۶۳۰۵۶۴
۱ نظر
۵۰۰۳
۱ نظر
۵۰۰۳
پ

آملی لاریجانی: درباره مراسم اربعین کج‌ اندیشی شد

آیت الله آملی لاریجانی برخی تحلیل‌های حاشیه‌ای درباره راهپیمایی عظیم اربعین را ناشی از کج اندیشی، جهل یا عناد توصیف کرد و افزود: اینکه قریب به ۲۰ میلیون نفر از کشور‌های مختلف به سوی یک نقطه حرکت کنند خارج از اختیار دولت هاست و آن را تنها امری الهی می‌توان قلمداد کرد. بسیار باعث تاسف است که برخی افراد که خود را روشنفکر و اصلاح طلب می‌خوانند، دولت‌ها را پشت این حرکت عظیم معرفی می‌کنند در حالی که هیچ دولتی امکان و قدرت هدایت چنین جمعیتی را ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه در ابتدای جلسه مسئولان عالی قضایی، اظهار کرد: خبر زلزله غرب کشور که در ساعات پایانی دیشب مخابره شد و طی آن عده زیادی از هموطنان ما جان خود را از دست دادند و عده زیادی نیز مصدوم و مجروح شدند، بسیار تأسف انگیز بود و از خداوند متعال غفران و رحمت برای جان باختگان و شفای عاجل برای مصدومان و مجروحان مسئلت می‌کنیم.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه مسئولان کشوری و استانی باید از تمام توان خود برای کمک رسانی به مجروحان و درمان حادثه دیدگان استفاده کنند، افزود: مساله اصلی در کمک رسانی به مصدومان، توجه به مجروحانی است که احتمال زنده بودن آن‌ها در زیر آوار وجود دارد و جبران خسارت مالی در مرحله بعدی اهمیت است که دولت به این مساله رسیدگی خواهد کرد.

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه امدادرسانی و رسیدگی به مجروحان زلزله با توجه به برودت هوای مناطق غربی کشور، همت و تلاش همه دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های خدمت رسان را می‌طلبد، تصریح کرد: در تماس تلفنی با روسای کل دادگستری استان‌های غربی، گزارشی از وضعیت مناطق زلزله زده دریافت شد ودر حال حاضر مسئولان قضایی استان‌های درگیر زلزله برای پیگیری مسائل و حل مشکلات موجود در منطقه حضور دارند.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اولین بررسی‌های انجام شده، بیشترین مشکلات موجود را مربوط به سرپل ذهاب و روستا‌های این منطقه عنوان کرد و افزود: امیدواریم با تلاش همه دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های امدادی، خدمات رسانی به افرادی که با مشکل مواجه شده اند و نیاز به کمک دارند، به بهترین شکل ممکن انجام و مشکلات مردم حادثه دیده برطرف شود.

تأکید رئیس قوه قضاییه بر تأمین امنیت شهرهای زلزله زده

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه گرچه وظیفه اصلی امدادرسانی با دستگاه‌های اجرایی بوده، اما دستگاه قضایی نیز آماده ارائه هرگونه خدمت میسر به مردم حادثه دیده است، افزود: در خصوص تامین امنیت شهر‌های زلزله زده به روسای کل دادگستری استان‌های مربوطه تاکیدات ویژه‌ای شده است.

آیت الله آملی لاریجانی در ادامه با بیان اینکه بر این مصیبت باید همانند سایر مصائب صبر کرد، افزود: قرآن کریم به مصیبت زدگانی که هنگام نزول مصیبت صبر پیشه می‌کنند و همه چیز را به حق تعالی ارجاع می‌دهند، بشارت داده است، چنان که می‌فرماید «و بشر الصابرین الذین اذا اصابتهم مصیبه قالو انا لله و انا الیه راجعون». راه بصیرت این است که انسان هنگام وقوع این مصایب به حق متعال رجوع کند. امیدواریم خداوند به ازای صبر حادثه دیدگان این زمین لرزه به این افراد بالاترین رحمت‌های خود را عطا کند.

رئیس قوه قضاییه همچنین با تسلیت ایام پایانی ماه صفر که مصادف با رحلت پیامبر اکرم (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) و حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) است، از همه کسانی که در راهپیمایی عظیم اربعین حضور یافتند و همچنین دستگاه‌های خدمت رسان و دولت و ملت عراق بابت پذیرایی شایسته شان از زوار قدردانی کرد و گفت: این راهپیمایی عظیم نماد گران‌بهایی از ابراز محبت به اهل بیت (ع) و اقتدار شیعیان در جهان است. فقط حبّ اهل بیت (ع) می‌تواند چنین اجتماع عظیمی را پدید آورد. این گوهر گران‌بها مانند کیمایی است که باطن انسان را نورانی می‌کند و درک و معرفت این گوهر، کار ساده‌ای نیست.

