۶۳۸۷۷۱
۵۰۰۷
۵۰۰۷
پ

رشد بخش مسکن در هفت ماهه نخست امسال

رشد ۶.۲ درصدی بخش مسکن در هفت ماهه نخست سال جاری، ادعای رییس جمهور مبنی بر اینکه بخش مسکن از رکود خارج شده را تایید می کند.

خبرگزاری ایسنا: رشد ۶.۲ درصدی بخش مسکن در هفت ماهه نخست سال جاری، ادعای رییس جمهور مبنی بر اینکه بخش مسکن از رکود خارج شده را تایید می کند.

رییس جمهور در ارایه عملکرد ۱۰۰ روزه دولت دوازدهم اعلام کرد که بخش مسکن در شش ماهه نخست امسال با رشد مواجه شده است. در این خصوص آمارهای رسمی نیز این مساله را اثبات می کند.

بعد از اینکه بخش مسکن رشد منفی ۱۴ درصد را در سال گذشته تجربه کرد، در زمستان ۱۳۹۵ به رشد ۴ درصد رسید و سپس در هفت ماهه ابتدای سال جاری رشد ۶.۲ درصد را تجربه کرد.

شرایط موجود حاکی از آن است که برخی اقدامات دولت برای کمک به تقاضای مسکن از جمله کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن یکم به ۹.۵ درصد و اوراق "تسه" به ۱۷.۵ درصد تاثیر نسبی بر بازار مسکن داشته و باعث افزایش ۶.۳ درصدی تعداد معاملات و افزایش ۶.۵ درصدی قیمت مسکن در هفت ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل شده است.

از سوی دیگر با توجه به اینکه بخش مسکن با ۳۰۰ حرفه و صنعت در ارتباط است رونق این بخش می تواند تاثیر مثبتی در عملکرد بخشهای مرتبط داشته باشد. بخش مسکن با پایان دولت دهم به دلیل عملکرد اقتصادی آن دولت که تاثیر خود را بر جهش قیمت دلار از ۹۰۰ تومان به حدود ۴۰۰۰ تومان، افزایش نرخ تورم به ۴۰.۴ درصد، افزایش قیمت نهاده های ساختمانی، رشد ۷۰۰ درصدی قیمت زمین و ۵۰۰ درصدی قیمت مسکن گذاشت، وارد رکود شد که هنوز به طور کامل به رونق نرسیده اما نشانه های پیش رونق آن در نیمه اول سال جاری بروز یافت.

البته بخش مسکن هنوز نسبت به سه بازار رقیب از بازدهی کمتری برخوردار است. بررسی تغییرات قیمت‌ها در ۴ بازار موازی نشان می‌دهد که طی هفت ماهه ابتدایی امسال میزان افزایش شاخص بورس، فراتر از رشد قیمت دلار، سکه و مسکن بوده است. بورس با ۱۱.۶ درصد سوددهی در هفت ماهه نخست امسال، پربازده‌ترین بازار رایج ایران در این دوره زمانی بوده است. بازدهی بازار سکه امامی تا پایان مهرماه سال جاری معادل ۷.۹ درصد بوده است. تغییرات قیمت دلار معادل ۷ درصد برآورد شده است. بازار مسکن در شش ماهه نخست سال جاری بازدهی ۶.۲ درصدی را تجربه کرده است.

فروردین ماه امسال تاثیر شرایط انتخاباتی منجر به کاهش ۸.۵ درصدی معاملات مسکن شهر تهران نسبت به ماه مشابه سال قبل شد، در اردیبهشت ماه ۶.۴ درصد رشد کرد، در خردادماه ۰.۸ درصد کمتر شد، در ماه آغازین فصل تابستان نیز معاملات ۲.۵ درصد کمتر از مدت مشابه سال قبل بود، در مردادماه ۶.۲ درصد بالاتر قرار گرفت، در شهریورماه شاهد افزایش ۹.۷ درصدی بودیم، در مهرماه رشد ۳۴.۴ درصدی تعداد معاملات نسبت به ماه مشابه قبل به ثبت رسید و در آبان ماه معاملات مسکن ۱۸.۵ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش یافت.

شرایط موجود حاکی از آن است بعد از نوسانات بهاری، گروه موسوم به متقاضیان تجهیز شده به تسهیلات "تسه" و "مسکن یکم" در تابستان وارد بازار مسکن شده‌اند که به رشد تدریجی معاملات کمک کرده‌اند.

از سوی دیگر بجز بانک مرکزی، دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی نیز ماهیانه به صورت جداگانه گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران را ارایه می کند. طبق گزارش مهرماه این وزارتخانه، در هفت ماهه نخست سال ۱۳۹۶ قیمت مسکن شهر تهران ۴.۵۸ میلیون تومان در هر متر مربع بوده که ۶.۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۵ افزایش یافته است. از سوی دیگر ارزش کل معاملات ۴۱ هزار و ۶۲۰ میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸ درصد افزایش یافته است. این اعداد حاکی از آن است که صرف‌نظر از رشد قیمت مسکن که بر اساس این آمار هنوز ۱.۵ درصد پایین‌تر از نرخ تورم قرار دارد، گردش مالی ایجاد شده در بخش مسکن ۱۰.۱ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج