلسه موضوع ساخت خطوط قطار برقی حومهای در شهرهای هشتگرد، پردیس، پرند و اندیشه برای اتصال به تهران مطرح شد.
استاندار تهران با تاکید بر راه اندازی سریع ایستگاههای اول و آخر متروی هشتگرد به تهران گفت: تا پایان سال ۹۷ که مسکن مهر پردیس به اتمام میرسد و ۸۲ هزار واحد مسکن خواهیم داشت لازم است حمل و نقل آن در اولویت قرار بگیرد.
مقیمی ادامه داد: راه اندازی همه خطوط قطار برقی حومهای در استان تهران با جدیت دنبال خواهد شد تا هدف کاهش بار ترافیک تهران و آلودگی هوا محقق شود.
در پایان جلسه اجرای وظایف دستگاهها طبق آیین نامه مصوب دولت در سال ۹۳ برای کاهش آلودگی هوا بررسی شد .
استاندار تهران گفت: همه شهرهای استان تهران باید با نظارت محیط زیست، و ورود فرمانداریها، امور آب، جهادکشاورزی و منابع طبیعی و سایر دستگاههای مسئول، نسبت به ایجاد کمربند سبز در شهرها اقدام کنند.
مقیمی به ضرورت اطلاع رسانی اقدامات انجام شده از سوی دستگاهها در جهت کاهش آلودگی هوا در استان تاکید کرد و گفت: تبدیل سوخت ۱۴۰۰ واحد صنعتی و خروج گوگرد و ناخالصی از گازوئیل در این واحدها و تبدیل آن به گاز موفقیت بزرگی است .
وی ادامه داد: همه دستگاهها را به اجرای مصوبات دولت توصیه میکنیم و زمانی آلودگی هوا از بین میرود که این مصوبات اجرا شود البته برخی اقدامات که مربوط به سهم آلایندگی ۷۰ درصدی خودروها است، نیاز به سرمایه گذاری سنگین دارد.
استاندار بر ضرورت توجه به افزایش سرانه فضای سبز در شهرهای استان تهران نیز تاکید کرد و گفت: موضوع آلایندگی واحدهای صنعتی باید طی سال ۹۷ و تا پایان سال ۹۸ به اتمام برسد.
در این جلسه براساس گزارش ارائه شده از محیط زیست، امسال ۴۲۴ واحد آلاینده در استان تهران شناسایی شده است و طی سه سال اخیر نیز آلایندگی ۳۴۳ واحد از طریق نصب فیلتر و سایر اقدامات در استان مرتفع شده است.
نظر کاربران
چرا دستگاه بازیافت نمیخرید