افزایش درخواست دانشجویان برای خروج از ایران
رییس دانشگاه علم و صنعت از افزایش درخواست دانشجویان برای تحصیل در خارج از کشور خبر داد.
خبرگزاری ایلنا: رییس دانشگاه علم و صنعت از افزایش درخواست دانشجویان برای تحصیل در خارج از کشور خبر داد.
علی برخورداری (رییس دانشگاه علم و صنعت) درباره وضعیت خروج دانشجویان و نخبگان این دانشگاه از کشور، اظهار داشت: در اینکه خیلیها میروند، تردیدی نیست. در گذشته دانشجویانِ کارشناسی ارشد برای تحصیل در مقطع دکتری میرفتند، اما اکنون درخواستها برای تحصیل در خارج از کشور در مقطع ارشد از سوی دانشجویان کارشناسی بیشتر شده است.
وی افزود: توصیهنامههایی که دانشجویان از استادان و بنده میگیرند، نشان میدهد که درخواست برای تحصیل در خارج از کشور زیاد است، البته اگر این دانشجویان بروند و برگردند، خوب است و در همه جا هم این روند وجود دارد، اما مشکل اینجاست که برخی از اینها میروند و میمانند که در این بخش وزارت علوم باید کاری کند؛ یعنی در ابتدا شرایطی مهیا کند که در درجه اول دانشجویان همین جا ادامه تحصیل بدهند تا کمتر به خارج از کشور بروند و به فرض اینکه به هر دلیلی میروند، به امید تسهیلات و امکانات به ایران برگردند و در همین جا خدمت کنند.
رییس دانشگاه علم و صنعت با تاکید بر اینکه باید بستر اشتغال پس از تحصیل برای دانشجویان فراهم باشد تا شاهد فرار مغزها و نخبگان از کشور نباشیم، خاطرنشان کرد: به طور مثال در کشور آمریکا تحقیقی انجام شده و نشان داده که دانشجویانی که از کشور مالزی برای تحصیل به آمریکا میروند، ۱۰۰ درصدشان به کشورشان بازمیگردند و حتی یک نفر هم نمیماند در حالی که آمار ماندگاری دانشجویان ایرانی بسیار بالاست.
وی در ادامه تصریح کرد: کشور ما برای ادامه تحصیل در دورههای مختلف امکانات خوبی دارد، اما مشکلی که دانشجویان دارند و منجر به رفتن آنها از ایران میشود، بحث اشتغال و درآمد است که وضعیت مبهمی دارد و این بخش آنها را به بیرون از کشور میکشاند.
برخورداری با اشاره به اینکه بستر و شرایط در مقطع دکتری در خارج از کشور بهتر از ایران است، گفت: بیشتر دانشجویان که به خارج از کشور میروند، در مقطع دکتری هستند؛ وقتی در خارج از کشور بورس میشوند؛ شرایط و امکانات خوبی برایشان مهیا و خیالشان راحت است، اما در اینجا به برخیها کمک هزینه داده میشود و به برخیها نه، و بعضا مجبور هستند که از جیب هم هزینه کنند.
رییس دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: پس از تحصیل در مقطع دکتری نیز دانشجو میبیند که نمیتواند کاری گیر بیاورد و آینده مبهمی دارد؛ بنابراین تصمیم به ترک ایران میکند و در همانجا هم میمانند.
گفتنی است؛ چند روز گذشته رییس دانشگاه شریف نسبت به خروج نخبگان در کشور ابراز نگرانی کرده بود. فتوحی پیشنهاد داده بود که اگر بتوان دانشجویان ارشد و دکتری را از میان متقاضیان نخبه این دانشگاه انتخاب کرد و انتخاب از طریق کنکور حذف شود، درصد بیشتری از دانشجویان در داخل کشور خواهند ماند و ماندگاری آنها بیشتری خواهد شد.
نظر کاربران
لابد میخوان بگن اینایی که میخوان برن هم جز مردم نیستن فقط ی مشت بی سوادن ک دلشون واسه خونواده تنگ نمیشه لیاقت این همه رفاه داخلو ندارن!!!!!مردمو فراری دادن هرکی میتونه داره میره
برگردن اینجا مسافر کش بشن؟ یا اینکه دلمرده و افسرده بشن؟
واقعا باعث تعجبه که ایشان هنوز نفهمیده ملت چرا میرن خارج از کشور وماندگار میشن وگرنه بحث ادامه تحصیل تو داخل راحتتر و مقرون بصرفه تر هست تا کی خودنون به اون راه میزنین !
پاسخ ها
امید به زندگی در ایران برای مردم صفر برای آقایون مسولین صد است ......
هزینه تحصیل در مقطع ارشد و دکترا در بعضی کشورها مثل هند و مالزی خیلی کمتر از ایران است، بعضی دانشجویانی که در آنجا تحصیل می کنند هم هزینه کمتر پرداخت می کنند و هم زبان یاد می گیرند،و بعد از پایان تحصیلات مشکل امتحان جامع و زبان ندارند.
فرار مغزها همینه بمونن ایران سیب زمینی پیاز فروش بشن مدرک دکتراش شغل نداره
من دانشجوی دکتری هستم واقعا شرایط مناسبی ندارم ای کاش منم رفته بودم دکتری تو ایران حماقت محضه
وقتی ۱۰۰ هزار فارغ التحصیل دکتری بیکار داریم و تو تلویزیون اعلام میکنید که تضمینی برای شاغل کردنشون نداریم واسه چی منه نوعی بمونم ایران وقتی میتونم برام اروپا رایگان تحصیل کنم شغل بگیرم و اقامت دائم بگیرم؟ بعد هر جا دلم خواست بدون ویزا سفر کنم! برگردم اینجا بشینم تو خونه؟ حرص بخورم؟ نه شهر زیبایی دارم نه هوای پاک نه دولت دلسوز نه ارامش خیال از بابت این که راحت و بی دغدغه حقوق میگیرم!
مسئله تنها درس خواندن نیست درایران بعلت تبعیضهایی که وجود دارد وهمچنین ازاد بودن هر خوشگذارانی برای اقازاده ها ودریغ یک کنسرت برای مردم وبا گران کردن تفریح برای قشر فقیر از بنزین ماشین گرفته تا قیمت ان که حتی نمیتوانند به یک مسافرت کوچک بروند .در زمان گذشته همه مردم فقیر بودند اماچون از لحاظ اجتماعی مشکلی نداشتند واینقدر درگیر قیمتها نبودند زیاد سختی را حس نمیکردند اما شما نه تنها فشار مادی به مردم می اورید بلکه از لحاظ روحی انها را داغون کرده اید .هرروز تغییر قیمت وترس از گرانی مردم را درحال تنش روزانه قرار میدهد.
اگررفتن دانشجویان عزیز برای کسب علم وانتقال به کشور وخدمت به ملت واسلام باشد عالیست وبایدفرمایش رسول مهربانیها (ص)را(دانش رابیاموزید اگرچه درچین باشد) سرلوحه هجرت علمی دانشجویان عزیمان باشد
سالی که نیکوست از بهارش پیداست
باعث تاسف وتاثر ه که این همه نخبگان به دلیل بی عرضگی آقایان از کشور خارج می شوند
هرکسی رفت خودشو نجات داده
همین زحمتی که میخواهید ایجا بکشید در اروپا و آمریکا بکشید نهایتا صاحب چیزی میشید
فکر ایران را نکنید،از ما گفتن،اشتباه امثال من را نکنید!!!!
خوش به حالشون حداقل دارند و میتوانند بروند ما که نداریم ...