۶۲۸۲۵۱
۵۰۱۰
۵۰۱۰
پ

فراکسیون امید؛ انسجام یا شکاف؟

با وجود اینکه بیش از دوسال از آغاز به کار فراکسیون امید در مجلس می‌گذرد اما اصلاح‌طلبان بهارستان نتوانسته اند انتظارهای هم طیفان خود را جلب کنند و نه رضایت را در وجود رای دهندگان ایجاد کنند.

فرارو: با وجود اینکه بیش از دوسال از آغاز به کار فراکسیون امید در مجلس می‌گذرد اما اصلاح‌طلبان بهارستان نتوانسته اند انتظارهای هم طیفان خود را جلب کنند و نه رضایت را در وجود رای دهندگان ایجاد کنند.

بعد از اینکه محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید در جلسه رای اعتماد وزرای علوم و نیرو اعلام کرد که این فراکسیون نتوانسته به جمع بندی برسد که به غلامی گزینه پیشنهادی وزارت علوم رای اعتماد بدهد یا خیر و اعضای فراکسیون می‌توانند آتش به اختیار عمل کنند، بر شدت انتقادها به عملکرد آنها افزوده شد.

منتقدان به این نکته تاکید داشتند که نتیجه جلسات فراکسیون امید برای بررسی برنامه و عملکرد غلامی نشان از عدم انسجام میان آنها است و فراکسیون امید باید مانند دیگر فراکسیون‌های مجلس به یک جمع‌بندی واحد می‌رسید و «آتش به اختیار» عمل کردند هیچ توجیه منطقی ندارد.

اما در نقطه مقابل همچنان اصلاح‌طلبان مجلس معتقدند که این یک تصمیم مناسب در شرایط آن روز بود. اما این تنها انتقاد به عملکرد آنها نیست و طی این دوسال گذشته بارها و بارها آنها مورد انتقادهای شدید فعالان اصلاح‌طلب و رای دهندگان قرار گرفته اند و به عدم انسجام و بی تدبیری متهم شده اند.

البته اعضای فراکسیون هم معمولا به انتقادها پاسخ داده اند و سعی کرده‌اند افکار عمومی را قانع کنند که برخی اتفاق ها به دلیل این بوده که بعضی از کسانی که با لیست امید وارد مجلس شده اند ساز مخالف و جدایی را کوک کرده اند و در برهه های مختلف فراکسیون را تنها گذاشته اند.

همین مسئله موجب شد و اعلام کنند که تصمیم دارند کسانی که فراکسیون را ترک کردند و به فراکسیون های دیگر پیوسته اند را معرفی کنند . اما با وجود اینکه بیش از سه ماه از این تصمیم می‌گذرد هر بار بنا به دلایل مختلف از انتشار لیست سرباز زده‌اند و همچنان مشخص نیست حاضران در این لیست چند نفر و چه کسانی هستند. اما آنچه که مشخص است حدود تعداد فراکسیون امید است که نسبت به روز اول حدود ۵۰نفر ریزش داشته است.

با همه این تفاسیر مدتی قبل نایب رئیس فراکسیون مستقلین که خود با لیست امید وار مجلس شده بود به نکاتی اشاره کرد که حاکی از ضعف‌ها و شکاف‌های جدی در فراکسیون امید بود. غلامعلی جعفرزاده با اشاره به برخی انتقادها نسبت به عدم همراهی تعدادی از اعضای «لیست امید» با این فراکسیون در مجلس دهم و تاسیس فراکسیونی به‌عنوان «مستقلین ولایی» اعلام کرد: واقعیت این است که از همان روز نخست که وارد مجلس شدیم، احساس‌مان این بود که قول و قراری که در انتخابات با مردم داشتیم، با این فراکسیون امید محقق نمی‌شود.

وی در تشریح دلیل این دیدگاه و توضیح مشکل فراکسیون امید در عدم تحقق اهداف خود گفت: دلایل بسیاری وجود دارد که چندان تمایل به اظهارنظر درباره آن ندارم. قطعاً برای همه اعضای این فراکسیون احترام خاصی قائلم و آن‌ها را دوست و همکار خود می‌دانم اما واقعیت این است که به اصطلاح یک نوع «گپ»‌ یا «شکاف» در این فراکسیون دیده می‌شود.

او با اشاره به تصمیم فراکسیون در جلسه رای اعتماد به غلامی عنوان کرده بود «آتش به اختیار» به چه معناست؟! این چه فراکسیون سیاسی است که حتی درباره وزیر پیشنهادی دولت هم اعلام‌نظر صریح نمی‌کند. جعفرزاده حتی گفته بود راه مذاکره با فراکسیون امید بسته است. دفعات قبل که برای مذاکره پیش‌قدم شده‌اند، امیدی‌ها عمدتاً تمایلی به مذاکره با آنها نداشتند. جعفرزاده معتقد بود که اعضای فراکسیون امید اهل تعامل نیستند و هیچ یک از اعضای این فراکسیون در زمان رای‌گیری‌های صحن با آنها وارد مذاکره نمی‌شود. این در حالی است که حتی اصولگرایان نیز وارد این تعامل می‌شوند.

بسیاری از انتقادها درست است

در همین خصوص عبدالرضا هاشم زایی عضو فراکسیون امید طی گفت‌وگو با فرارو عنوان کرد: «متاسفانه در ایام انتخابات مجلس دهم اصلاحطلبان با ردصلاحیت‌های گسترده ای مواجه شدند و همین مسئله موجب شد که ما با افراد و طیف‌هایی که یک تفاهم های حداقلی با یکدیگر داریم، وارد ائتلاف شویم. به همین دلیل هم با اصولگرایان میانه رو که معتقد بودیم حداقل منطقی هستند و اخلاق را رعایت می‌کنند در یک لیست قرار گرفتیم. زمانی هم که وارد مجلس شدیم در جلسات نخست فراکسیون، حدود ۱۲۰ نفر حضور داشتند که این نتیجه آن ائتلاف بود.»

وی ادامه داد: «اما آرام آرام هر جلسه این تعداد کمتر شد و متوجه شدیم که اصولگرایانی که ما آنها را در لیست امید قرار داده بودیم و به اعتبار اصلاح‌طلبان وارد مجلس شده بودند، فراکسیون مستقلین را تشکیل دادند. البته من این نکته را هم یادآور شوم که در این فراکسیون هیچ اصلا‌حطلبی حضور ندارد و همه اصولگرایان میانه رو هستند. به هرحال تعداد فراکسیون امید از آن عدد اولیه کاهش پیدا کرد و به ۸۵ نفر رسید. اما متاسفانه هنوز در افکار عمومی از این فراکسیون به اندازه ۱۲۰ نفر انتظار می‌رود. این درحالی است که ما تعدادمان کمتر است و بعضا نمی توانیم آن تاثیرگذاری که مردم، خواهانش هستند را ایجاد کنیم.»

او افزود: «به عنوان مثال در زمان رای اعتماد وزرا دولت دوازدهم فراکسیون امید با برخی افراد به شدت مخالفت کرد و حتی اگر به تعداد مخالفان این وزرا مراجعه شود می بینید که حدود ۸۰ نفر مخالفت کردند. البته نمی خواهم بگویم که همه اینها از فراکسیون امید بودند اما به هرحال ما رای منفی دادیم اما با توجه به اینکه بعضا برخی افراد رای غیر فراکسیونی می‌دهند و ما هم تعدادمان زیاد نیست، نمی توانیم حرفمان را به کرسی بنشانیم.»

هاشم زایی در خصوص انتقادهای مطرح شده درباره این فراکسیون گفت: «من هم با خیلی از انتقادها که به فراکسیون امید می‌شود موافق هستم. نمونه آن هم در جلسه رای اعتماد آقای غلامی بود. فراکسیون نمی توانست به یک جمع بندی برسد و این باعث شد آقای عارف اعلام کنند که همه آتش به اختیار عمل کنند که این به هیچ عنوان برای یک فراکسیون سیاسی قابل قبول نیست. یا به عنوان مثال برخی افراد رای فردی می دهند و به نظر فراکسیون توجه‌ای نمی‌کنند. خب مجموعه اینها باعث می‌شود که عملکردمان مورد انتقاد قرار گیرد و مردم از ما رضایت نداشته باشند.»

او در واکنش به اظهارات جعفرزاده مبنی بر اینکه فراکسیون امید بعد از دوسال هنوزز لابی گران خود را نمی‌شناسد گفت: «نه من این حرف را قبول ندارم. ما در هرجا که لازم بوده لابی کردیم و از افراد مناسبی هم برای این مسئله استفاده کردیم. گاهی موفقیت آمیز بوده و گاهی هم خیر. ما که نباید انتظار داشته باشیم هر بار که رایزنی می‌کنیم، با موفقیت مواجه شویم. همانطور که در صحبت‌هایم گفتم آنچه که فراکسیون امید را با مشکل مواجه کرد افرادی بودند که بعد از ورود به مجلس از ما جدا شدند و فراکسیون تشکیل دادند و افرادی که در فراکسیون حضور دارند و رای فردی می دهند.»

نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: «به نظر من حالا که به ایام انتخابات مجلس یازدهم نزدیک می‌شویم و آرام آرام صحبت از ائتلاف به میان می‌آید، دقت بیشتری باید انجام دهیم تا مانند این دوره با مشکل مواجه نشویم. اگر ما در سال ۹۴ هم یک ائتلاف بهتر یا ائتلافی انجام می‌دادیم که بعد از ورود به مجلس برخی از آن جدا نمی‌شدند، قطعا طی این دو سال عملکرد بهتر و رضایت بخشی داشتیم. بنابراین بهتر است از اتفاق‌های مجلس دهم درس بگیریم و اجازه ندهیم در مجلس یازدهم تکرار شود.»

برخی دنبال بهانه برای تخریب فراکسیون امید هستند

همچنین جلال میرزایی دیگر عضو فراکسیون امید در خصوص انتقادات به اینکه چرا محمدرضا عارف در جلسه رای اعتماد به وزیر علوم اعلام «آتش به اختیار» کرده است، در گفت‌وگو با فرارو اظهار کرد: «برخی این موضوع را وسیله ای برای نقد و تخریب عملکرد فراکسیون امید قرار داده‌اند و سعی دارند به این وسیله مدیریت آقای عارف را زیر سوال ببرند. در حالی که بسیاری از دوستان ما که خارج از مجلس هستند و سابقه کار پارلمانی دارند و رفتارما را نقد می کنند به خوبی می دانند که فعالیت در مجلس کار بسیار ظریفی است و نمی توانی با نمایندگان به صورت مقتدرانه رفتار کنی چون هیچ نماینده ای با دیگری تفاوتی ندارد.»

او تصریح کرد: « باید کارها با تفاهم و مذاکره و تعامل پیش برود و به نتیجه برسد. از نظر شخصیتی دکتر عارف چهره ای اخلاق مدار و دموکراتیک است و هرجا که هست سعی دارد نظر جمعی را لحاظ کند. در فراکسیون اعضا به اجماع نظر در این مورد خاص نرسیده‌اند. دکتر عارف در این باره چه تقصیری دارد؟ او نمی‌خواهد نظر و خواست خودش را به دیگران تحمیل کند. اتفاقا این موضوع نقطه قوت آقای عارف است. وقتی جایی نقطه قوتی وجود دارد نباید تلاش کنیم آن را به ضعف تبدیل کنیم. چون فراکسیون در این باره به جمع بندی نرسید ایشان تصمیم گرفت هرکسی طبق نظر و وجدان خودش تصمیم بگیرد و رای بدهد. این کار ایرادی ندارد.»

وی در خصوص اینکه جعفرزاده گفته بود فراکسیون امید انسجام لازم را ندارد و دچار شکاف است، گفت: «من این را قبول ندارم. فراکسیون مستقلان هم پس از انتخابات داخلی شان در صبح روز رای اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم اعلام کرد ۵۲ درصد با دکتر غلامی موافقند و ۴۸ درصد مخالفند. پس آنها هم نتوانستند فراکسیونی رای بدهند. آنها این موضع و نظر را اعلام کردند ولی فراکسیون امید چون بالاترین حجم حمایت از دولت را دارد برای آن شرایط به گونه ای نبود که رسما نظر خود را اعلام کند.»

او ادامه داد: «به نظرمن با توجه به حساسیت هایی که در روابط با دولت و همچنین کار با سایر فراکسیون های مجلس داریم، بهترین تصمیم را گرفته ایم.عملکرد این فراکسیون تا کنون قابل دفاع بوده است. دررابطه با شوراها ۳ نفر از اعضای فراکسیون در هیات نظارت بر شوراها بودند و عملکرد بسیار خوبی داشتند و فضا باز شد. درباره خانه احزاب هم عملکرد فراکسیون عالی بوده است و ۲ نفر از نمایندگان مجلس که از اعضای فراکسیون امید هستند، عملکرد بسیار قوی و خوبی در این باره داشته اند.»

میرزایی در پایان گفت: «متاسفانه دوستان و رسانه های اصلاح طلب در این باره خوب عمل نمی کنند. واقعیت ها را خوب انعکاس نمی دهند. بنابراین از دو طرف به نقد عملکرد فراکسیون امید رو می آورند. یک طرف دوستان اصلاح طلب هستند که از روی یا آگاهی یا ناآگاهی به نقد تند این فراکسیون می پردازند و از طرفی هم طیف مقابل ما است و فقط سعی دارد ضعف‌های ما را ببیند و اگر موضوعی بود آن ضعف را بزرگ نمایی کند. برخی دوستان ما هم به دلیل حساب و کتاب سیاسی که برای خودشان دارند به نقد عملکرد فراکسیون و خصوصا رئیس فراکسیون امید رو می آورند که کار درستی نیست.»

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج