۶۲۲۸۰۵
۵۱۰۶
۵۱۰۶
پ

دور زدن سیستم کپچا توسط هوش‌مصنوعی

سيستم امنيتي کپچا (Captcha) كاربران را به چالش مي‌كشاند تا با درك تركيبي از حروف و اعداد كه معمولا ماشين‌ها در درك آنها مشكل دارند، انسان بودن خود را به اثبات برسانند.

همشهری آنلاین: سیستم‌های جدیدی بر پایه‌ی هوش مصنوعی طراحی شده‌‌اند که با درصد خطای پایین، کدهای امنیتی Captcha را تشخیص می‌دهند.

دورزدن سیستم امنیتی سایت‌ها توسط هوش‌مصنوعی

براساس گزارش BBC، سيستم امنيتي کپچا (Captcha) كاربران را به چالش مي‌كشاند تا با درك تركيبي از حروف و اعداد كه معمولا ماشين‌ها در درك آنها مشكل دارند، انسان بودن خود را به اثبات برسانند.

محققان الگوريتمي طراحي كرده‌اند كه چگونگي واكنش مغز انسان به اين معماهاي بصري را تقليد مي‌كند. شبكه عصبي‌اي كه مي‌تواند حروف و اعداد را از روي شكل‌هاي آنها تشخيص دهد.

اين مطالعه توسط شركتي به نام ويكاريوس انجام گرفته‌است،‌شركتي كه دو غول تكنولوژي جهان،‌جف بزوس از آمازون و مارك‌زاكربرگ از فيس‌بوك آن را در كاليفرنيا تاسيس كرده‌اند تا در زمينه هوش مصنوعي فعاليت داشته باشد.

كپچا (Captcha) چيست؟

Captcha كه مخفف Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart به معني تست عمومي كاملا خودكار تورينگ براي متمايز ساختن انسان از رايانه، در دهه ۱۹۹۰ با هدف جلوگيري از استفاده‌از سيستم‌هاي خودكار براي ايجاد حساب‌هاي كاربري تقلبي در وب‌سايت‌ها ايجاد شد.

كاربر زماني كه مي‌خواهد وارد حساب كاربري‌اش شود، بايد با حل كردن معمايي كوچك انسان بودن خود را به اثبات برساند، اين معما شامل شناسايي حروف، ارقام يا اشيائي است كه تغيير شكل‌ داده‌اند يا به شكلي متحرك شده‌اند. رايانه‌ها معمولا از پس اين معماها بر نمي‌آيند و گوگل ادعا دارد تست reCaptcha در اين سايت به اندازه‌اي پيچيده‌است كه درصد موفقيت انسان‌ها نيز در آن ۸۷ است.

با اين‌همه محققان شركت ويكاريوس ادعا دارند هوش مصنوعي آنها مي‌تواند حروف و تصاوير تغيير‌شكل داده شده را شناسايي كند.

شبكه‌هاي عصبي

دانشمندان براي اينكه به رايانه‌ها شناسايي تصاوير را بياموزانند از شبكه‌هاي عصبي استفاده مي‌كنند، شبكه‌هايي بزرگ از رايانه‌هايي كه براي حل كردن معماها آموزش ديده‌اند.

يك شبكه عصبي شامل صدها لايه است كه با الهام از مغز انسان ايجاد شده‌اند و هر لايه بخشي متفاوت از معما را بررسي مي‌كند. پاسخ‌ها از تمامي لايه‌ها به تدريج با يكديگر تلفيق شده و يك نتيجه نهايي به دست مي‌آيد.

با اين‌همه شبكه‌هاي عصبي را بايد با زحمت فراوان و با استفاده از هزاران قطعه عكس آموزش داد و همين موضوع ايجاد اين شبكه‌ها را به كاري دشوار تبديل ساخته‌است. اما محققان ويكاريوس شبكه‌اي به نام RCN را ايجاد كرده‌اند كه فرايند دقيق مغز انسان را تقليد كرده و در عين حال نسبت به يك شبكه عصبي به قدرت محاسباتي كمتري نياز دارد.

مغز انسان از اين توانايي برخوردار است كه تصاوير را از روي شكل و بافت آنها شناسايي كند، حتي اگر تصوير ناواضح و كدر باشد. ويكاريوس نيز الگوريتمي براي RCN ايجاد كرده‌است كه مي‌تواند با تحليل پيكسل‌هاي يك عكس آنها را شناسايي كند.

حملات كپچايي

در سال ۲۰۱۳ شرکت ویکاریوس اعلام کرد با دقت ۹۰ درصد، قادر به شکستن قفل کلید معماهای کپچایی شده که در سایت‌های گوگل، یاهو، پی‌پل استفاده شده است.

از آن زمان تاكنون طراحان كپچا تست‌هاي خود را دشوارتر ساخته‌اند اما اكنون براي بار دوم محققان اين شركت مي‌گويند هوش مصنوعي آنها مي‌تواند در ۶۶.۶ درصد از موارد تست‌هاي reCaptcha در گوگل را حل كند.

اين نرم‌افزار جديد توانسته تست‌هاي reCaptcha كه توسط مولد كپچاي BotDetect ايجاد شده‌اند را با موفقيت ۶۴.۴ درصدي، كپچاهاي سايت ياهو را با دقت ۵۷.۴ درصدي و سايت پي‌پل را با دقت ۵۷.۱ درصدي حل كند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج