۶۵۵۷۳۱
۱ نظر
۵۰۰۸
۱ نظر
۵۰۰۸
پ

«موزه صدا»؛ حنجره‌ای برای موسیقی آذربایجان

نخستین موزه صدا با هدف حفظ گنجینه‌های هنری، شناسایی و شناساندن جایگاه والای فرهنگ ایران و آذربایجان، پژوهش، آموزش و تقویت بنیان‌های فرهنگی در مقابل فرهنگ‌های مهاجم به صورت مشارکتی راه اندازی می‌شود.

خبرگزاری ایسنا: نخستین موزه صدا با هدف حفظ گنجینه‌های هنری، شناسایی و شناساندن جایگاه والای فرهنگ ایران و آذربایجان، پژوهش، آموزش و تقویت بنیان‌های فرهنگی در مقابل فرهنگ‌های مهاجم به صورت مشارکتی راه اندازی می‌شود.

به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، حسین ساجدی- پژوهشگر و رئیس خانه موسیقی تبریز- با بیان اینکه موزه صدای تبریز، مامنی برای تسلی دل‌های بی قرار موسیقی آذربایجان خواهد بود، اظهار کرد: با توجه به اینکه موسیقی آذربایجان، بالاخص تبریز پیشینه‌ای غنی و وسیعی دارد، همواره جای خالی موزه‌ای مرتبط با این هنر جهت حفظ و صیانت از این میراث ماندگار دیده می‌شد، لذا ما معتقدیم که این موزه می‌تواند، روح بی بدیل نغمه سازان و نغمه سرایان آذربایجان را جانی تازه بخشیده و محفل انسی را برای هم فکری و هم نوازی برای هنردوستان فراهم سازد.

عضو هیات مدیره انجمن موسیقی آذربایجان شرقی، افزود: موزه صدای تبریز را می‌توان حنجره‌ای برای طنین اندازی افکار هنری موسیقی دانان، اساتید، پژوهشگران و جوانان هنردوست آذربایجانی تلقی کرد، چراکه در این محفل، فرصتی برای هم اندیشی، پژوهش و حتی بررسی تخصصی سازهای آذری فراهم خواهد شد تا با نگارش ایده‌ها و روش‌های نوین در عرصه موسیقی آذربایجان، بتوانیم دیدی فراخ تر و جدیدتری را از این هنر اصیل و ماندگار برای انتقال به نسل‌های آینده به ارمغان برسانیم.

او با بیان اینکه برپایی موزه صدا در راستای تحقق اهداف پژوهشی و آموزشی این هنر بی بدیل نیز، نقشی موثر و قابل توجه‌ای خواهد داشت، گفت: در تلاشیم تا در این مجموعه بخش‌های پژوهشی و آموزشی را در حوزه موسیقی با برپایی کارگاه‌های آموزشی و احداث کتابخانه تخصصی موسیقی تقویت سازیم، ما معتقدیم، موزه صدا می‌تواند فضایی مناسب جهت معرفی آیین‌های ملی و بومی باشد و زمینه‌ای مناسب را برای بهره‌مندی و سودمندی پژوهشگران، هنرجویان و دانشجویان حوزه موسیقی ایران و آذربایجان، فراهم سازد.

ساجدی درباره اقلام موجود در این موزه، بیان کرد: موزه صدا تبریز بالغ بر ۳۰۰ قلم اشیای مرتبط با صدا را در خود جای خواهد داد، علاوه بر اشیای موجود، بخش "آرشیو صوتی" را می‌توان یکی دیگر از مهم ترین ویژگی‌های این موزه دانست. در این آرشیو اذان موذن‌ها، مجموعه‌های صوتی قاریان، تعزیه خوانان، چاوش خوانان، پرده خوانان، منقبت خوانان، شبیه خوانان مناسبت‌های ملی و مذهبی، آواز خوانان قدیمی همچون اقبال، سید احمد خان و آثار ارزشمند موسیقی‌های فاخر نگهداری و در دسترس پژوهشگران و دانش پژوهان این رشته و سایر علاقه مندان جهت کسب دانش کافی و جامع، قرار خواهد گرفت.

ساجدی در پایان، گفت: در این موزه آلاتی مرتبط با صدا نیز همچون کوبه درها، دارالحکومه و کاروانسراهای قدیمی و زنگوله‌هایی از دوره صفویه تا کنون، در کنار اشیایی همچون رادیو، گرام، گرامافون های هندلی، صفحه های موسیقی، رادیوهای لامپی قدیمی؛ دستگاه های نمایش اسلاید، آپارات، دستگاه ریل، آخرین نسل تلویزیون های سیاه و سفید ، ضبط صوت های قدیمی و .... به نمایش گذاشته می شوند.

ساجدی مولف کتاب‌های " تاملی در قلمرو موسیقی" و " هم آوازان" است که به همت و تلاش سه دهه‌ای او، «موزه صدا تبریز» از انواع سازهای زهی مضرابی، زهی آرشه‌ای، کوبه‌ای، بادی، کلاویه دار و در بخش موسیقی ملی و بومی سازهای مشترک بین اقوام ایرانی و ملل مختلف تشکیل شده است.

خانه تاریخی امیر پرویز واقع در خیابان تربیت به همت معاونت میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی مرمت و بازسازی شده که با کسب مجوز از سازمان میراث فرهنگی کشور به عنوان موزه صدا مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • س

    من ازهمه هموطنان دعوت ميکنم برن ببينن خدايي نصف بهشت افتا ده آذربايجان..موزه ها طبيعت مناطت بکر

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج