خراب شدن کانکسهای سپاه صحت ندارد
هوا رو به سردتر شدن میرود، مخصوصاً شهرها و روستاهای غرب کشور که یک ماه پیش با زلزلهای ویرانگر مواجه شدند در برابر سرما و بارندگی آسیبپذیرتر هستند. در چند روز گذشته هم تصاویری در شبکههای مجازی منتشر شد که از تخریب کانکسهای برپا شدن برای اسکان موقت مردم زلزلهزده، بر اثر وزش طوفان و کولاک خبر میداد.
او درباره تخریب کانکسهای ساختهشده برای مردم میگوید: «چنین اتفاقی امکان ندارد. اگر کسی در جریان شیوه ساخت کانکسهایی که سپاه آنها را در اختیار مردم میگذارد، باشد قطعاً میفهمد که این تصاویر درست نیستند.»
سازمند ادامه میدهد: «هماکنون در مناطق زلزلهزده دو تیپ کانکس وجود دارد یکی کانکسهای اهدایی مردم و سازمانها که بهصورت کاملاً پیشساخته به روستاها فرستاده میشود و دیگری کانکسهایی که سپاه مسئولیت ساختن و نصبشان را به عهده گرفته است. کانکسهای پیشساخته حداقلیترین استانداردها را دارا هستند و ما خودمان هم در برخی پروژهها از آنها استفاده میکنیم اما استفاده از چنین کانکسهایی برای مردمی که باید حداقل یکی دو سال در انتظار ساخته شدن مسکن دائمی باشند عملاً ممکن نیست یا حداقل بهراحتی امکان ندارد اما ویژگیهای کانکسهایی که قرارگاه خاتمالانبیا تعهد کرده که بسازد کاملاً متفاوت است.»
او درباره ویژگی این کانکسها میگوید: «اولاً ما تصمیم گرفتیم بهجای اینکه کانکسها را در تهران بسازیم و بهصورت کاملاً آماده به منطقه بفرستیم آنها را بهصورت دمونتاژ شده ارسال کنیم و عملیات اتصال و نصب را در منطقه انجام بدهیم. با این کار به جای اینکه با هر تریلی حداکثر دو کانکس ارسال کنیم، ۱۸ کانکس میفرستیم، با این کار هم سرعت ارسال کانکسها به منطقه کاهش پیدا میکند و هم هزینه و ترافیک جادهها کمتر میشود.»
سازمند میگوید: «کانکسهایی که ما میسازیم برخلاف کانکسهای آماده نیاز به زیرسازی و فونداسیون دارند. یعنی ابتدا سکویی از بتن و سنگ ساخته میشود تا هم شیب زمین را اصلاح کند و هم جلوی ورد آب و جانوران را بگیرد. این کانکسها یک فریم یا چهارچوب دارند که فقط در همین فریم ۴۰۰ کیلو آهنآلات به کار رفته است. قطر ورقههای این کانکسها حداقل چهار سانتیمتر است و در بخشهایی به هشت سانتیمتر هم میرسد. ارتفاع در آنها هم دو متر و چهل سانتیمتر است یعنی بهاندازه در خانه معمولی. پنجرهها تماماً دوجداره هستند تا عایق دما و صدا باشند. کابلکشی برق در مورد تمام کانکسها انجامشده است.»
سازمند در مورد مساحت کانکسها هم میگوید: «ابتدا بنیاد مسکن از ما خواست کانکسهای دوازده مترمربعی بسازیم اما ما گفتیم یک خانواده چهارنفره حتی نمیتوانند در این فضا بهراحتی بخوابند چه برسد به اینکه زندگی کنند. به همین دلیل فضا را به ۱۶ مترمربع رساندیم. در حال حاضر این کانکسها بهقدری شکیل و راحت هستند که بعضی از مردم میگویند ما حتی در صورت خانه گرفتن هم میخواهیم این کانکسها را در گوشهای حیاطمان داشته باشیم. واقعاً این انصاف نیست که با شایعهپراکنی تصاویر خلاف واقع به مردم نشان بدهیم.»
او در جواب اینکه اگر هیچ کانکسی تخریب نشده پس تصاویر و حرفوحدیثها از کجا میآیند، میگوید: «تصویر کانکسهای خوابیده میتواند متعلق به ساندویچ پنل یا همان دیوارههایی باشد که بهصورت جدا و خوابیده به منطقه ارسال میشود. اینها در گوشهای افتادهاند. یک نفر عکس گرفته و گفته که باد کانکسهای سپاه را خراب کرده است درحالیکه این موضوع بههیچوجه صحت ندارد. من حاضرم هر کس که میخواهد کانکسهای ما را در تونل هوا که در آن موشک و هواپیما تست میکنند امتحان کند. البته از این دست شایعهها کم نیست. یک بار هم قبل از اینکه یک کانکس آببندی بشود و کسی داخل آن برود عکسی منتشر و گفته شد که ببینید آب باران به کانکسها نفوذ کرده است. متأسفانه عدهای در خانه گرم و نرم خودشان در تهران نشستهاند و به صورت غیرمنصفانه به تخریب ما مشغول هستند درحالیکه بازسازی مناطق زلزلهزده و کمک به مردم برای ما یک کار اعتقادی است. من شخصاً در چادرها در کنار مردم خوابیدهام و شاهد تلاش شبانهروزی برای کمک به آنها هستم.»
به گفته سازماند تعداد کانکسهایی که مردم مناطق زلزلهزده نیاز دارند ۱۲ هزار عدد است و قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا در فاز اول ۸ هزار کانکس تحویل میدهد.
نظر کاربران
دست شما درد نکند به رجز خوانی توجه نکنید افزادی هستند باواسطه ساخت کانکس بگیرند نتونستند حالا میسوزند همینکه مردم منطقه از شماراضی باشند کافیه خداخیرتان بدهد
خدا خیرتان بده هوا سرده به کارتون ادامه بدید
حتماکانکسهای پوسیده ودست دوم بوده وبعدبودجه کانکس دست اول گرفته میشود