آنها که بذر نومیدی کاشتند پاسخ دهند
مهرداد خدیر در عصر ایران نوشت: برخی می گویند در این دو سه روز که فضا ملتهب شده چرا روحانی سکوت کرده و سخنی نمی گوید؟
مهرداد خدیر در عصر ایران نوشت: برخی می گویند در این دو سه روز که فضا ملتهب شده چرا روحانی سکوت کرده و سخنی نمی گوید؟
کسانی البته دوست داشتند او کلامی را بر زبان آورد تا آماج شعارهای خیابانی قرار گیرد و سندی برای «پشیمانی» ادعایی شمرده شود و بعضی هم بی میل نبودند از زبان او به سخنی برسند که انگار هم آوایی کرده و صلاحیت او برای اداره کشور را زیر سوال ببرند.
اما می توان پرسید چرا روحانی ابتدا به ساکن پاسخ دهد در حالی که نخست آنان که بذر نومیدی کاشتند و کوشیدند تلاش های صورت گرفته را کوچک و کم اهمیت جلوه دهند باید پاسخ دهند.
روزنامه ای که هر روز یک تیتر درشت منفی می زد و فضایی از بدبینی را دامن می زد اکنون چه پاسخی دارد؟
اینان که هر روز بذر نومیدی می کاشتند و در این چند روز به چشم دیدند آن همه یأس افکنی و نفرت پراکنی چه نتیجه ای داد.
آنانی پاسخ دهند که از برگزاری کنسرت موسیقی در شهری به رغم شهرهای دیگر جلوگیری کردند و این حس منتقل شد که انگار قوانین جاری و مصرّح کشور در نقاطی جاری و ساری نیست و جوانانی را که با شوق رو به رفتارهای مدنی آورده بودند به جانب نومیدی سوق دادند.
آنانی پاسخ دهند که تمام همت خود را مصروف این کردند که ذهن بزرگان را معطوف این کنند که دختری برای تماشای فوتبال - و نه ورزش در کنار پسران - به استادیوم نرود و گروهی مأیوس شدند گرچه اندکی با تغییر چهره و آرایش مردانه سدها را شکستند.
آنانی پاسخ دهند که به خاطر تصمیم دونالد ترامپ برای خروج از برجام در آن سوی دنیا و در پیوند با نتانیاهو، رییس جمهوری ایران را سرزنش کردند که چرا با آمریکای دوران اوباما در کنار پنج کشور دیگر به توافق هسته ای رسید در حالی که بعدتر ترامپ به قدرت رسید؟
آنانی پاسخ دهند که رییس جمهوری را به سبب ناتوانی در انتخاب وزیر زن در مقابل رأی دهندگان شرمنده نشان دادند.
همه که محمود دولت آبادی نیستند که استمرار محاق اثر خود را تاب آورد یا کارگردان «عصبانی نیستم» که برنجد اما عصبانی نشود. دیگران سرخورده می شوند و البته سرخورده نشدند. سرخورده شان کردند.
برپایی یک کنسرت موسیقی، نمایش یک فیلم، انتشار یک رُمان، ورود به محل تماشای بازی فوتبال و نه ورزش در کنار پسران، بازنگری در بودجه های تحمیلی با عنوان کمک به نهادهای فرهنگی و انتخاب وزیر علوم منطبق با خواست قاطبه دانشجویان و دانشگاهیان همه و همه دریک مسیر آرام و امید آفرین قابل انجام و دست کم گفت و گو بود و هست اما چنان با مانع رو به رو و به معضل بدل شد که به جای حلاوت امید، مرارت و تلخی یأس را نشاند و از نومیدی هم نه عسل که حنظل بیرون می زند.
حالا بپرسیم چرا روحانی پاسخ نمی دهد؟ آنها که بذر نومیدی می پراکنند یا می پراکندند پاسخ بدهند. آنان که امکانات کشور را می دانند و بر طبل انتظارات می کوفتند پاسخ دهند.
نه که روحانی نباید حرف بزند که اتفاقا با نومیدی پراکنان به قاعده حرف ها دارد.
دست به هر کاری می خواهد بزند با مانع رو به رو می شود و حالا بگوییم چرا حرف نمی زند؟
آنهایی که هم بودجه بیشتر می خواهند و هم برای تأمین منابع با افزایش قیمت هر حامل انرژی مخالفت می کنند باید پاسخ بدهند که پس چگونه؟
یک مدت هر روز تیتر می زدند چرا یارانه دست کم ۶ میلیون نفر قطع نمی شود و تا بودجه ارایه شد هو انداختند که یارانه نقدی دارد قطع می شود.
تا توانستند بدبین و نومید کردند و در این دو سه روز میوه اش را دیدند یا چیدند.
حالا می گویند روحانی پاسخ دهد. پاسخ او همین است. مواجهه مردم با نومید سازان.
هر که تریبونی داشت بهانه ای آورد و طعنه ای زد و چه بسا امید داشتند اعتراضات به توفانی علیه روحانی بدل شود اما در عمل مسیر دیگری پیموده شد.
اگرعرصه بر رسانه های با ملاحظه داخلی تنگ شود که یک کانال میدان را به دست بگیرد و وزیر ارتباطات برای حفظ اصل فضای مجازی بر روی همین مورد تمرکز کند باز می گویند بقیه چه؟
از این نومید کنندگان و یأس پراکنان می توان پرسید: همین را می خواستید؟
آنانی باید پاسخ دهند که هر گاه از صندوق های رأی نامزد مقبول آنان بیرون نمی آید می کوشند مشارکت مردم را بس عبث جلوه دهند و انگار نه انگار از تبعات این حضور خود نیز بهره برده اند.
روحانی پاسخ می دهد و به خاطر این که این نومید کنندگان را با نام و نشان به چالش نگرفته شایسته نقد است اما به طریق اولی کسانی که مدعی نظام اند اما مهم ترین نمود و نماد آن را که دولت باشد به صرف دعوت از سرمایه گذار خارجی به وطن فروشی یا فروشندگی با عجله متهم کردند و درباره مدیران ارشد دولت این تعبیر را به کار بردند :کفش دزدهایی که پیش نماز شدند!
سال ها آش را با جاش می بردند و این روزها چهارمین سالگرد به حبس افتادن کسی است که پول کلان نفت را گرفت و پس نداد و حالا نگران کفش دزدی شده اند. کسانی مشفقانه امید کِشتند و اینان تا توانستند امید کُشتند.
آنان که بذر نومیدی میکارند یا میکاشتند و در عین حال مدعی اصول هستند آیا در رفتارهای خود تجدید نظر میکنند و باورشان شده است که نومید شدهها به جانب آنان نمیگروند؟ وقتی صدا را در پارلمان تحمل نکنی و خواستار برخورد با نماینده نام و نشان دار شوی آن گاه باید صداهایی را بشنوی که پژواک صدای این مدعیان نیست.
نظر کاربران
به نظر بنده ربطی به روحانی نداره
واقعیت هارابایدگفت.زنده باشی دمت گرم.
آقای خدیر گرانی بی سروصدای آی وبرق ولبنیات تخم مرغ رکود اقتصادی بی کار جوانان واختلاسها و رانت خواری ها چه رطی به یک روزنامه صبح دارد ی مقدار حقیقت بین باشید
دوره این انشانویسیهای به سبک روزنامه های دوره قجری گذشته دوست عزیز، به جای توجیه و دلیل تراشی و جانبداری بهتره یاد بگیری درست تحلیل بکنی.
پاسخ ها
احسنت
افرین خوب گفتی
زنده باشی برترین ها که فقط نظر کارکنای خودتو چاپ میکنی
پست خوبی بود ولی باور کنید مملکت خوبی داریم بخدا حقوقمم بالانیست ولی مملکتمون با هزار جور مشکل روبرو هست حالا یه عده هنجار شکن بیان شعار بدن تا دیگران سواستفاده کنن جای تاسف داره
پاسخ ها
بله هرجا ش نگاه کنی گل وبلبل میبینی وبس حتما اختلاسهاراحقوقهای انچنانی بی اثر کردن رای مردم جلوگیری از شادی مردم ...نمی بینی
هنجار شکن؟؟؟ تو حقوق داری خب شب گشنه نمیخوابی بفهمی شرمندگی پیش زن و بچه یعنی چه
سراسر چرت و پرت و فرافکنی !!!!!
مسوول اجرایی کشور باید پاسخ همه چیز را بدهد
مگر دولتهای قبل در فضای گل و بلبل خدمت کردند ؟؟
حرف نزنند انتقاد نکننند که آقا کلیدشان را گم کرده اند ؟؟
خیلی بی انصاف تشریف دارید و بی وجدان !!!!
پاسخ ها
بی انصافی هم حدی داره روحانی تلاش خودش رو کرده و واقعا مظلومه طرفداران رئیسی از آب گل آلود میخوان ماهی بگیرن زهی خیال باطل
فقط میتونم بگم مظلوم ملت ایران. مظلوم حسن روحانی.
عالی بود موافقم
کاربر۱۲.۴۶ کاملا باهات موافقم.ما باید روشن فکر باشیم.
ببخشید من کاری به سیاست ندارم زمان احمدی نژاد انقدر گرونی جهشی بود جوک اصهاب کهف سر زبونها بود گرانی وبیکاری نبود مردم اعتراض کنن کلی هم جوک میگفتن ومیخندیدن چرا اون موقع اعتراض نبودالان فقط سیاسی ودو دستگی مسیولین باعث این شلوغیهاس
واقعیت اینه که دولت لیاقت نداره.اصلا یک روزنامه چکارست که باعث نا امیدی دولت بشه.
اقای خبرنگار خوب گفتین اینا مردم ناامید میکنن هچی نمیگن ازراه دور تماشا میکنن وهروز دستور میدن که چه بشود چرا میگن یارانه چند برابر میشوذ یه بارهم میگن تکذیب شد حالاخدا نگاه میکنه که ماچه رنجی میکشیم در قبال کسری بودجه این دولت که گفته هیچ کاری به حاملها نداشتن بعد اون بلا سر مامیاذ 22آذر کحا و10دی کجا ماندادیم قبض اگراینجوربشوذ نمیدیم
جانا سخن اززبان ما میگویی، درود،درود،درود
بذر نامیدی چیه چرا حالیتون نیست مردم کم آوردن هر خانوار چهار پنج لیسانس به بالا بیکار داره اعتیاد بیداد میکند
انشای بی خود!!!!!!!
ما جواب می خوایم نه سوال رو با سوال جواب دادن
اگر وضعیت مردم خوب بود حرف هیچ کس اثری نداشت
چرا در برجام گفتند بعد از توافق به حرف منتقدین گوش می کنیم چرا گداشتند آمریکا حق ما را بخورد و به ریش ما بخندد، پرا پول های بلوکه شده ی ما باز نمی گرددو...
باید روحانی پاسخگوی وضع واردات بی رویه و رکود در تولید داخل باشد مثل وزیرش که تو آلودگی هوا می رفت مسافرت ایشون هم...
آقای دلسوز نوشتی زمان احمدینژادی کار زیاد بود.عزیزم، شاعر میگوید، جهان چون خط وخال وچشم ابروست که هرچیز درجای خود نیکوست، اینکه دولتی باآن همه ثروت بیاد باعوام فریبی بدون اینکه کارزیر بنایی اقتصادی بکند کارهای ساختمانی راباآن همه شعار خصوصی سازی کارخانه ها، ازدست مردم بگیرد وبه اندازه چندین سال ساختمان بسازد تابقیه سالها کارگران استراحت کنند باعث بیکاری الآن شده است
پاسخ ها
چرت گفتن بعضیا حال مردمو خراب میکنه دوره احمدی نژاد یکهفته کارمیکردی یک ماه جلو بودی ازلحاظ پس انداز وخوراک ولی الان کارنیست هی خرج ومخارجمانه دربیاریم
سلام و درود بر تو که اصل مطلب را گفتی، آقای شریعتمداری بیا جواب بده، خدا رو شاهد بگیر ببین تا حالا چند تیتر بدون غرض و مرض زدی، خدا ازت نگذره
هنوز هم به خودتون نیامدید به جای اینکه سریع مشکلات را حل کنید دارید همدیگر را متهم میکنید درست کارهای اقتصادی زمان بر است ولی میشود با کمکهای نقدی حداقل کمی از زخمهای این مردم رنجدیده را درمان کرد تا آنها قبول کنم دولتمردانشان به فکر آنها هستن