خوشآمدگویی مردم کره جنوبی به مردم ایران
«ایران تمدن هفت هزار ساله دارد و کره جنوبی تمدن دو هزار ساله، این یک مقایسه بین فرهنگ و تاریخ دو کشور است، با این وجود مردم کره جنوبی با آثاری که برای نمایش به ایران فرستادهاند به ایرانیها خوشامد میگویند»
کیم هونگ سو، سفیر کره در ایران؛ شنبه ۱۳ آبان که در آئین افتتاح نمایشگاه «سیلا و پارس، یک خاطره مشترک» سخن میگفت؛ به مقایسه تاریخ و فرهنگ تمدن غنی ایران و فرهنگ و تمدن کره جنوبی اشاره کرد و گفت: ما قدری مایوس هستیم از اینکه تمدن ایران کهن است و در قیاس با دو هزار سال تمدن کره جنوبی، تمدنی هفت هزار ساله دارد، از سوی دیگر زیبایی آثار ایران در مقابل آثار کره جنوبی بسیار چشمنواز و زیباست.
او آثار باستانی کره جنوبی که در موزه ملی ایران به نمایش در آمدهاند را یک نوع خوشامد گویی از مردم کره جنوبی به مردم ایران دانست که از دوستان صمیمی خود استقبال میکنند.
وی با بیان اینکه در دو هفتهی آینده بخشی از صنایع دستی و آثار فلزی ایران برای نمایش در نمایشگاهی به کره جنوبی میروند، افزود: این فعالیتها و همکاریها بین ملت ایران و کره جنوبی ایجاد کننده نزدیکی از نظر سیاسی و فرهنگی خواهد بود.
او همچنین در بخشی از صحبتهایش با بیان اینکه همه دولتها در چهار - پنج سال تغییراتی از جمله تغییرات اقتصادی و سیاسی دارند، بیان کرد: با تغییرات متفاوت متغیرهای اقتصادی در همه کشور ایجاد میشود و تنها کانالی که میتوان داشت دوستی دولتها بین کشورهای مختلف است که باید بتوان آن را حفظ کرد.
وی تاکید کرد: مردم کره جنوبی با آغوش باز از ایرانیان استقبال میکنند.
چهار گنج ملی کره جنوبی در موزه ملی ایران
یوبیانگ هه، مدیر موزه ملی کیانگجو نیز در ائین افتتاح این نمایشگاه به بیان وقایع تاریخی فرهنگ "سیلا" پرداخت و گفت: "سیله"، یکی از معروفترین امپراطوریهای کهن است که به مدت هزار سال حکومت میکرد. آرامگاههای بزرگ سیله، در قرن چهار تا شش ساخته شده و از این آرامگاهها اشیای نفیس آسیای غربی شامل فارس که از کیانجو چندین هزار کیلومتر فاصله دارد، کشف شد که مردم را شگفت زده میکردند.
او تاکید کرد: اشیای بیگانه که در سیله پیدا شد، ثابت میکند که در قدیم «سیله» با کشورهای غربی دور افتاده به هر روش ارتباط برقرار میکرد، بنابراین گمان میرود در اواخر قرن هفتم سیله شبه جزیره را متحد کرد از آن به بعد توسط جاده ابریشم رونق پیدا کرده و فرهنگ و مردم فارس به سیله وارد شدند.
وی با بیان اینکه سیلا و پارس در تاریخ نقاط مشترک زیادی دارند، ادامه داد: نام سیلا را بیستو دومین پادشاه سیلا انتخاب کرد که مفهومش نعمت هر روزه برای چهار جهت است، هدف سیلا بنای حکومتی با ساختار نعمت بود. کوروش کبیر نیز به دلیل نعمت و بخششاش معروف شد.
"بیانگهه" این نمایشگاه روابط دوستانه کهن دو کشور را نشان میدهد، بیان کرد: این نمایشگاه که بر اساس تفاهمنامه همکاری در سال گذشته (۲۰۱۶) بین موزه ملی ایران و موزه ملی کره منعقد شده بود جمعا ۱۰۲ نوع و ۱۴۴ عدد شی شامل چهار گنج ملی و شش گنج نمایش داده میشود،.
وی افزود: این اقدام فرصت خوبی برای معرفی این فرهنگ و تبادل اطلاعات بین ایران و کره است و امیدوارم همکاریهای بین این دو موزه گسترش پیدا کند.
به گزارش ایسنا، با پایان این آئین، نمایشگاه «سیلا و پارس، یک خاطره مشترک» که ۱۴۴ شیء تاریخی و نفیس کره جنوبی از شهر جهانی «کیانگجو» را شامل میشود، توسط سفیر ایران در کره جنوبی و علیاصغر مونسان، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افتتاح شد، این نمایشگاه تا ۲۴ آذر در گالری بخش دوران اسلامی موزه ملی ایران برپاست.
تعامل فرهنگی کره جنوبی و ایران در قالب نمایشگاهی تاریخی
همچنین علیاصغر مونسان در حاشیه مراسم افتتاحیه نمایشگاه «سیلا و پارس: یک خاطره مشترک» در جمع خبرنگاران دربارهی برگزاری این نمایشگاه اظهار کرد: این نمایشگاه غنای بسیار خوبی دارد، آثاری که در اینجا بهنمایش درآمده بیانگر قدمت ۱۵۰۰ساله است و نشان میدهد مردم دو کشور با وجود فاصله بسیار زیاد فیزیکی، تبادلات فرهنگی خوبی با هم داشتند.
او افزود: اشیای فرهنگی ایرانی که در کره پیدا شده است، نشاندهنده فرهنگ تعامل خوب ایران و کره بود، امیدوارم با نمایشگاهی که در کره برگزار میشود نیز دو ملت بتوانند نقاط مشترک همدیگر را بهتر شناسایی کنند و موجب نزدیک شدن دو ملت به هم شود. وقتی دو ملت به هم نزدیک شوند روابط خوب دو دولت نیز گسترش پیدا میکند.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه دیپلماسی فرهنگی مهمترین دیپلماسی برای نزدیک کردن دولتها و ملتهاست گفت: ما با برپایی این نمایشگاهها کشورها را با هم بیشتر آشنا میکنیم و کشورها نقاط مشترک هم را بهتر میشناسند. با اینکار هم روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی گسترش پیدا میکند هم عاملی برای گسترش صلح و دوستی برای همه جهان میشویم.
او همچنین از نمایش زودهنگام نمایشگاهی از صنایعدستی فلزی ایران در کره جنوبی تا حدود دو هفته آینده خبر داد.
نظر کاربران
ای کاش می آمدندوازتاریخ ماهم فیلم وسریال می ساختند.
کیه که قدر بدونه؟. تمام اثار ارزشمند رو در آوردن به اتگلیس فروختن.
باور کنید این اقا هم دروغ میگه پارسپورت ما تواوگاندا هم تره براش خورد نمیکنند
برام جای تعجبه که چرا مثل سریالای کره ای از ایران سریال نمیسازن ؟؟؟!! آخه ما چی کم داریم !!! فقط اونا کارشونو خوب بلدن !!!! یه چوبو تخته گذاشتن جلو دوربین ازش فیلم میسازن !!
ازنظرمنم باید یه سریال تاریخی ازتاریخ کشورمون ساخته بشه مثل دوران هخامنشیان