۶۵۶۸۳۱
۳ نظر
۵۰۰۹
۳ نظر
۵۰۰۹
پ

مشکل اصلی جدول ۱۷ لایحه بودجه ۹۷

یک روزنامه نگار و فعال رسانه ای مشکل اصلی جدول ۱۷ لایحه بودجه کل کشور را وجود تبعیض بین موسسات فرهنگی خصوصی برای دریافت بودجه از دولت و نظارت ناپذیری آنها دانست.

خبرگزاری ایرنا: یک روزنامه نگار و فعال رسانه ای مشکل اصلی جدول ۱۷ لایحه بودجه کل کشور را وجود تبعیض بین موسسات فرهنگی خصوصی برای دریافت بودجه از دولت و نظارت ناپذیری آنها دانست.

محسن ماندگاری افزود: برخی افراد صاحب نفوذ با لابی های گسترده در حاکمیت قادرند بودجه دریافت کرده و این اعتبارات را صرف اموری کنند که هیچ اولویتی برای کشور ندارد.
وی اظهار داشت: اختصاص بودجه به موسسات یاد شده در حالیست که برخی دیگر از موسسات و تشکل های غیردولتی با وجود انجام کارهای مهم و خدمات ارزشمندی که می تواند باری از دوش حاکمیت در مسائل اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و پژوهشی بردارد، هیچ سهمی در بودجه کل کشور ندارند.
سردبیر سابق روزنامه جام جم با بیان اینکه در لایحه بودجه ۹۷، جدول ۱۷ حذف شده است اما همچنان برخی از موسسات خصوصی در لایحه بودجه وجود دارند، تصریح کرد: بسیاری از این موسسات، اعتبارات را در محل هایی هزینه می کنند که چندان اهمیتی نداشته و یا در اولویت کشور نیست.
ماندگاری که بتازگی مستندی با عنوان «جدول ۱۷» را ساخته است، یکی دیگر از اشکالات جدول ۱۷ بودجه را نظارت نداشتن بر عملکرد این موسسات و نحوه هزینه کرد بودجه آنها دانست.
وی با بیان اینکه متاسفانه عملا هیچ نظارتی بر عملکرد این موسسات صورت نمی گیرد، خاطرنشان کرد: مشخص نیست این موسسات، بودجه دریافتی از دولت را صرف چه امور و کارهایی می کنند.
ماندگاری افزود: از آنجا که این موسسات، خصوصی هستند دولت نمی تواند بر فعالیت و نحوه هزینه کرد آنها نظارت داشته باشد حال آنکه طبق قانون هر سازمان و نهادی که از بودجه عمومی استفاده می کند، باید حسابرسی شده و دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور بر آنها نظارت داشته باشند.
این روزنامه نگار و فعال رسانه ای با اشاره به اینکه چه بسا بودجه ای که در اختیار این موسسات قرار می گیرد در جاهایی مصرف شود که مورد نظر قانونگذار نیست، با طرح این سئوال که چرا دولت باید به این موسسات خصوصی که هیچ نظارتی بر آنها وجود ندارد، کمک کند؟ ادامه داد: عده ای معتقدند از آنجا که این موسسات در بخش های مذهبی و فرهنگی باری از دوش حاکمیت بر می دارند، باید مورد حمایت دولت قرار گیرند.
ماندگاری یادآور شد: در این میان، مساله مهم آن است که اغلب موسساتی که در جدول ۱۷ بودجه قرار دارند بر اساس لابی و زد و بندهای پشت پرده، بودجه به آنها اختصاص داده می شود و میزان اعتباراتی که دریافت می کنند متناسب با عملکرد و خدماتی که قرار است به کشور ارائه دهند، نیست.
این روزنامه نگار و فعال رسانه ای گفت: در بودجه سال ۹۷ اقدام مثبتی هر چند کوچک برای نظارت بر این موسسات صورت گرفته و آن اینکه جدول ۱۷ حذف و موسسات بودجه بگیر غیردولتی این جدول به جداول دستگاه های اجرایی و زیرمجموعه های وزارتخانه منتقل شده اند.
وی افزود: با این اقدام، حداقل می توان امیدوار بود که وزارتخانه ها بتوانند نظارت مختصری بر این موسسات داشته و آنها را ملزم به پاسخگویی کنند.
وی با اشاره به نابسامانی های جدول ۱۷ در سال های گذشته به برخی مصادیق اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال، در سالهای اخیر برخی دانشگاههای خصوصی ردیف بودجه مستقل گرفته اند حال آن که وزارت علوم نسبت به عملکرد این دانشگاه های غیرانتفاعی به دلیل تخلفات گسترده انتقاد داشته و به دنبال تعطیلی و لغو مجوز آنها بوده است.
به گفته ماندگاری، در لایحه بودجه ۹۷، بخشی از این موسسات زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا وزارت علوم قرار می گیرند تا این وزارتخانه ها بر فعالیت و عملکرد آنها نظارت کرده و متناسب با آن بودجه در اختیارشان قرار دهد.

