۶۵۰۹۹۲
۱۴ نظر
۵۰۱۱
۱۴ نظر
۵۰۱۱
پ

خاطرات جالب یک آمریکایی از سفر به ایران

یک شهروند آمریکایی پس از سفر به ایران به شدت از رویکرد کشورش در قبال ایران انتقاد کرد و خواهان رفع سوءتفاهم بین دو کشور شد.

فرارو: یک شهروند آمریکایی پس از سفر به ایران به شدت از رویکرد کشورش در قبال ایران انتقاد کرد و خواهان رفع سوءتفاهم بین دو کشور شد.

ریچارد پیتیگرو، طی یادداشتی در روزنامه آمریکایی ریجیسترگارد ضمن انتقاد از رویکرد آمریکا در قبال ایران نوشت: شیطان‌نمایی از ایران را متوقف کنیم. روابط ما با این کشور در دهه‌های اخیر بر سوء تفاهم استوار بوده است. کلیشه‌های نادرست، بر مفهوم ایران و مردمش حاکم هستند. ما نیاز داریم تا این کلیشه‌ها را رد کرده و نگاهی تازه به این کشور و مردمش و نقش احتمالی‌اش در ایجاد صلح و رونق در خاورمیانه بیندازیم.

پیتیگرو، مدیر اجرایی انستیتوی میراث باستانشناسی، به همراه تعدادی از آمریکایی‌ها اخیرا از یک سفر ۱۷ روزه به ایران بازگشته‌اند. او این سفر را دلپذیر، هیجان‌انگیز و شگفت‌انگیز توصیف کرد و از تکرار سفر به ایران در سال آینده خبر داد.

وی درباره این سفر نوشت: بر خلاف کلیشه‌ها، استقبال از ما در ایران، پرحرارت و جهانی بود. گهگاهی ایرانیانِ مشتاق گرد ما جمع می‌شدند و با ما عکس سلفی می‌گرفتند. ما همه جا احساس امنیت می‌کردیم. اماکنی که ما از آن‌ها بازدید کردیم، به طرز خیره‌کننده‌ای مؤثر بود.

تفاوت آنچه که ما دیدیم با آنچه که اغلب در غرب درباره ایران وجود دارد، شدید بود.

ایران یکی از پرجمعیت‌ترین کشورهای خاورمیانه است که بیشتر از نصف جمعیت آن، کمتر از ۳۵ سال هستند. ایران به شکل استراتژیک در قلب خاورمیانه و در مهد تمدن قرار دارد.

ایرانیان به شکل قابل‌توجیهی خودشان را وارث سنت‌های فرهنگی ریشه‌دار و گسترده می‌دانند. منافع آنان، به ماورای مرز ایران می‌رسد. زیرا تاریخ یک حوزه‌ای از نفوذ برای آن‌ها ایجاد کرده است. حوزه‌ای که از دریای مدیترانه تا دورازه‌های چین امتداد دارد. طی هزار سال، آنها، از تهاجم‌های یونانی‌ها، رومی‌ها، عرب‌ها، ترکان سلجوقی و عثمانی، مغولان، افغان‌ها، روسی‌ها و عراقی‌ها رنج برده‌اند، اما یک هویت ملی قدرتمندی را حفظ کردند که شامل تنوع قومی و مذهبی مهمی است.

ایرانی‌ها عرب نیستند، آن‌ها با یک زبان هندواروپایی (فارسی) مرتبط با انگلیسی سخن می‌گویند. بسیاری از مردم کشورهای دیگر از سوریه گرفته تا ترکمنستان از جمله افغانستان و پاکستان، به زبان فارسی یا زبانی نزدیک به آن سخن می‌گویند.

ایرانی‌ها، متمدن، دیپلمات و مهمان‌نواز هستند که ارزش‌های خانوادگی قدرتمندی دارند. ایران دارای یک طبقه متوسط بزرگ و تحصیلکرده است. دموکراسی برای مردمان ایران به شدت ارزش دارد و در انتخابات به شکل گسترده شرکت می‌کنند. آن‌ها توجه عمیقی به حقوق بشر دارند.

اگر چه اغلب، ایران به حمایت از تروریسم متهم می‌شود، اما ایران و مردمش دشمن قسم‌خورده داعش، طالبان، القاعده، بوکو حرام، الشباب و سایر گروه‌های تروریستی هستند. اسلامِ شیعی ایران، از اسلام سنی سفت‌وسخت کشورهای عربی، لیبرال‌تر است. به همین دلیل، مساجد شیعه از اهداف تروریست‌ها هستند.

پیتیگرو مدعی شد: از این فراتر، بسیاری از ایرانیان، بخصوص جوانان، به هیچ وجه متدین نیستند. زنان در بازار کار حضور برجسته‌ای دارند، رأی می‌دهند، سمت‌های عمومی دارند و رانندگی می‌کنند. ما حتی یک زن را دیدیم که راننده کامیون بود.

در ادامه یادداشت آمده: علیرغم اعلامیه‌های ضدغربی و بخصوص ضدآمریکایی حکومت، حقیقت کلیدی این است که ایرانیان مایل هستند با ما دوست باشند. در ایران جنگ قدرت بین اصلاح‌طلبان عملگرا و تندرو‌ها وجود دارد. بیانیه‌های گزنده و تهدید‌آمیز ترامپ و دیگران علیه ایران در حقیقت تندروهای ایران را تقویت می‌کنند و برخلاف منافع مردم ایران هستند.

پیتیگرو نوشت: مخالفان ایران در آمریکا، به طور مؤثر متحدان تندروهای ایران هستند. زیرا هر دو از گرم شدن روابط رسمی نگران هستند. این گرم شدن، به معنای پایان قدرت سیاسی آنهاست. ما امروزه با دشنمان ژئوپولیتیک و ایدئولوژیک مانند چین، ویتنام، روسیه و اخیرا با کوبا روابط همکاری داریم. چرا ما باید با ایران با آن جغرافیای استراتژیکش و جایگاه مهم‌اش، دشمن باقی بمانیم؟

نویسنده در پایان پیشنهاد کرد اکنون وقت آن رسیده که آمریکا به سمت ایران بیاید و درباره حل نزاع‌های تاریخی و ایجاد بینش مشترک در خصوص آینده، گفت‌وگو کند. به اعتقاد نویسنده گرم شدن روابط بین ایران و آمریکا، مسیری به سوی ثبات و رونق در خاورمیانه خواهد بود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    سالیانه نزدیک 6000 ایرانی هم به آمریکا مهاجرت میکنن...لطفا خاطرات یکیشون رو هم بیارید

  • بدون نام

    نظراتش خیلی به حقیقت ایرانیها نزدیک هست و جالبه که اینهمه ماهرانه ایران رو تحلیل کرده. حقیقت رو خوب و دقیق گفته.

    پاسخ ها

    • z.s

      سلطه ی رسانه در غرب مانع از شناخت مردمش درباره ی ایران میشه.

    • بدون نام

      این گفته ها واقعی آمد ولیکن هیچ تاثیری درگوش کر ودل سنگ ترامپی ها نخواهد داشت کسی که در حد دانش آموز اول ابتدایی ما شناختی از مکتب تشیع و‌ائمه رئوف ما ندارد.

  • بدون نام

    این مطمئنه به ایران سفر کرده

  • بدون نام

    همش دروغه بابا کی باور میکنه اون امریکایی اینارو گفته باشه اگر فرض کنیم گفته باشه بازم دروغ گفته

    پاسخ ها

    • صولت قاسمی

      بابا ما ایرانیها بعضی آدما گیر میاد مثل این بنده خدا گفته نه بابا دورغه این ازکجا معلومه آمریکایی بوده

  • داش علی

    اختلاس گرا کجا بودن.اقا ما مردم با فرهنگ و مهمون نوازی داریم فقط مشکل اداره کردن کشور و داریم ک باید ب اهلش سپرده بشه.

  • ناشناس

    این اقا اومد ایران مردمشو دید و نظر داد نه با سیاستمدارا

  • بدون نام

    معلومه سیاست مدار نیست.

  • محمد

    این آقای باصطلاح جهانگرد امریکایی در تحلیلش اظهار کرده اغلب جوانان کشور متدین نیستند و این توهین به جوان ایرانی است بنظر می رسد ایشان با اهداف خاصی به کشورمان سفر کرده است و مطالبش سیاسی و بوی دلسوزی برای برقراری ارتباط استکبار بی شرم با ایران اسلامی می دهد نباید فریب این اباطیل را بخوریم.

  • بدون نام

    مردم ایران تمایل دارند با آمریکا دوست باشند؟؟؟!! ترامپ میاد تو سخنرانی هر توهینی دلش میخواد به ما میکنه آخر سر هم به خلیج فارس میگه خلیج ع.ر.ب.ی، سالهاست ما رو تحریم کرده و حتی ما رو از داروهای ضروری محروم میکنه.. چرا؟ چون مثه عربستان بهش باج نمیدیم. کی گفته مردم ایران تمایل دارن با آمریکا دوست باشن؟

  • بدون نام

    یک بلر گرم شدن روابط را در برجام دیدیم که چند سال گرفتارش هستیم و عاقبت هم ندارد. مگر دیوانه ایم که با چنین دشمنی رابطه گرم داشته باشیم؟

  • بدون نام

    غلط زیادی کرده.ما ایرانیا روابط با آمریکا رو روابط گرگ و میش می‌دونیم.تا وقتی هم که اونا دنبال سلطه و استعمار باشند اشتیاقی برای رابطه نداریم

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج