۶۲۲۴۵۴
۱۶ نظر
۵۰۰۹
۱۶ نظر
۵۰۰۹
پ

روحانی: ذره‌ای از حق آزادی بیان کوتاه نخواهم آمد

رئیس‌جمهور خطاب به ملت و به ویژه دانشجویان و اساتید گفت : دولت از راه خود در زمینه احترام به علم و دانشگاه غیر امنیتی بودن دانشگاه، احترام به دانشجویان، احترام به آزادی اندیشه و بیان ذره‌ای کوتاه نخواهد آمد.

خبرگزاری ایسنا: رئیس‌جمهور خطاب به ملت و به ویژه دانشجویان و اساتید گفت : دولت از راه خود در زمینه احترام به علم و دانشگاه غیر امنیتی بودن دانشگاه، احترام به دانشجویان، احترام به آزادی اندیشه و بیان ذره‌ای کوتاه نخواهد آمد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز (یکشنبه) در صحن علنی مجلس در دفاع از وزیر پیشنهادی علوم اظهار کرد: معرفی وزیر علوم کمی به تاخیر افتاد. البته شاید این تاخیر ، خواصی هم داشت. این تاخیر نشان داد فضای جامعه ما و به ویژه دانشگاهیان نسبت به سرنوشت دانشگاه و علم تا چه حد حساس است.

وی افزود: همه نکاتی که در روزهای اخیر راجع به دانشگاه و لزوم حساسیت دولت نسبت به استقلال دانشگاه، آینده دانشجویان و شیوه فعالیت تشکلهای دانشجویی مطرح شد، نشان داد که دانشگاه زنده است. اساتید ما فعالند و به سرنوشت خود توجه دارند. مفهوم آن اهمیت علم و دانشگاه و سرزنده بودن نسل جوان و دانشگاه ها است. از همه آنهایی که در این زمینه سخن گفتند و نقد کردند سپاسگزارم.

روحانی تاکید کرد: هر آنچه در انتخابات ۹۲ و ۹۶ راجع به محیط دانشگاه، امن بودن و نه امنیتی بودن دانشگاه‌ها ، فضای آزاد و امنیت لازم برای دانشجو و اساتید مطرح کردیم، همچنان به این عهد خود وفادار خواهیم بود.

رئیس جمهور در ادامه بیان کرد: در این‌جا در محضر نمایندگان ملت ایران عرض می‌کنم، مبنای من در نحوه سلوک با وزرایی که تا امروز انتخاب شده‌اند و دو وزیری که ان‌شاءالله به کمک شما امروز انتخاب خواهند شد، پیوست حکم است.

وی تصریح کرد: تمام وزرای ما در دولت دوازدهم در کنار حکم وزیری، یک پیوست حکم هم دارند و در آن پیوست حکم دقیقا مشخص شده که قدم به قدم اولویت دولت دوازدهم در اجرای ماموریت آن‌ها چیست و بطور منظم دولت این پیوست را پایش خواهد کرد و سه ماه به سه ماه آن را ارزیابی می‌کند.

رئیس قوه مجریه، همچنین ادامه داد: مبنای من با وزرا برای ادامه کار یا توقف آن پیوست احکام آنهاست که آن پیوست هم استخراج شده از برنامه دولت است که ملت ایران به آن رای داده‌اند همچنین برگرفته از اسناد بالادستی قانونی است که نسبت به وزارتخانه‌ها و دولت وجود دارد و در اختیار همه ماست.

به گزارش ایسنا، رئیس جمهور با بیان اینکه دانشگاه و وزیر علوم از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است، تصریح کرد: البته نیازی به گفتن ندارم و همه شما نمایندگان محترم می‌دانید که هماهنگ کردن برای معرفی وزیر به مجلس در برخی از موارد طولانی‌تر خواهد بود. هماهنگی برخی از وزارتخانه‌ها آسان تر و برخی طولانی‌تر انجام می‌شود.

وی در ادامه تاکید کرد: ما صبر و حوصله و تعامل کردیم،‌ اما معامله نکردیم. من بر سر دانشگاه، آزادی آن، امنیت و آینده دانشجویان و خطی که دولت از ابتدا اعلام کرده با هیچ کس معامله نکردم و بدانید معامله نخواهم کرد؛ آنچه وعده من با ملت بوده و به حول و قوه الهی به شرط حیات تا روز آخر دولت ادامه خواهد یافت و شما نمایندگان و مردم به خوبی شاهد خواهید بود.

