اتاق بازرگانی تهران: قیمت ارز واقعی نیست
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: در ۲۰ ماه متوالی رشد مسکن منفی بوده، ولی در ۶ ماهه اول امسال به نظر میآید رشد مسکن مثبت بوده و خرید و فروش در این مدت ۳۴ درصد افزایش و رشد قیمتی مسکن هم متناسب با تورم امسال بوده است.
خبرگزاری فارس: مسعود خوانساری امروز در سی و دومین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به نوسان قیمت ارز گفت: همه ما شاهد هستیم که در یک و نیم ماه گذشته قیمت ارز افزایش یافته و این موضوع هم از سال گذشته قابل پیش بینی بود.
رییس اتاق بازرگانی تهران افزود: با توجه به تورم چند سال گذشته هنوز قیمت ارز واقعی نشده است و از دولت تقاضا داریم، برای کنترل نرخ ارز از برخوردهای غیر کارشناسی خودداری کنند.
وی با اشاره به اینکه قیمت لیر ترکیه در شروع کار اقای روحانی ۲۵۰۰ تومان بوده و هم اکنون به ۱۰۰۰ تومان کاهش یافته است، اظهار داشت: ارزانی لیر باعث شده ظرف ۶ ماهه اول سال ۴۰۰ هزار نفر به آنتالیا و شهرهای جنوبی ترکیه سفر کنند و واردات از این کشور به ایران زیاد شده است.
وی افزود: این در حالی است که از ابتدای کار دولت روحانی، قیمت ارز حدود ۳۶۰۰ تومان بوده و تا ۲ ماه پیش هم هنوز همین قیمت بود.
خوانساری اظهار داشت: سوبسید ارزانی لیر ترکیه را ما می پردازیم و اصرار بیش از اندازه به اینکه قیمت ارز را ثابت نگه داریم، تولید را دچار مشکل میکند و باعث می شود که طلب پیمانکاران و شرکت هایی که در امر بهداشت فعالیت دارند، به مشکل می خورد و هر روز یکی بعد از دیگری از صحنه خارج می شوند و به نظر می رسد که باید برای نرخ ارز تصمیم جدی گرفت و اجازه دهیم ارز به عنوان یک کالا قیمت گذاری شود و دولت فقط آن را مدیریت کند.
خوانساری در ادامه به مسکن اشاره کرد و گفت: در ۲۰ ماه متوالی رشد مسکن منفی بوده ولی در ۶ ماهه اول امسال به نظر میآید رشد مسکن مثبت بوده و خرید و فروش در این مدت ۳۴ درصد افزایش و رشد قیمتی مسکن هم متناسب با تورم امسال بوده است.
رییس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه کماکان بدهی پیمانکاران به قوت خود باقی است، اظهار داشت: شرکت هایی که در حوزه سلامت و بهداشت کار میکنند با معضل بزرگی کار میکنند و بودجه های دولت تکاپوی پرداخت اینها را نمی دهد که از دولت انتظار میرود بیش از این جفایی در حق پیمانکاران بخش خصوصی نشود.
خوانساری با اشاره به گزارش بانک جهانی در مورد فضای کسب و کار ایران گفت: رتبه ایران با ۴ پله نزول در فضای کسب و کار جهانی در بین ۱۹۰ کشور جهان براساس این گزارش به ۱۲۴ رسید و این در شرایطی است که مطابق برنامهریزیها مقرر بود، هر ساله این رتبه ۱۰ پله صعود داشته باشد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان داشت: از دولت انتظار میرود تا هرگونه بخشنامه و دستورالعمل را با توجه به آثار آن در بخش کسب و کار کشور اجرایی کند.
وی همچنین به زلزله غرب کشور اشاره کرد و گفت: شبکههای اجتماعی و فضای مجازی از عوامل اساسی در جلب کمکهای مردمی برای زلزلهزدگان بودند، به طوری که از روز چهارم بعد از حادثه اعلام شد که دیگر نیازی به کمکرسانی وجود ندارد.
رئیس اتاق بازرگانی همچنین با اشاره به تخریب ۵۷۰ مدرسه در مناطق زلزلهزده اظهار داشت: اتاقهای بازرگانی سراسر کشور بازسازی ۴۵ مدرسه روستایی را در مناطق زلزلهزده برعهده میگیرند.
خوانساری گفت: ۱۳۰ کلاس درس باید در این مناطق بازسازی شود که برآورد اولیه هزینه بازسازی هر کلاس یکصد میلیون تومان است که البته برخی از اعضای اتاق نسبت به تأمین مصالح مورد نیاز برای ساخت آن اعلام آمادگی کردهاند.
نظر کاربران
شما تو یک ماه قیمت دلار رو از 1100تومان بردبن روی 3000تومان این خودش به اندازه 50 سال تورم ایران جهش داشت.بعدم والا ما که ندیدیم تولید کشور رشدی بکنه.
حالا شما میفرمائید اگر دلار از 4100تومان مثلا بشه 6000تومان دیگه همه مشکلات تولید کشور حل میشه یک شبه کارخونه ها مشکلاتشون حل میشه مشکل بی کاری حل میشه،یعنی همه این مشکلات بخاطر دلاره؟؟
خوب شما دلار رو گرون تر کنید ارزش پول ملی کشور رو به صفر برسونید انشالا توی خواب هم مشکل تولید حل میشه.
اخه ادم بی سواد ارزش خود پول ترکیه نسبت به دلار کم شده من موندم هر چی بی سواد سمت داره دلار بکن ده هزار تومن خیالت راحت شه اکثر کارخانه های ما موادشون از کشورهای خارجی تامیین میکنن