۶۴۷۴۱۳
۳۱ نظر
۵۰۱۶
۳۱ نظر
۵۰۱۶
پ

۹۸ درصد زنان مورد آزار خیابانی قرار گرفته‌ اند

مدیرگروه مطالعات زنان انجمن جامعه‌شناسی ایران با انتقاد از کمبود آمار در زمینه میزان آزارهای خیابانی برای زنان گفت: برخی از پژوهش‌ها نشان می‌دهند که ۷۵ تا ۹۸ درصد از زنان مورد آزار خیابانی قرار گرفته‌اند.

خبرگزاری ایسنا: مدیرگروه مطالعات زنان انجمن جامعه‌شناسی ایران با انتقاد از کمبود آمار در زمینه میزان آزارهای خیابانی برای زنان گفت: برخی از پژوهش‌ها نشان می‌دهند که ۷۵ تا ۹۸ درصد از زنان مورد آزار خیابانی قرار گرفته‌اند.

شهلا اعزازی که در همایش امنیت زنان در فضای عمومی صحبت می‌کرد، با بیان اینکه آزارهای جنسی همزمان با ایجاد شهرهای بزرگ آغاز شده‌اند گفت: در روستاها و شهرستان‌های کوچک به دلیل آشنایی میان مردم به میزان ناچیزتری شاهد وقوع چنین پدیده‌هایی هستیم اما در شهرها به دلیل گمنامی و کسوت اماکنی که افراد می‌توانند در آن حاضر شوند بیشتر شاهد آزارهای خیابانی هستیم.

جرم‌انگاری وسیع، از ایرادات وارد به لایحه خشونت علیه زنان

وی با بیان اینکه فعالیت فعالان حقوق زنان، سازمان‌های مردم نهاد، خبرنگاران و پژوهشگران باعث مطرح شدن این آسیب اجتماعی شده است، اظهار کرد: در حال حاضر آزار خیابانی زیرگروه خشونت در عرصه خصوصی، عمومی و نیمه عمومی مانند دانشگاه و محل کار قرار می‌گیرد. لایحه خشونت علیه زنان در حال حاضر در دست قوه قضاییه است و یکی از ایراداتی که به آن وارد شده مربوط به جرم‌انگاری وسیع بوده است.

مدیرگروه مطالعات زنان انجمن جامعه‌شناسی ایران با اشاره به اینکه آزارهای خیابانی در ابتدا نفی می‌شدند، تصریح کرد: در گذشته گفته می‌شد برخی زنان به دلیل خودنمایی، استفاده از لباس‌ها و آرایش‌های خاص و یا حضور در اماکن نامناسب مورد آزار قرار می‌گیرند و بدین ترتیب خود زنان مورد آزار قرار می‌گرفتند، این در حالی است که پژوهش‌ها نشان می‌دهد که شکل ظاهری و نه پوشش و نه حتی نگاه کردن و یا حضور زنان در مکان‌های خاص هیچ تاثیری بر روی این آثارها ندارد.

آزارهای کلامی آنقدر عادی شده‌اند که زنان از کنار آنها به راحتی می‌گذرند

مزاحمان خیابانی از طبقه اجتماعی خاصی نیستند

اعزازی آزار خیابانی را ایجاد مزاحمت از طرف فرد غریبه در عرصه عمومی دانست و افزود: آزار خیابانی باعث ایجاد محدودیت برای زنان در عرصه اجتماعی می‌شود، یعنی به زنان گفته می‌شود چه زمانی و کجا می‌توانند از خانه خارج شوند، چگونه زندگی کنند و بدین ترتیب امکانات زندگی آنان تحت سلطه قرار می‌دهند.

این جامعه‌شناس با اشاره به دو مزاحمت گفتاری و رفتاری ادامه داد: مزاحمت گفتاری شامل مخاطب قرار، توهین، کنایه، تمسخر و استفاده از الفاظ با نیت شهوانی، فحش و ناسزا و تهدید هستند. همچنین مزاحمت‌های رفتاری شامل بوق زدن رانندگان و تعقیب کردن و ... را شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه این مزاحمت‌ها معمولا توسط مردان غریبه که متعلق به نسل، قومیت و یا طبقه اجتماعی خاصی نیستند اتفاق می‌افتد، تصریح کرد: واکنش زنان به مزاحمت‌ها معمولا از نوع بی‌توجهی درخصوص آزارهای کلامی است، چراکه آزارهای کلامی آنقدر عادی شده‌اند که زنان از کنار آنها به راحتی گذر می‌کنند.