روحانی اضافه کرد: نیازی نیست با عجله راجع به افراد قضاوت کنیم. من از هیچ کدام از معیارهایی که برای انتخاب وزیر علوم بود، کوتاه نیامدم. ممکن است انتخاب ها و زمان طولانی شده و برای ایجاد هماهنگی این فرصت ۶۰ - ۷۰ روزه بود، اما من پای همه اصولم ایستاده‌ام .

وی با اشاره به صحبت‌هایی که با وزیر پیشنهادی علوم کرده یادآور شد: من به آقای دکتر غلامی که استادی با تجربه و دارای مراحل علمی طی شده در علم و پژوهش و از اساتید بنام و برجسته است و کار مدیریت را در ستاد دانشگاه مدیریت دانشکده و دانشگاه انجام داده صحبت کردم و همه شرایطم را با او در میان گذاشتم، کما اینکه با افراد دیگری هم برای وزارت علوم صحبت شد، ولی نشد به مجلس معرفی شوند اما با آنها هم این شرایط را هم مطرح کرده بودم.

رئیس دولت دوازدهم افزود: اولین شرط من با وزیر علوم این بود که محیط دانشگاه از آن همه دانشجویان، احزاب، جناح‌ها و تفکرهای مختلف است. این تاکید من به آقای غلامی بود که هیچ کس در دانشگاه و هیچ انجمن،‌ جمع و جناحی در داخل دانشگاه نباید احساس بی پشتوانگی کند. هیچ جمعی نباید احساس کند برای بقیه در امنیت هست و برای او نیست و نباید احساس کند که نظر وزارتخانه نسبت به جناح‌های مختلف متفاوت است.

وی با تاکید بر اینکه مبنای ما از اول مبنای اعتدال بوده است،‌خاطر نشان کرد: مبنای ما این بوده که اکثریت باید حاکم باشد، ولی اقلیت باید بطور کامل از حقوق خود برخوردار باشد. نه اسلام،‌ نه قانون و نه شرایط امروز کشور به ما اجازه نمی‌دهد که در مسائل جزئی رو در روی هم بایستیم. اگر اختلافات جزئی دو سال پیش جایز و مکروه بود، ‌امروز باید بگوییم حرام و گناه کبیره است؛ چرا که امروز ما شرایط خاصی داریم.

روحانی اضافه کرد: امروز ما نیاز به وحدت بیشتری داریم. یک بار بزرگ مسئولیت در وحدت،‌ انسجام ملی و ایستادگی ملت در برابر دیگران دانشگاه است. آن روزی که در مسیر نهضت اسلامی بودیم بار اول بر دوش دانشگاهیان بود. دانشگاهیان در کنار حوزویان و اقشار مردم پرچم انقلاب را به دوش کشیدند و اساتید دانشگاه کنار عالمان و مدرسان حوزه نهضت را برای مردم تبیین کردند.

وی همچنین بیان کرد: روزی که وارد جنگ تحمیلی شدیم و دشمن به ما هجوم آورد،‌ باز دانشگاه نقش بزرگی ایفا کرد. در زمان جنگ برخی دستگاه‌های پیچیده نظامی داشتیم که فروشندگان آن حاضر به تعمیر نبودند یا دفترچه اوورهال آن را در اختیار ما نمی‌گذاشتند؛ این دانشگاه بود که در آن مقطع به ما کمک کرد و در بسیاری موارد دانشگاه‌های علمی و صنعتی از جمله شریف، به ما یاری رساندند. علاوه بر این دانشجویان،‌اساتید و پزشکان ما در جبهه‌های جنگ و بیمارستان‌های خط مقدم بودند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه هر جامشکلی برای کشور پیش آمده،‌ دانشگاه در صف مقدم بوده است، گفت: امروز هم برای اداره دولت دست نیاز ما به سوی فارغ التحصیلان دانشگاه است و عمدتا فردا هم برای اداره کشور دست ملت به سوی دانشجویانی که امروز در دانشگاه‌ها هستند،‌ دراز خواهد بود. ما اگر فکر اقتصاد مقاومتی هستیم، راهی جز اقتصاد دانش بنیان وجود ندارد و اگر به روابط سیاسی با عزت فکر می کنیم راهی جز دیپلمات‌های متخصص وجود ندارد.

روحانی ادامه داد: اگر می‌خواهیم از حقوق ملت در دادگاه‌ها و داوری‌های بین المللی دفاع کنیم راهی جز داشتن متخصصین برجسته حقوقی نداریم. برای مدیریت، اقتصاد و حقوق ملت نیازمند دانشگاهیم. دانشگاهی که بتواند آزاد اندیش باشد و در آنجا کرسی آزاد اندیشی به پا باشد و تفکرات مختلف سیاسی فضا را برای فعالیت سیاسی خود آماده و باز ببینند.
رئیس جمهور ادامه داد: وزیر علوم باید شرایط را برای فعال‌تر شدن دانشگاه‌ها،‌ اساتید و دانشجویان و سیر مراحل علمی در سطح جهان و رقابت با کشورهای پیشرفته فراهم کند. من از نمایندگان، دانشجویان و ملت می‌پرسم آیا فضای دانشگاه امروز نسبت به سال ۹۱ بهتر و آزادتر شده یا نه؟ آیا دانشجو در بیان نظرات خود آزادتر است یا نه؟ آیا در مسیر رشد علمی،‌دانشگاه‌ها نسبت به چهار - پنج سال پیش پیشرفت داشته اند یا نه؟ آیا رشد شرکت‌های دانش بنیان با سال‌های قبل قابل مقایسه است یا نه؟

روحانی با بیان اینکه از غلامی خواسته‌ام که دانشجو را صاحب علم و مهارت کند، گفت: صرف گرفتن مدرک برای دانشجو برای ما نمی‌تواند افتخار چندانی باشد. آن روز که دانشجو در کنار مدرک دانشگاهی یک مهارت را خوب یاد گرفته باشد، مراکز تولیدی او را جذب می‌کند. به وزیر آینده علوم گفته‌ام دانشگاه باید با صنعت،‌کشاورزی و خدمات متصل باشد. دانشجو باید از سال دوم مهارت یاد بگیرد، از سال سوم فردی کاردان در صحنه عمل باشد و بعد از دوره کارشناسی باید بتواند یک شغل قابل قبول و متناسب با مهارتی که آموخته به عهده بگیرد.

وی خاطر نشان کرد: شرایط کار در جامعه ایده‌آل نیست،‌ اما دولت افتخار دارد که در فصل دوم سال جاری به رشد کم نظیر یا حتی بی نظیر در زمینه اشتغال رسیده است. نزدیک به هشتصد هزار نفر تابستان امسال نسبت به سال پارسال، مشغول به کار شده‌اند. این رقم امیدوار کننده است اما تا رسیدن به رقم مطلوب فاصله داریم ولی مسیر ما، مسیر امید است.

رئیس دولت دوازدهم خطاب به وزیر علوم آینده گفت: اساس وزارت علوم باید بر مبنای امید باشد. وزارت علوم باید به گونه‌ای باشد که دانشجو امیدوار شود. وقتی که دانشجو ببیند به خاطر تفکر سیاسی‌اش فضای سخن گفتن ندارد، به شغل هم امیدی نخواهد داشت. کسانی که بین دانشجویان بخاطر تفکر سیاسی فرق می‌گذارند، به یکی امید می‌دهند و به دیگری ناامیدی، به یکی فضا می‌دهند و جا را برای دیگری تنگ می‌کنند. چنین دانشجویی که فضا برای سخن گفتن ندارد،‌ به عدالت نظام و دولتش متکی نمی‌شود. دانشگاه باید فضای امن و آزاد برای همه تفکرات و دانشجویان باشد.

روحانی با بیان اینکه این افتخار نیست که فارغ التحصیلان زیاد بوده، اما جویای کار باشند،‌ تصریح کرد: در گذشته دانشجویان پس از فارغ التحصیل شدن معمولا می‌توانستند یک شغل مناسب پیدا کنند. باید چنین شرایطی به وجود بیاید. من می‌دانم دانشگاه چه منت بزرگی بر ما دارد و ما چه دینی به دانشگاه داریم. دانشگاه در انقلاب، دفاع مقدس و امروز در ایستادگی در برابر قدرت‌های بزرگ همواره فعال و نقش آفرین بوده است.

رئیس جمهور در پایان گفت: غلامی یک شخصیت علمی،‌ مدیر،‌ متدین و انقلابی است که بی تردید فضای دانشگاه را در همان مسیر سال ۹۳ و۹۴ قرار می‌دهد. دانشگاه ۹۶ با ۹۳ متفاوت نخواهد بود و من این وعده را به دانشجویان و اساتید می‌دهم و شخصا روند دانشگاه را پایش می‌کنم.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • user

    مشکل ایرانی ها آزادی بعد از بیان است

  • بدون نام

    خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ این روحانی خیلی باحال...آزادی بیان

    پاسخ ها

    • بدون نام

      والا بخدا
      یسری وعده وعید دادی و سرمون و شیره مالیدی دیگه نمک رو زخممون نپاش

  • مش قاسم

    رئیس جون. کوتاه بیا

  • شهرام

    آره مشخص با اون وزیر علومی که معرفی کردی چقد میخای دانشگاه امنیتی نباشه واسه رای که بهت دادم متاسفم .

  • امیر

    آقای روحانی دولت جدیدتون به شدت ضعیفه! طیب نیا که جز بهترینهای دولت قبل بود کنار رفته و وزیر علوم هم اصلا مورد تایید جامعه دانشگاهی نیست و جالبه که شما از فرجی دانا استفاده نمی کنید! این وزراتون رو به مجلس هفتم و هشتم و نهم میدادید همگی رای اعتماد می آوردن! و معلوم نیست چرا ملت برای حمایت از شما رفتن به لیست امید رای دادند!! شما مردم رو علاف خودتون کردید! تنها نکته مثبت کابینه کنار رفتن وزیر صنعت بود که اونم روتون نشد تو کابینه بگذارید وگرنه میگذاشتید بمونه!

  • رضا

    دروغ كه كنتور نداره،دكنر تو هم مثل دكتر قبلي بگو

  • بدون نام

    باز هم حرف های قشنگ و بی فایده

    جناب آقای روحانی! مردم دیگه بیدار شده اند و این صحبت های قرای شما توخالیو تکراری است
    فرجام برجام چه شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  • محمدرضا بختیار

    نه بچه ها من منکر کاستی ها در کابینه آقای روحانی نیستم ولی انصافا آقای روحانی نه تنها در راه آزادی بیان تلاش کردند بلکه در ایجاد نقد پذیری نقش بسزایی داشتند در کدامین دوره های ریاست جمهوری ایران احازه انواع و اقسام توهین ها به شخص ریس حمهور داده می شد در کدام دوره ها رسانه ها جرات تعیین تکلیف ودیکته کردن بر کابینه را داشتند و کدام ریس جمهور با زیرکی تمام عیار و با رفتار خود بازگوی اصل اخبار پشت پرده ای بود به خدا بی انصافی نکنید هر چند تکرار می کنم هزار ویک عیب و کاستی و ضعف هم قابل کتمان نیست اما باید توجه داشت که در کشور پست و مقام تشریفاتی داد از بیداد دارد نه از سر هیهات

  • اميد

    اقاي روحاني!دوصدگفته چونيم كردار نيست.شمافقط حرف ميزني اما عمل نميكني.ازخودم بدم مياد كه گول حرفها شماروخوردم وراي دادم.

  • اصغر

    آقای روحانی شوخی میکنی

  • علی

    عملکرد شما بهترین گواه بر شعاری و کذب بودن سخن شمااست

  • مرتضی

    آقای روحانی مردم نون شب ندارند بخورند آزادی بیان پیش کش دولتت

  • بدون نام

    پس آزادی بیان یعنی این؟؟؟؟؟؟
    عجب ما تا حالا گمراه بودیم خداروشکر آگاه شدیم

  • araz

    خیلی خوبن ملت ایران. انتخابات میشه پشت گوش بعضیا مخمل سبز میشه و این دوره همواره ادامه داره. به ملت می گن فلانی بیاد دیوار میکشن پیاده رو، جنگ میشه و .... باور می کنن. طرف میگفت آنچنان رونق اقتصادی ایجاد کنم تو ایران که ملت به 45 تومن یارانه احتیاج نداشته باشه که هیچ دستی به دولت کمک هم بکنن!!!ملت ساده لوح هم باور می کنن!!!البته هر ملتی لایق همان دولتمردانی هستند که حاکمند.

  • نوید

    واقعا مشکل این مردم آزادی بیان است یا اشتغال و ازدواج و گرانی و سایپا و ایران‌خودرو و اختلاس و مسئولین بی مسئول و...
    شما بجای این حرف ها به شعار های تبلیغاتیت عمل کن، عزت نفس ملت رو نابود کردین... برترین ها بدون سانسور بذار نظرمو

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج