روی خوش سکه برای تورهای داخلی
مقایسه آمار سفر در تابستان ۹۰ با ۹۱ نشان می دهد برخلاف سفرهای خارجی، میزان سفرهای داخلی حدودا ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است
با سپری شدن دو ماه از تابستان پرنده اقبال همچنان بر روی تورهای داخلی نشسته و اعداد و ارقام سازمان آمار نشان می دهد امسال هم باید منتظر افزایش استقبال از تورهای داخلی باشیم. مرکز آمار ایران گفته در تابستان 91 بیش از 70 میلیون و 800 هزار سفر داخلی توسط ایرانی ها انجام شده که در مجموع هزینه ای بالغ بر چهار هزار و 590 میلیارد و 179 میلیون تومان را به همراه داشته است.
طبق اعداد و ارقام سازمان آمار هزینه هر سفر داخلی در تابستان گذشته حدود 64 هزار و 769 تومان بوده که بیشترین آن هم صرف حمل و نقل می شود. این در حالی است که مقایسه آمار سفر در تابستان 90 با 91 نشان می دهد برخلاف سفرهای خارجی، میزان سفرهای داخلی حدودا 40 درصد افزایش پیدا کرده و پیش بینی های آژانس های مسافرتی حاکی از آن است که این روند در تابستان امسال هم ادامه داشته باشد.
خرج سفر داخلی ایرانی ها چقدر بوده؟
- هزینه حمل و نقل سفر بیشترین خرج را بر روی دست مسافران داخلی گذاشته و از 4 هزار و 590 میلیارد و 179 میلیون تومان هزینه سفر داخلی ایرانی ها، نزدیک به یک هزار و 32 میلیارد و 386 میلیون تومان برای این بخش از سفر پرداخت شده است.
- هزینه های خوراکی و دخانی ایرانی ها اما در سفر کم نیست و مثل همیشه خورد و خوراک جایگاه اصلی در سفرهای ایرانی های خوشگذران را دارد. به گونه ای که در طول سفرهای تابستانی، آنها بالغ ر 864 میلیارد و 125 میلیون تومان صرف تغذیه و دود دخانیات کرده اند.
- از هزینه های قابل توجه دیگر هزینه بیش از 710 میلیارد و 528 میلیونی برای درمان در بیش از 70 میلیون سفر است.
- در مقابل هزینه چند 100 میلیاردی که مردم در سفر برای درمان صرف می کنند هزینه محدودتری در حدود 75 میلیارد و 151 میلیون را برای تفریح، ورزش و فرهنگ خرج می کنند.
- نزدیک به 555 میلیارد و 851 میلیون تومان در طول سفرهای داخلی، برای خرید کالا و لوازم هزینه شده که باید به این رقم هزینه حدود 548 میلیارد تومانی خرید سوغاتی ایرانی ها را نیز به آن اضافه کرد.
اما هزینه اقامت خانوارها در سفرهای داخلی حدود 360 میلیارد تومان و بخشی دیگر از هزینه ها تحت عنوان سایر هزینه های متفرقه هستند که بالغ بر 314 میلیارد و 460 میلیون برآورده شده است.
- بنابراین می توان گفت که در تابستان گذشته از مجموع چهار هزار و 590 میلیارد و 179 میلیون و 200 هزار ژول صرف شده در 70 میلیون و 871 هزار و 136 سفر داخلی هزینه هر سفر حدود 64 هزار و 769 تومان بوده است البته این هزینه، برآوردی در اقتصادی با تورم 25 درصد بود. این در حالی است که اکنون تورم شهری حدود 34 و تورم نقطه به نقطه 40 درصد است.
افزایش ۴۰ درصدی سفرهای داخلی
مقایسه آمار سفرهای داخلی سال ۹۰ و ۹۱ نشان می دهد که سفرهای داخلی در حدود ۴۰ درصد افزایش داشته است.
۵۰ میلیون و ۲۳۷ هزار سفر در تابستان ۹۰ با هزینه ای در حدود دو هزار و ۸۹۸ میلیارد و ۳۴۵ میلیون تومان انجام شده بود که در تابستان ۹۱ به ۷۰ میلیون و ۸۰۰ هزار سفر داخلی با هزینه ای بالغ بر چهار هزار و ۵۹۰ میلیارد و ۱۷۹ میلیون تومان رسید. بنابراین به رغم افزایش ۴۰ درصدی سفرهای داخلی اما هزینه ها ۵۸ درصد افزایش پیدا کرده که نسبت به هزینه سفرهای خارجی افزایش کمتری را به خود دیده است. با مقایسه آمار سفرهای خارجی در تابستان ۹۰ و ۹۱ که آمار آن را هفته گذشته در گزارش مفصلی کار کردیم، تعداد سفرها فقط ۳ درصد افزایش پیدا کرده اما هزینه ها بیش از ۳۰ درصد رشد داشته است.
کیش و مشهد برنده اصلی داخلی ها
تورهای داخلی چقدر رونق داشته و دلایل این اتفاق چه بوده؟ لیلا اولادی، کارشناس آژانس های مسافرتی در این رابطه به هفت صبح می گوید: «افزایش دلار سبب شد تا در یک سال اخیر تورهای خارجی افزایش قیمتی در حدود 2 تا 3 برابری را تجربه کنند اما این افزایش قیمت برای تورهای داخلی در حدود 20 تا 30 درصد بوده. بسیاری از اقشار متوسط و متوسط رو به بالای جامعه که تا پیش از این دبی و ترکیه را به عنوان مقاصد سفر خود انتخاب می کردند در حال حاضر توانایی پرداخت هزینه های حدود دو میلیونی این سفرها را ندارند.
بنابراین این دست از افراد جامعه که جمعیت بزرگی را هم تشکیل می دهند ترجیح می دهند سفر را از سبد هزینه های خانوار خود حذف نکنند و در عوض به سفرهای داخلی بروند. در این میان کیش و مشهد که البته همیشه با استقبال خوبی روبرو بوده اند نیز این روزها بسیار پر مشتری شده اند. در یک سال اخیر بسیاری از مسافران این دو شهر نیز ترجیح می دهد به جای اقامت در هتل و پرداخت هزینه های هنگفت در سوئیت های کوچک اقامت کنند و به همین جهت اجاره ویلا و خانه در این شهرها افزایش قابل ملاحظه ای داشته است.»
رونق تورهای زمینی
در ماجرای افزایش استقبال از تورهای داخلی البته تورهای زمینی هم بی نصیب نمانده اند و مسافران آنها نیز افزایش چشمگیری داشته است. اولادی می گوید: «هزینه بلیت هواپیما و قطار مهمترین پارامتر افزایش پیدا کرده در یک سال اخیر بوده. بنابراین بسیاری از مسافران ترجیح می دهند از تورهای زمینی استفاده کنند که در هزینه هایشان صرفه جویی شود به همین جهت در یک سال اخیر مسافران تورهای زمینی یزد. اردبیل، اصفهان و شیراز در حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
تورهای یک روزه هم جایگاه ویژه ای در سفر خانواده ها پیدا کرده و بسیاری ترجیح می دهند از تورهای یکروزه کویر، ابیانه، نمک آبرود و ... استفاده کنند. همین اتفاقات سبب شده تا آژانس های مسافرتی نیز رقابت تنگاتنگی را با یکدیگر انجام دهند و با استفده از لیدرهای مجرب و بالا بردن امکانات تورهایشان به جذب مشتریان بپردازند. اتفاقی که در نهایت به نفع مسافران شده و سطح تورهای داخلی در یک سال اخیر مقدار قابل توجهی بهتر شده است.»
مقصد |
مدت اقامت |
هزینه |
اردبیل (زمینی) |
یک شب آستارا، ۲ شب سرعین |
از ۲۵۰ هزار تومان |
کیش |
۳ شب و ۴ روز |
از ۵۰۰ هزار تومان |
مشهد (هوایی) |
۳ شب و ۴ روز |
از ۴۳۰ هزار تومان |
شیراز (هوایی) |
۲ شب و ۳ روز |
از ۴۵۰ هزار تومان |
اصفهان (هوایی) |
۲ شب و ۳ روز |
از ۴۰۰ هزار تومان |
یزد (زمینی) |
۲ شب و ۳ روز |
از ۲۵۰ هزار تومان |
ارسال نظر