اهدای نماد یک شهر به شهاب حسینی
نماد شهر شاهرود، عنوان شهروند افتخاری و نشان «گلبانگ سربلندی» به شهاب حسینی اهدا شد.
مجید پازوکی (مدیر دفتر انجمن ملی دوستداران حافظ دفتر شاهرود و دبیر همایش سالانه انجمنهای دوستداران حافظ در شاهرود) در مورد نماد شهر شاهرود گفت: نماد شهر شاهرود، یک نماد ملی است و حتی در سازمان ملل به عنوان نماد گفتوگوی تمدنها و نماد ملی ایران به ثبت رسیده است. در سال ۱۳۶۱ در کوههای بلوار شاهرود در شمال شرق این شهر؛ آثاری از یک تمدن ۳۵۰۰ تا ۴ هزار ساله پیدا شد که از این مجموعه آثار، بخشی از آن کوزههای گِلی و در واقع پیسوزهایی بود که مردم از آنها در آن زمان، به عنوان چراغ استفاده میکردند.
وی همچنین گفت: به دستور رئیس جمهور وقت آقای خاتمی، با همان مواد استاد رضا نوری از سفالگران توانا و مطرح شاهرود، از همین کوزهها و پیسوزها تعداد ۶۰ عدد را ساختند که توسط آقای خاتمی در سازمان ملل به رؤسای جمهور، سران کشورهای دنیا و دبیر کل سازمان ملل تقدیم شد و از آن به عنوان نماد ملی ایران و نماد گفتوگوی تمدنها نام بردند. این اثر ارزشمند تاریخی قرار است در شاهرود به وسعت ۲۵ متر که توسط استاد رضا نوری ساخته شده است؛ در کوه بلوار شاهرود نصب شود.
پازوکی در پایان سخنانش اظهار داشت: یکی از این ۶۰ کوزه یا پیسوز که توسط آقای خاتمی به موزه شاهرود برگردانده شد؛ به عنوان نماد شهر شاهرود و نماد ملی ایران به آقای شهاب حسینی به عنوان شهروند افتخاری شاهرود اهدا شد و همچنین برای نخستین بار، از سوی انجمن دوستداران حافظ سراسر کشور و توسط استاد منصور پایمرد، مهران محمدی و دکتر بهادر باقری؛ نشان سفیران «حافظ» یا «گلبانگ سربلندی» تعدادی از هنرمندها به پاس قدردانی از زحمات آنها برای توسعه، پیشبرد و پاسداشت فرهنگ و هنر ایرانی از جمله؛ شهاب حسینی، کیوان ساکت، اسرافیل شیرچی، حسین پرنیا، داوود میرباقری، سهیل محمودی، مهدی بهزادپور، سعدالله نصیری و علاءالدین یاسینی تقدیم شد.
در این مراسم همچنین آثار سفالی از ساختههای استاد رضا نوری و استاد مهدی پازوکی از سفالگران توانا و مطرح شاهرود و از طرف شورای شهر شاهرود آینه هخامنش به شهاب حسینی اهدا شد و از سوی شورای شهر بسطام نیز نشان سفال «چهار علی» به این بازیگر سینمای ایران تقدیم شد.
در این مراسم، کیوان ساکت با ساز سهتار با صدای مهدی بهزادپور و بهنام ابوالقاسم با پیانو، حسین پرنیا با ساز سنتور با صدای محمد معتمدی، سعدالله نصیری نوازنده دیوان و خواننده کُرد و گروه «سماع» از مشهد به هنرنمایی پرداختند.
سیدشهاب حسینی بعد از دریافت نماد شهر شاهرود، عنوان شهروند افتخاری و گلبانگ سربلندی در آیین اختتامیه همایش سالانه انجمن دوستداران حافظ گفت: باید به سمت ساخت فیلم براساس داستان، مفاهیم و مبانی ارزشمند موجود در آثار شاعران و عارفان بزرگ مانند حافظ حرکت کنیم، پیشقدم شدن ژانر عاشقانه عارفانه در سینما میتواند آثار جاودانهای را خلق کند. افرادی که دستبهقلم دارند؛ با تشکیل گروههایی برای استخراج مبانی عارفانه و خداجویانهای که در فرهنگ و ادبیات ایران وجود دارد میتوانند به بارورشدن عرفان در سینما کمک کنند.
وی همچنین گفت: بیش از هر چیزی باید بر اصالت فرهنگ، هنر و هویت سرزمین تأکید شود، امروزه مناسبات سیاسی جهان به نحوی پیش میرود که بسیاری مسائل پنهان میماند و یکی از آنها هویت سرزمین است که برای حفظ این داشتههای ارزشمند باید کوشا باشیم.
برنده جایزه نخل طلای بهترین بازیگری جشنواره بینالمللی فیلم کن در ادامه سخنانش اظهار داشت: در شرایطی که اکثریت فیلمهای ساخت ایران، متمرکز بر پایتخت است؛ شهرهای متفاوتی مملو از استعداد و پتانسیلهای عالی برای آثار سینمایی براساس داستانهای منطقهای وجود دارد که این ظرفیت تا به امروز مغفول مانده و این مهم میطلبد تا بهسوی خلق آثار سینمایی در شهرستانهایی مانند شاهرود نیز گامی به جلو برداریم.
شهاب حسینی در پایان سخنانش تأکید کرد: خلق آثار سینمایی بر اساس عرفان، فرهنگ و هنر ملیتی برگرفته از عرفای نامدار همچون؛ بایزید بسطامی و ابوالحسن خرقانی میتواند هویت سینمای ایران را بهعنوان یک سفیر به جهان بیش از پیش معرفی کند؛ لذا با دانستن این امر باید به سمت تقویت پایههای عرفان در سینما حرکت کنیم.
نظر کاربران
خوب خودشو میزنه به اون راه موقع حوادث و زلزله و اینا.. محبوب دروغین..
پاسخ ها
افسوس میخورم از طرز فکر امثال شما ها