۶۵۶۸۵۷
۶ نظر
۵۰۰۸
۶ نظر
۵۰۰۸
پ

با دهه هفتادی‌ هایِ اعتراضات اخیر چه‌ کنیم؟

روزبه کردونی در خبرآنلاین نوشت: جامعه درهم شکسته (Broken society) به صدر اولویت های سیاستی من بازخواهد گشت. ما به وضعیت ۱۲۰ هزار خانواده دارای مشکل انگلستان توجه خواهیم کرد . ما نیاز داریم برای خانواده هایی که برخی آنها را "دارای مساله" و برخی دیگر "مشکل دار" می خوانند اقدامات فوری انجام دهیم.

روزبه کردونی در خبرآنلاین نوشت: جامعه درهم شکسته (Broken society) به صدر اولویت های سیاستی من بازخواهد گشت. ما به وضعیت ۱۲۰ هزار خانواده دارای مشکل انگلستان توجه خواهیم کرد . ما نیاز داریم برای خانواده هایی که برخی آنها را "دارای مساله" و برخی دیگر "مشکل دار" می خوانند اقدامات فوری انجام دهیم.
خانواده هایی که اغلب ما در همسایگی خود آنها رای می بینیم و به وضعیت آنها بی توجه هستیم." این واکنش، موضعی است که دیوید کامرون نخست وزیر وقت انگلستان پس از بروز شورش سال ۲۰۱۱ اتخاذ کرد.

شورش جوانان و نوجوانان در انگلستان بین روزهای ۶ تا ۱۰ آگوست ۲۰۱۱ از شهر تاتنهام انگلستان آغاز و به سرعت به چندین شهر دیگر سرایت کرد . این شورش فقط در لندن بیش از ۳۰۰ میلیون پوند خسارت به بار آورد و طی آن بیش از ۴۰۰۰ نفر دستگیر شدند و ۳۶۶ اقدام به خشونت اتفاق افتاد .

مطالعات انجام شده پس از شورش نشان می داد، ۷۰ درصد بازداشت شدگان در قسمتهای حاشیه ای و محروم شهر زندگی می کردند، بیش از ۶۰ درصد مناطقی که دچار آشوب شدند در زمره مناطقی بودند که بیشترین نرخ بیکاری و بیشترین آمار جویندگان کار را نشان می دادند.

پس از این اتفاق کامرون نخست وزیر وقت انگلستان این اتفاق را یک زنگ بیداری (Wakeup call) برای کشورش خواند و اعلام کرد سیاست های ویژه حمایتی برای ۱۲۰ هزار خانواده بسیار محروم و فقیر انگلستان اجرا خواهد شد .

اولین واکنش سیاستی دولت کامرون پس از پایان یافتن ناآرامی ها واکاوی دقیق و نوع شناسی رفتاری شرکت کنندگان در اعتراض بود. سوال مشخص این بود که دلایل شرکت جوانان در این شورش ها چه بود؟ برای پاسخ به این سوال مصاحبه های عمیق فردی و گروهی با شرکت کنندگان در تظاهرات ها انجام شد، تیپولوژی شرکت کنندگان تفکیک شد؛ از آنها که فقط حاضر بودند، آنها که تماشاچی بودند، آنها که در اعمال خشونت نقش داشتند، آنها که دلشان می خواست شرکت کنند و نکردند و آنها که نمی خواستند شرکت کنند جداگانه مصاحبه های کیفی انجام شد. انگیخته های آنها برای حضور در شورش احصا شد و مبنای تحلیل قرار گرفت.

فاکتورهای تحریک کننده و تشویق کننده به شرکت در تظاهرات در سه گروه ( situational , personal , contextual ) طبقه بندی شد و وزن عواملی چون هیجان و ماجراجویی ، تمایل به خشونت علیه پلیس ، فقر و عوامل اقتصادی ، احساس تبعیض و ... دقیقا بدست آمد. تنها و تنها پس از بدست آوردن تصویر و فهم دقیق ازتیپولوژی شرکت کنندگان درشورش و دلایل ورود آنها به تظاهرات های شهری، سیاست های واکنشی در قبال این حادثه تدوین شد.

تجربه شورش ۲۰۱۱ در انگلستان می تواند در برخی وجوه مورد توجه سیاست گذاران کشور برای اتخاذ سیاست های مناسب در واکنش به اتفاقات اخیر قرار گیرد. برای نمونه وقتی معاون وزیر کشور اعلام می کند بیش از ۹۰ درصد بازداشت شدگان زیر ۲۵ سال داشته اند باید به این سوال مهم و کلیدی پاسخ داده شود که جوانان شرکت کننده در ناآرامی ها چه کسانی بودند و چرا در این ناآرامی ها شرکت کردند ؟ آیا تهی دستان بودند؟ جویندگان کار بودند؟ معترضین سیاسی بودند؟ فعالین قومی بودند؟ ماجراجویان بودند؟

باید توجه شود که هرگونه پاسخی که به این سوالات و پرسش های مشابه بدون تحقیق و مطالعه و مصاحبه با خود این جوانان ارایه شود فاقد ارزش سیاستی است. برای ارائه تحلیل و واکنش سیاستی باید تیپولوژی جوانان شرکت کننده، وضعیت اقتصادی اجتماعی خانوادگی آنها، گرایش های سیاسی آنها احصا شود، وضعیت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، قومی، فرهنگی مناطقی که ناآرامی ها در آنها رخ داده است تصویر شود، انگیخته جوانان شرکت کننده در این ناآرامی ها آن‌هم از منظر خودشان ثبت و تحلیل شود و آنگاه بر مبنای این یافته ها، سیاست های مناسب تدوین شود. بی مناسبت نیست در این جا اشاره ای هم به کتاب «چرا انسان ها شورش می کنند» نوشته تد رابرت گر داشته باشیم که در تبیین چرایی بروز ناآرامی های اجتماعی می گوید: «شیوه هایی مانند مصاحبه و فنون تحلیل محتوا ابزارهای شناخت عناصرتعیین کننده گسترده، شدت و جنس ناآرامی ها هستند.»

آنچه در چند روز گذشته در چند شهر ایران رخ داده است دارای ابعاد مختلف است؛ بی شک در حوزه های مسائل امنیتی و امکان تحریک و نقش آفرینی عوامل خارجی و نقش دست های بدخواهان کشور در بروز این مسائل حتما از سوی مراجع مسئول پیگیری می شود. اما نکته مهم آن است که نباید نگاه تقلیل گرایانه و ساده اندیشانه به ناآرامی های اخیر وجود داشته باشد و سطح آن به نزاع ها و تسویه‌حساب‌های سیاسی، موج سواری احزاب و اشخاص تقلیل یابد.

از سوی دیگر نمی‌توان واکنش‌های سیاستی را بر مبنای تحلیل‌های ذهنی افرادی بنا گذاشت که هیچ شناخت دقیقی از چرایی و چگونگی بروز ناآرامی های اخیر ندارند. هرگونه واکنش سیاستی به اتفاقات دیماه ۹۶ باید با شناخت و فهم دقیق از ناآرامی های اخیر آنهم متکی به اطلاعات و یافته های جمع آوری شده از خود افراد شرکت کننده در این ناآرامی ها باشد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    طوری حرف میزنی که انگار فقط دهه هفتادیها معترضند!!!!!!!خیلی ها معترضند جناب خیلی ها،فقط بنابه دلایلی نمیتونن اعتراضشون رو بیان کنن!!!!!!!!

  • بی نام

    بعضی خانواده ها پارتی دارند همه کسانشون سر کارند وبعضی خانواده ها یا اکثریت پارتی ندارند باید گرسنگی بکشند ونتیجه این میشود تو خیابان .خیلی دزدیها انجام میشه پشت پرده وهم چنان اقصاد ضعیف وضعیفتر کی چوبه این دزدیها رو در اقتصاد ضعیف میخوره .ماضعیفها.

  • بدون نام

    ما راه های علمی برای غلبه بر مشکلات را سوسول بازی وزبان زور را تنها راه می دانیم

  • بدون نام

    دهه هفتادی حق کار وزندگی داره یعنی اگر بخواد زندگی کنه باید خرج بکشه رنج بکشه من خودم ده60هستم خیلی سخته بااین وضعیت حالا میگین بادهه هفتادی ها چه بکنیم خب به حرف میخواید مشکل مردم حل بشه ولی به عمل خیلیه فایمل من دهه هفتادی رفته سوید ولی ازخانوادش جداشده

  • بی نام

    مردم رو با دروغ نفریبید همین مردم بودن به شما رای دادن تا بودجه دست شما باشد ولی شما به جیب خودتان بریزید وبه بیگانگان بدهید .اخرش این میشود.

  • بدون نام

    تمام جوانان متاثر از مشکلات خانواده هستند وقتی پراز هیجان است واحتیاج به خالی کردن این هیجان مبباشد ووقتی خانواده تنگدست است واز پس خواسته های جدید وپر هزینه اش بر نمیاید .خب مسلم است وقتی در یک جای هیجانی قرار میگیرد تمام ان انرژی منفی اش را با پرخاشگری نشان میدهد این که به روانشناسی احتیاج ندارد

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج