۶۵۳۵۶۳
۵۰۱۲
۵۰۱۲
پ

رئیس یک تشکل کُردی سوری:

کردها مخالف جدایی طلبی هستند

رئیس یک تشکل کردی سوری با اذعان به حمایت‌های آمریکا از گروه‌های کردی تصریح کرد ما مخالف مسئله‌ جدایی‌طلبی هستیم، ولی برخی به اقدامات تبلیغاتی و ادعایی برای تحریف و مخدوش کردن واقعیت طرح ما دست می‌زنند که این طرف‌ها دشمن ما هستند.

خبرگزاری تسنیم: «محمد شیخو» رئیس تشکل موسوم به جنبش جامعه دموکراتیک کردی در محله الشیخ مقصود در شمال شهر حلب در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در حلب به سئوالات مختلف از جمله درباره خواسته‌های کردها در سوریه و موضع آنها در قبال مسئله جدایی و فدرالسیم و همچنین دیدگاه آنها درباره کمک‌هایی که از آمریکا دریافت می‌کنند، پاسخ داده است.

محمد شیخو در این گفت‌وگو که در محله الشیخ مقصود در شمال شهر که اکثریت جمعیت آن را کردها تشکیل می‌دهند، درباره سخنانی که درباره تلاش کردها برای جدایی از بافت سوریه گفته می‌شود و اینکه می‌خواهند دولت مستقل تشکیل دهند و از چارچوب دولت خارج شوند،‌ اظهار داشت : ما اعلام می‌کنیم که طرح ما، مخفیانه نیست، بلکه آن را در معرض دید افکار عمومی قرار دادیم، ما اساسا با جدایی‌طلبی مخالفیم و حامی وحدت و تمامیت ارضی و یکپارچگی سوریه هستیم و تنها تلاش می‌کنیم تا سوریه از یک دولت مرکزی و متمرکز به یک دولت فدرالی تبدیل شود و هر فردی در وطن سوریه به حقوق خود از نظر فرهنگی، سیاسی و اجتماعی دست یابد، این طرحی است که خواهان عملی شدن آن هستیم.

وی افزود : ما مخالف مسئله‌ جدایی‌طلبی هستیم، ولی برخی به اقدامات تبلیغاتی و ادعایی برای تحریف و مخدوش کردن واقعیت طرح ما دست می‌زنند که این طرف‌ها دشمن ما هستند و در راس آنها دولت ترکیه و برخی گروه‌های مزدور مرتبط با آن قرار دارند، آنها این ادعاها را مطرح می‌کنند، در حالی که واقعیت چیز دیگری است، قشرهای مختلف مردم در سوریه باید برای ایجاد نظام فدرالی دموکراتیک که عدالت را برای همه محقق کند، متحد شوند و به توافق دست یابند.

خبرنگار تسنیم سئوال کرد ما از شهروندان کُرد ساکن شهر حلب نظرخواهی کردیم و گفتند که این طرح(فدرالی) طرح اشتباهی است و کردها بخشی از بافت سوریه هستند، این سخن کردهای ساکن مناطق تحت کنترل ارتش سوریه است، نظر شما چیست؟ وی پاسخ داد : در ارتباط با فدرالسیم، منطقه الشیخ مقصود اساسا در چارچوب نظام فدرالیسم قرار ندارد، ما می‌توانیم آنچه را وجود دارد،خودمختاری بنامیم و این خودمختاری است که جامعه ما را اداره می‌کند.

محله الشیخ مقصود بخشی از شهر حلب است و نمی‌توانیم بگوییم که بخشی از «روجآفا»(منطقه خودمختاری) است،‌همه در شهر حلب می‌دانند که اکثریت جمعیت الشیخ مقصود کردی هستند که به ۸۰ درصد می‌رسد.به طور خاص از سال ۲۰۱۴ حدود دو هزار خانواده از مناطق شرقی حلب، بستان الباشا و الشیخ فارس به این منطقه پناه آورده بودند،‌آنها از چنگ گروه‌های مزدوری که در آن مناطق فعالیت می‌کردند، فرار کردند و به سبب فشارهای این گروه‌ها به محله الشیخ مقصود پناه آوردند، ما در آن زمان از آنها استقبال کردیم و پس از برقراری امنیت و آزادسازی مناطق شرقی حلب، تنها بخش کوچکی از آنها خارج شدند و همچنان اکثریت آنها در این محله حضور دارند، در حال حاضر حدود هشت هزار خانوار در این محله اقامت دارند که حدود سه هزار خانوار از برادران عرب و بقیه از دیگر قشرهای ملت سوریه هستند.

از شیخو سئوال شد همه می‌دانند که کردها از حمایت‌های آمریکا برخوردارند،‌ کمک‌های آمریکا را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ وی در پاسخ گفت : ما به این مسئله اینگونه نگاه می‌کنیم، از لحظه آغاز بحران، ما به خود تکیه کردیم، حتی در مناطقی که در معرض حملات گروه‌های مزدور مورد حمایت خارج همچون داعش و جبهه النصره قرار داشت، تمام نیروهایمان داخلی بود، حتی در دوران محاصره شهر کوبانی(عین العرب) و حملات وحشیانه به این شهر ما با تکیه بر توان خود از آن دفاع کردیم.

شیخو افزود : آمریکا با طرح‌ها و پروژه‌هایش به منطقه آمد(وارد سوریه شد)، ما کردها هیچ ارتباطی با آن طرح‌ها نداریم، البته ما کمک آمریکا به ما برای ایستادن در برابر داعش را انکار نمی‌کنیم، این کمک‌ وجود دارد، ما از این سلاح‌ها(ارسالی از سوی آمریکا) بر ضد تروریسم و گروه‌های تروریستی برای نجات مردم خود از شر اقداماتشان استفاده می‌کنیم.

وی در پاسخ به این سئوال که «آیا آمریکا امروز بدون چشمداشتی از شما حمایت می‌کند؟» اظهار داشت : من می‌گویم قطعا آمریکا به خاطر عشق و علاقه به ما، از ما حمایت نمی‌کند، بلکه این کشور منافع و اهداف خاص خود را دارد، اگر آمریکا طرحی را برای منطقه آماده می‌کند،‌من اعلام می‌کنم نه کردها و نه دیگران نمی‌توانند بپرسند که چرا این طرح را ارائه می‌کنید، این مسئله به خودشان و منافعشان مربوط است، آنها می‌خواهند آن را عملی کنند.

ما فقط به عنوان جنبش جامعه دموکراتیک اعلام می‌کنیم که بخشی از این وطن هستیم و همه تلاش‌ها باید برای رسیدن به سوریه فدرال دموکراتیک و همزیستی مشترک و مسالمت‌آمیز یکپارچه شود.

وی درباره نگاه کردها به آینده کشورشان گفت : ما پس از بحرانی که در سوریه رخ داد و پس از ویرانی‌ها و خرابی به بار آمده(در نتیجه اقدامات گروه‌های تروریستی) خوش بین هستیم، ما از آنچه رخ داد، خیلی رنج و درد تحمل کردیم، به همین سبب می‌‌گوییم باید از تجربه‌ای که در کشور رخ داد، استفاده کرد، باید برای رهایی میهن از دوران سیاهی که بر آن گذشت، با یکدیگر متحد شویم، ما کردها خوش‌بین هستیم و از خداوند می‌خواهیم که سوریه به کشوری نمونه در خاورمیانه تبدیل شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج