با اشاره به جلسه فردا اتحادیه عرب در مورد تهران؛
الاهرام: کاری نکنید که جنگ فارس و عرب راه بیافتد
امیدواریم وزرای خارجه کشورهای عربی یک استراتژی واقع گرایانه برای تعامل با ایران اتخاذ کنند که در عین حال مجموعه مبادی حاکم در ارتباط عربی با ایران را دربرداشته باشد؛ که مهمترین اصل، احترام به قواعد حسن هم جواری و عدم دخالت در امور داخلی دولتهاست.
رآمد نخست، به مفهوم «قدرت متوسط یا معتدل» در روابط بین المللی مربوط است؛ ایران در مقایسه با چین و ایالات متحده، دولت بزرگی نیست، اما دولت کوچکی با ظرفیتها و توانایی های محدود هم نیست و از حیث امکانات و نقشها، دولتی متوسط محسوب می شود.
درآمد دوم، به مفهوم «ایدئولوژی» مربوط است، ایران پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹، موفق شد ابزارهای دولت را برای تحقق اهداف ایدئولوژیکش به خدمت بگیرد. در این کشور همچنان ایدئولوژی انقلاب اسلامی بر پایه مذهب شیعه و ولایت فقیه، حاکم است و صحبت از اینکه ایران وارد مرحله پسا انقلاب شده تا پراگماتیسم را در سیاست خارجی اش در پیش بگیرد، مبالغه آمیز است.
درست است که وارد توافق هسته ای شده و روابطی مستحکم با دولتهای غربی برقرار کرده و نفت و گاز خود را به آنها صادر می کند، اما آنچه گذشت به این معنا نیست که ضرورتا ایران از ایدئولوژی خود چشم پوشی کرده؛ بلکه اگر دقت کنیم متوجه می شویم که در واقع یک تغییر تاکتیکی در رفتار خود ایجاد کرده است، نه تغییری استراتژیکی. برخی شرایط، ایران را بر آن داشته است تا سیاستی منفعت طلبانه را در پیش بگیرد؛ اما به استراتژی خود به عنوان یک دولت ایدئولوژیک و عقیدتی ادامه می دهد.
درآمد سوم برای فهم سیاست ایرانی، به مفهوم «دوگانگی» مرتبط است، در این کشور جریانهای «معتدل» و «افراطی» وجود دارد. برای مثال، وزیر خارجه ایران، محمد جواد ظریف نمونه ای از شخصیتهای حامی گشایش درهای ایرانی به روی جهان است و در بین ایرانی ها،بویژه طبقه تحصیلکرده از محبوبیت زیادی برخوردار است و قصد دارد کشورش را از عزلت بین المللی خارج کند.
قطعا راههای دیگری برای فهم سیاست ایرانی وجود دارد که در این مقال نمی گنجد، هدف از این تحلیل توجیه رفتار ایران نیست. بدون شک حضور ایرانی در مسائل دولتهای خلیج(فارس)، تهدیدی برای امنیت قومی عربی است. اما مهم برخورد حکیمانه با این تهدید است و امیدواریم وزرای خارجه کشورهای عربی یک استراتژی واقع گرایانه برای تعامل با ایران اتخاذ کنند که در عین حال مجموعه مبادی حاکم در ارتباط عربی با ایران را دربرداشته باشد؛ که مهمترین اصل، احترام به قواعد حسن هم جواری و عدم دخالت در امور داخلی دولتهاست.
در پایان باید گفت استراتژی موفق آن است که همزمان با مقابله با تهدید ایرانی بتواند مانع بروز جنگی تازه در منطقه شود؛ یعنی جنگی عربی-فارسی، یا جنگی طایفه ای بین سنی و شیعه که هیچ یک به نفع طرفین نیست.
نظر کاربران
تحلیل واقع بینانه ای بود.البته اگه گوش شنوایی هم باشه.
پاسخ ها
چرا همه این نگرانی ها بعد از شکست داعش بوجود آمده ؟ آیا غیر از این است که تلاشهای حامیان آنها که همین اعراب وهابی هستند با شکست مواجه شده به دنبال راه دیگری برای ایجاد اختلاف در منطقه هستند. پس بهتر که خودشان را گول نزنند و دیگران را احمق تصور نکنند.
هر چه این جنگ زودتر راه بیفته بهتره منتظر دستور رهبری هستیم که شر رو ا ز تو منطقه بکنیم و همه اونها رو بکنیم جزو خاک خودمون
پاسخ ها
ماسربازان جان برکف درانتظاردستوررهبریم دستوربدهندبن سلمان راکت بسته باخفت میاریم ایران تاحساب دستش بیاید این کره الاغ فکرکرده دوران صدام ملعون هست که هیچ غلطی نتونست بکتدواخرکارباغلط کردم دست به دامن ایران شد
دلت خوشه
فعلا مناطق زلزله زده رو اباد کنید بقیش پیشکش
آره عمو جون تو راس میگی
چیه که بخواد نفس بکشه همشو به درک میفرستیم
من نمیگم ازاین مفت خورا بترسیم ولی این ابلهارا باید باسیاست خورد کرد،نه با موشک،هی میگی جنگ ،چقد جنگ ،ادم حالش بهم میخوره بااین همه کشتوکشتار
چون ازپس پرده برون ایدتیغ همه مانیم ونماندازتوهیچ