رأی اعتماد به وزرای نیرو و علوم یک گام مهم دیگر در همگرایی میان قوای مقننه و مجریه است. گامی که باید در آینده نه چندان دور نتایج آن برای جامعه مشخص شود.
محمدرضا تابش در روزنامه ایران نوشت: رأی اعتماد به وزرای نیرو و علوم یک گام مهم دیگر در همگرایی میان قوای مقننه و مجریه است. گامی که باید در آینده نه چندان دور نتایج آن برای جامعه مشخص شود.
دولت دوازدهم در شرایطی شکل گرفت که روند انتخابات ریاست جمهوری اخیر، روندی پر از تنش و برخورد بود. جناحهای سیاسی مختلف، پشت سر نامزدهای انتخاباتی تقابلی تمام عیار و کمتر تجربه شده را شکل دادند. سطح برخوردها در این انتخابات به دلایل مختلف آنقدر بالا گرفت که افق پس از آن برای پایان دادن به این وضعیت چندان روشن به نظر نمیرسید.
اما عملاً در جریان معرفی کابینه دوازدهم به مجلس در دو مقطع اخیر، خیلی زودتر و سریعتر از آنچه که پیشبینی میشد فضای تقابلی شکل گرفته در انتخابات به فراموشی سپرده شد. این موضوع از آن رو اهمیت دو چندانی پیدا میکند که به یاد بیاوریم در برخی مقاطع، دامنه اختلافات و رقابتهای انتخاباتی در سطوح مختلف تا مدت زمان زیادی ادامه پیدا کرد. اینکه این وضعیت در شرایط فعلی رخ نداد خود میتواند یک موقعیت مثبت ارزیابی شود.
هر چند شاید انتقاداتی هم به زمینهای که باعث این وضعیت در فضای سیاسی شده، وارد باشد. اما تقریباً کمتر کسی است که معترف نباشد دولت توانست با خیالی راحت برای وزرای خود از مجلس رأی اعتماد بگیرد. مهم اینکه وزرایی که حتی مورد انتقاد هواداران و نمایندگان حامی دولت هم بودند توانستند از سد رأی اعتماد به سلامت عبور کنند. چنین موقعیتی باید مورد بهرهبرداری مثبت دولت قرار بگیرد.
به عبارت دقیقتر جامعه بعد از چندی خواهد پرسید که حاصل آرامش فضا و مسیر راحتی که دولت برای معرفی کابینه خود و آغاز کارش پیمود، چیست؟ این سؤال را باید به سؤال اساسی دیگری که عموم رأیدهندگان به این دولت بابت مطالبات و خواستههای خود دارند، ضمیمه کنیم. از همین رو اگر خروجی این وضعیت برای کشور ما بهبود شرایط عمومی جامعه نباشد، نه تنها دولت متضرر خواهد بود بلکه حتی اعتماد عمومی به حفظ آرامش فضای جامعه نیز از بین خواهد رفت.
به عبارتی جامعه اگر نتیجه ملموسی از این شرایط نبیند از خود خواهد پرسید که حاصل حل مسالمتآمیز اختلافات و کنار آمدن در موضوعات مختلف چه بوده است که همچنان در حفظ آن کوشا باشد؟ از همین منظر است که دولت باید سریعاً در ارتباط با موضوعات و مطالبات فوری جامعه دست به اقدام بزند. در مقابل هم مجلس به عنوان نهاد قانونگذار و ناظر همچنان که در کنار دولت حرکت خواهد کرد اما هیچ گاه از نقش نظارتی جدی خود غافل نخواهد شد.
دولت نباید آرای کسب شده برای وزرای خود را به مثابه چک سفید امضای مجلسیها تلقی کند. چرا که مجلس معتقد است نظارت مستمر یکی از اساسیترین عواملی است که میتواند خروجی مثبت اقدامات و برنامهریزیها را تضمین کند. کوتاه اینکه دولت دوازدهم کار خود را با بار سنگین رأی ۲۴ میلیونی ملت آغاز کرد و اکنون نیز آرای مثبت نمایندگان مجلس از طیفهای مختلف به وزرای این دولت، بار دیگری است که نباید زمین بماند. چه مردم و چه وکلای مردم همدلی خود را با دولت به اثبات رساندهاند و حالا باید زمان را زمان همدلی متقابل دولت با مردم و مجلس دانست.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر