۶۵۷۰۱
۹ نظر
۵۰۰۴
۹ نظر
۵۰۰۴
پ

فانی: مدارس پنج‌شنبه‌ ها تعطیل هستند

علی اصغر فانی روز سه شنبه در نخستین نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران به تشریح برنامه هایش برای آموزش و پرورش پرداخت و گفت: در سال تحصیلی جدید نیز همچنان مدارس در روزهای پنج شنبه تعطیل خواهد بود. البته برای فعال شدن مدارس در این روز تیمی تشکیل شده تا اجرای فعالیتهای پرورشی در مدارس را از سر گیرند.

خبرگزاری مهر: علی اصغر فانی روز سه شنبه در نخستین نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران به تشریح برنامه هایش برای آموزش و پرورش پرداخت و گفت: در سال تحصیلی جدید نیز همچنان مدارس در روزهای پنج شنبه تعطیل خواهد بود. البته برای فعال شدن مدارس در این روز تیمی تشکیل شده تا اجرای فعالیتهای پرورشی در مدارس را از سر گیرند.

وی ادامه داد: در هر زمانی که این تیم به نتیجه لازم برای فعالیتهای فوق برنامه و پرورشی برسد نتایج را به عموم مردم اطلاع می دهیم اما تا آن روز همچنان مدارس در روزهای پنج شنبه تعطیل است.

فانی با بیان اینکه در مدت حضورم در آموزش و پرورش با معاونین و مدیران مختلف جلسه برگزار کرده تا شناخت بیشتری از روند کار و مشکلات بدنه آموزش و پرورش داشته باشم تصریح کرد: آموزش و پرورش فصل مشترک دولت و ملت است و قطعا تصمیماتش همه افراد جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد این وزارت خانه جایی نیست که با شتابزدگی و بدون پیش بینی اجرای تصمیمات کاری را به پیش برد.

قادر به توقف ۶.۳.۳ نیستیم

فانی با بیان اینکه برنامه های آموزش و پرورش باید با تمأنینه باشد تا مردم با آسایش و آرامش و امید به آینده در کشور زندگی کنند ادامه داد: اجرای ۶.۳.۳ بخشی از تحول نظام آموزشی کاری است که آغاز شده و ما قادر نیستیم که این حرکت را متوقف کنیم. اما سیاست ما رفع مشکلات اجرایی است.

به گفته سرپرست آموزش و پرورش، ۶.۳.۳ نقاط قوت فراوانی در بحث تعلیم و تربیت می تواند داشته باشد که از جمله آنها می تواند به حل مشکل پیش دانشگاهی، انتقال هدایت تحصیلی به سال سوم راهنمایی و افزایش آموزشهای فنی و حرفه ای از دو سال به سه سال از جمله این قوت هاست.

فانی تصریح کرد: فواید ۶.۳.۳ قابل دفاع است اما اجرای آن مشکلاتی دارد. به عنوان یکی از انتقادات آن است که تحول از پایه ششم شروع شده این در حالی است که من بارها گفته ام تحول باید از پایه شروع می شد اما دوستان عجله کرده و پایه ششم در سال گذشته اجرا شد.

فانی با بیان اینکه در اجرای ششم دبستان موضوع هدف گذاری، تدوین کتاب و تامین نیروی انسانی شتابزده بود ادامه داد: ما اعلام کرده ایم که معلمان پایه هفتم و سوم ابتدایی بدون آموزش وارد کلاس نشوند. برنامه ریزی هایی داشته ایم که بدنه آموزش و پرورش تا ۱۵ شهریور آماده بازگشایی باشد و از ۱۵ تا اول مهر را برای برطرف کردن مشکلات احتمالی اختصاص داده ایم. همچنین دانش آموزان قبل از آغاز سال به مدارس مراجعه کرده و برنامه هفتگی خود را می گیرند تا فرصت آموزش اول مهرماه را از آن ها نگیریم.

رتبه بندی معلمان نباید به سرعت و با تاکید انجام شود

سرپرست آموزش و پرورش در پاسخ به خبرنگار مهر درباره وضعیت رتبه بندی معلمان و همچنین ابلاغ آن در دولت گذشته از یک سو و تصویب نشدن نظام رتبه بندی در مجلس شورای اسلامی از سوی دیگر گفت: نظام رتبه بندی معلمان یک دیدگاه مترقی است و معلمان باید همانند استاتید دانشگاه رتبه بندی شوند و بر اساس آن حقوق و مزایا دریافت کنند.

فانی ادامه داد: یکی از تاکیدات من این است که رتبه بندی معلمان نباید با تاکید و سرعت انجام شود. مجلس کلیاتی از رتبه بندی را در دست بررسی دارد. ما نیز حمایت و پیگیری می کنیم و از آن ها خواسته ایم که این کلیات را تصویب کنند اما باید بدانیم تصویب رتبه بندی با اجرای آن فاصله بسیار دارد.

وی ادامه داد: کار اصلی برای نظام رتبه بندی تدوین آئین نامه اجرایی رتبه بندی معلمان است. بحث دیگر نظام ارزیابی حرفه ای معلمان است که در برخی از کشورها معلمان در سال دو تا سه بار ارزیابی می شوند و سپس رتبه لازم به آن ها داده خواهد شد.

به گفته وی: حقوق و مزایا، آموزش، ارزیابی و رتبه بندی از موضوعاتی است که همگی در رابطه مستقیم با یکدیگر هستند.

کسری بودجه میراث دولت قبلی برای آموزش و پرورش بود

وی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر درباره میزان کسری بودجه آموزش و پرورش با توجه به ارائه گزارش های مختلف در حال حاضر نمی توانیم رقمی را اعلام کنیم اما موضوع تامین بودجه را به مجلس اعلام کردیم و همچنین از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز خواهان حل کسری بودجه آموزش و پرورش هستیم.

فانی درباره نحوه اجرایی شدن سند تحول گفت: تامین معلم، فضای آموزشی و تامین محتوا پیش نیاز هر برنامه جدیدی در آموزش و پرورش است که متاسفانه نیروی انسانی برای اجرای سند تحول به خوبی دیده نشد کتاب درسی ششم ابتدایی نیز با مشکلاتی مواجه شد. تمرکز ما روی تامین نیروی انسانی و بازنگری در محتوای کتابهاست که باید انجام شود.

وی در پاسخ به خبرنگاری درباره این که با رئیس جمهور برای معرفی به مجلس به عنوان وزیر آموزش و پرورش مذاکراتی را انجام داده است گفت: صحبت هایی که با آقای روحانی داشتم ایشان تاکید کردند که من در این وزارت خانه بمانم.

تامین نیروی انسانی مهمترین اولویت آموزش و پرورش است

سرپرست آموزش و پرورش با بیان این که تامین نیروی انسانی مهمترین اولویت آموزش و پرورش است گفت: ما از ۱۰ روز پیش مطالعاتی را آغاز کرده که امور رفاهی اقتصاد، صندوق ذخیر فرهنگیان، فروشگاه های فرهنگیان فعال شود.

وی درباره نحوه تامین نیروی انسانی توضیح داد اصل تامین نیروی انسانی آموزش و پرورش از طریق مراکز تربیت و معلم که امروز به دانشگاه فرهنگیان تبدیل شده خواهد بود البته ما حرف های زیادی برای ساماندگی دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی داریم.

ایمن سازی اردوهای دانش آموزی

فانی درباره فعالیت مدارس قرآنی و اردوهای راهیان نور توضیح دادک ایمن سازی اردوها از جمله اردو راهیان نور از اولین دستورالعمل های ما از لحظه حضورم در آموزش و پرورش بود. در حوزه مدارس قرآنی نیز هدف اصلی ما روخوانی و روانخوانی و همچنین فهم صحیح از قرآن است.

فانی درباره ساماندهی نیروی انسانی همچنین توضیح داد: بر اساس مصوبه مجلس ما دو سال فرصت داریم نیروی انسانی خود را ساماندهی کنیم که ۶ ماه آن گذشته و همچنان یک سال و نیم برای حل مشکلات نیروی انسانی داریم.

سرپرست آموزش و پرورش دیدگاه خود را نسبت به نحوه اداره مدارس این گونه بیان کرد: تنوع مدارس با دو خواستگاه در آموزش و پرورش شکل گرفته که یکی خواستگاه محتوایی و دیگری خواستگاه بودجه ای و کمک های مردمی است. در دبیرخانه آموزش و پرورش مطالعاتی روی تنوع مدارس در حال انجام است و منتظر نتایج این پژوهش هستیم اما به شخصه معتدم تنوع مدارس می تواند کاهش یابد.

وی افزود: مدارس سمپاد یا استعدادهای درخشان در شرایطی در کشور ما توسعه یافته که بر اساس استاندارهای آموزشی دانش آموزان تیز هوش یک به ده هزار است و این توسعه مدارس با استانداردهای جهانی سازگاری ندارد.

وی ادامه داد: امسال هیچ تغییری در بحث مدارس استعدادهای درخشان نخواهیم داشت اما به محز اعلام نتایج این پژوهش اصلاحات را انجام خواهیم داد از سوی دیگر با توسعه مدارس سمپاد فشار به مدارس غیردولتی وارد شد. بسیاری از آن ها دچار ورشکستگی شده. همچنین بسیاری از دانش آموزان مدارس دولتی عادی به شدت بی انگیزه شده که همگی آن ها باید ساماندهی شود.

فانی درباره عدم پرداخت ۱۵ درصد پاداش بازنشستگی استان های گیلان و گلستان گفت: این موضوع مربوط به فرهنگیان بازنشسته کل کشور است، در حال پیگیری هستیم و امیدواریم در اولین فرصت باقی مانده آن را پرداخت کنیم.

اختصاص ۵۰ میلیارد تومان برای پرداخت سرانه مدارس

سرپرست آموزش و پرورش درباه مشکلات مدارس و عدم تامین سرانه شان گفت: دولت تدبیر و امید به رغم همه مشکلات ۵۰ میلیارد تومان پول را به عنوان پرداخت سرانه مدارس در اختیار ما قرار داده و تا ۲۰ شهریور این پول در اختیار همه مدیران مدارس قرار می گیرد.

وی درباره اصلاح نظام نمره دهی به دانش آموزان گفت: روش های توصیفی در دنیا روال است از نظر این جانب نیز ارزش یابی توصیفی در مقطع ابتدایی مفید بوده چرا که دانش آموز مردود نمی شود و انگیزه های ادامه تحصیل را در مقاطع دیگر به دست می آورد.

سرپرست آموزش و پرورش درباره این که آیا قرار نیست معاونان خود را تغییر دهد توضیح داد: تا آغاز سال تحصیلی هیچ تغییری نخواهیم داشت اما این به این معنی نیست که جابجایی معاونت و مدیران پس از آغاز سال تحصیلی انجام نشود.

وی درباره اجرای ۳.۳.۳.۳ گفت: هر تحولی در آموزش و پرورش باید با تمهید مقررات باشد. فضاهای آموزشی ما برای پنج کلاس طراحی شده که در طول سال تحصیلی به تدریج برنامه هایی برای اجرایی کردن ۳.۳.۳.۳ را خواهیم داشت. ضمن آن که به ما اعلام شده است که ۵۰۰ هزار صندلی خالی در مدارس غیردولتی وجود دارد ما باید از این ظرفیتهای خالی به نحو احسن استفاده کنیم و باید تفکری جدیدی در اداره مدارس ایجاد شود.

فانی نظر خود را درباره هوشمندسازی مدارس اینگونه بیان کرد: مقدمه هوشمندسازی مدارس آموزش معلمان و ایجاد مهارت برای استفاده از این ابزار است. من معتقدم به جای این که یک مدرسه هوشمند شود یک کلاس هوشمند شده تا مهارت در میان معلمان توسعه یابد از سوی دیگر می توان همزمان سخت افزارهای لازم را در مدارس ایجاد کرد.

وی درباره این که آیا با این دیدگاه دیگر پولی از والدین به ازای هوشمندسازی گرفته نمی شود گفت: برای تحصیلی جاری من دخالتی در کار مدارس ندارم. برنامه های ما برای ساماندهی مدارس برای سال تحصیلی ۹۳-۹۴ خواهد بود. برنامه هایمان را در طول این یک سال دنبال می کنیم تا به خط مشی روشنی برسیم.

وی درباره راه اندازی مجدد پیش دبستانی گفت: پیش دبستانی منجر به کاهش افت تحصیلی دانش آموز به خصوص در مناطق محروم و مناطق دوزبانه می شود البته اجرای آن هزینه هایی را روی دوش ما میگذارد. در حال مطالعه هستیم تا اگر صرفه جویی در بخش اقتصاد ایجاد آن را در پیش دبستانی هزینه کنیم.

فانی خواهان کمک مالی اولیا به مدارس شد

سرپرست آموزش و پرورش توضیح داد: مدرسه باید اداره شود. در حال حاضر با توجه به شرایط ایجاد شده اولیا اگر کمک نکنند کار مدرسه مختل می شود این به معنی اجبار والدین به کمک نیست اما از آن ها می خواهیم و دست نیاز به سوی آن ها دراز می کنیم تا در کوتاه مدت بتوانیم اعتبار لازم را تامین کنیم.

سرپرست آموزش و پرورش با بیان این که دو سوم کارکنان دولت در آموزش و پرورش مشغول به کار هستند گفت: ما باید از شتابزدگی در آموزش و پرورش پرهیز کنیم. تنها یک تصمیم شتابزده در اجرای شش سه سه مشکلات زیادی را برای ما به وجود آورد.

وی ادامه داد: پرهیز از حرکتهای جنجالی و رسانه ای از دیگر سیاستهای ماست. آموزش و پرورش جایی نیست که وزیر آن هرچه به نظر شخص خودش می رسد را مطرح کند بلکه باید نظرات در لایحه های مختلف مدیریتی بررسی و تحلیل شود. یکی از دلایل عدم موفقیت برخی برنامه های آموزش و پرورش به این دلیل است که لایه های مدیریتی توجیه نمی شوند و ما این موضوع را پیگیری می کنیم.

به گفته فانی، تصمیمات ما باید با کمترین میزان خطا باشد. آموزش و پرورش حق ندارد دست در جیب مردم کند. بلکه باید تصمیماتش به گونه ای باشد که به مردم فشار اقتصادی وارد نشود.

وی با تاکید بر آموزش قرآنی و اقامه نماز در مدارس گفت: تربیت دانش آموز باید به گونه ای باشد که رفتار ایرانی اسلامی در بچه ها متجلی شود بر همین اساس تقویت سازمان دانش آموزی و اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان مورد توجه ماست.

وی بر فعالیتهای پرورشی تاکید کرد و گفت: این فعالیتها باید منجر به تقویت دینی و اجتماعی دانش آموز شود.

فانی توسعه کمی و کیفی کتابخانه های مدارس و پژوهش سراها و توسعه مشارکت از سوی معلمان، اولیا و دانش آموزان را از دیگر برنامه های خود اعلام کرد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • دنیا

    اون موقع که ما مدرسه میرفتیم این آقای فانی کجا بود که برای ما هم پنج شنبه هارو تعطیل کنه؟؟؟؟ چرا زمان ما از این مسئولین باحال تو نظام نبود؟؟؟

    پاسخ ها

    • خردادي

      آره والا حسرت همه چي به دل ما دهه 60 موند

    • علیرضا

      والا همچین آش دهن سوزی هم نیست. بخدا ما حاضریم 5شنبه ها تعطیل نباشه و ساعت های درسی درست و بموقع شروع شه و تموم شه پی کارش :(

  • ali

    کاش به جای این اقا نجفی وزیر می شد.

  • کاربر

    چی میگی دنیا جون!!! پدرمون داره در میاد با این تعطیلی 5 شنبه ها!! هر روز تو مدرسه تا 5 عصر هستیم!! آخه دبیرستان و این حجم درس!! بابا تعطیلی 5 شنبه نمیخوایم!! فقط یه ذره فشار رو بردارید از رومون!!! مردیم به خدااااااااااااااااااا!!!!

  • سپیده

    دقیقا هر روز تا 5مدرسه ایم آخر سالم میگن درسا تموم نشده از ساعت 8تا12پنجشنبه و جمعه میکشوننمون مدرسه حالا لطف کنن روزایی که آزمون داریم کلاس نذارن باید شاد باشیم. تعطیل میکنین ولی حجم درس و کم نمیکنین تعطیل میکنین اما کنکور همچنان سخته و غوله تعطیل میکنین بازم مارو میکشین مدرسه

  • maryam

    چند روز پیش داشتم به بابام میگفتم من واقعاااا حاضرم جمعخ خا خم برم مدرسه، ولی ساعت 11ونیم، 12 تعطیل شیم
    تعطیلی 5شنبه ه ا برا دبستانی ها عالیه ولی ب دبیرستانیا واقع ضزبه میزنه، همین برنامه ریزی غلط باعث میشه که بعضی ها از درس زده میشن و کشورمون پیشرفت چندانی نداره...

  • شادی

    زمان ما که جمعه ها هم مدرسه باز بود،خدا شانس بده

  • ناشناس

    خوبه یک بهانه ای هست که می گویند دبیرستانی ها درس هایشان سنگین است.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج