زلزله کرمان تنها با ۶ مصدوم بستری در بیمارستان
در ساعت ۶ و دو دقیقه صبح امروز(جمعه ۱۰ آذرماه) زلزلهای به بزرگی ۶.۱ ریشتر، در عمق ۱۰ کیلومتری زمین، در دهستان حرجند از توابع بخش کوهساران رخ داد و بنابر اظهارات کارشناسان میزان خسارتهای مالی حداقل و بدون تلفات جانی تنها با ۶ مصدوم بستری در بیمارستان بوده است.
توزیع چادر، کنسرویجات و پتو در میان زلزلهزدگان «هجدک»
رئیس جمعیت هلالاحمر استان کرمان با اشاره به حضور ۱۴ تیم عملیاتی با حدود ۶۰ پرسنل در منطقه «هجدک» گفت: همه پایگاههای امداد استان هماکنون در حالت آمادهباش هستند و جمعیتهای هلالاحمر استانهای همجوار نیز در حالت آمادهباش قرار دارند ضمن آنکه بالگردهای امداد و نجات استان خوزستان نیز در منطقه حضور دارد.
به گزارش ایسنا، «رضا فلاح» شامگاه جمعه دهم آذرماه در ستاد بحران استان کرمان با اشاره به تشکیل ۴ اردوگاه موقت در منطقه زلزلهزده اظهار کرد: در این راستا ۴۰ چادر و ۲۰۰ تخته موکت و ۱۰۰ تخته پتو برای نیازمندگان زلزله در منطقه تأمین شده است.
وی با اشاره به ذخیره و انباشت ۴۰۰ تخت پتو و ۴۰۰ تخت چادر در انبارهای مجاور مناطق زلزلهزده اظهار کرد: در شهرستان کرمان نیز با هماهنگی فرماندار در ۱۵ روستای شهرستان چادر، کنسرویجات، آب معدنی در میان زلزلهزدگان توزیع شده است.
فلاح با اشاره به حضور ۱۴ تیم عملیاتی با حدود ۶۰ نفر پرسنل در منطقه هجدک یادآور شد: همه پایگاههای امداد استان هماکنون در حالت آمادهباش هستند و جمعیتهای هلالاحمر استانهای همجوار نیز در حالت آمادهباش قرار دارند ضمن آنکه بالگردهای امداد و نجات استان خوزستان نیز در منطقه حضور دارد.
وقوع ۹۶ پسلرزه در منطقه «هجدک» کرمان/۸ نفر مصدوم زلزله
معاون امور فنی و عمرانی استانداری کرمان از وقوع ۹۶ پسلرزه در منطقه هجدک کرمان خبر داد.
به گزارش ایسنا، «سید مصطفی آیت اللهی» شامگاه جمعه دهم آذرماه در ستاد بحران استان کرمان با حضور اعضای ستاد بحران و شورای تأمین پس از وقوع زلزله بلافاصله ستاد بحران تشکیل شد.
وی با اشاره به اعزام ۱۴ اکیپ هلالاحمر و ۸ تیم ارزیاب دانشگاه علوم پزشکی به منطقه تصریح کرد: خوشبختانه زلزله هجدک کرمان هیچ تلفات جانی نداشت و تنها ۸ نفر مصدوم شدند که به صورت سرپایی در منطقه مداوا شدند.
موسوی با بیان اینکه در سراسر استان ۵۱ نفر بر اثر فرار از وقوع زلزله مصدوم شدند، اظهار کرد: از این تعداد ۴۱ نفر بهصورت سرپایی درمان و ۱۰ نفر بستری و ۳ نفر نیز نیاز به جراحی داشتند.
معاون امور فنی و عمرانی استانداری کرمان از وقوع ۹۶ پس لرزه در منطقه هجدک کرمان خبر داد و گفت: از این تعداد ۴۰ پسلرزه کمتر از ۳ ریشتر و ۴۷ ریشتر بین ۳ تا ۴ و ۲ زلزله بالای ۵ ریشتر بود.
مردم مناطق زلزلهزده مراقب مسمومیت با منوکسیدکربن باشند
مردم مراقب مسمومیت با منوکسید کربن باشند.
به گزارش ایسنا، «خلیل هماییراد»، اظهار کرد: با توجه به زلزله صبح امروز در هجدک راور و احتمال استفاده از وسایل گرمایشی خطرآفرین مانند بخاریهای غیر استاندارد و ذغال توسط برخی در سکونتگاههای موقت، احتمال مسمومیت با co و بروز تلفات انسانی وجود دارد.
مدیر کل امنیتی انتظامی استانداری کرمان خاطرنشان کرد: از اینرو ضرورت اتخاذ تدابیر پیشگیرانه در مناطق و شهرستانهای نزدیک به کانون زلزله و افزایش نظارت و ایمنی طی امشب و شبهای آتی مورد تأکید است.
دکتر «سیدمحمد صابری» نیز به ایسنا گفت: مردم روستاهای پیرامون کانون زلزله و مناطق اطراف به احتمال زیاد امشب در چادر اسکان دارند، از اینرو باید توجه جدی به وسایل گرمایش خود داشته باشند و اکیداً از گاز پیک نیک و وسایل گرمازای بدون دودکش و غیراستاندارد همچنین از ذغال چوب برای گرم کردن، چادر استفاده نکنند.
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کرمان ادامه داد: همچنین به احتمال زیاد شمار فراوانی از مردم شهر کرمان بهعلت اقامت در آپارتمانهای مرتفع بهعلت ترس از ز لزله به مناطق ییلاقی اطراف رفته که ممکن است وسایل گرمایشی مناسبی نداشته باشند و در معرض خطر مسمومیت با گاز منواکسیدکربن هستند که لازم است، دقت بیشتری داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به احتمال ترکخوردگی و انسداد مسیر دودکش وسایل گرمایشی همچنین جدا شدن کلاهک و یا دودکش مربوط به سیستمهای گرمایشی در منازل مستقر در مناطق حادثهدیده و شهر کرمان، توصیه میشود بهمنظور پیشگیری از خطر گازگرفتگی، مسیر خروجی دودکش وسایل گازسوز مجدداً بررسی و اصلاح شود.
وقوع ۶۰ پسلرزه در منطقه زلزلهزده کرمان
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی از وقوع ۶۰ پسلرزه در منطقه زلزلهزده خبر داد و در ادامه توصیه کرد: مردم مناطق زلزلهزده امشب را در فضای باز یا مکانهای ایمن به سر ببرند.
به گزارش ایسنا، «محمدرضا پورابراهیمی»، اظهار کرد: به مردم مناطق زلزله خصوصاً مردم منطقه کوهساران راور توصیه میکنیم، امشب را در فضای باز یا حتیالمقدور در مکانهای ایمن اقامت کنند.
وی با اشاره به ادامه پسلرزههای زلزله صبح امروز گفت: متأسفانه تا غروب امروز بیش از ۶۰ پسلرزه داشتیم، از اینرو به مردم توصیه میکنیم که در فضاهای باز اقامت کنند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هماکنون اردوگاهی توسط هلالاحمر ایجاد شده است، افزود: مردم این مناطق میتوانند امشب را در اردوگاههای جمعیت هلالاحمر منطقه گورک اقامت کنند.
وی از غیر ایمن بودن ۵۰ درصد واحدهای مسکونی مناطق بخش کوهساران خبر داد و گفت: پس از زلزله سال ۸۳ نیمی از این خانهها بازسازی شده و نیمی دیگر هنوز نا ایمن هستند.
پورابراهیمی خطاب به مردم مناطق زلزلهزده گفت: مراقب آمد و رفت و حضور افراد غیر بومی باشند، چون ممکن است این افراد به بهانه دریافت کمک و لوازم گرمایشی در این مناطق حضور پیدا کنند.
وی با بیان اینکه نیروی انتظامی و سپاه مسئولیت برقراری امنیت مناطق زلزلهزده را برعهده دارند، تصریح کرد: از مردم درخواست میشود با مشاهده این افراد غیر بومی مراتب را به نیروهای نظامی و انتظامی اطلاع دهند.
شمار مصدومان بستری ناشی از زلزله کرمان تنها ۶ نفر اعلام شد
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان شمار مصدومان بستری ناشی از زلزله را ۶ نفر برشمرد و افزود: دو نفر از مصدومان در بیمارستان پیامبر اعظم(ص) و ۴ زخمی در بیمارستان شهید باهنر کرمان بستری هستند.
به گزارش ایسنا، دکتر «سیدمحمد صابری»، در خصوص آخرین وضعیت مصدومان زلزله ۶.۱ ریشتری دهم آذرماه هجدک تا ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه گفت: مصدومان زلزله تا ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه ۵۱ نفر هستند.
وی شمار زخمیهای بستری شده را ۶ نفر اعلام کرد و افزود: دو نفر از مصدومین در بیمارستان پیامبر اعظم(ص) و ۴ زخمی در بیمارستان شهید باهنر کرمان بستری هستند.
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کرمان یادآور شد: همه مصدومان بهعلت آسیبهای غیرمستقیم ناشی از ترس و فرار دچار جراحت شدند.
تخریب تنها ۳۰ واحد مسکونی و خسارت به ۱۵ درصد واحدهای مسکونی روستایی هجدک
مدیر کل مدیریت بحران و حوادث غیرمترقبه استانداری کرمان گفت: به دستور استاندار کرمان، مسجدی در روستای گورک بهعنوان اردوگاهی در نظر گرفته شده و حدود ۱۰۰ تخته چادر با همه تجهیزات به آن منطقه انتقال داده شده است.
به گزارش ایسنا، «علی حسینزادهمهرابی»، در تشریح آخرین وضعیت خسارتهای وارده بر اثر وقوع زلزله هجدک گفت: ۳۰ منزل مسکونی در مناطق زلزلهزده به طور کامل تخریب شدهاند و به ۱۵ درصد واحدهای مسکونی روستایی نیز خسارت وارد است ضمن آنکه باید تأکید کرد که خوشبختانه هیچ خسارتی به واحدهایی که مستحکم و ایمنسازی شده بودند وارد نشده است.
وی از تأمین امنیت منطقه خبر داد و گفت: به دستور استاندار کرمان در مسجدی در روستای گورک بهعنوان اردوگاهی درنظر گرفته شده و حدود ۱۰۰ تخته چادر با همه تجهیزات به آن منطقه انتقال داده شد.
مدیر کل مدیریت بحران و حوادث غیرمترقبه استانداری کرمان با بیان اینکه افراد نیازمند اسکان میتوانند در این اردوگاه سکنا داده شوند، یادآور شد: به منطقه چادر، پتو، وسایل گرمایشی، موکت، مواد غذایی، آب و ... فرستاده شده است و امکانات مورد نیاز منطقه کامل شده است.
تخریب ۹۰ درصد قنوات منطقه زلزلهزده/وقوع ۵۳ پس لرزه در منطقه هجدک
جانشین ستاد مدیریت بحران استان از اعلام آمادگی استانهای خوزستان و سیستان و بلوچستان برای پشتیبانی خبر داد و گفت: بالگرد جمعیت هلالاحمر استان خوزستان در ساعات اولیه وارد استان کرمان شده است.
به گزارش ایسنا، «سید مصطفی آیت اللهی موسوی» در حاشیه بازدید استاندار کرمان از مناطق زلزلهزده با اشاره به وقوع زلزلهای به بزرگی ۶.۱ ریشتر در ساعت ۶ و دو دقیقه صبح امروز، در عمق ۱۰ کیلومتری زمین، در دهستان حرجند از توابع بخش کوهساران، گفت: شهر هجدک و هفده روستای دهستان حرجند از توابع بخش کوهساران کانون زلزله اخیر بودهاند.
موسوی با اشاره به اینکه ۶۸ روستای بخش کوهساران، ۱۰ هزار نفر جمعیت دارای سکنه دارند، افزود: در این منطقه بیش از ۱۰۸ چشمه و قنات وجود دارد که ۹۰ درصد قنوات بر اثر زلزله اخیر ریزش کردهاند که طی بازدید میدانی عوامل جهاد کشاورزی، لایروبی قنوات صورت میپذیرد.
وی با تأکید براینکه بازدید از ۷۰ روستای منطقه توسط جمعیت هلالاحمر استان، دانشگاه علوم پزشکی، بنیاد مسکن انجام شده و آماربرداری صورت گرفته است، یادآورشد: ۱۴ تیم امدادی و ۶۰ نیروی امدادی در ساعات اولیه به منطقه اعزام شدند.
جانشین ستاد مدیریت بحران استان کرمان از اعلام آمادگی استانهای خوزستان و سیستان و بلوچستان برای پشتیبانی خبر داد و تصریح کرد: بالگرد جمعیت هلالاحمر استان خوزستان در ساعات اولیه وارد استان کرمان شده است.
موسوی به زلزله سال ۸۳ شهرستانهای زرند و راور اشاره کرد و گفت: ساختمانهایی که در همان سال توسط دولت مقامسازی شده بود، موجب شد تا در زلزله اخیر استان، تلفات جانی نداشته باشیم و خسارت در حد خانههایی است که بهعلت غیرمقاوم بودنشان، باید در گذشته تخریب میشدند.
وی با اشاره به اینکه پس از زلزله ۶.۱ ریشتر صبح امروز، ۵۳ پس لرزه به وقوع پیوسته است، افزود: راههای مسدود شده، با کمک اداره راهداری بازگشایی شده همچنین قطع برق در ۲ روستا نیز با هماهنگیهای صورت گرفته، وصل شده است و هماکنون مشکل خاصی در منطقه وجود ندارد.
ارسال اقلام مورد نیاز به مناطق زلزلهزده کرمان/اعزام دو تیم سگهای نجات هرمزگان به این مناطق
معاون امداد و نجات جمعیت هلالاحمر استان هرمزگان گفت: براساس خواسته جمعیت هلالاحمر کشور اقلام مورد نیاز شامل ۴۰۰ تخته چادر و ۲۰۰۰ پتو نیز در حال بارگیری و اعزام به مناطق زلزلهزده استان کرمان هستند.
به گزارش ایسنا، «علیرضا مظفری» افزود: از لحظات نخست زلزله در استان کرمان براساس دستور جمعیت هلالاحمر کشور در حالت آمادهباش قرار داریم.
وی با بیان اینکه براین اساس دو تیم سگ جستجو و نجات به همراه دو مربی به استان کرمان و محل زلزله اعزام شدند، تصریح کرد: همچنین براساس خواسته جمعیت هلالاحمر کشور اقلام مورد نیاز شامل ۴۰۰ تخته چادر و ۲۰۰۰ پتو نیز در حال بارگیری و اعزام به مناطق زلزلهزده استان کرمان هستند.
مظفری با تقدیر از همکاری مدیرت بحران استان هرمزگان و ارتش جمهوری اسلامی ایران، خاطرنشان کرد: دو کامیون با همکاری شرکت پخش فرآوردههای نفتی در تأمین سوخت مورد نیاز به محل مناطق زلزلهزده استان کرمان اعزام میشوند.
معاون امداد و نجات جمعیت هلالاحمر استان هرمزگان یادآور شد: از هیچ کمکی در جهت کمک و امداد به مردم زلزلهزده استان کرمان دریغ نخواهیم کرد.
تجهیز اردوگاه موقت توسط جمعیت هلالاحمر استان کرمان در منطقه زلزلهزده
استاندار کرمان پس از جلسه ستاد بحران استان، ظهر امروز(جمعه ۱۰ آذرماه) بهمنظور بازدید از مناطق زلزلهزده به اتفاق معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی و معاون امور عمرانی استانداری، اعضای ستاد مدیریت بحران، شورای تأمین استان و نمایندگان مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران در روستاهای بخش کوهساران شهرستان راور حضور یافتند و روند خدماترسانی به زلزلهزدگان را مورد بررسی قرار دادند.
به گزارش ایسنا، «علیرضا رزمحسینی» ضمن بازدید از منازل آسیبدیده هجدک همچنین روستاهای گروک، گورک و ... از توابع بخش کوهساران با مردم زلزلهزده در مسجد روستای گورک دیدار و گفتوگو کرد و از آمادگی ستاد مدیریت بحران استان خبر داد.
استاندار کرمان در این دیدار با اشاره به اینکه استان کرمان یکی از مناطقی است که روی گسل زلزله قرار دارد، گفت: هر سال در استان کرمان بیش از ۱۰۰۰ زلزله به وقوع میپیوندد که مردم کمتر متوجه آن میشوند.
رزمحسینی به وقوع زلزله در منطقه شهداد به بزرگی ۵ ریشتر طی سال گذشته، اشاره کرد و گفت: امروز نیز ساعت شش و دو دقیقه صبح زلزلهای به بزرگی ۶.۲ ریشتر در استان به وقوع پیوست که در این راستا ستاد مدیریت بحران استان در دقایق اولیه برگزار شد.
وی با تأکید بر اینکه اگر منازل منطقه بخش کوهساران با تسهیلات دولتی بازسازی و مقاومسازی نشده بود، آمار تلفات زلزله امروز زیاد بود، یادآور شد: در ساعات اولیه وقوع زلزله، وزیر کشور، معاون اول رئیسجمهور علیرغم حضورشان در روسیه، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین وزیر راه و شهرسازی طی برقراری تماس تلفنی برای کمکرسانی لازم به استان کرمان، دستورات ویژهای صادر کردند.
استاندار کرمان تصریح کرد: بازدیدهای میدانی توسط تیمهای کارشناسی صورت گرفته که پس از برآورد خسارت این زلزله و تصویب آن در ستاد مدیریت بحران استان، به دولت ارسال خواهد شد.
رزمحسینی از تجهیز اردوگاه موقت توسط جمعیت هلالاحمر استان در منطقه خبر داد و گفت: طبق گزارش کارشناسان، پس از وقوع زلزله، پس لرزههایی به وقوع میپیوندد که روند پسلرزههای زلزله اخیر استان کرمان خوشخیم است و جای هیچ دغدغه و نگرانی ندارد.
احداث اردوگاه در مجاورت روستاهای منطقه زلزلهزده با بیشترین جمعیت
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در خصوص اسکان اضطراری به ایسنا گفت: در ستاد بحران شهرستان جمعبندی نهایی شد و احتمالاً در مجاورت روستاهایی با بیشترین جمعیت، اردوگاههایی برای اسکان موقت با نصب چادر انجام میشود، همچنین همه احتیاجات مورد نیاز توسط جمعیت هلالاحمر تأمین شده و در صورت نیاز مردم و افرادی که دچار آسیب شدهاند، خدمات مورد نیاز ارایه میشود.
به گزارش ایسنا، دکتر «محمدرضا پورابرهیمی»، اظهار کرد: جادههایی که بهعلت ریزش بار مسدود شده بودند، همه مسیرها بازگشایی شدهاند.
وی با بیان اینکه روستاهای دوردست بازدید شدند و گزارشی مبنی بر اینکه مشکلی در آنها باشد تاکنون گزارش نشده است، خاطرنشان کرد: شمار روستاهای منطقه زیاد است اما به حدود ۱۰ روستا بین ۳۰ تا ۷۰ درصد(خانههای قدیمی) خسارت وارد شده است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: به واحدهای مسکونی نوسازی که در سالهای اخیر احداث شدهاند، خسارتی وارد نشده است و کمترین آسیب را در مناطق بازسازی داشتیم.
وی به وضعیت زیرساختهای مناطق زلزلهزده اشاره کرد و افزود: برق ۴ روستا در ساعات اولیه زلزله قطع بود که در ساعت ۱۱ برق آنها وصل شد، ضمن آنکه اکنون مشکل خاصی در بحث آب، برق و مخابرات مناطق زلزلهزده وجود ندارد و تنها مشکل قنوات است.
وقوع زلزله نسبتاً شدید بدون خسارت به فرودگاه بینالمللی کرمان
مدیرکل فرودگاههای استان کرمان گفت: فرودگاه بینالمللی کرمان همچنان عملیاتی است و همه بخشهای فرودگاه برای خدمترسانی در آمادهباش هستند.
به گزارش ایسنا، «علی قاسمزاده» گفت: از همان دقایق اولیه وقوع زلزله نسبتاً شدید، بازدیدهای میدانی از مناطق عملیاتی و فنی فرودگاه بینالمللی کرمان انجام شد که خوشبختانه هیچ خسارتی به تأسیسات، ابنیه و مراکز حساس فرودگاه وارد نشده و پرسنل در صحت و سلامت هستند.
وی یادآور شد: هماهنگیهای لازم با ستاد مدیریت بحران استان کرمان انجام شد و تیمی متشکل از معاون استاندار، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان و پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان به منطقه زلزلهزده عازم شدند همچنین با جمعیت هلالاحمر استان برای انجام پرواز بالگردهای ارزیاب و امداد و نجات همکاری شد.
مقاومسازی واحدهای مسکونی علت نداشتن خسارت جانی زلزله اخیر
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی به تشریح آخرین اقدامات ستاد بحران شهرستان راور در خصوص رسیدگی به زلزلهزدگان پرداخت.
به گزارش ایسنا، «محمدرضا پورابراهیمی»، با اشاره به مصوبات نخستین ستاد بحران شهرستان راور با محوریت زلزله هجدک، گفت: این ستاد در نخستین ساعات پس از وقوع زلزله تشکیل شد که در این ستاد معاون عمرانی استانداری، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان و دیگر مسئولان استان حضور داشتند.
وی با اشاره به صعبالعبور بودن برخی روستاها با توجه به پراکندگی روستاهای منطقه کوهساران گفت: از اینرو این احتمال وجود داشت که در ساعات اولیه از همه آنها بازدید نشود بنابراین مقرر شد جمعیت هلال احمر و بنیاد مسکن و سایر دستگاهها لیست کاملی از روستاها حتی روستاهایی با دو خانوار را بررسی و لیست ارائه دهند تا بتوان در ظهر امروز آخرین وضعیت آنها رصد شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به گزارش جمعیت هلالاحمر همه مصدومان در ساعات اولیه درمان شدند، تصریح کرد: نداشتن خسارت جانی بهترین خبر از این زلزله بود.
وی به سایر مصوبات این ستاد اشاره و خاطرنشان کرد: برآورد میزان خسارتهای زلزله کرمان تا ظهر امروز به ستاد بحران استان گزارش میشود، که البته با توجه به زلزلههای چند سال اخیر منازل مسکونی این منطقه مقاومسازی شده است، از اینرو اغلب خسارتهای وارده به منازل قدیمی است.
پیشبینی وارد شدن خسارت به ۱۰۰ چشمه قنوات بخش کوهساران
پورابراهیمی درباره میزان خسارتهای واردشده به ابنیه و تجهیزات گفت: پیشبینی میشود به ۱۰۰ چشمه قنوات بخش کوهساران خسارتهای وارد شده باشد، همچنین مقرر شد همه راههای مسدود شده بهعلت ریزش بازگشایی شوند.
وی با اشاره به بررسی آسیبهای وارد شده به اماکنی چون مساجد، مدارس و ... خاطرنشان کرد: با توجه به حضور فرمانده سپاه و فرمانده نیروی انتظامی در ساعات اولیه در منطقه امنیت ویژهای در این چند روز در منطقه ایجاد میشود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی از وقوع حدود ۵۰ پسلرزه در منطقه خبر داد و گفت: همچنین با توجه به شمار فراوان پسلرزهها جمعیت هلالاحمر در صورت نیاز اردوگاههایی برای اسکان مردم در کنار روستاهای اصلی مثل هرجند، گورک و ... احداث میکند.
اعلام آخرین گزارش از میزان خسارت مالی و جانی زلزله کرمان تا پایان امروز
وی تصریح کرد: جمعیت هلالاحمر در حال تدارک امکاناتی از قبیل غذا و داروست، ضمن آنکه تا پایان امروز هم آخرین جمعبندی در خصوص خسارتهای مالی و جانی نهایی میشود.
پور ابراهیمی خاطرنشان کرد: تیم جمعیت هلالاحمر، ارزیاب امداد و نجات و واکنش سریع در منطقه مستقر هستند، ضمن آنکه جمعیت هلالاحمر هرمزگان برای امدادرسانی در آمادهباش است.
اعلام آمادگی سپاه برای کمکرسانی به مناطق زلزلهزده «هجدک»
فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان با بیان اینکه بازسازی مناطق زلزله را باید دستگاه مربوطه از جمله بنیاد مسکن انجام دهد، افزود: هر کجا که مسئولان نیاز به کمک داشته باشند، سپاه آمادگی لازم برای کمکرسانی به مردم مناطق زلزلهزده هجدک کرمان را دارد.
به گزارش ایسنا، سردار «غلامعلی ابوحمزه»، در خصوص زلزله ۶.۱ ریشتر صبح امروز(جمعه ۱۰ آذرماه) گفت: با توجه به وقوع زلزله ۶.۱ ریشتری استان کرمان در روز جمعه ۱۰ آذرماه، پس از وقوع زمین لرزه گروههایی از سپاه به مناطق زلزلهزده اعزام شدند.
وی با بیان اینکه با دستگاههای ذیربط هماهنگیهای لازم شده است، اظهار کرد: خوشبختانه این زلزله تاکنون تلفات جانی نداشته است، اما مقداری خسارات به خانههای قدیمی وارد شده است.
فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان با بیان اینکه بازسازی مناطق زلزله باید دستگاه مربوط از جمله بنیاد مسکن انجام دهند، یادآور شد: هر کجا که مسئولان به کمک نیاز داشته باشند، سپاه آمادگی لازم برای کمکرسانی به مردم مناطق زلزله زده هجدک کرمان را دارد.
پذیرش ۴۲ مصدوم در بیمارستان شهید باهنر کرمان
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کرمان گفت:۴۲ مصدوم بهعلت ترس و فرار ناشی از زلزله در بیمارستان شهید باهنر کرمان پذیرش و اکثراً بهصورت سرپایی تحت درمان قرار گرفتند.
به گزارش ایسنا، دکتر «سیدمحمد صابری»، اظهار کرد: با توجه به وقوع زلزله ۶.۱ ریشتری استان کرمان در روز جمعه ۱۰ آذرماه، پس از وقوع زمین لرزه هشت تیم از پایگاههای «چترود»، «هجدک»، «شهدا»، «گلباف» و «سیرچ» به مرکز وقوع زلزلهزده اعزام شدند.
وی از فعال شدن EOC دانشگاه علوم پزشکی کرمان در لحظات اولیه این حادثه خبر داد و با اشاره به اقدامات صورت گرفته در پی زلزله گفت: آمادهسازی تیمهای AMP، آمادهسازی تیمهای واکنش سریع درمان، بهداشت و پشتیبانی، آمادهسازی تیمهای انتقال شامل ۷ دستگاه آمبولانس و اتوبوس آمبولانس از جمله اقدامات صورت گرفته است.
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کرمان از آمادهباش بیمارستانهای شهر کرمان خبر داد و گفت: بهدنبال وقوع این زلزله با دانشگاههای معین هماهنگی شد.
وی به تشریح اقدامات حوزه درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان پرداخت و خاطرنشان کرد: تخلیه اورژانس بیمارستانهای «افضلیپور» و شهید «باهنر»، افزایش ظرفیت بیمارستانها، فعالسازی فضای جایگزین بیمارستانها، فراخوان نیروهای آنکال از جمله اقدامات دانشگاه علوم پزشکی کرمان بوده است.
صابری یادآور شد: ۴۲ مصدوم بهعلت ترس و فرار ناشی از زلزله در بیمارستان شهید باهنر کرمان پذیرش و اکثراً بهصورت سرپایی تحت درمان قرار گرفتند.
نظر کاربران
واقعا مجلس و دولت هنوز نیازی برای تشکیل کارگروهی یا کمسیونی جهت جلو گیری از قربانی شدن افراد بیشتری در کل ایران در استحکام سازی خانه ها و آموزش های جدی در زمان زلزله در جهت نجات وامداد تشکیل دهند و آیا هنوز حس ضربه زدن به سیستم مناطق مسکونی در روستاها که به صورت ناخواسته با اختصاص پایین از خدمات مالی دولت صورت می گیرد مشهود نیست آیا بهتر نیست در روستاها ستاد و مراکزی تشکیل شود در امر کمک در ساختمان سازی و نظارت بر ساخت ها البته به صورت سوبسیدی نه اینکه تامین هزینه ها از جیب مردم روستاها شود ایا باید مصیبتی دیگر دامن گیر مردم و مسولین شود تا قدم گذاشتن در این راه را جدی تر بگیرند