مدیرعامل سازمان آتش نشانی:
برداشتها از حادثه پلاسکو، سیاسی بود
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با تاکید بر اینکه صدا و سیما در فرهنگ سازی برای مردم همکاری لازم را ندارد گفت: همه برداشتها از حادثه پلاسکو سیاسی بود.
سعید شریف زاده رییس سازمان آتش نشانی کشور در کنفرانس بین المللی طراحی ایمنی در صنعت ساختمان، با اشاره به لزوم فرهنگ سازی در مبحث قوانین ایمنی گفت: بزرگترین سرمایه هر کشور، نیروهای انسانی هستند. بنابرین اگر بخوایم به سمت توسعه حرکت کنیم، این امر با تکیه بر نیروی انسانی حاصل می شود.
وی در ادامه به حادثه پلاسکو و دخیل بودن نهادهای مختلف در بروز آن اشاره کرد و گفت: روزانه تعدادی از هموطنان ما به دلیل عدم رعایت ایمنی درحوزه های مختلف یا ازکار افتاده می شوند و یا از بین میروند. به طور میانگین روزانه ۳۰۰ حریق در تهران رخ میدهد. دراینحوزه معتقدم فرهنگسازی به خوبی صورت نگرفته است. وقتی برای مجموعه ای به لحاظ ایمنی تصمیم گیری میکنیم، مردم را درنظر نمی گیریم و فقط آن ها زمان اجرای احکام متوجه می شوند که چه اتفاقی افتاده است. به طور مثال به یکباره تصمیم میگیریم یکپاساژ را به دلیل عدم توجه به قوانین ایمنی پلمپ میکنیم؛ اما آیا به افرادی که در این پاساژ شاغل هستندفکر میکنیم؟ همه این موارد در حالی است که در زمان ساخت همان مجموعه، به دنبال عبور غیرقانونی از قوانین آتش نشانی هستند. حتی برخی هزینه در این حوزه را هزینه اضافی می دانند. این موضوع نشان دهنده عدم فرهنگ سازی است.
وی ادامه داد: در کشوری مانند سنگاپور که برجهای بلند مرتبه به وفور یافت می شود، هر ۶ ماه برج ها که در هر کدام یک تیم اختصاصی آتش نشانی وجود دارد، مانوری بری ساکنان اجرا میشود. بنابراین با این نوع کار است که میانگین حوادث مرتبط با حریق میانگین ۱۶ حادثه در روز است.
وی در ادامه لزوم هماهنگی بین همه نهادها برای فرهنگسازی در حوزه ایمنی اشاره کرد و گفت: حتی صداو سیمای کشور نیز پروتکلی را برای فرهنگسازی و همکاری با ما در نظر میگیرد. در حالی که این موضوع به فرهنگ سازی و ایمنی و سلامت مردم بستگی دارد. ما نیازمند شرایطی هستیم که همه نهاد ها، سازمان ها وحتی مردم به سمت آموزش دیدن در این حوزه حرکت کنند.
وی تاکید کرد: امروز در این راه هم صدایی با سازمان آتش نشانی برای آموزش وجود ندارد. ما توان فراهم کردن چه میزان نیرو وتجهیزات هستیم؟ بدون شک در بهترین حالت نیز بازهم اگر هم صدایی نداشته باشیم دراین راه موفق نخواهیم شد. از حادثه تلخ پلاسکو چه خروجی و تجربه ای کسب کردیم؟ جز بهره برداری های سیاسی هیچ دستاوردی در این حوزه نداشتیم. در حالیکه مهمترین عامل وقوع آن خطای انسانی و عدم آگاهی و فرهنگ سازی بوده است. امروز باید تلاش کنیم تا با یاری یکدیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.
به گزارش ایسنا و به نقل از ستاد خبری کنفرانس بین المللی طراحی ایمنی در صنعت ساختمان، تا کنون سی و سه دوره این کنفرانس در کشورهای حاشیه خلیج فارس و مصر و عربستان برگزار شده است. همچنین در کنار برگزاری این کنفرانس، نمایشگاه جانبی یکروزه با حضور برترین های داخلی و بین المللی صنعت ایمنی و ساختمان با هدف معرفی شرکتهای حاضر و ارائه خدمات و محصولات آنها برپا شد.
نظر کاربران
جناب شریف زاده برداشت شما از پلاسکو چی بود سیاسی یا عادی؟اگر عادی بود توصیه می کنم میز خود را به دیگری واگذار کنید شما جرات نظر دادن شخصی هم ندارید برادر من حادثه پلاسکو ابعادش و خسارتش بیشتر بود و یا پتروشیمی بندر امام یا کرمانشاه یا دو حادثه آخر پالایشگاه تهران چرا شبکه خبر اخبار دست و پا شکسته در مورد پتروشیمی بندر امام که یک هفته سوخت و دهها نفر شهید شدند و 67میلیون یورو خسارت دید هیچ صحبتی نشد چرا خود شما آمار کشته شدگان را چرند اعلام کردیدوهزار چرای دیگر بی جواب ؟استنباط شما هنوزم عادی هستش
اقاي شريفي جرا متوسل به نشر وبيان اكاذيب مي شوي روزانه شايد 20 بيست حريق.فقط. در تهران اتفاق بيفتد.دروغ گفتن مال حرام جمع کردن به همراه دارد ومعصيت است.شب اول قبر ازت سوال ميكنند نكير ومنكر.