چرا طرحهای آلودگی هوا شکست می خورد؟
مسئولان نسبت به حل کردن این معضل آن طور که باید جدی نیستند. انگار که خود و عزیزانشان در تهران زندگی نمی کنند.
روزنامه قانون: مسئولان نسبت به حل کردن این معضل آن طور که باید جدی نیستند. انگار که خود و عزیزانشان در تهران زندگی نمی کنند.
بالاخره برای آسایش خودشان هم که شده باید حداقل از ميان چندين طرحی که براي كاهش آلودگي هوا تصویب می کنند، يكي به نتیجه برسد و ما هر سال شاهد آلودگی هوا و به دنبال آن سردردها و بیماری های خودمان و شهروندانمان نباشیم. در شهری مانند ریودوژانیرو هم آلودگی هوا مانند تهران بیداد می کرد اما با اهتمام مسئولان آنجا مشکل برطرف شد و شهروندان دیگر دچار مشکلات ناشی از آلودگی های هوا نیستند.
در حال حاضر سه میلیون موتورسیکلت در شهر تهران در حال تردد است و حجم آلودگی که تولید میکند بسیار بالاست. بسیاری از اتوبوس های داخل شهری طول عمرشان تمام شده اما از چرخه مسافربری حمل و نقل شهری خارج نمیشوند و هر روز حجم بسیار زیادی از آلودگی را به هوا اضافه می کنند. در تهران هنوز هیچ نسبتی اعلام نشده که معلوم باشد به ازای چقدر جمعیت چه تعداد موتور سیکلت باید در خیابان ها باشد. به نظر من مشکل اصلی ما در اجرای طرح هاست. باید تصویب کنیم که موتورسیکلت ها یا ماشین ها از طول عمر خودشان که عبور کردند دیگر در شهر تردد نداشته باشند.
تاکسیهای پیکان، پراید و آردی و مهمتر از همه ون های چینی از ناوگان تاکسیرانی باید خارج شوند. جایگزینی خودروهای فرسوده با ماشین های هیبریدی، گسترش تاکسی های اینترنتی و تلفنی با نظارت سازمان تاکسیرانی، مجهز شدن تاکسی ها به دستگاههای کارت خوان کارت شهروندی از راهکارهایی است که مدت ها ارائه شده و هر سال نیز تکرار می شود اما هیچ اراده ای برای تحقق آن وجود ندارد. در حال حاضر حدود ۴ میليون خودروی شخصی در شهر تهران در حال تردد هستند. سهم آلودگی هوای تهران از سواریهای شخصی حدود ۴۵ درصد است. این در حالی است که روزانه حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد خودروهای موجود از شهرهای اقماری اطراف، وارد شهر تهران می شوند. از طرف دیگر هنوز آمار دقیقی از تعداد خودروهای فرسوده در سطح شهر تهران موجود نیست.
یکی از دلایل آن، تعاریف متفاوت از خودروی فرسوده است. گفته می شود تعداد خودروهای فرسوده شهر تهران بیش از ۱۶۰ هزار دستگاه است. مهمتر از آن آمار دقیقی از خروج خودروهای فرسوده وجود ندارد چرا که دارای روند بسیار کندی است. تنها آمار موجود از خروج خودروهای فرسوده متوجه ناوگان تاکسیرانی بوده که به رغم وجود مشکلات در حال انجام است. اگر این طرحها با ضمانت اجرایی تصویب می شد و بخشی از آن را اجرا میکردند دیگر شاهد این حجم از آلودگی هوا در تهران نبودیم.
پ
نظر کاربران
عاشق هوای آلوده ایم اصلا ایرانی جماعت از آلودگی خوشش میاد سواحل نیلگون خزر شده سواحل زبالگون ، خلیج فارس رو که تبدیل به خلیج سیه گون کردیم آبهای قنات ها و چاهها رو خشکاندیم و گرد و خاک را طبق قرارداد از عراق خریداری کردیم هوا هم که خودمون در آلودگیش سهام دار هستیم با واردات و تولیدات خودرو های بی کیفیت و عدم مدیریت ساخت و ساز اصولی ، وجود کارخانجات و صنایع مستهلک = آلودگی هوا