این روزنامه نگار و فعال رسانه ای، این اقدام دولت را خوب و مناسب اما ناکافی دانست.

او در پاسخ به این سئوال که در صورتی که موسسات خصوصی زیرمجموعه دستگاه های دولتی بروند، آیا شائبه دولتی شدن آنها به وجود نمی آید؟، اظهار داشت: موسسات خصوصی با این اقدام، دولتی نمی شوند زیرا اکنون وزارت ارشاد به بسیاری از روزنامه ها، خبرگزاری ها و سایت های خبری شخصی یارانه پرداخت کرده و به آنها کمک مالی می کند، از سوی دیگر، قانونگذار هم این اجازه را به دولت داده است تا برای حمایت از بخش خصوصی وارد عمل شود اما آنچه به آن ایراد وارد است این که چرا بین این همه موسسه فقط به برخی از آنها بودجه تعلق می گیرد.
وی در عین حال خاطرنشان کرد که برخی موسسات فرهنگی و مذهبی که باری از دوش حاکمیت بر می دارند نیازمند کمک و مساعدت دولت هستند اما این کمک ها باید شفاف، بدون تبعیض و با نظارت صورت گیرد.
به گزارش ایرنا، لایحه بودجه سال آینده کشور 19 آذرماه امسال توسط حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری تقدیم مجلس شورای اسلامی شد.
در این لایحه، جدول 17 که مربوط به بودجه دستگاه ها و موسسات فرهنگی خصوصی است، حذف شده است.
سال گذشته به دستگاه‌های موضوع جدول 17 لایحه بودجه، اعتباری حدود 232 میلیارد تومان اختصاص یافته بود.
جدول شماره 17 مربوط به کمک به اشخاص حقوقی غیردولتی، موضوع جزو 3 ردیف540 هزار جدول شماره 9 است.

جدول شماره 9 برآورد اعتبارات ردیف‌های متفرقه سال96، مبلغ 540 هزار اعتبارات نهادهای خاص یا همان جدول17 را در نظر گرفته بود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بام

    مشکل اصلی چه طوری پارسال مشکل نداشت مشکلش اینه که میخوادلایحه تبصره بزمه عوارض وحاملها وبنزین ببره بالا تاکجا ما راضی نیستیم خدا نگا ه می کنه بعدا کسری میاره

  • بدون نام

    مردم تقریبا همه چیز را متوجه می شوند و اینکه نمی توانند بر تصمیم گیری و اجرای تصمیمات درست اثر بگذارند دلیل بر نه فهمیدن آن نیست و این موارد همه جمع می شود آخرش می شود اختشاشات اخیر که اگر آحاد مردم با سکوت خودشان به اغتشاشگران کمک می گردانند دیگر جمع کردن مسئله خیلی مشکل بود
    مثالا اگر شما به نظرات مخاطبان خود اهمیت ندهید دیگر نظر نمی دهند و اطمینان داشته باشید تحلیلهای شما خالی از اشکال نخواهد بود

  • بدون نام

    بودجه جدول ۱۷رایکسال به مردم بدهید انوقت فرهنگ‌سازی راعالی خواهید دید

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج