مرتضوی بايد از منظر آمريت قتل محاكمه می شد
حكم سعيد مرتضوي به اتهام معاونت در قتل محسن روحالاميني صادر شد. دادستان تهران در راي اوليه به اتهام معاونت در قتل به ٥ سال حبس محكوم شده بود اما در دادگاه تجديدنظر به دليل اظهار ندامت، محكوميت مرتضوي به ٢ سال حبس تقليل يافت.
سعيد مرتضوي، دادستان اسبق تهران به اتهام معاونت در قتل محسن روحالاميني از بازداشتشدگان بازداشتگاه كهريزك به ٢ سال حبس محكوم شد در حالي كه حكم اوليه ٥ سال بود. با اظهار ندامت امكان دارد حكم متهمي تا ٦٠درصد كاهش پيدا كند؟
در مورد پرونده سعيد مرتضوي آمريت فرد كه در موضوع موثر باشد وجود دارد. اين فرد فقط دستور اعزام بازداشتشدگان به آن بازداشتگاه مخوف را داده و در محل وقوع جرم حضور نداشته است. همچنين اصرار بر نگهداري متهمان در اين پرونده وجود دارد. هرچند عنوان شده است كه به مرتضوي اعلام كردهاند بازداشتگاه جا ندارد اما باز هم آمريت قتل براي او مطرح است اما معاونت در قتل براي مرتضوي در نظر گرفته شده است و با اختياراتي كه دادگاه دارد تصميم گرفته كف مجازات براي او صادر شود.
آيا اظهار ندامت براي ساير متهمان نيز، حكم آنها را بيش از ٥٠درصد كم ميكند؟
با توجه به شرايطي كه متهم عمل را انجام داده است بايد عوامل مختلف را در نظر گرفت. با توجه به عواملي مانند سابقه، ميزان تاثير و نقش متهم ميتوان از كيفيات مخففه استفاده كرد. اظهار ندامت سعيد مرتضوي جنبه رواني دارد. به همين دليل دادگاه هنگام صدور حكم براي بخش رواني پرونده ارزش بيشتري قايل شده است. مرتضوي زماني دادستان قدر قدرت تهران بود. اينكه شرايطي پديد آيد و چنين فردي اظهار ندامت كند اتفاق ويژهاي است. مرتضوي در زماني كه به عنوان دادستان مشغول به كار بود هيچگاه اثري از پشيماني در او مشخص نبود و در بيشتر اوقات تصميم به اتخاذ مواضع سختگيرانه ميگرفت.
آيا حكم صادر شده حكم سختي است؟
سختترين راي پرونده سعيد مرتضوي را قاضي «مدير خراساني» صادر كرد. نخست انفصال دايم از خدمات قضايي و ديگري جريمه نقدي ٢٠٠ هزار توماني. متاسفانه مطبوعات به بخش نخست حكم مرتضوي توجه نكردند و تمام تمركز خود را بر جريمه ٢٠٠ هزار توماني گذاشتند. بايد توجه كرد روزگاري «سعيد مرتضوي» دادستان تهران بود. دادستاني كه با همه قدرتي كه در اختيار داشت حالا به انفصال دايم از خدمات قضايي محكوم شده است. اصلا اين موضوع را نبايد دست كم گرفت. مرتضوي دهها نفر را با امضاي خود راهي زندان كرد و حال خود بايد به زندان برود و انشاءالله اين اتفاق خواهد افتاد.
آيا مرتضوي بايد فقط از منظر معاونت در قتل محاكمه ميشد؟ آيا نبايد به دليل دستور اعزام بازداشتشدگان به كهريزك مورد مواخذه قرار ميگرفت؟
مرتضوي ادعا ميكند در آن دوران براي دفاع از پايان نامه مرخصي بوده است؟
مرتضوي براي آنكه خود را از معركه دور نگه دارد ميگويد مرخصي بودهام. ايشان از چه كسي مرخصي گرفته است، از كجا مرخصي گرفته است؟ او دادستان تهران بود؛ در آن شرايط حساس آيا دادستان به مرخصي ميرود؟ خير، اينها بهانههاي مرتضوي براي گريختن از اين ماجرا بود.
با توجه به اين توضيحات آيا پرونده مرتضوي بايد به اتهام معاونت در قتل مورد بررسي قرار ميگرفت؟
با توجه به شناختي كه من از كهريزك دارم معاونت در قتل معنا ندارد. او بايد از منظر آمريت قتل محاكمه ميشد نه معاونت در قتل.
ارسال نظر