آیت الله آملی لاریجانی برخی تحلیل‌های حاشیه‌ای درباره راهپیمایی عظیم اربعین را ناشی از کج اندیشی، جهل یا عناد توصیف کرد و افزود: اینکه قریب به ۲۰ میلیون نفر از کشور‌های مختلف به سوی یک نقطه حرکت کنند خارج از اختیار دولت هاست و آن را تنها امری الهی می‌توان قلمداد کرد. بسیار باعث تاسف است که برخی افراد که خود را روشنفکر و اصلاح طلب می‌خوانند، دولت‌ها را پشت این حرکت عظیم معرفی می‌کنند در حالی که هیچ دولتی امکان و قدرت هدایت چنین جمعیتی را ندارد.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه باید واقعیات را دید و خداوند را بابت محبت اهل بیت (ع) شاکر بود، راهپیمایی اربعین را بستری برای دریافت فیوضات الهی توصیف کرد.

آیت الله آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جلسه اخیر سران سه قوه خاطر نشان کرد: به حمدالله این جلسات به صورت منظم برگزار می‌شود و هدف اصلی از این نشست‌ها هماهنگی هر چه بیشتر و نزدیک شدن دیدگاه‌ها برای حل مشکلات مردم است.

رئیس قوه قضاییه افزود: گرچه بار اجرایی کشور بر دوش دولت و رئیس جمهور است، اما قطعاً قوه قضاییه و مجلس باید در این مسیر به دولت کمک کنند، زیرا بسیاری از کار‌های مهم به ویژه در عرصه‌های اقتصادی جز با همکاری وثیق دستگاه قضایی و مجلس شورای اسلامی با دولت امکان پذیر نیست.

تصمیم گیری ۳ قوه برای حل مشکل سپرده گذاران موسسات مالی

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه یکی از محور‌های مهم جلسه اخیر سران سه قوه، تصمیم گیری برای حل مشکل سپرده گذاران موسسات مالی بوده است، اظهار کرد: متاسفانه بر اثر برخی سوء نظارت‌ها گرفتاری‌هایی از جانب موسسات مالی و اعتباری برای بخشی از هموطنان به وجود آمده است. در حال حاضر ما نباید صرفاً به دنبال مقصر باشیم بلکه اصلی‌ترین هدف هر سه قوه این است که مشکل سپرده گذاران حل شود یعنی به نحو مقتضی، اموال مردم به آنان بازگردد و جبران خسارت صورت گیرد.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر لزوم همکاری قوا با دولت و بانک مرکزی با توجه به وجود برخی محدودیت‌های قانونی و اعتباری تصریح کرد: شاید دستگاه قضایی وظیفه ابتدایی در این زمینه نداشته و صرفاً طبق قانون موظف به برخورد قضایی بوده است که بر همین اساس در بدو شکل گیری این مشکل، دستگاه قضایی به موضوع ورود کرده و برخورد‌های قانونی را هم انجام داده است.

آیت الله آملی لاریجانی افزود: بسیاری از افراد درگیر در پرونده‌های مربوط به موسسات مالی غیرمجاز در زندان به سر می‌برند، اما نباید فراموش کرد که صرف زندانی شدن مسئولان و مدیران این موسسات، مشکلی را از مردم حل نمی‌کند.

رئیس دستگاه قضا تاکید کرد: قوه قضاییه برای کمک به مردم و حمایت از آنان به میدان آمده و تلاش کرده تا اموال مالباختگان موسسه اعتباری فرشتگان باز گردانده شود و مورد حیف و میل قرار نگیرد. بر همین اساس طی همکاری بسیار خوبی که با مجلس و دولت صورت گرفته، تلاش شده تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان به همة سپرده گذاران تا این مبلغ یا بالاتر پرداخت شود که با این تدبیر، مشکل ۹۸ درصد سپرده گذاران حل می‌شود. البته رقم سپرده‌های ۲ درصد باقی مانده نیز قابل توجه است که باید برای آن چاره اندیشی کرد و اهمیت قضیه اقتضا می‌کند که دستگاه‌های مربوطه به فکر حل این مشکل باشند.

موسسات مالی در کشور نباید به حال خود رها باشند

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه یکی از وظایف اصلی بانک مرکزی نظارت بر بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری است، اظهار کرد: نباید موسسات غیرمجاز داشته باشیم یا موسسات مالی در کشور رها باشند. البته برخی قوانین نیز دچار نقیصه‌هایی بود که این کاستی‌ها رفع شده است و در حال حاضر بانک مرکزی مسئول نظارت بر بانک‌ها و موسسات مالی است که باید این نظارت‌ها مستمر و قاطعانه باشد.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر ضرورت نظارت بر بانک‌ها و موسسات مجاز نیز خاطر نشان کرد: سرمایه گذاری مستقیم بانک‌ها در بسیاری از امور اقتصادی خلاف مصلحت و شاید هم خلاف قانون باشد. بانک‌ها نباید مستقیماً وارد کسب و کار شوند بلکه باید واسطه‌ای برای رونق تولید و کسب و کار در کشور باشند. حمایت از تولید نیز به این معنا نیست که برخی افراد به بهانه تولید با ارائه وثایق غیرقابل نظارت و یا کم اعتبار، بتوانند مبالغ زیادی تسهیلات دریافت کنند و نظام بانکی را با مشکلاتی مواجه سازند.

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه قوه قضاییه برای کمک به مردم و احقاق حقوقشان در کنار آنان خواهد بود، دومین موضوع مورد بحث در جلسه سران قوا را مقوله تأمین امنیت اقتصادی عنوان کرد و گفت: بی تردید برای ساختن کشور به سرمایه‌های متنابهی نیاز داریم که خوشبختانه بسیاری از افراد در داخل و همچنین ایرانیان مقیم خارج از کشور خواستار به کار انداختن سرمایه‌های خود در ایران هستند. از دولت خواسته ایم که مجرای استفاده از این سرمایه‌ها را فراهم کند. در کنار این موضوع بحث امنیت سرمایه گذاری یک مسئله بسیار مهم است که قوه قضاییه باید تضمین‌های لازم را در این زمینه ارائه کند.

رئیس قوه قضاییه افزود: ما متعهّد شده‌ایم که در چارچوبی معقول و به شکلی که برخی افراد سودجو نتوانند از این چارچوب‌ها بهره برداری کنند، زمینه‌های لازم را برای تامین امنیت سرمایه گذاری‌های واقعی فراهم کنیم. دولت نیز علی‌القاعده باید بستر‌های لازم را در این زمینه فراهم کند و در این مسیر همگی نیازمند کمک و همکاری مجلس برای ایجاد تسهیلات از جهت قوانین و مقررات هستیم.

آیت الله آملی لاریجانی از پیگیری این موضوع توسط نمایندگانی از هر سه قوه و همچنین تاکید ویژه سران قوا بر لزوم تامین هر چه بیشتر «امنیت سرمایه گذاری» در کشور خبر داد.

رئیس قوه قضاییه در بخش پایانی سخنان خود، پیروزی‌های اخیر جبهه مقاومت در سوریه و عراق را موجب خرسندی دانست و تصریح کرد: امیدواریم به زودی با پاکسازی مناطق درگیر از لوث وجود تروریست‌های تکفیری، به زودی کشور‌های سوریه و عراق که متحمل خسارات سنگینی شده اند بتوانند در جهت بازسازی، گام‌های بلندی بردارند.

بر اساس این گزارش، ادامه بحث و بررسی پیرامون اصلاح موادی از قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ و همچنین بحث و بررسی پیرامون قانون اخیر التصویب مبارزه با مواد مخدر در دستور کار امروز مسئولان عالی قضایی قرار داشت.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    اتحاد وهمدلی چیزی ک کاملا روشن بود درمراسم اربعین وهمه بهم لبخند میزدن کمک میکردن بهرنحوی...ومن امسال اولین بارم بود میرفتم و انشالا هرسال خاهم رفت...بنظرم اتحاد چیزیه ک انسانیت نیاز داره و بسبب اون ظهور اتفاق خاهد افتاد انشالا....دست کم نگیریم وبهرشکل شده شرکت کنیم وحتی لب مرز بریم وکمک کنیم ...باید حضور خیلی بیشتر باشه و پررنگ...شاید درست نتونسته باشم انشا کنم ولی هرکسی یکبار بره وببینه ودرک کنه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج