۶۴۲۶۳۵
۹ نظر
۵۰۱۶
۹ نظر
۵۰۱۶
پ

برای جبران کسری بودجه چه باید کرد؟

در حال حاضر بسیاری از بدعت های پایه گذاری شده به جای مانده از دولت نهم و دهم کما فی السابق باقی و دولت نیز در شرایطی نیست که تغییری در این قوانین بدهد.

خبرآنلاین: در حال حاضر بسیاری از بدعت های پایه گذاری شده به جای مانده از دولت نهم و دهم کما فی السابق باقی و دولت نیز در شرایطی نیست که تغییری در این قوانین بدهد.

لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ بزودی تقدیم مجلس خواهد شد؛لایحه ای که دولت دوازدهم ان را به نگارش در آورده و به‌نوعی برنامه عملیاتی و آیینه تمام نمای اقتصاد در سال پیش رو است.بگذارید نگاهی به چالشها و شرایط دولت در سال پیش رو بیندازیم.

در حال حاضر دولت با چالش های بزرگی در صحنه اقتصاد کشور دست به گریبان است؛ از جمله رکود بی سابقه و بیکاری بویژه قشر تحصیل‌کرده کشور. مسئله برجام و قطع ارتباط با موسسات مالی بزرگ دنیا که در عمل وصول در آمدهای ناشی از فروش نفت و گاز را با موانع جدی مواجه کرده است.

از سویی عدم تشکیل سرمایه های خصوصی و به نوعی رکود صنایع و بنگاههای اقتصادی، کسری بودجه و به تبع آن انقباضی شدن بودجه دولت که در عمل اجرای طرح های عمرانی را با وقفه و کندی شدید مواجه کرده است.

بدهی های سنگین دولت به بانکها ،بدهی موسسات دولتی به بانکها و بنوعی خطر ورشکستگی بانکها ، عدم انضباط مالی، رکود عمده در بخش های مختلف اقتصاد که همراه با قفل شدن بخش های مختلف در کسب و کار شده، نارضایتی سپرده گذاران موسسات مالی ناشی از کمبود منابع سرمایه گذاری از جمله این چالش هاست.

این مشکلات باعث شده که تصویر مثبتی از بودجه سال آینده نداشته باشیم و کماکان سیاست های انقباضی را در بودجه سال آینده شاهد باشیم.

قدر مسلم انتظار می رود، دولت سیاست هدفمندی را که میراث دولت های گذشته است کنار بگذارد و دست کم به تعدیل آن همت گمارد،با این‌حال برخورد قاطعانه با سیاست هدفمندی به مثابه نشانه‌گیری و گل به خودی تلقی می شود؛ کاری که هیچ دولتی حاضر نیست تبعات آن را پذیرفته و خود را در معرض انتقادات شدید ناشی از جراحی اقتصادی قرار دهد.

در حال حاضر بسیاری از بدعت های پایه گذاری شده به جای مانده از دولت نهم و دهم کما فی السابق باقی و دولت نیز در شرایطی نیست که تغییری در این قوانین بدهد.

ادامه سیاست هدفمندی اداره اقتصاد کشور را مختل کرده است. در این خصوص شاید این سوال به ذهن متبادر شود که پس درآمد حاصل از صادرات نفت چگونه بایستی هزینه شود ؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که چنانچه کل در آمد حاصل از صادرات نفت را بصورت نقدی به کل جمعیت کشور تقسیم کرده و مستقیم در اختیار تک تک آحاد جامعه قرار دهیم رقمی بیش از ۱۴۰ هزار تومان نخواهد شد!

این رقم را در کنار سهم هر ایرانی ازهدفمندی یارانه ها قرار دهید تا به عمق فاجعه پی ببرید! در واقع دولت ناچار است درآمدهایی که باید صرف سرمایه گذاری و ایجاد ارزش افزوده شود، به بدترین شکل ممکن هزینه کند و امکان هر نوع سرمایه‌گذاری و تشکیل سرمایه را سلب می کند.

این همان فاجعه ای است که کشور را تهدید کرده و می کند.انتظار می رود که دولت این شجاعت را به خرج داده و نسبت به بازنگری در ادامه سیاست هدفمندی یارانه اقدام کند.قطعا نفت و درآمدهای ارزی ناشی از فروش نفت سهم آیندگان است و وظیفه دولت‌هاست که از این سرمایه ها صیانت کنند.

نکته بعدی برنامه ششم توسعه است که همانند برنامه های گذشته اهدافی از جمله رشد اقتصادی، کاهش نرخ بیکاری ،کاهش نرخ تورم و افزایش تولید ناخالص داخلی و ملی در ان پیش بینی شده است.

علاوه براین در سند چشم انداز عنوان شده که ایران باید تا پایان ۱۴۰۴ کشوری توسعه یافته باشد و به قدرت اول منطقه تبدیل شود. در این سند مهم که پس از قانون اساسی کشور بالاترین سند قانونی محسوب می شود، اهداف عالی برای کشور پیش بینی شده و راه رسیدن به این اهداف نیز در برنامه های توسعه ای ترسیم شده است؛ ضمن اینکه در قانون برنامه و بودجه عنوان شده که سند بودجه برشی یکساله از برنامه های توسعه ای محسوب می شود.

بنابراین با توجه به اینکه ۱۱ سال از سند چشم انداز ۱۴۰۴ گذشته و اهداف ان به محاق رفته،حتما ضروری است که در فرصت باقیمانده اهداف و اسناد توسعه ای را در دستور کار قرار دهد و اقتصاد کشور رابه ریل توسعه هدایت کند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • حسین

    اقا دولت نهم و دهم بد !چرا اعتراف نمیکنید که شما هم فقط حرف زدین و شعار دادین ؟ اگه صد سال دیگه هم سر کار باشین نمیگین چه تاثیر مثبتی در کاروکسب و زندگی مردم گذاشتین فقط تنها چیزی که بلدین بگین دولت قبل !!!اگه همه مشکلات از اون بود و قابل درست شدن نبود و صادق بودین دور دوم رو کار نمیومدین میگفتین نمیشه

  • بدون نام

    چنان رونق اقتصادی بوجودبیاورم که مردم به اون ۴۵۰۰۰تومن نیازی نداشته باشن...پس کورونق اقتصادی رونق اقتصادی مال ازمابهترونه که دارن پولاشونو توکانادا خرج میکنن بچه هاشون ماشین های میلیاردی سوارمیشن امابچه های مادرآرزوی یه دوچرخه دارن میسوزن ...

  • بدون نام

    یا مقصر امریکاست یا دولتهای گذشته....واقعا بس کنید...

  • بدون نام

    نویسنده سواد اقتصادی ندارد...لطفا از ادمهای دانا استفاده کنبد

  • بدون نام

    نویسنده سواد اقتصادی ندارد...لطفا از ادمهای دانا استفاده کنبد

  • بدون نام

    همیشه مقصر امریکا و دولتهای گذشته است

  • عنقا

    خدایا کجایی کهببینی برای بودجه میگن فاجعه چهطور شماقبل از سال 93بودچه کسر نیاوردین اگر این فاجعه است پس قبض اب 1 میلیون 240هزار تومان برای ماهم فاجعه است یکی که گفت الان اینطوری وای به حال دفعه بعد هیچ کی بالی 50هزار تومان شارژ نمیدهکی باید به داد ما برسه اخه چرابرق گاز اب باید تصاعدی باشه

  • بدون نام

    برای شما فاجعه است بس این سودوام بانکی هم فاجعه است میخواین از جیب ملت بردارین ما راضی نیستیم

  • بدون نام

    کسری بودجه رو از زیاد کردن قیمت دلار بدست اوردن دگه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج