پهپادها، راهکار جدید مبارزه با مالاریا در تانزانیا
مقامات دولتی تانزانیا، از پهپاد به عنوان راهکار جدیدی برای مبارزه با شیوع بیماری مالاریا استفاده کردهاند.
در سالهای اخیر، کاربردهای متفاوتی را از پهپادها شاهد بودهایم. این محصولات هوشمند در بخشهای مختلف از عکسبرداری و فیلمبرداری تا حفظ و مراقبت از محصولات کشاورزی، تحقیقات و نجات و تحویل مرسوله توسط شرکتهای مختلف استفاده شدهاند. این بار اما به نظر میرسد این ساختههای دست بشر در مبارزه با بیماریها به کمک انسان آمدهاند. نمونه این کاربرد را میتوان در Zanzibar تانزانیا شاهد بود.
بر اساس گزارش Quartz، دانشگاه Abrystwyth و مرکز مبارزه با مالاریای Zanzibar تانزانیا پروژه مشترکی را در دستور کار قرار دادهاند تا با بهرهگیری از پهپاد به مبارزه با شیوع بیماری مالاریا در این منطقه بپردازند. در این پروژه، از پهپادها به منظور بررسی نقاطی که امکان شیوع بیماری مالاریا در آنها زیاد است و نواحی که زاد و ولد پشه مالاریا در ابعاد گسترده انجام پذیر است استفاده میشود.
این راهکار، در مقایسه با روشهای سنتی، کارایی به مراتب بالاتری را دارد زیرا بر اساس ادعای محققان حاضر در این طرح، هر پهپاد میتواند مساحت ۳۰ هکتاری را در مدت زمان ۲۰ دقیقه بررسی کند. به این ترتیب، امکان اسپری کردن مواد کشنده و از بین بردن پشه مالاریا در مدت زمانی به مراتب کمتر فراهم خواهد شد. نکته قابل توجه اینکه برای اجرای این طرح به پهپادهای ویژه نیازی نبوده و میتوان از نمونههای متداول و موجود در بازار استفاده کرد.
نظر کاربران
پهپادهاتومحیط زیست خیلی مفید