مدیرگروه مطالعات زنان انجمن جامعه‌شناسی ایران با بیان اینکه آزارهای غیرکلامی با واکنش و اعتراض بیشتری همراه هستند اظهار کرد: اعتراض زنان در این خصوص عمدتا با تمهیدات پیشگیرانه مانند امتناع رفتن به جایی همراه است، در صورتی که این آزارها به میزان بیشتری اتفاق بیفتد آنها فردی از خانواده‌شان را نیز مطلع می‌کنند.

اعزازی با اشاره به دلایل واکنش منفعلانه زنان به آزارهای خیابانی گفت: ترس از واکنش پرخاشگرایانه فرد مزاحم مثل بی‌قدرتی زنان نسبت به مردان، قدرت اجتماعی بیشتر، مقام بالاتر مردان در سلسله مراتب اجتماعی، واکنش افراد دیگر و انگشت اتهام به سوی زن مورد آزار از جمله این دلایل است. حتی گاهی از سوی خود زنان انگشت اتهام به سمت آنان برمی‌گردد.

پژوهشی درباره ایجاد مزاحمت توسط مردان برای زنان

مدیرگروه مطالعات زنان انجمن جامعه‌شناسی ایران در ادامه واکنش زنان و دختران تحصیلکرده و ساکنان شهرهای بزرگ را بیشتر از سایر گروه‌ها دانست و ادامه داد: در پژوهشی با ۳۸۰ نمونه در شهر تهران، تنها ۱۸ نفر از پسران اعلام کرده بودند که برای زنان مزاحمت ایجاد نکرده‌اند. همچنین بیش از نیمی از آنان ادعا می‌کردند که در سطح کم برای زنان خشونت کلامی ایجاد کرده‌اند. این افراد دلایل رفتار خود را نمود رفتارهای مردانه از طریق ایجاد مزاحمت عنوان می‌کردند.

تعقیب شدن با ماشین از رایج‌ترین نمودهای آزار خیابانی

در بخش دیگری از این نشست، شیوا دولت‌آبادی رییس هیات مدیره انجمن روانشناسی ایران، با اشاره به اینکه آزارخیابانی تلاش برای برقراری ارتباط در سطح خیابان با کسی است که تمایل به برقراری این ارتباط ندارد، گفت: مخاطب این افراد این تلاش‌ها را تهدیدی برای قلمرو فردی خود می‌دانند. تجربیات نشان می‌دهد که نبود واکنش مناسب به این افکارها، استرس و فشارهای زیادی را در فرد تحمیل می‌کند.

وی با اشاره به انواع آزار خیابانی توضیح داد: نگاه کردن وچشم چرانی، نزدیک شدن و فراتر رفتن از قلمرو امن بدن، تعقیب، تهدید و ... از انواع این آزارها هستند. همچنین در شکل گفتاری تمجید ظاهری، تحسین و استفاده از حرف های رکیک از دیگر نمودهای آزار است.

این روانشناس تعقیب شدن با ماشین را از رایج ترین نمودهای آزار خیابانی عنوان کرد و افزود: نوع نگاه ما و ادراکمان از جهان تعیین می کند که ما چگونه رفتار کنیم. آزارها باعث می شوند نسبت به فضای عمومی احساس تعلق نداشته باشیم و حس کنیم به حاشیه رانده شده‌ایم.

وی با اشاره به راه‌های مقابله با آزارهای خیابانی گفت: آموزش به هنگام در خانواده و مدرسه،روشنگری و حساس سازی جامعه به مصادیق آزار و توانمندسازی روانی و جسمانی از جمله این راه‌هاست.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    ماشالاههههههههههه مرد ایرونی. باعث افتخاری همه جا

  • reza

    من یه بار خیلی محترمانه به یه دختر درخواست آشنایی دادم، هر چی از دهنش دراومد نثارم کرد!حالا به نظرتون اون مورد آزار خیابانی قرار گرفته یا من؟

  • یلدا

    هههه آخه اینم شد آزار؟؟؟بابا ما که عادت کردیم تازه من فکر کنم ۹۸درصد نیست۱۰۰درصده

  • بدون نام

    تا دختر نکند بازی،پسر نکند دست درازی،کرم از ریشه درخت است

  • بدون نام

    مرد ایرونی مثل گله چه رنگ و رویی داره

  • بدون نام

    حالا 95 درصد که دروغه ولی 9 درصد درست تره.
    منکه خودم تاحالا آزار نزدنم و یه پسر 29 سالم .که اگه دروغ بگم از سگ پست ترم.و 99 درصد شما کاملا دروغه.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      پسر ازار ندادن اقا ...میگه به خانوما ازار رسیده...ای خداااااا با کیا شدیم ایران

  • parisa.a

    ماشالا مردای ایرانی ...
    به بدون نام 17:23
    ببخشید میخواستم بدونم شما ماشین زمان دارین؟ از کدوم قرن اومدین قرن 21 ؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      بعضیاتونم که بدتون نمیاد

  • بدون نام

    دم مسیح علینژاد گرم حداقل با کمپینی که راه انداخت باعث شد یه آماری درارن

  • . . .

    این که کارشناس بیان کرده که پژوهشگران گفته اند وضع ظاهری زن در هر مکانی در خصوص آزار تاثیری ندارد . دروغ بزرگی است . مردها از نظر بصری سریعا تحریک می شوند ‌. صدها نمونه از متلاک های جوانان به دختران و زنان بد حجاب را دیده ایم . کارشناس این مطلب خواهشا جامعیت به این نظر ندهد کم در این خصوص در این چند سال برای جوانان بمشکل وجود نیامده که حالا باید این مزخرفات باور کنند.
    از زمانی که زن ها بی حجاب تر شده اند جوان ها کمتر ازدوج میکنند . بعلت بی اعتمادی ،

  • 11

    ادب و فرهنگ چیزهای خوبین که متاسفانه الان در جامعه ما ارزشی ندارند.

  • بدون نام

    اولا داستان بی سر و ته هست تاریخ ها به هم نمیخوره بعدش من واقعاً ربط این داستان های طلاق رو به صفحه حوادث نمی فهمم

  • دیدبان

    اولا ازار را معنی کنید .بعد این امارهای من دراوردی را منتشر کنید ..

  • بدون نام

    17:23 واقعا حرفت خجالت آوره زن های تو خیابان ناموس مرد های این کشور هستن شاید تو هم مرد این کشور باشی من چادری و محجبه هستم ولی از اذیت آزار نامرد های جامعه در امان نیستم خیلی پستی میخواد که فقط به خاطر مرد بودن گناه کثافت کاری های عده ای نامرد بی فرهنگ رو بندازین گردن ناموس جامعه

  • بدون نام

    بدون نام 17:28 اینکه میگن 99 درصد آزار دیدن دلیل نمیشه که 99 درصد مردان بد باشن مردان چشم پاک و با ناموس کم نداریم ولی همون تعداد مردان بی‌غیرتی کافیه هر جایی زهر خودشون رو بریزن واقعا این آمار دروغ نیست

  • اقا 25 ساله

    تو کشور هایی مثل ایران و افغانستان و پاکستان دیگه باید امار اقایونی که مورد ازار قرار گرفتن بررسی بشه چون خانما دیگه یه چیز عادی شده!وقتی به امار 95 درصد میرسن با احتمال خطای 5 درصد میشه گفت یعنی 100% . این امار گرفتن برای خانما مال ممالک کافر هست نه اینجا!
    من یادمه راهنمایی میرفتم تو راه برگشتن از مدرسه تو خیابون شلوغ یه موتوری اومده بود میگفت بیا ببرمت خونه تون! و منم چون 12-13 سالم بود خیلی ترسیده بودم.
    یه بار دیگه همون سالها لب پنجره خونمون ایستاده بودم یه یارو با دوچرخه داشت رد میشد دور زد اومد ایستاد رو به رو پنجره وسط کوچه (سانسور) میگفت بیا پایین!!
    و مواردی دیگه که باید خداوند مهربون را شاکر باشم که فقط به ازار کلامی ختم شد!!
    ..........
    فقط حیف که دیگه نمیشه اینا رو پیداشون کرد وگرنه الان حالیشون میکردم.

  • بدون نام

    این علائم شیوع یک بیماری و اپیدمی در جامعه است.
    اخیرا در حیوانات هم رفتار های خشن و درنده گی زیاد شده بنده خودم حیواناتی از قبیل مرغ و خروس نگهداری میکنم خروس ها وحشی شدند و مرغ ها را میکشند! و رفتار های خشن دارند...

  • فریبا

    پس چرا ما تا حالا مورد تعرض قرار نگرفتیم؟!!
    هم خوشگلم هم خوش تیپ هم تحصیلکرده!! ولی هیچ وقت به آقایون توی خیابون چراغ سبز نزدم!!! کثر شأنمه......مضاف بر اینکه شرعی هم نیست!!!

    پاسخ ها

    • بدون نام

      عجب اعتماد به سقفی فریبا !!!

    • بدون نام

      البته "کسر " شأن دیگه؟

  • بدون نام

    ب کاربر 17:23 احتمالا شما خودت برا خانمهای زیادی مزاحمت ایجاد کردی , از نظرت مشخصه. وگرنه یک آدم سالم همچین نظری نداره

  • بدون نام

    کاربر 17:28 درسته برادر من این آمار حالا شما خودت ازین کارا نکردی دلیلی نداره نادرست باشه, برا خود من ک در طول روز بسیار اتفاق میفته با این ک ظاهرم کاملا سادست و سرم تو کار خودمه

  • David

    اوووهه چخبره؟؟؟دیگه تا این حد نیس خداییش!!

  • بدون نام

    طرف تو بلاد کفر داره زندگی میکنه مرد مسلمون زن مسلمون واسه دختر همسایه که ممکن تاپ شلوارک پاش باشه مزاحمت ایجاد نمیکنه توی ایران ماشالله با یه رژ لب قرمز یا مانتوی کوتاه یا کفش تابستونی یا شلوار تنگ مردا از خود بی خود میشن الکی بد حجابی رو بهونه نکنین به جاش سرتون تو زندگی خودتون باشه و چشماتونو درویش کنین

  • بدون نام

    حدودا یکی دو ماه پیش بود تو شلوغی بازار تجریش احساس کردم یه مردی پشت سرم هست شک کردم و حواسم رو جمع کردم و دقیقا مطمئن شدم که منظور داره و تو یه لحظه برگشتم چنان سیلی بهش زدم که که از صداش حدود 3- 4 متر همه ایستادن مردک مزخرف فقط دستش رو به صورتش گرفت و در رفت چون میدونست اگه حرفی بزنه همون آقایون دور و بر حسابش رو میرسن من اصلا ظاهر بدی ندارم و هیچ وقت طوری لباس نمی پوشم که جلب توجه کنم ولی این روانی ها به هیچ کس رحم نمی کنن
    اگر چنین آماری داده میشه نباید به آقایون بر بخوره هیچکس نمیگه که همه مرد ها بد هستن نه ولی یه عده بیمار روانی هستن که فکر می کنم واقعا نیاز به درمان دارن افکار و ذهن این آدم ها بیمار هست نفرت انگیز و البته ترسناک هستن ولی در برابر شون نباید سکوت کرد باید همیشه و همه جا آبروی این بیماری روانی رو برد تا حساب کار دستشون بیاد
    اون کسی که گفته آزار یعنی چی آزار میتونه کلامی هم باشه یه حرف زشت یه حرکت زشت اینا همه آزار محسوب میشه که متاسفانه آنقدر زیاد شده که دیگه بهش اهمیت داده نمیشه و وقتی میگن آزار همه انتظار دارن یه اتفاق خیلی ناجور افتاده باشه

  • بدون نام

    خانم فریبا که میگی زیبا و خوش تیپ هستی من باور نمی کنم تا حالا تو خیابون کسی مزاحمتی برات ایجاد نکرده باشه نمیدونم شاید منظورت از تعرض چیزی خاصی هست ولی اینجا منظور مزاحمت های خیابانی هست که من به یقین میگم امکان نداره برای خانومی پیش نیومده باشه

  • بدون نام

    ماهواره بيحجابي بي حيايي موسيقي و اختلاط نامحرمان و... تازه اولشه خودتون رو له كرديد مارو هم اذيت ميكنيد

    پاسخ ها

    • بدون نام

      زمان شاه ماهواره بود، ؟

  • بدون نام

    این موضوع آزار های خیبانی کار امروز و دیروز نیست که بگیم نتیجه ماهواره اس مامان های ما هم تجربه این آزار ها رو داشتن زمانی که خبری از ماهواره نبوده

  • بدون نام

    بابا از بعضی موجودات رذل هم بگین که دست درازی میکنن من خودم ی بار تو اتوبوس دادو بیداد کردمو آبروی طرفو بردم دریغ ار ی واکنش تمام اتوبوس فقط نگاهم میکردن

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج