عبدی: پشیمانی از رای به روحانی، نفهمی است
عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: دولت در روزهای گذشته از حیث برخی عملکردها یا سیاستهای اقتصادی مورد انتقاد جدی حتی طرفدارانش قرار داشت. بطوری که میتوان گفت نوعی نهضت سیاسی شکل گرفت که میتوان آن را در ذیل عنوان «من پشیمان میشوم، پس هستم!» صورتبندی کرد.
عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: دولت در روزهای گذشته از حیث برخی عملکردها یا سیاستهای اقتصادی مورد انتقاد جدی حتی طرفدارانش قرار داشت. بطوری که میتوان گفت نوعی نهضت سیاسی شکل گرفت که میتوان آن را در ذیل عنوان «من پشیمان میشوم، پس هستم!» صورتبندی کرد.
برخي حتي پا را فراتر گذاشتند و مدعي شدند كه فريب خوردهاند. و اينها همه نشانهاي از نارساييهاي سياست نزد كنشگران جامعه ما است.
البته بسياري از اين اظهارات مقطعي و گذراست ولي در هر حال عوارض خود را دارد. كساني كه از راي ٢٩ ارديبهشت خود اظهار پشيماني ميكنند، دچار همان اشتباهي ميشوند كه برخي سياستگذاران دولتي مرتكب ميشوند. هر دو طرف گمان ميكنند دولت و رياستجمهوري يك خودروي آمادهاي است كه رانندگي آن پس از انتخابات تحويل فرد پيروز ميشود و اوست كه ميتواند خودرو را به هر جايي كه خواست براند.ادبيات هر دو طرف نيز كمابيش چنين برداشتي را تاييد ميكند.
دولت و رييسجمهور گمان ميكنند كه پس از انتخابات ميتوانند به درون ادارات دولتي خزيده شوند و هر تصميمي را كه خواستند اتخاذ كنند. مردم هم چارهاي جز حمايت ندارند، چون پيشاپيش راي داده و حمايت خود را ابراز كردهاند. اين بخش از مردم رايدهنده كه فوري پشيمان ميشوند نيز دقيقا همين تصور را دارند. آنان به اظهارات انتخاباتي نامزد مورد حمايت خود اعتماد ميكنند. پس از يك ساعت در صف ايستادن و انداختن يك راي گمان ميكنند كليد خودروي موفقيت را به دست رييسجمهور دادهاند و از حالا به بعد اوست كه بايد به تنهايي يا با همراهي همكارانش تمامي وعدههاي داده شده را در نخستين فرصت برآورد كند.
اين نگاه نزد هر دو طرف به بنبست ميرسد، همچنان كه در مورد دولت موجود رسيده است. چرا؟ ريشه اين مشكل از آنجا ناشي ميشود كه طرفين نگاه اداري به مفهوم سياست دارند. در حالي كه سياست را نميتوان در قالب اداري محدود كرد. سياست بيش از هر چيز بسيج نيرو براي تحقق هدف است. دولتها بيش از اينكه نيازمند منابع مالي براي تحقق اهداف و برنامههايشان باشند، نيازمند بسيج نيروهاي طرفدار خود در پيشبرد مسير سياست هستند.ركن سياست، مشاركت است. در حالي كه در سازمان بروكراتيك، مشاركت بيمعنا يا حداقل بسيار كمرنگ است.
اشتباه طرف مقابل نيز به نحوي بازتاب همين خطاي راهبردي است. گمان ميكنند، دولتها بدون حضور و مشاركت آنان بايد در نخستين فرصت هر وعدهاي را برآورده كنند و حتي توجه نميكنند كه بسياري از اين وعدهها را نبايد جدي ميگرفتند تا امروز خيال نكنند كه فريب خوردهاند. رايدهندگان به ويژه در ايران بايد توجه كنند كه انتخاب آنان، انتخاب براي حضور خودشان است. قرار نيست كه رييسجمهور يا دولت بياشكال باشد. بلكه مساله رايدهنده اين است كه بتواند تداوم حضور سياسي و اجتماعي خود را تضمين و آن دسته از كارهاي دولت را كه نميپسندد نقد كند. همين كه امروز ميتوانيم با مخالفت و نقد خود بر نهايي شدن يك تصميم اثر بگذاريم، به معناي آن است كه در انتخابات درست عمل كردهايم.
از رايي كه در ارديبهشت ١٣٩٦ داديم، دفاع ميكنيم و به خوبي ميدانيم كه چه تصميم مهمي گرفتيم، ولي به همان ميزان حق داريم و وظيفه داريم كه از تصميمات و سياستهاي نادرست و مسالهدار انتقاد كنيم و اينها دو روي يك سكه و واقعيت هستند.
نظر کاربران
خودت نفهمی . این چه طرز حرف زدنه؟؟
ما کی میخوایم بفهمیم که رای مخالفها هم به اندازه موافقه مهم و قابل احترامه؟!
باشه فقط تو میفهمی!!!مردمکه هر زوز دارن از دیروز بدبخت تر میشن نمیفهمن!!!چقدر تو با شعوری
پاسخ ها
مردم اگه فهم داشتند می دونستند دولت نمی تونه پول چاپ کنه و نداره که خرج حقوق کارمندهاش رو بده! این همه سال یارانه دادن در کشوری با وضعیت ایران حماقت محض بود! از همون اول نباید به همه مردم یارانه پرداحت میشد و کار ابلهانه اجمدی نژاد باعث این وضعیته
حرفهای تکراری و کلیشه ای و خود را بالاتر از فهم مردم دانستن رای به روحانی اشتباه بود پشیپونیم
پاسخ ها
حالا می تونین رای تون رو پس بگیرید و سعی کنید روحانی استیضاح بشه و بعد یکی مثل رئیسی بیاد سر کار و با احمدی نژاد ثانی، دورانی رویایی و پر ماجرا رو تجربه کنید.برای آمادگی شرایطی که تجربه خواهید کرد فیلمهای جنگ سوریه رو تماشا کنید!و من الله توفیق!
نفهم کسی است که از وضع مردم بی خبر است
کسی که ثروتمند ه از وضع مردم بی خبره
پاسخ ها
مردم به جای غر زدن باید بگویند که دقیقا انتظار چه وضعی رو دارند؟! مثلا سودهای بادآورده بانکی در کنار گرفتن یارانه و ندادن عوارض و مالیات و داشتن مشاغل پرپول و بی زحمت ....
من از سال ۷۲ درهیچ انتخاباتی شرکت نمی کنم اما اونهایی که از رای دادن به یکی پشیمونن نگو نفهم . ...
آقای عبدی!
اولا نفهم خودتی!
دوما به نظر من شما اصلاح طلب ها هم مثل اصولگراها فقط یک مشت چرت پرت تحویل مردم میدهید. بدون هیچگونه خروجی رضایت بخش !
این چه نوع کنش سیاسی است که همیشه فقط از سمت مردم باید انجام شود؟! طرف مقابل وظیه ای یا کنشی ندارد که انجام دهد؟!
فقط از مردم انتظار رای، حمایت و صبوری دارید، ولی معلوم نیست چه زمانی مردم باید شاهد برآورده شدن حداقل انتظارات و حقوق شان باشند!! این صبر چه زمانی باید به سرانجام برسد؟!
تا کی باید مردم بعد از انتخابات حس یک آدم فریب خورده را داشته باشند که چاره ای جز صبوری ندارند؟!!!
اقا ... که به روحانی رای دادیم واقعا اشتباه کردیم .خودمون رو بیچاره کردیم ...
نفهم خودت هستی،
نفهم تویی .... تووامثالتان ملتو نابودکردید عذربعدازگناه هم دارید بریدبمیرید وای برروزی که آه مظلومان دامانتان رابگیرد چوب خداصداندارد صبرکنید خواهیدخورد
نفهم مردم نیستند این شما هستید که بسیار بی ادبانه کلمه نفهم را برای مردم بکار میبرید ملت عقل دارند و خود قاضی اعمال خود هستند
پاسخ ها
نفهم یعنی کسی که نمی فهمه و چیزی که از کامنتهای بعضیها با محتوای پشیمانی از رای دادن به روحانی می بینیم دقیقا همین نفهمی رو القا می کنه.
نفهم یعنی کسی که نمی فهمه! درست!
یکی از جنبه های نفهمیدن همینه که از هر ادبیاتی که میتونیم برای صحبت استفاده کنیم!
چرا؟ چون کسی که شعور و شخصیت نداره که از نحوه صحبت کردنش میشه بهش رسید، یعنی لوب فرونتال مغزش مشکل داره... این دیگه میشه یه کسی که خطاب کردنش با لفظ انسان، جفا در حق انسانیته!
نفهم فحش نیست،صفته .به آدم نفهم بگیم باقلوا؟!!
چی میگی تو ..مردم دارن از گشنگی میمیرن
نفهم نویسنده این متن هستش
واقعا راست میگه ... بین رئیسی و روحانی هر آدم عاقلی به روحانی رای میده یا میتونه رای نده که این مساله ای جداست.....
با اجازه تون من جزء اون نفهم ها هستم و خیلی پشیمانم از رایم به روحانی
برادر عبدی جان کسی نگفت از رای به روحانی پشیمانم
کلا از رای دادن پشیمانیم
خودتی هرهس حق داره بنا به مشاهدات وارزیابی خودش از اوضاع درباره کاری که کرده نظر بده تو چه کاره ای که مردم رو این چنین خطاب میکنی ....
بی ادب گستاخ شرم آوره این چه ادبیاتیست !!!
نفهم کسی است که وضع مردمه میبینه خودش و میزنه به نفهمی تو دیگه از کجا پیدات شد ...
اقای عبدی حتما حفوق های نجومی نصیب شماهم شده است
قول علکی دادند.
اقایعبدیشماچقدرحقوقمیگیرید.مردمباسیلیصورتخودشونوسرخنگهمیدارندهمینمردماگرنبودندشماوامسالشماازگشنگیمردهبودندپسشمانفهمهستید
... اگه به روحانی رای نمیدادیم و رئیسی میشد اونوقت بود که معنی بدبختی رو میچشیدیم
خودت نفهمی . من کارمند بازنشسته فرهنگی هستم .تمام وعده هایی که داده همش دروغ بود .پشیمانم بهش رای دادم
واقعا از رای دادن به روحانی پشیمان هستم چون فشار اقتصادی زبادی بر عامه مردم وارد کرده و کمر به قتل فقرا بسته
به زودی دلار 5000 تومنی